Vi trenger ikke å si nei til en kveld med tente lys, Netflix og godteri og snacks. Sommeren kom tross alt tidlig i år, og det bør feires. Klærne er lettere, dagene lenger og humøret bedre.

Eller? Hva slags ting finnes det å gjøre i Oslo med kjæresten? Det er tross alt en opplevelsesrik by, man må bare ta det et steg lenger. Om dere ser for dere en vandretur langs Akerselva, hvorfor ikke ta en kajakktur langs Akerselva? Og hva slags saker og ting kan man gjøre med kjæresten i helgen?

Det finnes masse gøy å gjøre. Hva med å starte dagen med Brunch og Bobler på Amerikalinjen? Etterpå kan dere velge mellom resten av forslagene nedenfor for å fylle opp resten av helgen. Benytt denne tiden til å oppleve ting sammen. Kanskje dere lærer noe nytt om hverandre? Her er noen forslag til ting å gjøre i Oslo med kjæresten.

La kjærligheten fly

Følelsen av å fly og å være forelsket har mer til felles enn du kanskje skulle tro. Begge involverer en følelse av sommerfugler i magen, en passe stor klump i halsen og et adrenalinrush som minner deg på at du faktisk lever her og nå. Nyforelsket eller et halvfungerende, gammelt ektepar – en flyvetur uten fly kan diske opp følelser du har arkivert for lang tid siden!

Disse opplevelsene kan også fungere som en slags teambuilding-oppgave for forholdet. Man må komme seg opp før man kan komme seg ned! Ta med kjæresten på en opplevelse i lufta, og prøv noe dere aldri har prøvd sammen før.

Miniutflukt for slitne kropper

Hverdagsromantikken kan være helt fantastisk, men av og til er det vanskelig å skjønne hvordan det å ta oppvasken sammen kan være noe annet enn en kilde til småkrangling og irritasjon.

En ting å gjøre med kjæresten er derfor å unne seg en pause. Og aller helst en som består av badekåper, full servering og massasje. Det er bare én av mange ting å gjøre med kjæresten, og det involverer self care.

Dere trenger ikke dra langt fra Oslos kjerne for å finne noen av Norges beste spahoteller. Uansett hvor mye flott det er å si om hverdagsromantikken, så er det virkelig lite som kan vekke kjærligheten like godt som å nippe til champagneglass i et utendørs jacuzzi, uten å vie en tanke til opprydningen etterpå.

Ekstrem-kjærlighet

Noen av oss finner kjærligheten ved å krype sammen på sofaen, tenne noen duftlys og ser The Notebook for n-te gang. Andre må ty til litt mer spenstige ting for å få blodet til å bruse. For sistnevnte kategori holder det ikke med en romantisk kinodate eller et bedagelig spaopphold, her behøves det kraftigere midler med en god dose action.

Visste du at adrenalin-hormonet spiller en viktig rolle for at vi skal kunne utvikle varme, kilende følelser for hverandre? Det får hjertet ditt til å pumpe litt raskere og gjør at du gjerne svetter litt ekstra i håndflatene når du ser din utvalgte. Ja, vi vet muligens at kroppsvæsker kanskje ikke er det man forbinder aller mest med romantikk, men kroppen gjør som kroppen vil.

Å dra på opplevelser som RIB-safari eller rafting er kanskje derfor noen av de beste metodene for å kickstarte adrenalinet og samtidig gi kjærligheten en ny boost. Og ikke minst sikre dere noen misunnelses-verdige selfier!

Se nordlyset sammen

Selv om det finnes utrolig mange romantiske ting å gjøre med kjæresten, havner denne ganske høyt oppe på lista – for dette er garantert en magisk ting å gjøre med kjæresten. Nordlyset, som så fint kalles aurora borealis, kan egentlig ikke beskrives med ord, men vi prøver likevel.

Tenk deg en himmel-cocktail laget av stjernestøv, regnbuer, enhjørningshorn og en god dose magi så er du nesten der. Nordlyset er et av disse ubegripelige fenomenene som gir deg lyst til å pakke kofferten og flytte til Svalbard. Vel, i hvert fall inntil du innser hva mørketid og «isbjørnbeskyttelse» egentlig betyr…

Én ting er sikkert og visst – nordlyset har det med å få frem romantikken i oss alle sammen. Bare spør Dale Sharpe, australieren som reiste til Lofoten med kjæresten og gikk ned på kne og fridde med nordlyset som backdrop. Hun sa ja, og vi vedder på at sjansene dine er like gode på en reise som denne.

Finn kjærligheten på kjøkkenet

De fleste assosierer middag på restaurant som en klassisk date. Men visste du at det kan være enda mer romantisk å faktisk lage middagen sammen?

Bare tenk på hvor mye logistikk, stolthet og særegenhet det egentlig ligger i å tilberede et måltid. Det er her på kjøkkenet at tusenvis av krangler starter! Mat må vi ha hver dag, resten av våre liv… så hvorfor ikke gjøre det til et av dagens høydepunkter for dere begge?

Det mye å vinne på å starte med blanke ark og lære noe nytt sammen. Se på det som en investering for å forhindre fremtidige krangler på kjøkkenet!

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!