Vestlandet er virkelig en skattekiste full av spennende destinasjoner for getaways og ferier. Med sin imponerende natur, pittoreske fjorder, majestetiske fjell og koselige små «byer», er Vestlandet et ideelt sted å utforske, slappe av og nyte livet på Norgesferie. I denne artikkelen vil vi utforske noen av de beste stedene å besøke og ting å gjøre på Vestlandet for å få mest mulig ut av ditt neste getaway.

 
 

Hotell på Vestlandet

Hvis du planlegger en getaway på Vestlandet og ønsker å oppleve noe av det denne fantastiske regionen har å tilby, bør du vurdere å bo på noen av de beste hotellene i området. Her er vår liste over våre topp 5 favoritter blant hotell på Vestlandet:

 

1. Hotel Ullensvang

Hotel Ullensvang er en av de mest anerkjente og historiske hotellene på Vestlandet. Med en beliggenhet i hjertet av Hardanger, tilbyr hotellet fantastisk utsikt over fjorden og fjellene. Det har også en rekke fasiliteter, inkludert et spa, et innendørs basseng og flere restauranter som serverer lokal mat og drikke. Hotellet er et flott alternativ for de som ønsker å nyte Vestlandets naturlige skjønnhet og kultur i stil og komfort.

 

2. Hotel Norge

Hotel Norge i Bergen er et ikonisk hotell som nylig ble renovert og gjenåpnet med moderne design og luksuriøse fasiliteter. Hotellet ligger midt i byen og tilbyr en fantastisk utsikt over fjellene og havnen. Med en elegant restaurant, et velutstyrt treningsstudio og en avslappende spa-avdeling, er Hotel Norge et godt valg for de som ønsker å oppleve Bergens byliv, livsstil og kultur.

 

3. Flåmsbrygga Hotell

Flåmsbrygga Hotell ligger i den koselige bygda Flåm, omgitt av vakre daler, fjorder og fjell. Hotellet tilbyr en koselig atmosfære med både hotellrom og hytter med utsikt over fjorden, i en koselig, hytteaktig stil med norsk treverk, drivved, stein og glass. Hotellets restaurant serverer lokale retter, og de har til og med et eget bryggeri og bryggeripub/bar! Midt i blinken for en ølglad nordmann.

Hotellets beliggenhet gjør det til et ideelt sted å utforske områdets vakre natur og landskap, og Flåm kan friste med et eldorado av aktiviteter og kulturelle skatter. 

 

4. Hotel Oleana

Hotel Oleana i Bergen er et boutique-hotell med en unik og moderne stil. Dette er den perfekte basen om du liker kunst, kultur og byliv; hotellet ligger i hjertet av byen, i gåavstand til mange turistattraksjoner og shoppingmuligheter. Med en stemningsfull atmosfære og personlig service, er Hotel Oleana et flott alternativ for de som ønsker en intim, romantisk og autentisk getaway i Bergen.

 

 

 

5. Bekkjarvik Gjestgiveri

Bekkjarvik Gjestgiveri ligger på øya Austevoll utenfor Bergen og er en av Norges eldste og mest tradisjonsrike gjestgiverier. Gjestehuset har gitt husly for reisende helt siden 1600-tallet, og i dag tilbyr de overnatting fordelt på 4 bygg med hvert sitt unike preg.

På Bekkjarvik Gjestgiveri kan man slappe med en drink på terrassen, med utsikt mot havna. I restauranten kan man nyte sesongbaserte retter både inne og ute, skapt av prisbelønte kokker. Vil man ta seg en spasertur for litt sjelero, er det mange fine stier langs vannet eller i fjellet, og man kan også leie sykler her.

Tilbring noen netter på Bekkjarvik Gjestgiveri om du ønsker å oppleve autentisk norsk sjarm og lokal mat, kombinert med idyllisk natur og nærhet til havet.

 

6. Bergen Børs Hotel

I hjertet av Bergen sentrum finner du det eksklusive firestjerners hotellet Bergen Børs Hotel. Hotellet er innkvartert i den historiske børsbygningen fra 1862 og tilbyr moderne fasiliteter med autentisk sjarm. Som gjest her kan du nyte nærheten til byens attraksjoner samtidig som du slapper av i luksuriøse rom, lounge, restaurant og bar på hotellet.

 

7. Hotel Opus XVI

Hotel Opus XVI er et luksuriøst boutiquehotell midt i Bergens kjerne. Med sin sentrale beliggenhet og historiske tilknytning til komponisten Edvard Grieg, tilbyr hotellet en unik og moderne hotellopplevelse.

De 65 eksklusive rommene kan friste med elegant innredning, og nyte vakker utsikt mot Fløyen eller den rolige Vågsallmenningen. Hotellet frister også med en franskinspirert Brasserie som serverer frokost, middag og afternoon tea i ærverdige omgivelser.

 

8. Union Øye Hotel

Union Øye Hotel ligger i hjertet av de majestetiske Sunnmørsalpene, ved Norangsfjordens vakre ende. Siden 1891 har dette ikoniske hotellet vært vertskap for kongelige og kjente personligheter. Innvendig kan du oppleve historiske detaljer, dekor og antikviteter som tar deg tilbake i tid. Med sin unike arkitektur og eventyrlige atmosfære, er dette en opplevelse av norsk kulturhistorie på sitt beste.

 

9. Storfjord Hotel

Storfjord Hotel ligger i en skogkledd åsside med spektakulær utsikt over Storfjorden og Sunnmørsalpene. Her kan man kjenne duften av laftede tømmervegger og oppleve komplett ro og fred.

Hotellet er designet med fokus på norske tradisjoner og moderne komfort, og rommene er romslige med utsikt. Slapp av i peisestuen eller nyt hotellets hage med bålpanne og en bok fra biblioteket. Vertskapet streber etter å overgå dine forventninger og ønsker å gi alle sine gjester en uforglemmelig opplevelse.

 
 

Spa og spahotell i Vestlandet

Opplev ro og velvære på Vestlandet med et spaopphold på spahotell eller en deilig spadag i byen. Fra luksuriøse behandlinger til avslappende overnattinger midt i naturen – her er stedene du bør sjekke ut når du vil pleie kropp og sjel.

 

1. Artesia Spa

Artesia Spa på Hotel Norge i Bergen tilbyr en moderne og avslappende spa-opplevelse med et godt utvalg av behandlinger som massasjer og ansiktsbehandlinger. Med delikate fasiliteter og den rolige atmosfæren, er dette en nydelig måte å slappe av og pleie kroppen på, midt i Bergen sentrum.

 

2. Wellmed

Wellmed er en velværesalong i Bergen som tilbyr et bredt utvalg av helsetjenester og skjønnhetsbehandlinger, inkludert massasjer, negler og ansiktsbehandlinger. Med sitt dyktige og kvalifiserte personale og state-of-the-art utstyr, er Wellmed et flott sted å unne seg en spadag for å forbedre helse og velvære.

 

3. Sauna i Åkrafjorden

Saunaen ved Åkrafjorden er en unik opplevelse for alle som søker ro og velvære midt i den vakre vestlandsnaturen. Med en fantastisk beliggenhet på en høyde innerst i fjorden, omgitt av majestetiske fjell og uten innsyn, gir denne saunaen en autentisk følelse av avkobling og privatliv. En avkjølende utendørs dusj etter en stund i saunaen vil rense både kropp og sjel!

 

4. Hotel Union Geiranger

Hotel Union er et luksuriøst hotell i hjertet av Geiranger, med en fantastisk utsikt over Geirangerfjorden. Hotellet har en moderne stil og tilbyr flere flotte fasiliteter, inkludert en avslappende spa-avdeling med utendørs basseng, en gourmetrestaurant og en hyggelig bar. Hotel Union Geiranger er et ypperlig valg for de som ønsker å utforske den vakre naturen i Geiranger og samtidig nyte komfort og avslapning på et elegant hotell.

 

5. Angvik Hotell

Angvik Hotell er et unikt og sjarmerende hotell med en fredelig beliggenhet ved Tingvollfjorden i Møre og Romsdal. Hotellet har en avslappet atmosfære og kan friste med fasiliteter som badehus/spa, restaurant med fantastisk mat, hyggelige peisestuer og museum. Den perfekte destinasjon for deg som ser etter et lunt og hjemmekoselig overnattingssted der det er lett å finne hvilepulsen igjen.

 
 

Opplev naturen i Vestlandet

Utforsk den utrolige naturen på Vestlandet med en guidet tur eller en adrenalinrik aktivitet. Her finner du tips til spennende opplevelser i naturen på Vestlandet – alt fra kajakkpadling og teltturer i spektakulære omgivelser til båtturer langs imponerende fjorder. Her kan du finne en unik og minneverdig ferie i Norges naturskjønne landskap.

 

1. Kajakk og hiking i Voss

Opplev Vestlandet fra vannet med en kajakktur! Utforsk imponerende fjorder og spektakulære omgivelser mens du padler langs kysten. Med erfarne guider og alt nødvendig utstyr inkludert, er dette en perfekt måte å oppleve den vakre naturen på Vestlandet på. Se hvilke guidede kajakkturer vi tilbyr her.

 

2. Rafting på Voss

Er du klar for et adrenalinkick? Det får du garantert med en spennende raftingtur på Voss! Rafting er en morsom aktivitet der du får oppleve Norges villeste og vakreste elver, fra rolige stryk for nybegynnere til mer utfordrende løp for de erfarne – her er det er noe for alle nivåer.

På våre rafting-opplevelser får du selvfølgelig følge med erfarne guider og alt nødvendig utstyr er inkludert. 

 

3. Guidet overnattingstur til Trolltunga

Har du drømt om å oppleve en av Norges mest spektakulære og kjente fjellformasjoner? Da er en guidet overnattingstur til Trolltunga midt i blinken for deg. La erfarne guider ta deg med på en minnerik tur, der man får nyte den fantastiske utsikten over fjellene og fjordene. Med campingutstyr og alle måltider inkludert, vil du få en autentisk naturopplevelse utenom det vanlige.

 

4. Fossrappellering på Voss

Bli med på en ellevill og adrenalinfylt opplevelse på Voss – fossrappellering! Med veiledning fra erfarne guider kan du rappellere ned en vakker foss mens du nyter det fantastiske landskapet rundt deg. Dette er en opplevelse som garantert vil gi deg en minneverdig og unik ferie på Vestlandet.

 

5. 5 dager på Bjørnafjorden & Hardangerfjorden med Fjordfolk

Hvis du vil få med deg mye av det beste fra Vestlandet på en og samme tur, så bør du vurdere en uforglemmelig femdagers tur langs Bjørnafjorden og Hardangerfjorden med Fjordfolk. Deres båt «West Sea» har en kapasitet på 46 passasjerer, og om bord får man oppleve Vestlandets rike kultur og vakre natur. Fra sjarmerende bygder til majestetiske fjell og fossefall – dette er en spennende reise gjennom noen av Norges mest imponerende områder. Med en erfaren guide og alle måltider og overnattinger inkludert, er dette en tur du sent vil glemme.

 

Glamping og glasshytte i Vestlandet

Hvis du foretrekker fotogene destinasjoner og unike overnattingssteder bør du vurdere å tilbringe en natt eller to i glamping telt eller glasshytte. Her får du oppleve naturen i Vestlandet på en helt spesiell måte, samtidig som du får bo på en luksuriøs og komfortabel måte. Her er våre tips til unike overnattinger i området.

 

Overnatt i glasshytte med alpakkaer

Overnatt i et sjarmerende glasshus midt i naturen med alpakkaene som dine nærmeste naboer på Bestebakken gård. Nyt stillheten og den vakre utsikten fra ditt private glasshus og besøk de søte alpakkaene mens du lader batteriene og kobler av fra hverdagens stress og mas.

 

Glamping ved Åkrafjorden

Bo tett på naturen, omringet av skog og med spektakulær utsikt mot fjord, fjell og himmel. I et unikt telt med store vinduer kan man nyte den herlige følelsen av villmarken, samtidig som man har alt man trenger for et komfortabelt opphold: Oppredd seng, godstoler, en forfriskende utedusj og mulighet for å bestille både vin og en digg frokostpakke.

 

Har du blitt inspirert til å planlegge en ny Norgesferie? Vestlandet er en perle av en destinasjon, med nærmest uendelige spennende opplevelser og destinasjoner. Her har du mulighet til både aktive og avslappende ferieturer. Så pakk kofferten og ta turen til denne vakre delen av Norge!

Vil du ha mer inspirasjon fra Vestlandet? Sjekk ut noen av våre andre artikler her:

Hva skjer i Bergen

Lesetid: 7 min.

25 anbefalte restauranter og spisesteder i Bergen

Lesetid: 11 min.

Romantiske ting å gjøre i Bergen med kjæresten

Lesetid: 5 min.