Det er ikke alltid så lett å finne en julegave til sine foreldre. Dine foreldre ønsker seg kanskje bare snille barn? Derfor tror vi det beste du kan gi som julegave til foreldre til jul, er en opplevelsesgave som skaper herlige nye minner.

De fleste foreldre (enten de er nybakte foreldre, eller pensjonister med barnebarn, eller noe midt i mellom disse) har allerede skap, bod og garasje fulle av ting, og mye står nok ubrukt og samler støv. Men slike julegaver trenger du ikke legge under juletreet i år.

I denne guiden finner du:
8 tips til personlige julegaver til foreldre
Julegaver til foreldre 30-40 år
Julegaver til foreldre 40-50 år
Julegaver til foreldre 60-70 år

 

8 tips til en personlig julegave til foreldre

Overrask dine foreldre med en virkelig personlig julegave. Her har vi laget en liste med julegavetips til opplevelsesgaver som er perfekt å gi til foreldrene dine til jul.

Du bestemmer selvfølgelig selv om det er en opplevelse de skal ha for seg selv, eller om det er en gave de kan nyte sammen med deg og resten av familien. En god jul med uforglemmelige gaver blir det uansett!

 

1. Spaopphold for 2

Et avslappende spaopphold passer like godt som en julegave til nybakte foreldre som en julegave til gamle foreldre – for uansett alder, så har alle godt av å kunne drømme seg bort i sin egen suite med vakker sjøutsikt, eller i jacuzzi høyt oppe i fjellet. 

 

2. Familierafting

Det finnes ikke en bedre julegave til foreldre enn en opplevelse med hele familien. På familierafting kan barn helt ned til 8-årsalderen få lov til å være med.

Dette er en utradisjonell familietur hvor hele familien får oppleve en rolig raftetur, krydret med litt fart og spenning for de små. Med denne opplevelsen er man sikret en dag med lek og moro i en av Norges vakreste omgivelser for hele familien.

 

3. Snøscootersafari for par på Geilo

La foreldrene få nyte både hverandre og noe av det aller beste vinternorge har å by på med en snøscootersafari for par på Geilo. Det er en opplagt julegave til foreldre som har alt, og på dette 40 km lange vintereventyret får vi selv prøve snøscooter og nyte atmosfæren av det autentiske Norge.

 

4. En badstue opplevelse

Man behøver ikke å være millionær for å ha egen badstue i fjorden, man kan nemlig leie en privat flåte med badstue flere steder i Norge.

Dette er dessuten en opplevelse foreldrene kan dele med resten av familien eller vennegjengen, ettersom noen badstuer har plass til opptil 12 personer. Sauna er dessuten bevist å ha en rekke positive helsefordeler, så dette er en julegave som virkelig gjør godt for kropp og sinn!

 

5. En kajakktur for 2

Gi foreldrene dine en julegave de sent vil glemme med en kajakktur for 2! Velg blant våre unike opplevelser, fra rolig padling på Oslofjorden til spennende kajakkurs i Trondheim eller guidede turer i det majestetiske Voss. En perfekt gave for å utforske naturen, skape minner og oppleve magien av å dele en eventyrlig kajakkopplevelse sammen.

 

6. Vinsmaking eller ølsmaking

Er dine foreldre glad i god mat og drikke? Kanskje er de av typen som har vinskap eller vinkjeller, eller har lekt med tanken på å brygge eget øl hjemme? Da bør du overraske dem med en øl- eller vinsmaking til jul!

På en smaksopplevelse som disse kan de utforsk spennende smaker og lære om bryggeriets eller vingårdens kunst fra dyktige fagfolk. Velg blant våre unike opplevelser, fra lokale bryggerier til stemningsfulle vinkjellere. Dette er en personlig julegave som garantert vil heve stemningen på julaften.

 

7. Afternoon tea

Det er ikke et ukjent fenomen at foreldre sier «de ikke ønsker seg noe» eller at de bare ønsker seg «snille barn». Men da blir det litt stusslig under juletreet! Afternoon tea er nok den perfekte gaven for de som har alt. Da kan de bare senke skuldrene, kose seg med en varm kopp te og nyte kaker, konfekt, sandwicher, scones og alt godt som hører med denne engelske tradisjonen. 

 

8. Gavekort til 300+ opplevelser

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Mottakeren kan selv booke opplevelsen de ønsker, og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

 
 

Idéer til unike julegaver til foreldre

Vi har enda flere opplevelsesgaver på lur, og om du enda ikke har funnet den perfekte julegaven til foreldrene dine, så gjør du det kanskje her!

 

Morsomme julegaver til foreldre 30-40 år

 

Unike julegaver til foreldre 40-50 år

 

Koselige julegaver til foreldre 60-70 år

 

Flere nyttige julegavetips

Julegave til besteforeldre

Lesetid: 5 min.

Julegave til pappa

Lesetid: 6 min.

Julegave til mamma

Lesetid: 5 min.