Lengter du etter hvite strender med krystallklart vann? Eller koselige badeplasser med grønne områder for de minste? Det trenger absolutt ikke være en flytur unna…

Norges fantastiske og varierte kystlandskap byr på drøssevis av herlige strender og badeplasser. Og vi har plukket ut 24 av våre favoritter. Her kan du finne de vakreste destinasjonene til Norgesferien din, alt fra skjulte perler i idylliske Lofoten, til populære øyer i livlige Oslofjorden.

 

1. Kalvøya og Kadettangen, Sandvika

Rett ved Sandvika sentrum finner du et sommerparadis med sandstrand, kiosk og foodtrucks, lekeplass, stupetårn og grønn plen der hele familien kan tilbringe timesvis uten å gå lei.

Går man over broen til Kalvøya finner du flere strender, klipper og badeplasser der man kan grille, absorbere solstrålene og kjøle seg ned i Oslofjorden.

2. Mjellestranda, Bodø

Landskapsfotografer elsker Mjellestranda, og med god grunn. Ved vannkanten er sanden fin og hvit, mens lengre opp har den en rødlig farge som kommer av kobolten i fjellene i nærheten. Den rosa sanden kombinert havets skiftende smaragdgrønne og azurblå toner, gjør dette til en av Norges mest kjente strender.

Mjelle ligger en halvtimes kjøring fra Bodø, og for å komme deg til stranden må du ta beina fatt langs en kyststi i ca 15 minutter. 

3. Orrestranda, Jæren

4. Operastranda, Oslo

Hovedstadens nyeste badeplass åpnet sommeren 2021. Operastranda badeplass ligger i Oslobukta mellom Operaen og Sukkerbiten, rett ved det nye Munchmuseet.

5. Solastranden, Stavanger

6. Huk & Paradisbukta, Oslo

7. Hoddevik, Stad

8. Sommarøy, Tromsø

9. Stokkøya, Trøndelag

10. Kvalvika strand, Lofoten

11. Hvalstrand, Asker

12. Bunes, Lofoten

13. Seljesanden, Selje

14. Unstad, Lofoten

15. Bystranda, Kristiansand

16. Mølen, Larvik

17. Åkrasanden, Karmøy

18. Haukland, Lofoten

19. Uttakleiv, Lofoten

20.

21. Godalen Badeplass, Stavanger

22. Storøyodden, Fornebu

23. Hvitsten, Vestby

24. Breivoll badeplass