Vi vil gi noen korte og konsise argumenter for hvorfor man burde gi opplevelse i gave. Vi skal prøve å overbevise deg om at opplevelsesgaver er den perfekte gaven, til nesten alle anledninger!

Om du har havnet feil og allerede er allerede overbevist om at opplevelsesgaver er tingen, så tilbyr vi et hav av opplevelser på Truestory – alt fra vinsmaking i Oslo, massasje i Bergen og kajakktur i Trondheim. Og så veldig mye mer!

1. Kong Harald liker opplevelser i gave

I en uttalelse fra Kong Harald på rbnett.no, fortalte han at opplevelser er den beste gaven man kan få. Trenger vi egentlig å si mer?

2. Opplevelsesgaver er miljøvennlige

Opplevelser har ingen tegn som sier “utgått dato” og havner så heller ikke i søppelkassen. Opplevelser sparer plass og kan bli sett på som miljøvennlige gaver. De sparer i det store og det hele plass – også i hjemmet – og er så godt egnet som gave for dem som har mer enn nok ting liggende hjemme. Eneste plassen den tar er i minnet, hvor gaver tilhører.

3. Opplevelsesgaver skaper minner

Vi liker å si at opplevelsesgaver er evige gaver, for de ting man gjør og de inntrykk man får blir foreviget i minnet og kan heller ikke erstattes. Minnene og de følelsene er noe vi alltid kan gå tilbake til og er noe som ikke forsvinner i vaskemaskinen eller skal på reparasjon for 4 gang. I tillegg er nye minner noe som ingen har fra før – passer perfekt som opplevelsesgave til han eller hun som har alt.

«Jeg elsker å gi opplevelser foran gaver, opplevelser skaper minner og det liker jeg! Det var Truestory som ordnet det for oss, og de har mange herlige opplevelser og pakker man kan kjøpe til de man er glad i.»

Lene Orvik om opplevelsesgaver på sin blogg.

«Julegaver som er med på å skape minner for livet, er noe jeg personlig liker veldig godt å gi bort eller motta. Det er noe med å skape nye og fine minner.»

Anja Johansen om opplevelsesgaver på sin blogg.

4. Opplevelsesgaver gir samhold

Om det så er å gi en opplevelse i gave til din kjære eller venner, eller om det er for å gi komfortsonen en test, eller møte nye mennesker gjennom opplevelser. Det uansett den beste måten å åpne dørene til å bli kjent med noen og på samme tid skape øyeblikk som blir spesielt for dere.

5. Opplevelsesgaver gir ekte lykke

Vår partner in crime innen opplevelser, Professor Gilovich fra Cornell University, har gjort mange undersøkelser som sier at man burde bruke penger på opplevelser i stedet for ting – dette på grunn av følgende: «Vi blir vant til eiendelene, vi får nye forventninger og fordi naboen har fått et finere hus. Og ting kan til og med føre til ulykke.» Opplevelser derimot? Du vet svaret.

RIB-safari med Bergen Searib

6. Opplevelsesgaver til å kommunikere

Hvor ord blir fattige, kan opplevelser erstatte. Man tenker egentlig ikke over det, men opplevelser i gave er en god måte å vise noen hva man føler eller tenker. Man kan vise alt fra takknemlighet, til “dra deg opp av sofaen, på tide med et eventyr.” Opplevelser er jo handlinger og vi kjenner jo til uttrykket «handlinger sier mer enn ord.»

7. Opplevelsesgaver utfordrer

Utfordre gavemottakeren, er det lov? Er ikke det å gamble litt med livet? Vel, det er en god risiko å ta, for det er nemlig sånn at når man gir en opplevelse i gave som tar vedkommende ut av komfortsonen, så øker det faktisk sjansene for at man får en ennå større opplevelse – mer inntrykk, større overraskelsesmoment, mer latter, hyl og enda mer å fortelle om senere.

Tør du å overraske dine nærmeste, med en opplevelsesgave som utfordrer?

 

Listen kan gå ennå lenger, men vi tror det er best om man setter argumentene på prøve ved å gi denne immaterielle lykken i gave til noen du er glad og faktisk selv se reaksjonen til gavemottakeren når han eller hun ser opplevelsesgaven.

Har du et spørsmål til oss?

Vi er alltid glade for å høre fra kunder, både om det er innspill, spørsmål eller tilbakemeldinger. Hvis du føler at du savner noen opplevelser, er det bare å ta kontakt med oss i kundeservice, eller legg igjen en kommentar nedenfor. Vi håper vår liste med opplevelser blir mye lengre!

Har du lest disse?

Opplevelsesgaver

Lesetid: 6 min.

De beste tips til julegaver å gi i 2025

Lesetid: 7 min.

Personlige gaver

Lesetid: 6 min.