Velkommen til vår guide til weekend turer for 2 i Norge! Vi vil gjerne vise deg at du ikke trenger å dra til London eller Paris for å få en fantastisk weekend. Du finner både unike, romantiske og avslappende weekend turer her hjemme i Norge.
 
Vi har samlet våre topp 10 favoritter blant destinasjoner for helgeturer i Norge i år. Her finner du alt fra luksushotell i Oslo og spahotell ved sjøen, til glamping, tretopphytter og opphold på gård. Klar for å finne din neste reise? Let’s hit the road!

Topp 10 weekend turer i Norge

1. Glamping ved Åkrafjorden

Se for deg og å sovne til utsikten over stjernehimmelen, og våkne til utsikten over Hardangerfjorden. Du er omringet av tett skog og befinner deg i en liten trehytte 8 meter over bakken. Høres det ut som et eventyr?

Woodnest har spesialdesignet en tretopphytte ulikt noe av det du husker fra barndommen. Her kan du lage deg varm kaffe til frokost, og nyte ost, kjeks og champagne til solnedgangen. Tretopphytta har et lite kjøkken med kjøleskap, toalett og bad med dusj, gulvvarme og WIFI. Her får du oppleve en generøs servering av luksus, midt i tretoppene!

2. Luksus spaopphold på THE THIEF i Oslo

De færreste av oss har ikke drømt om å tilbringe natten på Petter Stordalens hotell/palass på Tjuvholmen. Her får du det beste av alle verdener: gourmet i THIEF FOODBAR, spa og behandlinger i THIEF SPA og ikke minst et overnatting i fantastiske omgivelser, med Aker Brygge som nærmeste nabo.

3. Historisk opphold på Oscarsborg Festning

Foretrekker du grønne omgivelser og historiske destinasjoner fremfor det hastige livet i storbyen? Da bør du rette snuten mot Drøbaksundet; her finner du den historiske øya og festningen Oscarsborg, som har åpnet dørene for reiselystne overnattingsgjester.

På festningshotellet kan man nyte en natt i dobbeltrom med utsikt til fjorden, 3-retters middag, frokost og inngang til museet. Perfekt for et par som vil kombinere en romantisk getaway med en uforglemmelig opplevelse på et historisk sted.

4. Glamping hos Breiva Gjestegaard i Telemark

Fra utsiden ser det ut som et helt vanlig telt, men dette er langt fra en vanlig telttur, slik de fleste av oss kjenner til. Glem alt du vet om klamme soveposer og dårlige liggeunderlag!

På glamping midt i skogen i Telemark har Breiva Gjestegaard sørget for alt dere trenger for et behagelig opphold i villmarken. Her venter oppredde senger, stoler, bord, gulvtepper og stemningsfulle lykter til kveldsmørket. 

5. Alpakkavandring og overnatting på Smedsrud Alpakkagård

En mini getaway du kommer til å huske resten av livet vil du oppleve her på Smedsrud Alpakkagård. Her venter en helt spesiell overnattingstur i skogen, sammen med alpakkaer!

Pakk tursekken og finn frem hengekøya for å tilbringe natten under stjernehimmelen i en koselig gapahuk i skogen, med bålplass, langbord og utedo. Denne unike overnattingen begynner med en guidet alpakkavandring i området. Vandringen avsluttes på leirplassen der du tilbringer natten sammen med den søte alpakkaflokken.

6. Opphold med moskussafari på Dovrefjell

Dersom dere er mer glad i vill natur og fjellturer, er kanskje et opphold med moskussafari det ultimate eventyret for dere. På historiske Kongsvold Fjeldstue kan dere tilbringe dagen ute i nasjonalparken blant moskuser og spennende dyrearter, og natten på et rolig og stemningsfullt rom.

7. Weekend getaway på Fýri Resort i Hemsedal

Lengter du etter hyttetur med toppturer på sommeren og snødekte bakker på vinteren? Fýri Resort i “Norges Alper” er destinasjonen for alle som elsker det gode livet til fjells. 

Her finner du det beste fra både hytter og luksushotell: stilfulle rom, fantastisk gourmet, Pool Club, cocktailbar, skibakker og helt vill utsikt. 

8. Romantisk opphold på Hotel Oleana i Bergen

Midt i hjertet av Bergen ligger det unike boutiquehotellet Hotel Oleana. Her kan man nye en liten ferie eller helgetur full av avslapping og gourmet, med det pulserende bylivet rett utenfor døra.

Overnatting i Superior Dobbeltrom inkluderer en flaske med bobler på rommet, 2-retters fra restauranten og en delikat frokost. Utsjekk er ikke før kl. 12, så dere kan sove lenge og nyte en ekstra romantisk morgen.

9. Opphold med dresintur og ølsmaking på Veggli

Mellom de bølgende dalene i Veggli venter en helhetsopplevelse full av norske smaker, kultur og historie. 

På Veggli Vertshus får man overnatting i dobbeltrom, 3-retters middag valgt av kjøkkensjefen og frokost inkludert i oppholdet. Men det er mer enn bare en overnatting ved riksveien. Man får også oppleve en 32 km lang dresintur på historiske Numedalsbanen. Tilbake på vertshuset venter en ølsmaking med tittelen «En reise gjennom Numedal».

10. Gourmet opphold på Amerikalinjen i Oslo

Tilbake i hovedstaden venter Amerikalinjen – et moderne boutiquehotell for den kvalitetsbevisste og reiselystne. Amerikalinjen er eksperter på “staycation”!

Her får du alt du kan be om for et gourmet opphold i Oslo: fantastisk beliggenhet midt i smørøyet av byen, prisvinnende cocktailbar Pier 42, hotellets populære restaurant Brasserie Atlas, og hotellrom med en innredning man kan drømme seg fullstendig bort i.

 

Weekendturer i Norge eller utlandet?

Mange tenker på storbyferie til New York eller Barcelona når man sier weekendtur, men man trenger ikke nødvendigvis dra så langt. Til og med en Bergenser kan nyte en ekstra spesiell helg på Hotel Oleana, like godt som en Osloborger kan unne seg en luksuriøs spahelg på Farris Bad.

Så ikke la deg lure av at weekendturen er fremkommelig med bil – reisen kan fortsatt bli like magisk som en sommerferie i Venezia!

Tips til weekend turer i Norge

Vi elsker gode opplevelser, og er selvfølgelig en stor støttespiller av Norgesferie i 2021 (faktisk hvert år!) Planlegger du en roadtrip, en helgetur eller et hotellopphold i helgen, så anbefaler vi å sjekke ut alle opplevelsene vi tilbyr over hele landet. 

Kanskje du kan kombinere kjøreturen til sørlandet med tandemhopp i fallskjerm, eller dra på vinsmaking før dere tilbringer natten på hotell i Oslo?

 

Mer inspirasjon til weekend turer i Norge

Topp 10: Romantiske hotell i Oslo

Lesetid: 5 min.

Gave til kjæresten

Lesetid: 12 min.

Norges 14 fineste tretopphytter

Lesetid: 14 min.