Det er ikke alltid så lett å finne en julegave til sine foreldre. Dine foreldre ønsker seg kanskje bare snille barn? Derfor tror vi det beste du kan gi som julegave til foreldre til jul, er en opplevelsesgave som skaper herlige nye minner.

De fleste foreldre (enten de er nybakte foreldre, eller pensjonister med barnebarn, eller noe midt i mellom disse) har allerede skap, bod og garasje fulle av ting, og mye står nok ubrukt og samler støv. Men slike julegaver trenger du ikke legge under juletreet i år.

 

8 tips til en personlig julegave til foreldre

Overrask dine foreldre med en virkelig personlig julegave. Her har vi laget en liste med julegavetips til opplevelsesgaver som er perfekt å gi til foreldrene dine til jul.

Du bestemmer selvfølgelig selv om det er en opplevelse de skal ha for seg selv, eller om det er en gave de kan nyte sammen med deg og resten av familien. En god jul med uforglemmelige gaver blir det uansett!

1. Spaopphold på Son Spa

Denne opplevelsen passer like godt som en julegave til nybakte foreldre som en julegave til gamle foreldre – for uansett alder, så har alle godt av å kunne drømme seg bort i sin egen suite med uforglemmelig sjøutsikt. Her får man full adgang til spa og treningssenter, for deretter å nyte en femti minutters klassisk massasje. For å fullende hele opplevelsen venter en lekker frokost dagen derpå før man skal hjem igjen.

2. Salsakveld hos SalsaNor

Det er nesten ikke noe som er vanskeligere enn å finne på en god julegave til foreldre som har alt. Hvis de kanskje har sansen for latinamerikanske rytmer, så er dette midt i blinken.

Her får man en grundig innføring i salsaens kunst, og dessuten muligheten til å delta på kubansk fest på det nye utestedet Youngs i Oslo.

3. Familierafting på Geilo

Det finnes ikke en bedre julegave til foreldre enn en opplevelse med hele familien. På familierafting på Geilo kan barn helt ned til 8-årsalderen få lov til å være med.

Dette er en utradisjonell familietur hvor hele familien får oppleve en rolig raftetur, krydret med litt fart og spenning for de små. Med denne opplevelsen er man sikret en dag med lek og moro i en av Norges vakreste omgivelser for hele familien.

4. Snøscootersafari for par på Geilo

La foreldrene få nyte både hverandre og noe av det aller beste vinternorge har å by på med en snøscootersafari for par på Geilo. Det er en opplagt julegave til foreldre som har alt, og på dette 40 km lange vintereventyret får vi selv prøve snøscooter og nyte atmosfæren av det autentiske Norge.

5. Privat Badstue i Oslofjorden

Man behøver ikke å være millionær for å ha egen badstue i Oslofjorden, for nå kan man leie en privat flåte med badstue og være helt usjenert fra andre gjester langs Oslofjorden.

Dette er dessuten en opplevelse foreldrene kan dele med resten av familien siden de to flåtene man kan leie har plass til 12 og 16 personer. Flåtene er utstyrt med dusj med kaldt vann, og opplevelsen passer like bra på vinteren som på sommeren.

6. Glødende kajakktur i Trondheim

Det er helt klart en spesiell opplevelse å padle ned Nidelven i Trondheim – men hvis man gjør det i kveldstid i mørket, blir opplevelsen rett og slett unik. Om kvelden lyser byens lys om kapp med LED-lysene fra kajakken, og refleksjonene over det mørke vannet gir en enda mer spesiell opplevelse.

7. Romantisk opphold på Lysebu

Det er viktig å bevare romantikken i forholdet. Dette gjelder selvfølgelig for foreldre i alle aldre også. Uansett om det så er snakk om en julegave til gamle foreldre eller om det er snakk om en julegave til nybakte foreldre, så er et romantisk opphold på Lysebu helt perfekt.

Hotellet ligger i vakre omgivelser rett utenfor Oslo, og var en nasjonalgave fra Norge til Danmark etter andre verdenskrig. Stedet er preget av mye historie, kultur og kunst og maten er basert på lokale, norske råvarer og en vinkjeller som er kåret til en av de beste i hele verden.

 

8. Gavekort til 200+ opplevelser

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Mottakeren kan selv booke opplevelsen de ønsker, og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

 

Idéer til julegaver til foreldre

Vi har enda flere opplevelsesgaver på lur, og om du enda ikke har funnet den perfekte julegaven til foreldrene dine, så gjør du det kanskje her!

Morsomme julegaver til foreldre 30-40 år

Unike julegaver til foreldre 40-50 år

Koselige julegaver til foreldre 60-70 år

 

Flere nyttige julegavetips

Julegave til besteforeldre

Lesetid: 6 min.

Julegave til pappa

Lesetid: 13 min.

Julegave til mamma

Lesetid: 5 min.