De 17 beste spisestedene i Stavanger
Restaurantguide for Stavanger by og sentrum
Stavanger har vanvittig mye å by på når det kommer til steder å spise. Fjord, fjell og skog byr på fantastiske råvarer, og stadig flere restauranter i området kaprer internasjonal anerkjennelse.
Skal du ut og spise i Stavanger sentrum og lurer på hvor det er verdt å ta turen, så er denne guiden perfekt for deg. Her er noen av byens mest populære og anbefalte restauranter og spisesteder, som absolutt er verdt en tur!
1. Eg & Du
Eiganesveien 1, 4008 Stavanger
Stedet er kjent både for sin fantastiske mat og eksemplariske service, så det er ikke overraskende at Eg & Du er et av Stavangers mest populære spisesteder.
Her er målet å servere mer enn et måltid, nemlig en minneverdig opplevelse for gane og sjel, ved hjelp av kortreiste råvarer, ekte håndverk og matretter som ikke bekjenner seg til nasjonale credoer.
Menyen byr på en rekke godbiter som angusburger med hjemmelaget ketchup, grillet focaccia sandwich, og sildetallerken.
2. Re-naa
RE-NAA er en fine dining restaurant i Stavanger sentrum, på gateplan i Eilert Smith Hotel.
Dette omtales som en av de aller beste smaksopplevelsene du kan få i Norge, og i 2020 ble de Norges eneste restaurant med 2 Michelin stjerner.
Restaurantens atmosfære er personlig, varm og romantisk.
Menyen varierer stadig etter de beste råvarene tilgjengelig, fra regionens hav, fjord, land, skog og fjell, og de serveres gjerne som 20-22 retters menyer.
3. Restaurant SÖL
Hetlandsgata 6, 4013 Stavanger
På SÖL vil du få en frisk og ren matopplevelse, inspirert av det nordiske kjøkken.
Middagsmenyen kan variere daglig ut fra hvilke råvarer de har tilgjengelig, og fokuset er alltid på sesongens grønnsaker, med innslag av kjøtt og fisk.
Deres kunnskapsrike servitører er også flinke til å velge ut passende drikke, og naturvinene deres er spesielt populære.
Eksempel på en meny fra våren 2021:
Surdeig og smør
Tomater fra Hanasand, squash, ramsløk
Villkveite, purreløk, estragon
Torsk, blomkål fra Bremse, sprøtt kyllingskinn
Rabarbra fra Ullandhaug, kremost, marengs
Potetsmultring
4. Fisketorget Stavanger
Strandkaien 37, 4005 Stavanger
Et spisested for de som er glad i fersk, lokal fanget fisk og sjømat.
Utenom Fisketorgets faste favoritter, frisk rekesandwich og fiskesuppe, varierer menyen etter sesongene, tilgjengelige råvarer, og kokkens egne fantasi.
5. Sabi Omakase
Pedersgata 38a, 4013 Stavanger
Sabi Omakase byr på japansk fine dining av Sushi master Roger Asakil Joya.
Han er trofast mot den japanske tradisjonen, men med sin egen norske vri, som han kaller EdoMae-sushi.
Dette var den første sushi-restauranten som fikk Michelin-status i Norge.
6. Døgnvill Burger Stavanger
Hos Døgnvill Burger i Stavanger får du superdigge amerikanske burgere.
Menyen byr på mange spennende smakskombinasjoner og fristende råvarer, i tillegg til glutenfritt og veganske alternativer.
7. Jai Hind Indisk
Sølvberggata 7, 4006 Stavanger
Kokkene hos Jai Hind Indisk skaper “den ekte følelsen av India”.
På meny finner du de beste klassikerne fra det Indiske kjøkkenet, laget av lokale råvarer kombinert med Indias autentiske og eksotiske urter og krydder.
8. Tango restaurant
På Tango Restaurant kan gjestene forvente en avslappet og lun opplevelse, full av visuelle og smaksrike overraskelser.
Man kan velge mellom 5 og 7 retters, og med deres nøye utvalgte vinpakke får du en enda mer komplett smaksopplevelse.
De sier selv at du ikke trenger å vite hva som står på menyen, men heller stole på restaurantens mat-nerder og fagfolk.
9. Restaurant K2
På Restaurant K2 serveres en satt meny med 7 serveringer. Man får valget mellom kjøtt og fisk eller vegetar, og drikkepakke med eller uten alkohol. Hver sesong dukker det opp nye retter.
Målet er at restaurantens fotavtrykk på planeten skal være så lite som mulig, uten at det skal gå på bekostning av fantastisk kvalitet og herlige smaker.
Kjøkkenet samarbeidet tett med lokale produsenter, for få frem det beste av kvalitet, smak og bærekraft, og de sanker, sylter, salter, safter, fermenterer og preserverer selv, hele året rundt.
Selv drikkemenyen byr på økologisk, naturlig eller biodynamisk vin, samt øl fra økologiske bryggerier og lokale favoritter fra Storhaug og Hillevåg.
10. Bølgen & Moi Stavanger AS
Kjeringholmen 1A, 4013 Stavanger
Her kan du nyte velsmakende mat og gode drinker rett ved havnen, nær Oljemuseet.
De friske rettene sjømat-tallerken og blåskjell er nok sommerens favoritter blant gjestene.
11. Villa 22 Trattoria & Bar
Ved vannkanten på Stavanger sin hyggelige solside finner du denne fullverdige, italienske restauranten.
Her er det fokus på fristende retter og avslappet, behagelig atmosfære, og menyen består av klassiske antipasti, pizza fra vedfyrt steinovn, fersk pasta, kjøtt og fisk.
12. Garcia Stavanger Øst
Ryfylkegata 33, 4014 Stavanger
Stemningsfulle og uformelle Garcia tar deg med til den klassiske bistroen, slik du finner på gatehjørner i Spania, Italia eller Frankrike.
Menyen kombinerer det ypperste av råvarer og smaker fra disse 3 landene, som ost fra Spania, soltørkede tomater fra Italia og kreativitet fra det franske kjøkkenet.
13. Gådjå Etiopisk Restaurant
Smedgata 7, Bergelandsgata 1, 4013 Stavanger
Etter gjentatte deltakelser på Gladmatfestivalen, har familiebedriften Gådjå Etiopisk Restaurant kapret hjertet til mange lokale og besøkende i Stavanger.
Her får du oppleve autentiske smaker fra Etiopias unike matkultur, servert av folk med lidenskap for rettenes lange tradisjoner.
14. Cin Cin
Hospitalsgata 6, 4006 Stavanger
Cin Cin er en unik kombinasjon av det italienske og franske kjøkken, krydret med et hint av Asia.
Lunsjmenyen kan friste med herlige retter som spicy karrisuppe, burrata salat og grillet Côte de Bœuf.
Til middag kan man velge mellom kjøkkensjefens anbefalte meny, smaksmeny, småretter og a la carte.
Det anbefales å unne seg noen (av byens beste) cocktailer fra baren, som drives av Broremann Bar.
15. Bevaremegvel Bar & restaurant AS
Bevaremegvel byr på tidløse og klassiske smaker fra Europa i et stilfullt, kontinentalt miljø med utsikt til travle Skagen. Det er tydelig at deres à la carte meny er inspirert av det franske kjøkken, og det er en perfekt kombinasjon med deres spennende og varierte vinliste.
Er du mer lysten på et lettere måltid, anbefales barmenyen, eller å be om kjøkkensjefens anbefalinger. Her kan man få mange nye smaksrike favoritter!
I kjelleretasjen av et av Stavangers eldste hus ligger deres særpregede selskapslokale, som er perfekt for små og store feiringer i lag med godt selskap av venner, familie eller kolleger.
16. Fish & Cow
Fish & Cow er moderne brasseri & bar, der du kan lene deg tilbake, ta livet med ro og nyte ren mat.
Her får du mye mer enn bare fisk og ku; kjøkkenet bruker gode råvarer i sesong, og maten er tilberedt med kort koketid, servert på en uhøytidelig og måte.
Rause porsjoner og trivelige servitører gjør dette spisestedet til manges favoritt.
17. Noodle Noodle
Her venter spennende og smaksrike sør-øst asiatiske klassikere, basert på lokale råvarer, og tilberedt av lidenskapelige kokker.
Menyen består av tradisjonelle, autentiske retter som hjemmelagde dumplings, ramen og pad thai, samt flere lekne og innovative matretter.
Delemenyen er perfekt for de gourmet-glade folkene som vil smake på litt av alt.