Vi elsker overnattingssteder med god utsikt! Det er noe helt spesielt med å se havet, fjorden eller en rolig elv rett utenfor, mens man unner seg en god vin eller leser en fengslende bok. Sjøutsikt bidrar til en helt egen type ro i kroppen. Hva er vel bedre enn frihetsfølelsen på reise, omringet av vakkert landskap så langt øye kan se?

Enten det er havutsikt på et luksuriøst spahotell eller fjordutsikt på et unikt boutique hotell du ser etter, kan du finne det perfekte stedet å reise til i denne guiden. Kanskje du vil prøve noe nytt, som en helg i en luksus cabin, på glamping eller i tretopphytter…

Vi har samlet mange forskjellige opphold og overnattingssteder, med utsikter og omgivelser så spektakulære at det er vanskelig å finne gode nok ord. Disse utrolige stedene er som balsam for sjela, og de må rett og slett bare oppleves!

 

1. The Bolder Skylodge

📍 Forsand, Rogaland

The Bolder Sky Lodges i Ryfylke finner du hele 604 meter over havet, og her kan du tilbringe natten i en unik luksushytte med endeløs utsikt over ikoniske Lysefjorden. Utsikten i spisestuen skal godt gjøres å toppe, og de store vindusflatene skaper virkelig en sømløs overgang ut til det vakre landskapet.

SkyLodgen er 22 kvm, og inkluderer to doble soverom, designkjøkken fra Vipp og et fullt utstyrt bad.

2. THE THIEF

📍 Oslo

Det kjente spahotellet THE THIEF kommer til stjele deg fra hverdagen, og ta deg med inn i en fortryllende verden av velvære, gourmet og design. Hotellet er som et stykke eksotisk utland i Norge, med spa kulturer hentet fra hele verden, hotellstandard i verdensklasse og matopplevelser du vil huske.

Du finner hotellet i det attraktive strøket på Tjuvholmen, ytterst på havnepromenaden ved Aker Brygge og Rådhuset. Fra rommet og takterrassen kan du følge med på det yrende bylivet og båtene som passerer i livlige Oslofjorden.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

3. Woodnest

📍 Odda, Vestland

Er du klar for en eventyrlig opplevelse i tretoppene? De norske arkitektene Helen & Hard har spesialdesignet Woodnest, en luksuriøs tretopphytte et godt stykke opp i skogen ovenfor Odda. Den 15 kvm store tretopphytta er innredet med alt du trenger for et behagelig opphold, som toalett, strøm, kjøkken og norskproduserte møbler av Eikund.

Kok opp en kopp te eller kaffe, slå deg ned ved vinduet og nyt naturens ro, med denne utrolige utsikten over storslåtte Hardangerfjorden.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

4. Trones Eye Glass Iglo

📍 Verdal, Trøndelag

I glasskuppelen Trones eye i Verdal får du utrolige 360° utsikt over fjord og skog. Denne særegne glass igloen er innredet med luksussenger, oppvarming og alt du trenger for en behagelig overnatting midt i naturen. Du får sovne inn med himmelen som tak, og våkne opp til den lyden av det stille vannet og fuglekvitter rett utenfor.

5. Farris Bad

📍 Larvik, Vestfold og Telemark

Ta turen omtrent 1,5 time sørover fra Oslo, og opplev et av landets mest populære spahotell. Farris Bad ligger helt nede ved vannkanten i Larvik, og kan friste med både egen strand og marina. Hvis ikke dette er nok, tilbys også behagelige dobbeltrom, luksuriøse suiter, panoramautsikt over Oslofjorden, og det kjente spaet på hele 2500 kvm.

Unn deg en natt på Farris Bad med et 3-retters måltid, tilgang til spa-avdelingen, badekåpe og tøfler, spa-kit og frokostbuffé, så kan vi garantere at skuldrene dine sitter litt lavere ved avreise, enn ved ankomst.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

6. Sjøhyttene på Manshausen

📍 Steigen, Nordland

De flotte sjøhyttene på den private øya Manshausen er plassert helt på kanten av svaberg og steinhyller. De er designet av arkitekt Snorre Stinessen, og innredningen er valgt med omhu. Å bo her er som de kaller det “sofistikert enkelhet”, og man kommer tett på natur og hav. Ved Hovedhuset på øya finner du fasiliteter som restaurant, bibliotek, badstu og badestamp.

7. Oslofjord tretopphytter

📍 Horten, Vestfold og Telemark

8 meter over bakken, like utenfor Horten i Vestfold, finner du noen utrolig koselige tretopphytter. Oslofjord Tretopphytter består av 5 hytter beliggende på Nordre Vegge, kun en time fra Oslo sentrum. Her har man vanvittig flott utsikt over Oslofjorden, og man bor altså helt oppe i trekronene, i en gammel kulturskog med barlind og misteltein.

Alle hyttene er vinterisolerte og vedfyrte, med bad og kjøkken. På hemsen kan man ligge og observere stjernehimmelen over seg, gjennom de store takvinduene.

8. The Wonderinn Mirrored Glass Cabin

📍 Rælingen, Viken

Disse luksuriøse glasshyttene utenfor Oslo er ulikt noe annet du har sett før. Med sitt reflekterende design, smelter hyttene inn i omgivelsene. De tar virkelig uttrykket “skjult perle” til et nytt nivå!

The Wonderinn Mirrored Glass Cabin er perfekt for deg som vil tilbringe en natt med panoramautsikt over grønne og naturskjønne omgivelser. Fra senga i speilglasshytten kan du se rett ut til elva Vorma.

9. Kjeungskjær fyr

📍 Ørland, Trøndelag

Noen gang fundert over hvordan det er å tilbringe natten i et fyr, med det ville havgapet rett utenfor? Da er dette en opplevelse for deg! Kjeungskjær er et restaurert og fredet åttekantet fyr i Trøndelag, og her kan du bo omringet av vilt og vakkert havlandskap. Fyrferie er en fin måte å komme nær havet, og oppleve historien bak fyrtårnet.

10. Hjelle Hotell

📍 Stryn, Vestland

Dette koselige familiehotellet har siden 1896 vært drevet av én og samme familie. Hovedbygget til Hjelle Hotell er et gammelt trebygg i sveitserstil, og 16 av rommene er innredet i en passende hjemmekoselig og romantisk stil.

Her er atmosfæren rolig og avslappet, perfekt for en romantisk ferie for 2 i fjord-Norge. Utsikten minner som et norsk postkort, med det stille turkisgrønne Oppstrynsvatnet, og de frodige fjellene rundt.

 

Kanskje du er interessert i noen av våre opphold...

 

11. Villa Utsikten

📍 Tofte, Viken

Villa Utsikten er lite og sjarmerende boutique hotel ytterst i Oslofjorden. Det ligger idyllisk til rett ved vannet, med utsikt ut mot horisonten. Stemningsfullt og autentisk, fullt av sjarm. Et sted du virkelig kan slappe av og bare nyte øyeblikket.

12. Solstrand Hotel & Bad

📍 Os, Vestland

På tuppen av Bjørnefjorden i Os finner du Solstrand Hotel & Bad, kun 30 km fra Bergen sentrum og flyplass. Dette er et stort hotell i sveitserstil, med innredning og materialer som skaper en helnorsk følelse, noe som matcher den grønne hagen med utsikt mot fjorden utmerket godt.

I restauranten får man smake lokal fisk og skalldyr, mens i deres store spa kan man virkelig slappe av. Her finner du innendørs og utendørs basseng, finsk sauna og steam sauna, sanarium og terapibad med massasje.

13. Malangen Brygger Resort

📍 Balsfjord, Troms og Finnmark

Malangen Brygger Resort ligger i hjertet av Nord-Norge, kun en times kjøring fra Tromsø. Her kan du tilbringe natten i moderne hotellrom med slående fin utsikt over Malangen, eller overnatte i en koselig rorbu eller premium hytte, med beroligende bølgeskvulp rett utenfor. I tillegg tilbys bobilparkering med strømuttak og gratis teltplasser med tilgang til toalett.

Man kan virkelig skreddersy den perfekte ferie etter sine ønsker og behov. I tillegg til de mange mulighetene for overnatting, kan du kombinere oppholdet med god mat og aktiviteter som huskybesøk, vannscooter og sykkelturer.

14. Son Spa

📍 Vestby, Viken

Son Spa er et av Norges største spahoteller, bare 40 minutter fra Oslo. Beliggende idyllisk til helt inntil sjøen, omringet av strender og svaberg, med egen gjestebrygge rett utenfor.

På hotellet kan du late som om hverdagen din ikke eksisterer. Her har du delikate hotellrom, restaurant, treningssenter og bar/lounge, alt under samme tak. Spaavdeling inkluderer basseng, boblebad, badstue samt behandlingsrom for 1 og 2, mens på bryggen kan du ta et forfriskende utendørs bad, etterfulgt av en tur i den rå badstuflåten. Og du har selvfølgelig befriende utsikt til Oslofjorden og innseilingen til Son.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

15. Fordypningsrommet Fleinvær- the Arctic hideaway

📍 Gildeskål, Nordland

Sliter du med å stenge verden ute? Lengter du etter et sted der du kan la tankene vandre fritt? Et sted der stillheten passer på deg som et mykt pledd på høsten? Dette lille hotell, på en avsidesliggende øy utenfor Bodø, er stedet der du kan finne roen, konsentrasjonen og ikke minst, en formidabel utsikt.

Fordypningsrommet Fleinvær er et spesialdesignet utleiested for en sanserik opplevelse du ikke har opplevd maken til. Konseptet ble i utgangspunktet formet for å skape konsentrert arbeidstid; deres arkitektoniske program tvinger deg ut i naturen ved å splitte forskjellige funksjoner på forskjellige hus. Man leser, sover eller danser i et hus, og må til et annet for å nå toalettet. De hyppige møtene med naturen skal bidra til å skjerpe sansene dine.

16. Dragsvik Fjordhotel

📍 Balestrand, Vestland

Det tradisjonsrike familiehotellet Dragsvik Fjordhotell har kanskje et av Norges beste hotellutsikter: Rett ut over Sognefjorden, som et vakkert maleri fra Nasjonalmuseet! Her finner du garantert indre ro, om ikke eventyrlysten tar helt overhånd.

På den idylliske halvøya er man omringet av praktfullt landskap med fjord, fjell og isbre. Vil du inkludere opplevelser på reisen, kan man følge den Nasjonale Turistveien over Gaularfjellet eller ta turen til kunstbygda Balestrand.

17. Holmestrand Fjordhotell

📍 Holmestrand, Vestfold og Telemark

Det er bare en sandstrand og en gresslette som skiller Holmestrand Fjordhotell fra fjorden. Hotellets hyggelige vertskap er klare for å ta vare på deg når du trenger en getaway fra hverdagen, som kun er en 15 minutters kjøretur ut fra Drammen.

Her får du det du måtte trenger for å lade batteriene; velsmakende mat, avslappet atmosfære, Dulpen badeplass rett utenfor, og panoramautsikt over Oslofjorden.

18. Sommarøy Arctic Hotel Tromsø

📍 Sommarøy, Troms og Finnmark

Dette magiske stedet er som en bucket-list eldorado. Her er man omringet av kritthvite korallstrender og blått hav så langt man kan se, og man kan oppleve både midnattssol og nordlys.

Sommarøy Arctic Hotel Tromsø er åpent hele året, og man kan velge mellom å bo i deres suiter, rom, sjøhus eller leiligheter. De har flere innbydende fasiliteter som badenaust med badestamp, vinlounge, sauna med havbad og Restaurant Stornaustet, som serverer lokal mat av høy kvalitet.

19. Oscarsborg Festningshotell

📍 Oscarsborg, Viken

På den historiske øya midt i Drøbaksundet kan du oppleve både krigshistorie, idyllisk utsikt, god mat og et avslappende opphold. En spennende destinasjon for en weekend getaway med din bedre halvdel.

Uansett årstid er det koselig å vandre rundt denne historiske øya. Gjest eller ei kan utforske borgen og dens rørende minnesmerker, og nyte den beroligende lyden og synet av Oslofjorden i alle retninger.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en valgfri opplevelse

Få eksklusive tilbud, nyheter, konkurranser og inspirasjon rett i innboksen din.

 

20. Hotel Alexandra

📍 Loen, Stryn, Vestland

Mellom de majestetiske fjellene i Indre Nordfjord, ligger dette familiedrevne hotellet fra 1884. Omtalt som “en hotellperle med den beste utsikten over fjord og åpent hav” – det er ikke rart at dette stedet tiltrekker eventyrlystne reisende fra alle kanter. 

Hotel Alexandra har ulike romkategorier fordelt på 8 etasjer. Alle rom har svært god kvalitet, men vi anbefaler å unne seg et med fjordutsikt; det er jo tross alt denne utsikten man har tatt turen for å oppleve. Hotellet har også et eget spa med spabehandlinger, og både innendørs og utendørs basseng, og her passer det utmerket godt å slappe av etter en aktiv dag i naturen.

21. Hotell Utsikten Geiranger (Hotel The View by Classic Norway Hotels)

📍 Geiranger, Møre og Romsdal

Dette familiedrevne hotellet fra 1893 ligger helt øverst i Geiranger, rett ved det kjente utsiktspunktet Flydalsjuvet, og ikke så langt fra fossefallet Syv Søstre. Rommene er små og enkle, men panoramautsikten over Geirangerfjorden er absolutt det som gjør turen verdt det. Hotellets restaurant byr også på fantastisk utsikt, og her får du norske retter laget av det beste kjøkkenet finner fra nærområdet.

22. Kilsti Compact Lodge

📍 Fjord, Møre og Romsdal

Kilsti Compact Lodge er et mini-naturhotell beliggende ved Storfjorden i Sunnmøre. De moderne hyttene er bygd med glassvegger på tre sider, i tillegg til glasstak, som gir en opplevelse av å bo midt i naturen, og følelsen av at du ligger under åpen himmel. Her bor du virkelig høyt og fritt, midt i det beste av norsk landskap der fjord og fjell møtes, og luften er ren og frisk. 

Innvendig har hyttene høy standard, og fasiliteter som ligner et luksushotell. Du kan benytte kjøkkenet for å lage din egen comfort-food, eller bestille en matkasse med lokale godsaker. Et overnattingssted som er designet for å finne stillhet og sjelero!

23. Lyngen North

📍 Nordreisa, Troms og Finnmark

Lyngen North befinner seg på Spåkenes-halvøya ytterst i idylliske Lyngenfjorden, med utsikt mot den mektige fjellkjeden Lyngsalpene. Her kan man tilbringe natten i et koselig feriehus for 4-6 personer, eller en unik glass igloo for 2, med 180° eller 360° utsikt. Med krystallklart glass i alle retninger, er dette det ultimate stedet å observere nordlyset om natten.

24. Hotell Frøya

📍Frøya, Trøndelag

Hotell Frøya er et familiedrevet og hjemmekoselig hotell, som ønsker å gi gjestene sine det lille ekstra. Her bor man på smakfullt innredede rom med sjøutsikt, helt ytterst mot storhavet. 

På hotellets restaurant, Havheim, pryder lokale råvarer menyen, som fersk sjømat, villsau og hjort, i tillegg til lokalprodusert øl. Og de utrolige omgivelsene passer perfekt å ta inn over seg i den stilfulle skybaren Søvæst. Ta turen ut, og du kan oppleve lokal kultur med rå og vill natur, på safari, gjennom turstier, på øyhopping eller fyrhopping.

 
 
 

Mer inspirasjon og tips du kanskje vil like

20 unike overnattinger i Norge

Lesetid: 11 min.

Norges 14 fineste tretopphytter

Lesetid: 14 min.

Michelin restauranter i Norge i 2021

Lesetid: 6 min.