Det er ingenting som er som en romantisk weekend når man er forelsket – og noen ganger er det det som skal til for at man gjenfinner gnisten i et parforhold, slik at man kan se på hverandre med nyforelskede øyne igjen – selv om man har vært sammen i mange år.

En romantisk weekend for to kan foregå hvor som helst i verden, og man kan velge å bruke mange penger eller finne en billig variant. Det er kun fantasien som setter grenser. Her vil vi gi deg flere forslag til hva dere som par kan gjøre over en helg, og hvor dere kan dra på en romantisk weekend i Europa og Norge.

Tips til en romantisk weekend

Vi nordmenn elsker å reise, og vi tar gjerne en romantisk ferie utenlands. Det er også flere og flere som får øynene opp for alle mulighetene vi også finner her i landet, og det er nå mange som velger et sted i Norge som reisemål i stedet for å for eksempel dra på en romantisk weekend i Barcelona.

Hvis kjemien er riktig, så trives romantikken uansett hvor man befinner seg. Det handler som oftest å komme litt vekk fra hverdagen, slik at man kan fokusere på sin elskede, og dedikere all sin tid sammen. Hjemme er det lett å bli distrahert av alt fra rutiner til venner og familie, og plutselig føles det som om man tar hverandre litt som en selvfølge. Hvis man drar på en romantisk weekend for to, kan det være lettere å vise hvor mye man betyr for hverandre, og finne tilbake til det som gjorde at man ble forelsket i utgangspunktet.

Romantisk weekend i Paris

De fleste av oss forbinder Paris med yrende kjærlighet, og byen er et yndet reisemål for romantikere av begge kjønn. Det selvsagt ikke uten god grunn, for Paris er romantisk.

      Bilde/ l-hotel.com

 

Spesielt hvis dere velger en natt eller to på L’Hotel. Hotellet ligger midt i byen, og har overdådige værelser i romantisk og luksuriøs pariserstil kombinert med moderne bekvemmeligheter. Selv om hotellet er forholdsvis stort, virker det intimt og innbydende.

L’Hotel ligger dessuten i det kunstneriske kvarteret St. Germain, så dere kan løsrive dere fra sengen og tilbringe timer på de nærliggende cafeene og kose dere med hverandre og det trendy pariserlivet.

Romantisk weekend i London

I de siste årene har det kommet en del romantiske filmer som viser Londons rike potensiale som romantisk reisemål. Den engelske hovedstaden danner en stilig ramme for snerten romantikk, uansett om man er i byen for å handle eller nyte det store tilbudet av museer, eller bare hverandre.

Hvis dere velger å legge en romantisk weekend til London, så er det opplagt å besøke dikteren John Keats hus. Han bodde bare en kort periode i den hvite villaen i Hampstead, men det ble allikevel en av hans mest kreative perioder. Det var her han skrev «Ode to a Nightingale» i 1819 under plommetreet i den idylliske hagen som fortsatt omkranser huset.

Det var også her han utlevde sin romanse med naboens datter Fanny Brawne. For ekstra inspirasjon, så se gjerne Jane Campions kritikerroste poetiske film «Bright Star» fra 2009 om kjærlighetshistorien mellom Keats og Fanny Brawne før dere besøker villaen.

Romantisk weekend i Sverige

Sverige er ofte et land man glemmer når man vil dyrke romantikken. Det er en feil. Prøv noe nytt, og dra på en romantisk weekend til Bohuslän! Det er vel ingenting som er mer romantisk enn en campingtur!

I skjærgården i Bohuslän kan dere nemlig nyte hverandre og den fantastiske idyllen som omkranser området. De fleste forbinder camping med sommer, men prøv heller å dra om våren eller høsten.

      Bilde/ vastverige.com

 

Da er det ingen turister på strendene, og dere har det hele for dere selv. Landskapet er både dramatisk og romantisk i seg selv, og det er en deilig følelse å gå hånd i hånd langs kysten over idylliske klippelandskap, forbi røde rorbuer og klukkende brygger. Er dere tidlig ute, kan dere også se morgendisen lette over skjærgården.

Romantisk weekend i Norge

Romantisk weekend i Oslo

Hovedstaden kan tilby fantastiske opplevelser for to som er forelsket. Dere kan for eksempel seile ut til Hovedøya og gå en romantisk tur rundt øya. Ta med dere en piknikkurv fylt med god mat og drikke, og sett dere til rette på et teppe langs stranden eller på en klippe.

Og når dere kommer inn til byen igjen, så kan dere ta turen forbi Vigelandsparken og myse på hverandre med forelskede øyne blant alle de fantastiske skulpturene.

Et annet alternativ er et romantisk opphold på Lysebu. Stedet er preget av mye historie, kultur og kunst, og kan i dag smykke seg med tittelen «Norsk Kulturarv». Lysebu er også kjent for maten, som er basert på lokale norske råvarer, og ikke minst en vinkjeller som er kåret til en av de beste i verden.

Blomster på rommet ved ankomst sikrer at den romantiske stemningen er til å ta og føle på helt fra starten, og stedet legger alt til rette for at romantikken kan blomstre. Hvis dere planlegger en romantisk weekend på Østlandet, så bør dere virkelig overveie å legge turen forbi Oslo og Lysebu.

Vi tror du vil like disse oppholdene i Oslo:

Romantisk weekend på fjellet

Det er mange som reiser til utlandet for å dyrke romantikken, men som oftest kan den dyrkes like godt her hjemme på berget. Når vi sier berget, så mener vi selvsagt fjellet. Den norske naturen er så vakker, dramatisk og variert at den nærmest er romantisk i seg selv.

Så ta kjæresten din med opp på fjellet, og dyrk romantikken i nasjonalromantiske omgivelser. Prøv for eksempel en moskussafari i Dovre Nasjonalpark, og finn moskuser og hverandre!

Dere kan også dyrke romantikken med litt action, og dra på snøscootersafari for par på Geilo. Her får dere være med på et 40 kilometer langt eventyr på toseters snøscootere. Dere får selv prøve snøscooterne og nyte atmosfæren av det autentiske Norge i et område fylt med elg og store sletter.

Langhelg i Lofoten

En romantisk weekend i Lofoten er også et godt tips til de som verdsetter norsk natur på sitt flotteste. I Lofoten og Svolvær finnes det mange muligheter for å overnatte i sjarmerende rorbuer.

Mange av de gamle husene har blitt restaurert, og fungerer i dag som perfekte små hus for forelskede par. Naturen er uovertruffen, og det finnes mange fjellturer og turer langs vannet dere kan gå sammen mens dere nyter hverandre og omgivelsene.

Lofoten er et særdeles dyrerikt område, og det er også her havørna har sitt rike. Hvis dere gjerne vil se mer til den, så anbefales det å bli med på en natur og ørnsafari i Lofoten. Store og raske RIB-båter tar dere med inn i øyriket for å lete etter havørna.

Det burde være gode muligheter, for det er i Lofoten vi finner den største bestanden av havørner i hele verden. Hvis dere er heldige, så får dere også se mange andre flotte og vakre skapninger som haverter, niser og spekkhuggere. Dette er kanskje en utradisjonell måte å ha en romantisk weekend på, men hvem bryr seg om det, bare man trives?

Romantisk weekend i Bergen

Vestlandets hovedstad byr på mange muligheter for å dyrke romantikken. De hvite små og vakre husene som ligger langs de trange smugene er romantiske i seg selv, men hvis dere virkelig vil dyrke hverandre og kjærligheten, så skal dere på en romantisk weekend på hotel Oleana.

Stedet er det perfekte kjærlighetsredet for to forelskede mennesker i sin beste alder, og dere finner alt det dere trenger for å pleie kjærligheten, nemlig tid, avslapning og velvære. Dere trenger sikkert ikke mer, men hotellet har uansett stilt frem både bobler og sjokolade på rommet deres ved ankomst, slik at dere kan feire kjærligheten til hverandre.

Om kvelden kan dere kose dere med en treretters gourmetmiddag, før dere legger dere seint på kvelden vel vitende om at dere kan nyte noen sløve timer om morgen med sen utsjekk.

Romantisk weekend i spa

Opphold på Farris Bad

Det var en gang vi elsket å leke og hoppe rundt i leire. Den gangen var det fordi det var lek og moro, men i dag kan vi gjøre det for å føle oss bedre. Sammen med kjæresten din, så kan dere finne ut av de mange fordelene leire har, og sammen nyte en fantastisk Rhassoul spabehandling på Farris Bad med skrubb, leire, dampbadstu og tropisk regndusj.

Det hele starter med skrubbing i Rhassoul-dusjen, før dere går inn i dampbadstu og smører kroppene inn i leire. Dampen øker effekten av Rhassoulen, og etter at dere har nytt behagelig musikk og skiftende stjernehimmel, skylles leiren av i en deilig tropisk dusj.

Opphold på Son Spa

Et annet godt tips til en romantisk weekend i spa, er et spaopphold på Son Spa. Her kan dere drømme dere bort i egen suite med uforglemmelig sjøutsikt og stillhet. Dere får adgang til treningssenteret, slik at dere kan ta en rask treningsøkt før dere nyter en 50 minutter lang klassisk massasje.

Etter at dere har kost dere med en deilig frokost, så forlater dere stedet mer uthvilte og energiske enn da dere kom. Forhåpentligvis også mer forelskede!

Kanskje du vil like disse også...

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!