Trondheim – snurrebartens hovedstad og Norges tredje største by har særdeles mye å by på, både for fastboende og tilreisende. Og neida, vi snakker ikke opplevelser i Trondheim som trøndersodd og karsk. Men disse kulinariske skattene er heller ikke noe en bør gå glipp av, selvfølgelig.

Trondheim er ikke bare kjent for sin historie og flotte dialekt, sjø, men har også utrolig mange flotte by- og naturopplevelser, både for høkkerter* og bakmeiser**. Det er alltid noe å ta seg til, enten du planlegger teambuilding for jobben eller trenger ny inspirasjon til en aktivitetsdag for familien. Så om du først befinner deg i trønderbyen har du her noen ting å gjøre i Trondheim for barn og voksne du absolutt bør få med deg.

*Høkkert: Usofistikert type
**Bakmeis: Vrang fyr

7 uunnværlige ting å gjøre i Trondheim

Urban kajakktur i Trondheim

Redningsvest, padling og tørrdrakt er tre ord en vanligvis ikke forbinder med byopplevelser. Men heldigvis er ikke Trondheim som andre byer. Og med Nidelva rennende gjennom bysentrumet og helt ned til Selbusjøen i øst, er det ingen grunn til å hoppe i en kajakk og ta fatt på årene. Med forbehold om at hopping i en båt muligens ikke stemmer overens med norsk båtvett, selvfølgelig.

En kajakktur på Nidelva er en god mulighet til å oppleve Trondheim fra et unikt perspektiv! Og garantert en fin anledning til å overraske kollegaene dine med en teambuilding litt utenom det vanlige. Og som ikke involverer ord som «synergi» og «kontor-kviss».

Glødende kajakktur i Trondheim

Er du en nattugle fremfor morgenfugl? En kajakktur kan bli drastisk annerledes når du drar på kveldstid! Når mørket legger seg over byen må du skjerpe de andre sansene dine, og opplevelsen gir en helt ny følelse. Dette bør virkelig oppleves!

Ta deg en SUP på Nidelva

Neida, vi snakker ikke om en munnfull elvevann. SUP står for Stand Up Paddling, og er en flere hundre år gammel hawaiisk tradisjon som endelig har nådd europeiske storbyer. Aktiviteten foregår akkurat slik det høres ut, hvor du med sikkerhetsutstyr og tørrdrakt paddler deg frem i stående stilling på et enmannsbrett eller et GIGA-brett.

Ved siden av å være bra for å bygge opp armmuskulaturen og en sjanse til å prøve noe helt nytt, er dette også en flott måte å oppleve Trondheim fra elveperspektiv. GIGA-brettet har plass til opptil åtte personer, så nå har du sjansen til å overraske hele familien med en ekstraordinær søndagstur.

Flytende yoga

Dette er av de gode opplevelser i Trondheim til deg som elsker yoga, men som trenger et avbrekk fra lukten av tåfis og innestengte treningsstudioer. Ta med deg chakraene og yogabuksen din ut i naturen og gi den gamle matta et avbrekk for en gangs skyld.

Denne yogatimen finner sted på et SUP-brett, og gir kroppen din en treningsøkt du sent vil glemme. Både nybegynnere og sertifiserte yogier kan dra nytte av dette, og alt av våtdrakt og sikkerhetsutstyr er inkludert  i tilbudet. Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å finne din indre ro enn å gå i nedoverpekende hund mens du flyter rundt blant de vakre omgivelsene rundt Nidelva.

Se solnedgangen fra Skistua

Like utenfor sentrum, i det flotte naturreservatet Bymarka, ligger Trondheims kanskje best gjemte skatt. Skistua er omtrent like trøndersk som Reitan-familien og kløyvd infinitiv, for dem blant oss som fremdeles husker dialektprøvene fra videregående. Stua ble opprinnelig åpnet i 1896, og fungerte som en slags 1800-talls after-ski avdeling for daværende Throndhjems Skiløberforening.

Etter et noe turbulent århundre, hvor huset blant annet brant ned i 1947, takket være en nyttårsrakett på avveie, er Skistua i dag fullstendig rehabilitert og åpen for alle slags gjester, med eller uten foreningstilhørighet. Her kan du ta et pust i bakken etter en skitur og unne deg en kopp varm sjokolade eller en øl, mens tankene går tilbake til de festglade skiløberne.

Escape Room i Trondheim

Escape Room er en utrolig morsom opplevelse som er perfekt for vennegjengen! Samle dine skarpeste venner for å ta del i en flukt fra fengselet under 2. verdenskrig. Dere har bare en time på å knekke de nødvendige kodene, så det gjelder å holde hodet kaldt! Klarer dere å komme dere ut med livet i behold?

Ting å gjøre i Trondheim for barn

Trondheim er også en barnevennlig by og det er mange opplevelser i Trondheim for barn, for eksempel parker som Ilaparken, Sirkusparken Marinen. Men det som vi må dog nevne er Leo’s Lekeland i Trondheim som er landet for energiske barn – og voksne- som er klare for å gå løs på nye eventyr. For her har man ballbinger, sklier, tubbyer, racing slides, en sportsarena og mye mer. For voksne er det lesestoff, internett og plasser å slappe av. Men er du av den energiske typen, kan du bli med dine barn på noen av aktivitetene! Er man mer glad for natur og dyr, så kan man også besøke Voll besøksgård.

Dyr og natur nær Trondheim

Du trenger ikke dra langt fra Trondheim for å ta del i fantastiske naturopplevelser, med utrolige landskap og sjeldent dyreliv! I Oppdal og Otta kan du bli med på uforglemmelige reiser med blant annet rafting og safari.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!