Har du også ramlet over bilder av de bedårende alpakkaene man kan gå på vandring med i Norge? Du lurer kanskje på hvor disse søte dyrene befinner seg, og hvordan man kan bli med på tur med dem. Her har du vår guide til gårder som tilbyr alpakkavandring i Norge.

 

Alpakkavandring i Norge

Alpakkavandring ble først introdusert i Norge i 2018, da Smedsrud Alpakkagård lanserte konseptet i Sørum utenfor Oslo. Opplevelsen ble umiddelbart en slager blant det norske folk, og i dag er det flere gårder som tilbyr turer med alpakkaer.

Alpakkavandring er en minnerik opplevelse for både familie, vennegjengen og firmaer. Det er også en morsom og annerledes gave man kan gi til en person som har alt. Hvem blir ikke glad for å pakke opp et gavekort på alpakkavandring på bursdagen sin!

 

Smedsrud Alpakkagård

📍 Bingenvegen 35, 1923 Sørum

Opplev den originale alpakkavandringen hos på Sørum, like utenfor Oslo. Det var denne alpakkagården som etablerte begrepet “alpakkavandring” i Norge, og i 2018 var vi først ute med å invitere både voksne og barn på vandring med alpakkaene fra gården.

Smedsrud Alpakkagård har også en leirplass der du har mulighet til å tilbringe natten under stjernehimmelen, med selskap av alpakkaflokken. Her kan du sette opp eget telt, eller slappe av i gårdens hengekøyer mens du får fullt ansvar for å sørge for at alpakkaene har det bra. Alpakkavoktner for et døgn? Ikke en opplevelse så mange har fått gleden av å prøve!

Ramnes Søndre gård

📍 Ramnesveien 849, 3175 Ramnes

Hos Ramnes Søndre gård får du bli med på en unik opplevelse sammen med alpakkaflokken deres. Du får leie egen alpakka i tilpasset grime og leietau, på en trivelig vandring rundt i området. Gården har stort fokus på velferden til dyrene sine, og vil fortelle om de underlige dyrene som art underveis, slik at alle involverte får en god opplevelse (enten de går på to eller fire bein!)

Her er det 16 års grense for å leie egen alpakka, og alle barn må ha med foresatt. Opplevelsen varer i 1,5-2 timer, og kan bookes her for 350,- per person.

Østre Kjærnes gård

📍 Østre Kjærnes vei 4, 1591 Sperrebotn

​Østre Kjærnes gård ligger i Våler i Viken (gamle Østfold fylke). Gården er skjermet fra all støy, og kan friste med vakker natur i hjertet av Vansjø. Det er også mulighet for overnatting i rolige og landlige omgivelser.

Gården tilbyr alpakkavandring over ca 1,5 time med egen alpakka til 395,- per person, og en alpakkavandring for hele familien (2 alpakkaer, 2 voksne og 2-3 barn) for 1180,-

Opplevelsen kan bookes her.

Killingmo Alpakka Gård

📍 Killingmo Gård, 1930 Aurskog

Killingmo Alpakkagård tilbyr AlpacaTrip, en 45 minutters opplevelse med kvalitetstid med din egen alpakka. Man får bli med når de forteller om de eksotiske kameldyrene. Det er også lagt opp til å gå en tur på tunet eller opp i skogen.

Det er 16 års grense for å leie egen alpakka, og alle barn må ha med foresatt. Men alle er velkommen, uansett alder! En AlpacaTrip koster 300,- for en alpakka i 45 min, ledsager og følgesvenner koster 150,- per person.

 

 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en valgfri opplevelse

Få eksklusive tilbud, nyheter, konkurranser og inspirasjon rett i innboksen din.

 

La deg inspirere mer!

Norges 20 fineste tretopphytter

Lesetid: 14 min.

Hvordan oppleve Nordlyset i Norge

Lesetid: 5 min.

22 kule steder å spise i Oslo i 2023

Lesetid: 9 min.