Selv om bursdager skjer hvert bidige år, så er det ikke alltid man er like forberedt på å finne en unik bursdagsgave til kjæresten – spesielt ikke til han eller henne som har alt.

Opplevelsesgaver blir mer og mer populære, da det å tilbringe kvalitetstid sammen ofte står høyest på ønskelisten i en travel hverdag.

Det å ønske seg ting som kan brukes eller kastes, kan ikke lenger sammenligne seg med opplevelsene man kan ha i minnebanken for alltid.

Spa og velvære til kjæresten

Kultur og moro til kjæresten

Gi kjæresten en gave med adrenalin

Det er også muligens mer miljøvennlig med en opplevelsesgave– spesielt i vårt bruk-og-kast samfunn. Det er ikke alle som har lyst på fysiske gaver når det finnes så mye annet å se og oppleve der ute.

Ikke bare er en opplevelsesgave fint for den som får den, men den kan bestilles lenge i forveien eller på selveste bursdagen. Så er du ute i siste liten, er det null stress. Men det trenger ikke kjæresten å vite. 

Om du ikke aner hvor du skal begynne, så har vi satt sammen noen tips til bursdagsgave til kjæresten – så er du bare et par tastetrykk unna den ultimate gaven.

Det er selvsagt lov å plukke ut en opplevelse som du også kommer til å nyte – så kan du slå to fluer i en smekk. Hvem liker vel ikke det?

Bursdagsgave til kjæresten – han

Ølvandring i Oslo

Enten du gjør det til en Osloweekend om du ikke bor i nærheten, eller om du setter av noen timer på kvelden, så er ølvandring i Oslo en ultimat kjærestegave til han. 

Oslo Food Tours tar dere med på tre mikrobryggerier over to timer, der det blir et utvalg av øl, snacks, anekdoter og litt læring om brygging på hvert stopp.

Og ikke hvor som helst heller – på det hippeste stedet i hovedstaden, nemlig Grünerløkka.

Kurs i ølbrygging i Oslo

Hvis du har en ekstremt ølbegeistret kjæreste kan du eventuelt ta det et hakk lengre (eller kombinere de to?), og invitere kjæresten med på kurs i ølbrygging i Oslo. 

Tusenvis av mikrobryggerier har dukket opp de siste årene, de fleste av dem har blitt til etter en seriøs interesse for hjemmebrygg – så hvem vet, kanskje han starter en ny karriere som ølbrygger på heltid?

Rafting på Geilo

Hvis han er mer naturelskende, adrenalinsøkende og sporty enn urban, kan rafting på Geilo være midt i blinken. 

Her får man omtrent tre timer med aktiviteter, og mulighet til å hoppe fra klipper eller bade på veien.

Raftingturen blir holdt på Numedalslågen, og det følger alltid med en erfaren guide i båten, i tillegg til høy sikkerhet, med en bussjåfør som følger med langs elven.

Snorkle med spekkhoggere fra Andenes

Hvis han er hakket mer adrenalinsøkende, kan denne turen til Andenes for å snorkle og svømme med spekkhoggere være tingen.

Visste du at en spekkhogger kan veie opp til 5-6 tonn og bli dobbel så lang som bilen din? Tror du kjæresten din er fortsatt interessert? 

Dette er en opplevelse som man sent vil glemme, og går kanskje fort inn i kategorien Beste Bursdagspresang Noensinne.

SUPtur i Trondheim

Om spekkhoggerne høres litt for heftig ut, kan en SUPtur i Trondheim kanskje friste litt mer. 

Selv om Stand Up Paddling har blitt populært først i det siste, er det en sport som fikk sitt utspring som en vannsport på Hawaii på 1600-tallet.

Nyt 90 minutter langs Nidelven – enten på ditt eget SUPbrett eller et gigabrett som har plass til 4-8 personer.

Bursdagsgave til kjæresten – henne

Klatring på Via Ferrata i Bergen

Hvis hun er typen som liker å få pulsen opp, kan en klatretur på Via Ferrata (’jernsti’ på norsk) i Bergen kanskje friste. 

Dere kan bruke 2-3 timer på klatringen – som finner sted ved en fjellvegg i sjøkanten.

Romantisk weekend på Lysebu

En romantisk weekend slår aldri feil. Spesielt ikke når det står blomster på rommet ved ankomst, og en rekke goder som aperitiff, 3-retters middag, konfekt og frokost. 

Det er nok av historie, kultur og kunst å ta seg til i nærområdet – så dere trenger ikke sitte på hotellet hele oppholdet. 

Et dagseventyr til Kjerag og på Lysefjorden

Det blir ikke så mye mer spektakulært enn et dagseventyr til Kjerag.

Med en utsikt som viser vestnorsk naturlandskap fra sin aller beste side, og hovedattraksjonen Kjeragbolten som er kilt fast mellom to fjellvegger, må du bare stoppe og ta et bilde. 

Topp det hele med et fjordcruise gjennom Lysefjorden!

SUP yoga i Trondheim

Har du en yogaelskende bedre halvdel? Karianne’s SUP yoga i Trondheim passer utmerket for kjærester som kanskje er litt for rastløs for tradisjonell yoga på en matte i et studio.

Her kan du trene kjernemuskulatur på Nidelven i Trondheim – i tillegg til å se byen fra et nytt perspektiv.

Kulinarisk vandring med Oslo Food Tours

Enten det er for en helgetur til storbyen, eller en ettermiddagstur om du allerede bor der, kan du ta med kjæresten på en kulinarisk vandring rundt Oslos skjulte perler.

Dra fra Grünerløkka til Akerselva og oppdag nye og spennende tilbud i hovedstaden – du ender opp på kule Aker Brygge som ligger rett ved Oslofjorden. Her får dere 7-8 smaksprøver og tre tilhørende typer lokalt øl eller alkoholfri drikke.

Og sist, men ikke minst...

Hva med å lage en fest på bursdagen? Start feiringen tidlig med deres go-to drink og nyt hva enn kvelden har å by på!

Gaveesken – det lille ekstra!

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Gavekortet kan byttes og er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Gaven kan sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren! 

Kanskje disse sidene er av interesse:

Gave til kjæresten

Lesetid: 7 min.

Julegave til kjæresten

Lesetid: 17 min.