Velkommen til vår guide til weekend turer i Norge! Vi har samlet det vi mener er de topp 10 destinasjoner for helgeturer i Norge i år. Her finner du alt fra romantisk hotell i byen og spahotell ved sjøen, til glamping, tretopphytter og andre unike overnattinger. Klar for å finne din neste reise? Let’s hit the road!

 

Topp 10 weekend turer i Norge

Vi vil gjerne vise deg at du ikke trenger å dra til London eller Paris for å få en fantastisk weekend. Du finner både unike, romantiske og avslappende weekend turer her hjemme i Norge, enten du skal dra med kjæresten, vennegjengen eller familien.
 

1. Glamping ved Åkrafjorden

Se for deg og å sovne til utsikten over stjernehimmelen, og våkne til utsikt over fjorden. Du er omringet av skog og befinner deg i en liten glamping dome av glass. Høres det ut som et eventyr?

Glamping domen er innredet med seng, stoler og bord, så her kan du kose deg med en god bok, eller nyte ost, kjeks og vin til solnedgangen. 

 

2. Historisk opphold på Oscarsborg Festning

Foretrekker du grønne omgivelser og historiske destinasjoner fremfor det hastige livet i storbyen? Da bør du rette snuten mot Drøbaksundet; her finner du den historiske øya og festningen Oscarsborg, som har åpnet dørene for reiselystne overnattingsgjester.

På festningshotellet kan man nyte en natt i dobbeltrom med utsikt til fjorden, 3-retters middag, frokost og inngang til museet. Perfekt for et par som vil kombinere en romantisk getaway med en uforglemmelig opplevelse på et historisk sted.

 

3. Glamping i Telemark

Fra utsiden ser det ut som et helt vanlig telt, men dette er langt fra en vanlig telttur, slik de fleste av oss kjenner til. Glem alt du vet om klamme soveposer og dårlige liggeunderlag!

På glamping midt i skogen i Telemark har Breiva Gjestegaard sørget for alt dere trenger for et behagelig opphold i villmarken. Her venter oppredde senger, stoler, bord, gulvtepper og stemningsfulle lykter til kveldsmørket. 

 

4. Alpakkavandring og overnatting på Smedsrud Alpakkagård

En mini getaway du kommer til å huske resten av livet vil du oppleve her på Smedsrud Alpakkagård. Her venter en helt spesiell overnattingstur i skogen, sammen med alpakkaer!

Pakk tursekken og finn frem hengekøya for å tilbringe natten under stjernehimmelen i en koselig gapahuk i skogen, med bålplass, langbord og utedo. Denne unike overnattingen begynner med en guidet alpakkavandring i området. Vandringen avsluttes på leirplassen der du tilbringer natten sammen med den søte alpakkaflokken.

 

5. Opphold med moskussafari på Dovrefjell

Dersom dere er mer glad i vill natur og fjellturer, er kanskje et opphold med moskussafari det ultimate eventyret for dere. På historiske Kongsvold Fjeldstue kan dere tilbringe dagen ute i nasjonalparken blant moskuser og spennende dyrearter, og natten på et rolig og stemningsfullt rom.

 

6. Weekend getaway på Fýri Resort i Hemsedal

Lengter du etter hyttetur med toppturer på sommeren og snødekte bakker på vinteren? Fýri Resort i «Norges Alper» er destinasjonen for alle som elsker det gode livet til fjells. 

Her finner du det beste fra både hytter og luksushotell: stilfulle rom, fantastisk gourmet, Pool Club, cocktailbar, skibakker og helt vill utsikt. 

 

7. Hotel Oleana i Bergen

Midt i hjertet av Bergen ligger det unike boutiquehotellet Hotel Oleana. Her kan man nye en liten ferie eller helgetur full av avslapping og gourmet, med det pulserende bylivet rett utenfor døra.

Dette er den perfekte destinasjonen for en romantisk getaway for 2. Velg en romantisk pakke på hotellet, så får dere en flaske med bobler på rommet, middag i restauranten og en delikat hotellfrokost.

 

8. PAN tretopphytter

Hva med å oppleve den magiske stemningen i en tretopphytte midt i skogen? PAN tretopphytter sjarmerende hytte tilbyr en unik og intim opplevelse i naturen. Med fantastisk utsikt og komfortable fasiliteter, kan du fokusere på å kose deg og koble av. En uforglemmelig opplevelse som lar deg finne roen, komme tett på naturen og skape minner for livet med de du er glad i.

 

9. Opphold med dresintur og ølsmaking på Veggli

Mellom de bølgende dalene i Veggli venter en helhetsopplevelse full av norske smaker, kultur og historie. 

På Veggli Vertshus får man overnatting i dobbeltrom, 3-retters middag valgt av kjøkkensjefen og frokost inkludert i oppholdet. Men det er mer enn bare en overnatting ved riksveien. Man får også oppleve en 32 km lang dresintur på historiske Numedalsbanen. Tilbake på vertshuset venter en ølsmaking med tittelen «En reise gjennom Numedal».

 

10. Sundvolden Hotel

Rett utenfor Oslo finner du historiske Sundvolden Hotel, en perfekt destinasjon for de som vil slappe av, gå tur eller spille golf. Eller all of the above!

Hotellet tilbyr romantisk opphold, spaopphold og golfopphold, så dere kan velge mellom å kombinere en idyllisk weekentur med massasje, sport eller bare kvalitetstid med god mat i vakre omgivelser.

 

Weekendturer i Norge eller utlandet?

Mange tenker på storbyferie til New York eller Barcelona når man sier weekendtur, men man trenger ikke nødvendigvis dra så langt. Til og med en Bergenser kan nyte en ekstra spesiell helg i Hardanger, like godt som en Osloborger kan unne seg en luksuriøs spahelg på Farris Bad.

Så ikke la deg lure av at weekendturen er fremkommelig med bil – reisen kan fortsatt bli like magisk som en sommerferie i Venezia!

Tips til weekend turer i Norge

Vi elsker gode opplevelser, og er selvfølgelig en stor støttespiller av Norgesferie. Planlegger du en roadtrip, en helgetur eller et hotellopphold i helgen, så anbefaler vi å sjekke ut alle opplevelsene vi tilbyr over hele landet. 

Kanskje du kan kombinere kjøreturen til sørlandet med tandemhopp i fallskjerm, eller dra på vinsmaking før dere tilbringer natten på hotell i Oslo?

 

Mer inspirasjon til weekend turer i Norge

Topp 10: Romantiske hotell i Oslo

Lesetid: 6 min.

Gave til kjæresten

Lesetid: 4 min.

Norges 20 fineste tretopphytter

Lesetid: 14 min.