Velkommen til vår guide til weekend turer for 2 i Norge! Vi vil gjerne vise deg at du ikke trenger å dra til London eller Paris for å få en fantastisk weekend. Du finner både unike, romantiske og avslappende weekend turer her hjemme i Norge.
 
Vi har samlet våre topp 10 favoritter blant destinasjoner for helgeturer i Norge i år. Her finner du alt fra luksushotell i Oslo og spahotell ved sjøen, til glamping, tretopphytter og opphold på gård. Klar for å finne din neste reise? Let’s hit the road!

Topp 10 weekend turer i Norge

1. Opphold i eksklusiv tretopphytte på vestlandet

Se for deg og å sovne til utsikten over stjernehimmelen, og våkne til utsikten over Hardangerfjorden. Du er omringet av tett skog og befinner deg i en liten trehytte 8 meter over bakken. Høres det ut som et eventyr?

Woodnest har spesialdesignet en tretopphytte ulikt noe av det du husker fra barndommen. Her kan du lage deg varm kaffe til frokost, og nyte ost, kjeks og champagne til solnedgangen. Tretopphytta har et lite kjøkken med kjøleskap, toalett og bad med dusj, gulvvarme og WIFI. Her får du oppleve en generøs servering av luksus, midt i tretoppene!

2. Luksus spaopphold på THE THIEF i Oslo

De færreste av oss har ikke drømt om å tilbringe natten på Petter Stordalens hotell/palass på Tjuvholmen. Her får du det beste av alle verdener: gourmet i THIEF FOODBAR, spa og behandlinger i THIEF SPA og ikke minst et overnatting i fantastiske omgivelser, med Aker Brygge som nærmeste nabo.

3. Bonderomantisk opphold hos Madame Tveten

Foretrekker du hjemmelaget mat, uforglemmelig gjestfrihet og grønne omgivelser fremfor det hastige livet i storbyen? Da bør du rette snuten mot Sylling, der den koselige Madame Tveten har åpnet dørene for overnattingsgjester som verdsetter små, autentiske øyeblikk og vakker natur.

4. Glamping hos Breiva Gjestegaard i Telemark

Fra utsiden ser det ut som et helt vanlig telt, men dette er langt fra en vanlig telttur, slik de fleste av oss kjenner til. Glem alt du vet om klamme soveposer og dårlige liggeunderlag!

På glamping midt i skogen i Telemark har Breiva Gjestegaard sørget for alt dere trenger for et behagelig opphold i villmarken. Her venter oppredde senger, stoler, bord, gulvtepper og stemningsfulle lykter til kveldsmørket. 

5. Opphold på Grand Hotel Oslo

En weekend getaway du kommer til å huske resten av livet vil du oppleve her på Grand Hotel Oslo. Det notoriske hotellet er ikke bare det mest kjente i Norge, det er også et åpenbart valg for kjendiser og nobelprisvinnere fra hele kloden. 

Her går luksus og historie hånd i hånd, og du kan forvente en skyhøy standard i alle ledd. Det perfekte oppholdet å overraske kjæresten med til et viktig jubileum eller en bursdag!

6. Opphold med moskussafari på Dovrefjell

Dersom dere er mer glad i vill natur og fjellturer, er kanskje et opphold med moskussafari det ultimate eventyret for dere. På historiske Kongsvold Fjeldstue kan dere tilbringe dagen ute i nasjonalparken blant moskuser og spennende dyrearter, og natten på et rolig og stemningsfullt rom.

7. Weekend getaway på Fýri Resort i Hemsedal

Lengter du etter hyttetur med toppturer på sommeren og snødekte bakker på vinteren? Fýri Resort i “Norges Alper” er destinasjonen for alle som elsker det gode livet til fjells. 

Her finner du det beste fra både hytter og luksushotell: stilfulle rom, fantastisk gourmet, Pool Club, cocktailbar, skibakker og helt vill utsikt. 

8. Spaopphold ved havet på Sotra

Knappe 45 minutter utenfor Bergen ligger Panorama Hotell & Resort, som tilbyr en lang rekke aktiviteter og muligheter for avslapping.

Midt i havgapet på Sotra kan man nyte ferien og sitte i badstue med sjøutsikt – og noe godt i glasset, forhåpentligvis. Middag av lokale råvarer kan nytes på hotellets restaurant.

Andre opplevelser dere kan få med dere i området er: Hotellets utendørs boblebad med panoramautsikt, ølsmaking på hotellet, toppturer i et vakker naturlandskap, leie av båt, sykkel, kajakk eller SUP padlebrett.

9. Opphold med dresintur og ølsmaking på Veggli

Mellom de bølgende dalene i Veggli venter en helhetsopplevelse full av norske smaker, kultur og historie. 

På Veggli Vertshus får man overnatting i dobbeltrom, 3-retters middag valgt av kjøkkensjefen og frokost inkludert i oppholdet. Men det er mer enn bare en overnatting ved riksveien. Man får også oppleve en 32 km lang dresintur på historiske Numedalsbanen. Tilbake på vertshuset venter en ølsmaking med tittelen «En reise gjennom Numedal».

10. Gourmet opphold på Amerikalinjen i Oslo

Tilbake i hovedstaden venter Amerikalinjen – et moderne boutiquehotell for den kvalitetsbevisste og reiselystne. Amerikalinjen er eksperter på “staycation”!

Her får du alt du kan be om for et gourmet opphold i Oslo: fantastisk beliggenhet midt i smørøyet av byen, prisvinnende cocktailbar Pier 42, hotellets populære restaurant Brasserie Atlas, og hotellrom med en innredning man kan drømme seg fullstendig bort i.

 

Weekendturer i Norge eller utlandet?

Mange tenker på storbyferie til New York eller Barcelona når man sier weekendtur, men man trenger ikke nødvendigvis dra så langt. Til og med en Bergenser kan nyte en ekstra spesiell helg på Hotel Oleana, like godt som en Osloborger kan unne seg en luksuriøs spahelg på Farris Bad.

Så ikke la deg lure av at weekendturen er fremkommelig med bil – reisen kan fortsatt bli like magisk som en sommerferie i Venezia!

Tips til weekend turer i Norge

Vi elsker gode opplevelser, og er selvfølgelig en stor støttespiller av Norgesferie i 2021 (faktisk hvert år!) Planlegger du en roadtrip, en helgetur eller et hotellopphold i helgen, så anbefaler vi å sjekke ut alle opplevelsene vi tilbyr over hele landet. 

Kanskje du kan kombinere kjøreturen til sørlandet med tandemhopp i fallskjerm, eller dra på vinsmaking før dere tilbringer natten på hotell i Oslo?

 

Mer inspirasjon til weekend turer i Norge