Vi trenger ikke bannlyse den romantiske kvelden med kjæresten på sofaen, omringet pledd, godteri og Netflix. Men det finnes mange andre spennende ting å gjøre med kjæresten. Og i Oslo er det masse gøy å finne på! Det er tross alt en opplevelsesrik by, man må bare være villig til å utforske den. Om dere ser for dere en liten gåtur, hvorfor ikke bli med på en lærerik, guidet tur langs Akerselva? Eller en kajakktur i Oslofjorden? Eller kanskje en ølvandring!

Eller er du på jakt etter spennende forslag til ting kan man gjøre med kjæresten i helgen? Kanskje starte dagen med Brunch & Jazz på Amerikalinjen? Etterpå kan dere velge mellom resten av forslagene nedenfor for å fylle opp resten av helgen. Benytt fritiden deres til å oppleve ting sammen! Kanskje dere lærer noe nytt om hverandre? Her er noen forslag til ting å gjøre i Oslo med kjæresten.

Gjøre noe fint for kjæresten

Ta en romantisk pause sammen i et avslappende spa.

Hverdagsromantikken kan være helt fantastisk, men av og til er det vanskelig å skjønne hvordan det å ta oppvasken sammen kan være noe annet enn en kilde til småkrangling og irritasjon.

Derfor er en fin aktivitet å gjøre med kjæresten så enkelt som det å unne seg en pause. Og aller helst en som består av badekåper, full servering og massasje. Det er bare én av mange ting å gjøre med kjæresten, og det involverer self care.

Dere trenger ikke dra langt fra Oslos kjerne for å finne noen av Norges beste spahoteller. Uansett hvor mye flott det er å si om hverdagsromantikken, så er det virkelig lite som kan vekke kjærligheten like godt som å nippe til champagneglass i et utendørs jacuzzi, uten å vie en tanke til opprydningen etterpå.

Romantiske ting å gjøre med kjæresten

Morsomme ting å gjøre med kjæresten

Kjenn på adrenalinet sammen i på RIB-safari eller rafting!

Noen av oss finner kjærligheten ved å krype sammen på sofaen, tenne noen duftlys og se The Notebook for n-te gang. Andre må ty til litt mer spenstige ting for å få blodet til å bruse. For den sistnevnte typen holder det ikke med en romantisk kinodate eller et spaopphold, her er det behov for noe langt mer gøy, og en god dose action.

Visste du at adrenalin-hormonet spiller en viktig rolle for at vi skal kunne utvikle varme, kilende følelser for hverandre? Det får hjertet ditt til å pumpe litt raskere og gjør at du gjerne svetter litt ekstra i håndflatene når du ser din utvalgte. Ja, vi vet muligens at kroppsvæsker kanskje ikke er det man forbinder aller mest med romantikk, men kroppen gjør som kroppen vil.

Å dra på opplevelser som RIB-safari eller rafting er kanskje derfor noen av de beste metodene for å kickstarte adrenalinet og samtidig gi kjærligheten en ny boost. Og ikke minst sikre dere noen misunnelses-verdige selfier!

Aktiviteter i naturen med kjæresten

Se for deg en magisk reise med kjæresten, med nordlyset som danser på himmelen over dere...

Selv om det finnes utrolig mange romantiske ting å gjøre sammen, havner naturen ganske høyt oppe på lista. Den norske naturen er ufattelig vakker, og byr på haugevis av minnerike opplevelser. Dessuten er toppturer og overnatting under stjernehimmelen helt gratis ting å gjøre med kjæresten!

Hva med å oppleve nordlyset sammen? Aurora borealis som så fint heter, kan virkelig ikke beskrives med ord. Nordlyset er et av disse ubegripelige fenomenene som gir deg lyst til å pakke kofferten og flytte til Svalbard.

Én ting er sikkert – det magiske nordlyset har det med å få frem romantikken i oss alle sammen. Bare spør Dale Sharpe, australieren som reiste til Lofoten med kjæresten og gikk ned på kne og fridde med nordlyset som backdrop. Hun sa ja, og vi vedder på at sjansene dine er like gode på en reise som disse…

Ting å gjøre på date med kjæresten

Matkurs eller vinsmaking? Å lære nye kjøkkenkunster er en morsom opplevelse man kan gjøre med kjæresten.

De fleste assosierer middag på restaurant som en klassisk date. Men visste du at det kan være enda mer romantisk å faktisk lage middagen sammen?

Bare tenk på hvor mye logistikk, stolthet og særegenhet det egentlig ligger i å tilberede et måltid. Det er her på kjøkkenet at tusenvis av krangler starter! Mat må vi ha hver dag, resten av våre liv… så hvorfor ikke gjøre det til et av dagens høydepunkter for dere begge?

Det mye å vinne på å starte med blanke ark og lære noe nytt sammen. Se på det som en investering for å forhindre fremtidige krangler på kjøkkenet!

La kjærligheten fly

Følelsen av å fly og å være forelsket har mer til felles enn du kanskje skulle tro. Begge involverer en følelse av sommerfugler i magen, en passe stor klump i halsen og et adrenalinrush som minner deg på at du faktisk lever her og nå. Nyforelsket eller et halvfungerende, gammelt ektepar – en flyvetur uten fly kan diske opp følelser du har arkivert for lang tid siden!

Disse opplevelsene kan også fungere som en slags teambuilding-oppgave for forholdet. Man må komme seg opp før man kan komme seg ned! Ta med kjæresten på en opplevelse i lufta, og prøv noe dere aldri har prøvd sammen før.

Ting å gjøre med kjæresten i Oslo

Ting å gjøre med kjæresten i Bergen

Ting å gjøre med kjæresten i Trondheim

Kanskje du er interessert i disse temaene?

Gave til kjæresten

Lesetid: 7 min.

Topp 10: Romantiske hotell i Oslo

Lesetid: 5 min.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspirasjon og tilbud på opplevelser rett til innboksen.