På jakt etter julegave til pappa? Far skal selvfølgelig også få gave til jul, men hva kan du gi til en mann som allerede har alt?

En gjennomsnittlig pappa i Norge har alt han trenger. For mange kunne julenissen like gjerne kommet med tom sekk. Men vi er spesialister på kule julegaver til pappa!

Vi vet nemlig om en julegave til pappa som er perfekt å gi til han som ikke ønsker seg noe. Nedenfor kan du utforske våre forslag til morsomme og autentiske opplevelsesgaver. De opptar ikke plass i hyller eller skap; de er kun med på å skape uforglemmelige minner med de han er glad i. Derfor tror vi at du vil finne den beste gaven til pappa til julaften 2021 her.

 

Julegaver til en far som liker god mat og drikke

Vi har noen gode forslag til julegave til en pappa som er glad i mat og drikke. Dette er julegaver for han som gjerne lager middag, og stolt tar ansvar for å finne en vin som passer til. En smaksopplevelse som gave er perfekt til en som liker å smake på og lære noe nytt!

 

Julegaver til en far som liker å gå tur i fjellet

Vi har flere forslag til julegaver til far. Vår mangslungne land byr nemlig på en utrolig natur. Det er en utømmelig kilde til nye eller gjentatte opplevelser. På våre sider gjør vi dem lett tilgjengelige, slik at de kan pakkes inn og brukes som julegave til far som har alt.

 

Julegaver til en far som liker å reise

Er din far av den rastløse typen, som sjeldent tilbringer en hel ferie hjemme? Da er nok et gavekort på et hotellopphold eller en unik overnatting den beste gaven å gi til han til jul. Kanskje du skal overraske han med en helg på spahotell? Eller en natt under stjernehimmelen i en eksklusiv hytte?

 

Tips til julegave til pappa

Nedenfor er 8 utvalgte opplevelsesgaver, som kan passe til mange forskjellige typer menn. Er han glad i eksklusiv mat og vin? Eller liker han best å være ute i naturen? Her finner du helt sikkert en julegave som passer perfekt til din pappa!

1. Gourmet-weekend til pappa (og mamma)

Selv om han aldri vil innrømmet det selv, er også fedre glade i å bli skjemt bort nå og da. Særlig hvis dette inkluderer deilig mat og noe godt i glasset. Dette er gaven til mannen som setter pris på det beste som livet har å by på, og som ikke er fremmed for å velge lokale, sesongbaserte råvarer fremfor frossendisken på Rimi.

Bonus for deg er at denne gaven er til to personer, så da kan du krysse begge foreldre av gavelista på en gang. Dessuten kan vi nesten garantere at en slik opplevelse til pappa i julegave automatisk gjør deg til favoritten i søskenflokken.

2. Ølsmaking

Er pappaen din en ekte øl-fan? I år har du sjansen til å overraske ham med den ultimate julegave til pappa som har alt. Kombiner to av de favorittene hans (å prøve nye ølsorter og å lære om hvordan de lages) med en ølsmaking og omvisning på et av landets beste bryggerier. Hvem vet, kanskje blir han inspirert nok til å starte sitt eget mikrobryggeri i kjelleren?

3. Moskussafari i Dovrefjell

Så hva med å gi ham en moskussafari med egen guide i julepresang? Den hadde han nok ikke sett komme, men er han glad i friluft og liker dyr vil den være rett i blinken. Norge er et av få land i verden som fortsatt kan skilte med moskus. Dyret veier 400 kilo og er således en av de største tungvekterne i den norske faunaen.

Denne opplevelsen inkluderer heldigvis en egen guide som kan peke ut pelsdott fra polargress, så her har far muligheten til å komme nærmere innpå en moskusokse enn han noensinne trodde han ville.

4. Food tour i Oslo

Historisk innsikt får han også med en kulinarisk vandring med Oslo Food Tours i gave til jul. Her oppsøkes hovedstadens skjulte perler og ikke minst stadig mer avanserte kjøkken. Fra Grünerløkka til Aker brygge ligger nye opplevelser og venter på matbordet, samtidig som lokalitetenes hemmeligheter gradvis avsløres.

5. Snøscootersafari på Geilo

En snøscootersafari på Geilo åpner for nye perspektiver. Den 40 kilometer lange turen rundt Pålsbufjorden gir rikelig med natur-inntrykk og muligheter for å se dyreliv. Det kan være at også elgen tar seg en tur innom løypa.

6. Middag på Corneluis Sjømatrestaurant i Bergen

Vår andre storby Bergen har også et mangfold av smaksrike opplevelser. En liten båttur ut fra Bergen by, ligger legendariske Cornelius Sjømatrestaurant. Dette er et must å oppleve om man er glad i sjømat. Så hva med å gi pappa et gavekort på lunsj eller middag?

7. Guidet tur i kontrastens Oslo

Bare i Oslo er det flere guidede vandringer hvor det er mulig å lære enda mer om byen enn det man kan fra før. Vi trekker fram vår guidede tur i kontrastenes Oslo. Det nye og det gamle Oslo vil tre fram i et nytt lys, og smelte sammen til en enhet fra Operaen til Akershus festning, fra Akerselva du gamle du grå til det multikulturelle Grønland.

8. Spekkhoggersafari

Et annet stort dyr som befinner seg innenfor norsk territorialfarvann er spekkhoggeren. Denne skøyeren som ofte opptar skurkerollen på tv eller film kan observeres på spekkhoggersafari fra Andenes. Etterpå kan det skrytes av at man er en av de få som har en far som har sett spekkhoggeren «live». Synet av det vakre landskapet med fjell og fjorder i Vesterålen kommer som en bonus.

 

Den beste julegave til pappa, i en eksklusiv gaveeske

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren! 

 

Tips til julegave til en pappa som har alt

Har du, som de aller fleste av oss, den typen pappa som kun ønsker seg snille barn til jul, bursdag og farsdag? Vi føler med deg, for det finnes ingen vanskeligere personer å prøve å glede enn pappa som har alt.

Det er ikke et ukjent konsept at fedre har en tendens til å være litt skeptiske til ting de ikke velger ut selv. Men julegavene vi foreslår er noe helt spesielt, nemlig opplevelser. Og med opplevelsesgaver under treet, er det nok du som gir den beste julegave til pappa i år!

 
 

Flere tips til julegaver i år

De beste tips til julegaver å gi i 2025

Lesetid: 7 min.

Julegave til han som har alt

Lesetid: 6 min.

Julegave til mamma

Lesetid: 5 min.