Går du og vennegjengen, familien eller din bedre halvdel stadig på de samme spisestedene? Savner du en oversikt over fine steder å spise og gode restauranter i Asker og Bærum? Da har du kommet til riktig sted.

Vi har nemlig tatt turen innom en rekke anbefalte restauranter rundt om i Sandvika, Asker sentrum, Sætre, Vollen, Bekkestua, Bærums verk og flere steder i regionen, og her har vi samlet våre favoritter. Les videre og bli inspirert til din neste lunsj eller middag ute!

 

Restauranter i Nye & Gamle Asker

 

Texas Barbecue Café

Alfheim 10, 1384 Asker

Autentisk BBQ restaurant som serverer sitt eget røkt kjøtt fra en “woodfired smoker”, akkurat slik du får det i Texas. Kjøttet her er så mørt at du strengt tatt ikke trenger kniv! Menyen byr på klassiske sides som Buttermilk Bun, Corn Salsa Salad og Coleslaw, samt deilige paier og fantastisk digg frozen margarita. Det anbefales å ringe inn på forhånd, for å forsikre seg om at de kan forberede kjøttet du vil ha.

Pizzastua

Alfheim 7, 1384 Asker

Den lokale favoritten Pizzastua åpnet i 1983 og var den første pizzarestauranten i Asker, og enhver Askerbøring vil sverge på at dette stedet fortsatt serverer verdens beste pizza. Her får du spennende smakskombinasjoner, gode råvarer og valget mellom klassisk, italiensk og glutenfri bunn. 

Smakebit fra menyen:

  • SKOGSDRØM med kantarell, steinsopp, sjampinjong, bacon, tyttebær, persille, parmesan, trøffelolje og hvitløk (NM vinner 2011)

  • VINNER’N med pepperchévre, sprøstekt bacon, rødbetpesto, granateple, pinjekjerner, rubarbsalat, rosmarinolje (uten tomatsaus) (NM vinner 2017)

Nami Sushi & Vinbar

Holmengata 6, 1394 Nesbru

Med moderne og stilrene lokaler, en lidenskap for japansk kulturell mat, og fantastisk god sushi; det er ikke rart at Nami Sushi & Vinbar er den nye go-to sushiresturanten i området, både for å spise inne og takeaway.

Rå Smak

Torvveien 5, 1383 Asker

Gourmet-restaurant Rå Smak i sentrum leverer stadig topp standard, både i butikken og restauranten. Dette er et matkonsept for den bevisste livsnyteren, som foretrekker lokale matskatter, gourmet med gode vinforslag samt innbydende, nordiske smakskombinasjoner. Like hyggelig sted å spise lunsj med venner, som å feire en større anledning.

Vitos Restaurant

Slemmestadveien 416, 1390 Vollen

Vitos Restaurant ligger ved Vollen Marina, i stemningsfulle omgivelser der du kan nyte en hyggelig familiemiddag eller en “wine and dine” kveld med gode venner eller kolleger. Her får man friske retter som italiensk pizza, carpaccio og sjømattallerken. 

Asker Haveli

Knud Askers vei 26, 1383 Asker

Haveli Asker er en autentisk indisk restaurant på taket av Trekanten senter. Deres spesialitet er tandoori, men menyen er full av andre populære retter som tandoori, tikka masala, butter chicken og et spennende utvalg nanbrød. Innredningen er både stemningsfull og hjemmekoselig, og atmosfæren får deg til å glemme at du er midt i sentrum!

Hapag Sushi & Asian Dining

Arnestadveien 1C, 1390 Vollen

Hapag Sushi & Asian Dining har klart å få med seg tidligere kokker fra Alex Sushi, Kamai, Two Tigers på Gardermoen og Color Line; og det merkes godt på både kreativitet, håndverk og service. Her får du smaksbomber og kvalitetssushi uten å ruinere lommeboken!

Sætre Marina Restaurant

Øraveien 14, 3475 Sætre

Sætre Marina Restaurant ligger helt ved vannkanten i Sætre i Nye Asker, og dette spisestedet har fantastisk utsikt over Oslofjorden, både inne fra restauranten, og fra uteserveringen på sommeren. Menyen består av moderne nordisk mat, inspirert av matkulturer over hele verden, og i større selskap kan man skreddersy menyen etter ønske.

Blue Line Sportsbar

Skysstasjon 5, 1383 Asker

Klassisk, amerikansk burger-joint med saftige og hjemmelagde burgere, vegetar-options og en meny med mange spennende smakskombinasjoner. Restauranten har en avslappet atmosfære, med Frisk Asker og hockey-inspirert innredning, samt underholdning gjennom både TV skjermer, shuffleboard og dart. 

 

Restauranter i Bærum

 

Værtshuset Bærums Verk

Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk

I et koselig fredet hus på et tun i Bærums Verk, ligger Norges eldste vertshus. Værtshuset Bærums Verk er en magisk smaksopplevelse. Her serveres herregårdsmåltider inspirert av årstidene og råvaretilgangen, og rettene lages fra alltid bunnen av. Både innredning, atmosfære, smaker og service gjør at dette stedet er i en klasse for seg selv!

Fokus Restaurant

Løkketangen 1, Sandvika 1337

Fokus Restaurant omtales som en skjult perle i Sandvika sentrum, med gourmet av høy kvalitet. Hvis man er åpen for å bli overrasket er det anbefalt å gå for kjøkkenets 5-retters, som alltid lages med de beste tilgjengelige råvarene. Det tilbys i tillegg et godt utvalg viner, men også herlige alkoholfrie varianter fra blant annet Ringi gård. Hyggelig atmosfære og kunnskapsrike servitører gjør at vi definitivt tar turen tilbake! 

Sebastian Tapas & Bodega

Løkketangen 26B, 1337 Sandvika

Sandvika sentrums mest populære (og beste) tapasrestaurant, med klassiske tapas retter fra Spania. Et fint sted å unne seg god mat kombinert med vin, eller en god drink på sommeren.

Den Sultne Mave

Gamle Ringeriksvei 5, 1369 Stabekk

Denne indiske restauranten er beryktet for sine fantastiske smaker, hyggelige betjening og delikate innredning. Den Sultne Mave serverer hjemmelagde indiske retter, som er like fantastiske for øye som smakssansen. Absolutt verdt et besøk om man ser etter spicy comfort-food i Bærum.

Ralph's Barbecue

Gamle Drammensvei 32, Stabekk 1369

Bærums beste amerikanske steakhouse, med autentisk BBQ meny og kule lokaler som oser av sør-stat stemning. Ligger rett ved togstasjonen, og byr på koselige uteplasser på sommeren.

Restaurant Caspar

Rådhustorget 3, 1337 Sandvika

Hvis du ser etter et sted der du kan senke skuldrene og belønne deg selv med italiske klassikere, så bør du ta turen til Restaurant Caspar. I en koselig, tropisk innredet bakgård midt i Sandvika sentrum finner du et laid-back spisested med en trivelig atmosfære, der alle kan føle seg som hjemme. 

Melboden

Verksgata 13, Bærums Verk 1353

Stemningsfullt, intimt og vanvittig godt. Melbodens rustikke Napolitana pizza er manges favoritt, og med menyen særdeles gode utvalg, klarer nok de fleste å finne noe som faller i smak. Denne restauranten har et hytteaktig preg over seg, og beliggenheten blant de koselige husene ved Bærums Verk er like hyggelig året rundt. 

 

Tips, inspirasjon og flere restaurantguider...