Det er en person som har heiet på deg fra dag en, og alltid kommer til unnsetning når katastrofer inntreffer. Tiden er kommet for å vise takknemlighet til far!

Og så dukket dette spørsmålet opp: Hva kan man gi til farsdagen? Noen fedre trives best på sofaen eller hytta, andre i garasjen eller på golfbanen. Uansett hva din pappa er interessert i, skal vi gir deg våre beste tips til en personlig farsdagsgave i år. På denne siden har vi samlet våre mest populære og unike gaver til pappa i alle aldre.

Når er farsdag 2022?

 I år er farsdag den 13. november. Hvert år faller farsdagen på den andre søndagen i november måned.

 

14 tips til en personlig gave til pappa på farsdag

Siden du har havnet her, er du nok en av de som fortsatt leter etter gavetips til farsdagen. Men i dag har du flaks, for du fant oss – Truestory – og vi vet alt om å gi gave til han som har alt; selv til en pappa som som sier “han ikke ønsker seg noe”.

Kun for deg, har vi dedikert litt av vår tid for å samle inspirasjon og gavetips til farsdag i år, og hvorfor vi mener opplevelsesgaver den beste gave å gi til pappa.

 

1. Gavekort på fallskjermhopp eller vindtunnel

Gi din far litt perspektiv, og send han på en opplevelse i skyene – bokstavelig talt! Han vil garantert ikke forvente å få en av disse vanvittig opplevelsene, men en tøff type som din far vil neppe takke nei til et slikt eventyr. Dette er en like kul farsdagsgave å gi til en pappa på 40 år, som en på 60 år!

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

2. Ølsmaking

Gavekort på mat- og ølkurs hos Ølakademiet er en flott farsdagsgave til en pappa som trives på kjøkkenet.

Noen fedre gir aldri slipp på drømmen om å starte et eget bryggeri i kjelleren. Uansett hva slags øl din far foretrekker, anbefaler vi å skjemme han bort på farsdagen med en herlig ølsmaking. Da kan han prøve flere forskjellige typer øl, få en spennende omvisning i bryggeri og produksjon, og sannsynligvis lære noe nytt! Passer utmerket godt til en pappa i 50 åra.

 

3. Bil- & kjøreopplevelse på bane

Overrask din pappa på farsdagen med en opplevelse full av adrenalin, fart og moro! La han teste kjøreegenskapene sine på bilslalom på isbane ved Geilo, eller gi han en smakebit av følelsen av å kjøre en McLaren i Formel 1 i racing simulator.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

4. Gavekort på massasje

Et gavekort på en massasje eller spabehandling er en perfekt farsdagsgave til en pappa som fortjener litt ekstra luksus i hverdagen. Kanskje har han stått på for å hjelpe til med oppussingen hjemme, eller gjort en eksepsjonell jobb som nybakt pappa? Massasje, spadag eller en spa behandling er en fin første farsdagsgave.

 

5. Snøscootersafari for par på Geilo

En romantisk naturopplevelse møter snøscooter scenen fra Die Hard 2 – til en tøffing med et bløtt hjerte. Den perfekt farsdagsgave til han som er glad i både action og naturopplevelser!

 

6. Vinsmaking

Selv om mange foreldre foretrekker øl, er det likevel en del som har mer sans for vin og champange. En fin gave til farsdag, og til en pappa med fullt vinskap, er en stemningsfull vinsmaking eller boblesmaking. 

 

7. RIB safari i Oslofjorden

Har din far sittet på en RIB i full fart før? Det er en helt rå opplevelse! Når denne kraftige båten når 50 knop, er det som om den flyr over vannoverflaten. På RIB-safari får man se og oppleve Oslofjorden på en helt ny måte, med en guide som forteller spennende historier underveis.

 

8. Whiskysmaking på Underbar

For en pappa som er glad i whisky, er en lærerik whiskysmaking midt i blinken å gi som gave til farsdag. Og for en whiskyentusiast er kanskje UnderBar i Oslo det beste stedet å dra til, for her venter over 550 flasker med forskjellige typer whisky!

 

9. Innendørs isklatring hos SNØ

Er din pappa glad i fysiske utfordringer som klatring, brevandring eller lange skiturer? Da er isklatring en kul opplevelse han bør få med seg. Hva med å overraske han med et kurs i isklatring som gave, med erfarne instruktører fra SNØ rett utenfor Oslo?

Her kan han teste denne ville sporten, i en av verdens høyeste innendørs isvegger, Mammutveggen, som er hele 10 meter bred og 15 meter høy.

 

10. Omvisning og smaking på HIMKOK

Kjenner du til HIMKOK? Denne “skjulte” cocktailbaren midt i Oslo sentrum kapret 17. plass på den internasjonale topplisten “The World’s 50 Best Bars”. Så til en pappa som ønsker seg eget cocktailsett, eller til han som er glad i cocktails og brennevin av høy kvalitet, er en smaksopplevelse på HIMKOK den perfekte gave til farsdag.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

11. En gourmet-middag i villmarken

Opplevelsesgaven “5-retters middag hos Trasti & Trine” er en perfekt farsdagsgave til en reiselysten feinschmecker. Denne bærekraftige smaksopplevelsen finner sted utenfor idylliske Alta i Finnmark. Her får han nyte en 5 retters middag med sesongens beste råvarer, som hedrer de lokale mattradisjonene i Nord-Norge.

 

12. Kaffekurs & kaffesmaking

Kaffesmaking er en fin farsdagsgave til en pappa som har eget månedsbudsjett på kaffe! Solberg & Hansen i Oslo og Pala Kaffebrenneri i Trondheim tilbyr kaffesmaking med forskjellige typer kaffe, så din far kan lære mer om drikken, og kanskje finne en ny favoritt.

 

13. Moskussafari i Norge

Moskussafari er en uforglemmelig opplevelse i norsk natur, og en herlig farsdagsgave som du sannsynligvis vil glede deg til å gi han! Gi han en moskussafari i dovrefjell, eller til foto-entusiasten: En eksklusiv fotosafari med en egen guide og fotograf som deler sine beste tips.

 

14. Gavekort til 200+ opplevelser i Norge

Inni denne eksklusive gaveesken venter en uforglemmelig opplevelsesgave til din far. En gave du virkelig gleder deg til å gi!

Fortsatt usikker på hva du skal gi? Gå for “Truestory Gavekortet”, et åpent gavekort som kan brukes på alle våre opplevelsesgaver. Dette er den ultimate farsdagsgave, for du velger selv beløpet, og din pappa kan velge opplevelsen(e) han ønsker å dra på.

Vi kan levere gaven i denne flotte gaveesken, med en personlig hilsen fra deg. Gavekortet er gyldig i hele 2 år, og vi kan sende pakken rett til postkassen deres!

 

Flere gavetips til farsdagen 2021

Kule farsdagsgaver

Et gavekort på en reise med natur, safari og nye opplevelser er en fantastisk og personlig måte å vise hvor mye din far betyr for deg. La en kul opplevelsesgave i naturen bli din farsdagsgave i år!

Smakfulle farsdagsgaver

Uten digg mat og god drikke, duger helten ikke… Nå er det kanskje ikke helt slik uttrykket går, men en smaksopplevelse er uansett en morsom farsdagsgave å gi, og en veldig koselig farsdagsgave å få. Overrask din pappa med en “spiselig” gave!

Uforglemmelige farsdagsgaver

Hva med å samle familien for å spleise på en helt utrolig gave? Disse unike opplevelsene vil gi han et minne han aldri vil glemme.

 

Historien og opprinnelsen til farsdagen

Det er mange forskjellige historier om hvordan farsdagen oppstod. Enkelte sier det stammer fra katolske tradisjoner i gamle Portugal, mens andre sier opprinnelsen er fra tidlig 1900-tallet i USA.

Det som går igjen er den verdien det ligger i å hedre våre fedre, selve grunnen til hvorfor farsdagen blir feiret. Men det er ikke alltid så lett å vise dette i dag, spesielt når materielle gaver er standarden! For vi har en liten magefølelse på at han har mer enn nok ting.

Det er nå vi skal presentere vår store mantra her på kontoret: Vi mener opplevelser i gave er verdt mer enn materialistiske gaver. For opplevelser skaper samhold, glede og minner med de vi er glad i.

 

Trenger du flere idéer og tips til gaver?

Morsdagsgave 2022

Lesetid: 12 min.

Gave til pappa

Lesetid: 10 min.

Gave til han som har alt

Lesetid: 8 min.
 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en valgfri opplevelse

Få eksklusive tilbud, nyheter, konkurranser og inspirasjon rett i innboksen din.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!