Ting å gjøre med venninner i Oslo

Atter en helg med gjengen, og det er du som har fått ansvaret for å finne noe spennende å gjøre denne helgen. Ettersom du har endt opp her, har du vel forhåpningsfullt nok søkt «ting å gjøre sammen med venninner» i søkefeltet, i håp om å få en idé?

Venninnene dine har gitt deg disse nøkkelordene: Noe unikt, noe dere aldri har prøvd og noe som likevel passer til alle de forskjellige personlighetene i gruppen.

«Hva med den restauranten på løkka?» tenker du. Nei, Maria har bestemt seg for å bli veganer, og Ida er redd for å møte på en av bartenderne der. Og med god grunn. Hva med å dra på kino for å se den nye thrilleren alle prater om? Det kommer ikke til å skje. Tonje er altfor skvetten, og Kari er aldri stille. 

Det å finne noe som passer til alle, kan vise seg å bli en skikkelig utfordring. Men det viktigste med slike sammenkomster er å kose seg med de man er mest glad i.

Heldigvis er ikke alt håp ute. Vi har skreddersydd en liste med opplevelser som passer til alle personlighetene i vennegjengen. Noe som dere kan gjøre alle sammen! Om disse ikke passer for deg, kanskje det er verdt å ta en for gjengen likevel?

Wanderlust-venninna

Vi kjenner alle hun som alltid skravler om de seneste behandlingstrendene. Hun flyr rundt i verden, opplever de vakreste landskapene og bor på de fineste hotellene. Resten av vennegjengen liker å terge henne, men innerst inne så er det en liten del av dere som gjerne vil ha et slikt liv.

Selv om velværedronningen kan virke overfladisk, så er hun en av de mest omtenksomme i gruppen og vil bare at alle skal kose seg på disse utfluktene. Hun er vertinnen som alltid varter opp med noe, og nå står dere i gjengjeld. Ingen i gjengen kommer vel til å klage over en spadag med god mat?

Krim-venninna

Denne dama er den som hjelper deg med selvangivelsen som skal sendes inn til skattekontoret fordi du selv ikke aner hvordan man gjør det. Og det gjør ingenting, hun elsker det. Hun er den som ringer inkasso-kontoret på dine vegne fordi hun vet akkurat hva som skal sies, og i tillegg får hun et lite kick av det. Jobben hennes går ut på å løse problemer, gjerne noe med tall eller tekster som må analyseres.

Hun har en tendens til å være veldig opptatt av den tidkrevende jobben sin, men når hun endelig får fri, så vil hun gjerne finne på noe gøy med vennene sine. Og hva syns hun er mer gøy enn det å løse fiksjonsaktige gåter? 

Tips: Spill på to lag, og vedd om hvem som løser gåten først. Vinneren vil bli påspandert middag!

Foodie-venninna

«Har du prøvd sånn Bao Bun?» Matmonsen i gjengen er alltid den som kommer med forslag til steder å spise, nye restauranter og de siste kulinariske trendene. Hun legger ut masse bilder av mat som hun har laget helt fra scratch og gjerne en story om hele prosessen.

Hun drømmer om å få en egen episode på Netflix’ «Chef’s table» og gleder seg til dagen hun kan åpne en egen restaurant. Blir det kanskje litt slitsomt i lengden? Nja, du klager ikke når du blir servert en rett som faktisk ser ut som den på bildet.

Om idébanken hennes er tom, får hun gjerne inspirasjon fra matblogger og bøker. På tide å sette pris på kokken i gruppen og ta henne med på en Food Tour i Oslo 

Prøv Oslos uforglemmelige smaker

DIY-venninna

Vi har alle en venn som drar oss med på kunstutstillinger og museer. Hun har alltid noe kritisk å fortelle om de siste vernissasjene. Det er hun vi går til når vi trenger forslag til både film, bøker, interiør, blomster osv. «Hvor kjøpte du det maleriet?» spør du? «Jeg har malt det selv!» svarer hun.

Hun har et øye for det estetiske og sprer kreativ energi hvor enn hun går. Alt hun rører blir til et kunstverk! Hvorfor ikke ta med henne og gjengen på noe unikt som alle kan nyte?

Hos Paint n’ Sip får hun sjansen til å vise det hun kan, og hva gjør resten av gjengen? Jo, om inspirasjonen ikke er der, er det bare å ta seg et par glass vin så finner penselen lerretet uansett.

Tips: Utfordre resten av gjengen til å male hverandre.

Prøv noe nytt!

Aktivitet - Kultur, Natur, Opphold

10 Dagers Eventyr på Voss

Opplev det mest storslagne Norge har å by på, på et 10 dagers eventyr med aktiviteter og opplevelser som definerer sjelen av Norge.

Voss

Aktivitet - Kultur

Bergen Photo Walk hos OK Foto

En spennende og inspirerende fotovandring i Bergen sentrum, med personlig veiledning for å løfte egne bilder til et nytt nivå.

Bergen

Aktivitet - Smak, Kultur

Brunch på The Salmon

Nyt en herlig brunsj på Aker Brygge, med kombinasjonen røkelaks og egg benedict – en smaksbombe av de sjeldne!

Oslo

Aktivitet - Kultur

Bryggens Museum i Bergen

En reise inn i Bergens historiske skatt Bryggen, der man kan utforske viktige arkeologiske funn som forteller om Vestlandets middelalder.

Bergen

Aktivitet - Kultur

City Walk Tour i Oslo

En innholdsrik vandring med guider som viser den livlige atmosfæren i Oslo. Se byens flotteste severdigheter, og fascinerende kontraster.

Oslo

Aktivitet - Kultur, Smak

Drinks & Skulptur hos Magic Ice Bar

I dette vinterlandet serveres drinkene i glass laget av is! Velkommen til en bar og et galleri utenom det vanlige.

Oslo

Aktivitet - Spa og velvære, Kultur

Drop-In Badstue i Oslofjorden

Nyt en glovarm sauna med dusj og garderobe på en flåte midt i Indre Oslofjorden, og bad i fjorden helt uten forstyrrelser.

Oslo

Aktivitet - Kultur

Fotograf for en dag hos OK Foto

Ta over et profesjonelt fotostudio sammen med familien, venner, utdrikningslaget, kjæresten eller bursdagsbarnet!

Bergen

Ta alt på sparket-venninna

Den spontane jenta i gjengen er den som sniker inn pils i kinosalen, og den som tar initiativ til nakenbading på hytteturer.

Hun får deg til å teste grensene dine, og gjør deg mer glad i livet på grunn av det. Hvem hadde vi vært uten henne? Hun er den første man går til når man vil prøve noe nytt, og hun er alltid den beste wingmannen på byen.

På tide å snu litt om på rollene, nå er det din tur til å foreslå å hoppe i havet midt på vinteren hos Salt Art & Music. Du vet allerede hva svaret hennes blir.

Aldri fort nok-venninna

Som den spontane, er denne vennen den som ofte står opp klokka 6 om morgenen for å ta seg en langrennstur før jobb og tar gjerne en treningsøkt etter jobbdagen er over også. Hun er den som kommer med forslag til fjellturer i Sunnmørsalpene og den som skal ha deg med på fallskjermhopping på ferie

Hun får abstinenser når hun ikke får inn sitt daglige adrenalinkick og sliter veldig med å sitte stille. Hvis det ikke hadde vært for henne, hadde du nok aldri prøvd halvparten av tingene hun har dratt deg med på.

Om du er redd for å hoppe i fallskjerm, kan dere møtes på halvveien med en gøyal opplevelse med flyvning i vindtunnel. Hun får sin daglige dose, og resten av gjengen får et snev av den virkelige opplevelsen i et trygt miljø.

Fart og spenning i Oslo

Aktivitet - Adrenalin

Drop-in hos Klatreverket

På drop-in klatring hos Klatreverket kan du utfordrer deg selv både fysisk og mentalt!

Oslo

Aktivitet - Adrenalin, Kultur

Flukten fra Akershus Festning hos Escape Hunt

Vil dere bli henrettet eller krigsoverlevende? Ikke sløs bort tiden! Røm fra Akershus festning i Flukten fra Akershus festning.

Oslo

Aktivitet - Natur, Adrenalin

Guidet kajakktur på Akerselva

En kajakktur gjennom Akerselva fra Vulkan til Operahuset. En fantastisk måte å bli bedre kjent med Oslo gjennom aktivitet.

Oslo

Aktivitet - Natur, Adrenalin

Guidet kajakktur på Oslofjorden

3-timers guidet kajakktur med profesjonelle instruktører, som gjerne lærer bort de grunnleggende ferdighetene for padling.

Oslo

Aktivitet - Adrenalin, Kultur

Innbruddet i Norges Bank hos Escape Hunt

Stikk av med skatten! Finn bevis på konspirasjonen bak innbruddet i Norges Bank med Escape Hunt i Oslo

Oslo

Aktivitet - Natur, Adrenalin

Introkurs i havkajakk med Mad Goats

Et flott kurs for nybegynnere som er interessert i å prøve å padle i kajakk på Oslofjorden.

Oslo

Aktivitet - Adrenalin

Jakten på Tors Hammer hos Escape Hunt

Hjelp Odin å finne Tors hammer med en spennende og interaktiv opplevelse hos Escape Hunt i Oslo. Book escape room her.

Oslo

Aktivitet - Adrenalin

Klatring - voksne med barn hos Klatreverket

En opplevelse i høyden der både store og små kan utfordre hodet og kroppen, samtidig som man opplever noe nytt sammen.

Oslo

Partyløve-venninna

Instagrammen hennes er 98% venninner, cocktails og nattklubber. Denne venninnen har alltid fullt barskap, i tillegg til et kjøleskap fullt av lime og tonic-vann.

Det beste hun vet på en lørdag kveld er en god drink, og helst med godt selskap. Hvis ikke hun har vært på cocktailkurs eller bartenderskole enda, så maser hun konstant om å prøve.

Heldigvis har hun mer enn nok stemning til å muntre opp resten av gjengen. Og etter en kveld med øl-, vin- eller cocktailsmaking, så er nok dere alle klare for dansegulvet!

Fest og moro i Oslo

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!