Om du ønsker å finne en gave til pappa har du kommet til rett sted. Opplevelsesgaver blir stadig mer populært etter hvert som folk ellers har «alt», i likhet med din pappa. På denne siden har vi samlet et kjempeutvalg av tilbydere av opplevelser, til vanns, til lands og i lufta med!

Les videre og du vil finne en perfekt gave til din pappa.

Gave til pappa som har alt

Smak

Whiskysmaking hos UnderBar

Smak 5 forskjellige whiskyer og få en innføring hvordan man lager og lagrer whisky, hvilke type whiskyer som finnes og hva alder har å si.

Oslo

Natur, Adrenalin

Familierafting på Geilo med Dagali Fjellpark

En vanvittig morsom raftingtur for store og små, med profesjonell guide som sikrer en trygg raftingopplevelse uansett forhold.

Geilo

Smak

Ølsmaking hos Aass Bryggeri

En ølsmaking med smakstallerken og omvisning i Norges eldste bryggeri. Lær om den 6000 år gamle kunsten i historiske omgivelser fra 1834.

Drammen

Natur

Introkurs på Tjøme med Kajakkpadling.no

Dette introkurset i kajakk vil over 4 timer gjøre deg trygg på padleteknikker, og sikre deg våttkort for å mestre padleturer på egenhånd.

Tjøme

Adrenalin

Dagstur rafting & overnatting med Sjoa Rafting

En uforglemmelig reise i Heidal, med 5 timer rafting på Sjoas beste strekning, 3 måltider og overnatting i koselig lavvo eller tømmerhytte.

Nedre Heidal

Kultur

Keramikk kurs hos Embla Keramikk

Lag ditt eget kunstverk i et profesjonelt keramikkverksted! Et lærerik introduksjon til keramikkunsten med individuell veiledning.

Oslo

Natur

SUP Yoga med 4elements

SUP Yoga med 4elements

Oslo

Adrenalin

Dagstur rafting på Sjoa med Sjoa Rafting

Opplev en 16 km lang raftingtur i Sjoa, Norges beste raftingelv. Lær padleteknikker og samarbeid i flåten, sammen med erfarne guider.

Nedre Heidal

Opphold

Opphold på Flåmsbrygga Hotell – Bryggerihotellet

Smak lokalt øl og utforsk den majestetiske Sognefjorden, etterfulgt av 2 netter på rom med balkong på Flåmsbrygga Bryggerihotell.

Flåm

Smak

Kaffekurs hos Solberg & Hansen

Smak hvordan klima, jordsmonn og botanikk påvirker kaffen, og bli bedre kjent med kaffe, hele veien fra bønne til kopp.

Oslo

Smak

Afternoon Tea på Lysebu

Opplev en ekte Afternoon Tea med en varm kopp te og hjemmelagde sandwicher og bakverk fra kjøkkenet på Lysebu.

Oslo

Smak

Vinsmaking på Peloton Bar

En uhøytidelig vinsmaking med 6 forskjellige viner, der man kan lære nyttig kunnskap om druer, regioner og vin.

Oslo, Oslo

Kultur, Adrenalin, Natur

Classic Kajakktur i Trondheim

Denne kajakkturen tar deg nedover Nidelven, gjennom sentrum av Trondheim og viser byen fra et nytt perspektiv.

Trondheim

Smak

Ølsmaking hos Øl Akademiet

90 minutter med smaking av forskjellige øltyper og påfyll av visdom. Bli kjent med ølets historie, bryggeprosess og servering.

Oslo

Spa og velvære

Floating for 2 hos Bare Flyt Oslo

Prøv 60 minutter floating for 2 personer i et moderne, privat rom med regndusj. Gi hode og kropp en pause fra den travle hverdagen.

Oslo, Oslo

Spa og velvære

Klassisk massasje hos WellMed

60 minutters dyptgående massasje av hele kroppen, som reduserer muskelsmerter og forbedrer søvnkvaliteten.

Ulset

Kultur, Natur, Adrenalin

Glødende kajakktur i Trondheim

En annerledes kajakktur gjennom Nidelven på kveldstid, med nye sanseinntrykk på vannet i mørket.

Trondheim

Adrenalin, Natur

Tau & Elv Actionpakke på Voss

Et eventyr som kombinerer balanse og klatring i tretoppene i Voss Klatrepark, og ekte naturkrefter i storslåtte omgivelser med rafting!

Skulestadmo

Spa og velvære

Floating hos Bare Flyt Oslo

Floating kan gi hodet og kroppen din det pusterommet du har lengtet etter. Her får man redusere stress og oppnå en dyp følelse av ro.

Oslo, Oslo

Smak

Pizzakurs hos Peloton Bar

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pizza fra bunn, med ekspertens beste tips og hemmeligheten bak de rette smakskombinasjoner.

Oslo, Oslo

Smak, Kultur

Brunch på The Salmon

Nyt en herlig brunsj på Aker Brygge, med kombinasjonen røkelaks og egg benedict – en smaksbombe av de sjeldne!

Oslo

Smak

Ost & vinsmaking hos Galopin Mathallen

En smaksopplevelse med herlige oster og viner, med fullt fokus på franske og italienske delikatesser.

Oslo

Smak

Kurs i Latte Art hos Barista School

Våkne til velformede hjerter i kaffekoppen hver dag, etter dette praktiske kurset i latte art, steaming- og helleteknikker.

Oslo

Smak

Sjokoladekurs hos Trondheim Sjokolade

Lag dine egne konfektbider med hjelp fra prisvinnende chocolatier Alma Sundøy, lær om smakskombinasjoner og smak på forskjellige sjokolader.

Trondheim

Gave til den livsnytende pappa

Er han glad i bordets gleder, har vi en god nyhet. Tilbudet av gastronomiske opplevelsesgaver har aldri vært større.

Er han glad i bordets gleder, har vi en god nyhet. Tilbudet av gastronomiske opplevelsesgaver har aldri vært større. Forslagene nedenfor passer perfekt til gave til fedre som fyller 50, 60 eller 70 år.

Fra Oslo-området kan vi nevne et gourmetopphold på Lysebu Hotell. Skjenk ham et opphold med noen han er glad i for overnatting og fem-retters middag med lokale råvarer. En rundtur i den prisbelønte vinkjelleren følger med slik at han belære sommelieren om vinenes kvaliteter.

Når en ny dag gryr, er det tid for et nytt måltid basert på gode, kortreiste fødevarer. Frokosteggene hentes direkte fra hotellets bakgård hvor de frittgående hønene vandrer rundt.

Trenger du en idé til en gave til far fra datter? En gave han kan nyte fra deg etter en slitsom arbeidsuke, er en luksus SpaDag & Gourmet på THE THIEF. Det er bare å ta mål slik at The Thief kan finne fram badekåpe og tøfler i riktig størrelse. Tilbudet inkluderer 50-minutters kroppslig nytelse i form av massasje, før magen også får sitt. Og en tre-retters middag i The Thief Foodbar er neppe det verste den får.

Befinner han seg i nærheten av byen med de sju fjell kan du slå til med en Winemakers Dinner hos Potetkjelleren. Potetkjelleren er kåret til Bergens beste restaurant tre år på rad, og omgivelser og interiør er som de var på fjortenhundretallet. Har pappa alt han trenger? Denne opplevelsen passer perfekt som gave til pappa som har alt.

Kunne faren din trengt en avslappende opplevelse med litt mat og kos? I Bergen trekker vi fram en gourmet weekend på Hotel Oleana. Godbiter fra det peruanske kjøkken trylles fram i løpet av en fem-retters middag. Peru er også potetens hjemland, så den fremmede kosten vil ganske sikkert bli godt mottatt i en norsk mage. Og ja, en av rettene er garantert den originale cevichen.

50 års gave til pappa

En gave til en pappa som har klart å overleve til han har nådd 50 år, bør inkludere noe spesielt. Denne milepælen skal feires med gode opplevelser og sprek holdning. Til denne bursdagen kan du glemme bøker, sokker eller slips. Nå er det opp av sofaen og ut å rocke. Vi har tipsene til 50 års gaver til pappa nedenfor.

Er han ekstra glad i en kald øl på fredagskvelden, anbefaler vi Ølvandring med Oslo Food Tours. Vi snakker ikke om en uorganisert pub-til-pub-runde. Her dreier det seg om en historisk byvandring med mye kunnskap involvert. Det blir selvfølgelig servert godt øl, men også med god mat til på de tre stedene som besøkes underveis.

En 50–årig pappa trenger stadig nye utfordringer og har hastverk med å prøve nye ting. En snøscooter-safari i Geilo bør passe hånd i hanske. Han får nødvendig opplæring og sikkerhetsinstruksjoner før det bærer av sted på en fire mil lang tur rundt Pålsbufjorden. Fart, spenning, natur.. Hva mer kan en far ønske seg?

Det er ikke bare barna i familien som er glad i opplevelser slik som denne. Pappa får skikkelig luftet seg hvis han prøver en vindtunnel i Oslo. Denne opplevelsen gir ham den autentiske følelsen av å være i fritt fall i en hastighet av 250 kilometer i timen. Det er imidlertid ingen risiko for at fallskjermen ikke åpner seg. Alt er i trygge hender, men like fullt et magesug som overgår det man får på tivoli.

Har du enda ikke funnet en gave til pappa? Fra vind i håret går vi til vannsprut i fjeset. Det får han på rafting i Voss. I tillegg får han fart på adrenalinproduksjonen. I full fart ned Raundalselva går det. Dette er absolutt en opplevelse han kan skryte av i pappa-klubben i ettertid. Når han får tørket håret, er det tid for å få god mat i kroppen. Fungerer også helt fint til den spreke 60-åringen. Mer om gave til 60-års gave til pappa finner du nedenfor.

60 års gave til pappa

Med en pappa på 60 år, har vi kanskje kommet fram til den typiske pappaen som har alt. Men noen opplevelser har han sikkert fortsatt til gode. Selv om han forstås har vært med på mye.

Vi velger her litt roligere opplevelser, alderstillegget tatt i betraktning. Men er han ung i kropp og sinn, er det ikke noe i veien for å velge en 50-årsgave, eller enndog opplevelser som ellers passer best for 40- eller 30-åringer.

En klassisk stereotype om fedre er at de alle liker å kaller seg selv for grillmestere. Om han er det eller ikke, kan han noe om å lage pølser fra scratch? Det kan han i så fall lære på et pølsekurs med Annies pølsemakeri. Her læres det fra grunnen av med forskjellige krydderier, samt teknikker som røyking og speing.

En siste ting han bør ha gjort hvis det ikke allerede står på merittlista, er å ta seg en tur til værs i helikopter. Med en helikoptertur fra Stryn streifer han over et av Norges vakreste landskaper. Det er nemlig selveste Jostedalsbreen som venter å bli beskuet fra oven. Har pappa høydeskrekk langt inn i 60-års alderen? Kanskje en i familien kan holde han i hånden mens dere svever over fjord og fjell?

Gave til nybakt pappa

Er han nybakt pappa, har han vel allerede fått gaven sin, tenker du. Det er for så vidt sant. Dog skal og bør det feires, og begivenheten kaller på en opplevelse. Bare på den måten kan bli kvitt alle spenningene i kroppen og få utløp for reaksjonene sine. Kanskje det hadde vært en idé å skrive under barnets navn for å fremstille det som gave fra baby? Det blir nok et par tårer som blir felt da. Her er et par forslag til gave til nybakt pappa.

Oppe i Holmenkollen er det blant annet en zipline som venter. I fritt svev ut fra hoppbakken får han noen sekunder på seg til å tenke over hva denne forandringen i livssituasjonen betyr.

Gaveesken – det lille ekstra!

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren!