Nå som nettene blir lengre er det på tide å begynne å tenke på jul, og hva man skal sette opp som julegaveønsker. Vi mener du bør sette opplevelsesgaver på ønskelisten i år. Og de beste opplevelsene du kan ønske deg til jul finner du høyest sannsynlig på denne siden, så ha penn og papir klart!

Det er nemlig ikke alltid så godt å vite hva man skal gi andre til jul, ei heller hva man skal ønske seg selv. Vi har derfor utarbeidet denne guiden med tips til julegaveønsker og forslag til opplevelser man kan ønske seg til jul.

Sørg for at det kommende året ikke blir kjedelig ved å gi eller ønske deg en opplevelse denne julen.

 

Julegaveønsker til han

Mannen som har «alt» og ønsker seg «intet» bør selvfølgelig få en opplevelse til jul. Her har vi noen opplevelser vi har plukket ut til alle typer menn, fra de stillesittende og filosoferende til de hyperaktive og utrettelige. Vi har selvfølgelig også mange opplevelser til de som måtte befinne seg et sted imellom.

Av adrenalinfylte aktiviteter innendørs har vi Indoor Skydiving hos VossVind. Tre minutter i vindtunnelen og du kan bokføre en opplevelse tilsvarende fire fallskjermhopp. Med fire meters bredde og 17 meter i høyden er dette Norges største i sitt slag. Det er greit å vite hvordan det føles hvis du har planer om å foreta et virkelig fallskjermhopp en gang.

Man er kanskje god og mett når jula er over, men dét går over. Snart vil det igjen være spennende med utprøvinger av nye smaker og inntrykk. Øl er jo for så vidt enkel føde. Kurset ølsmaking i Oslo gir en mulighet til et begrenset konsum av denne smaksrike drikken. Det skjer i regi av Ølakademiet (som også har kurs i andre deler av landet). I løpet av 90 minutter blir kursdeltakeren ekspert på øltemperatur, bruk av ølglass, skjenking og ikke minst hvordan aromaen skal frigjøres på den beste måten.

 

Julegaveønsker til henne

Det er mye som skal prøves ut her i livet. I stedet for å samle flere ting, kan julegaveønsket fokusere på opplevelser. For hun som har en del opplevelser til gode (det har vi alle sammen) kan vi begynne å bla gjennom vår internettkatalog som har et stadig stigende antall kvalitetssikrede opplevelsesgaver å by på. Vet du ikke helt hvor du skal begynne, har vi noen forslag:

Vi synes absolutt hun skal ønske en time med SUP yoga i Trondheim. Yogaøvelser på vann fordrer spesielle balansekunster som man kan få undervisning i her. Du får trening, styrket kjernemuskulatur og bedre balanse med SUP yoga. Giveren avgjør selv hvor mange timer gavekortet skal gi adgang til. Det er heller ikke noe i veien for å booke flere på egenhånd hvis det gir mersmak.

Tretoppklatring i Bergen med klatreparken Høyt og lavt er noe man kan ønske seg og ta ut når mildværet atter brer seg over landet. Parken befinner seg i tilknytning til naturen og har et stort antall utfordringer man kan bryne seg på.

Julegaveønsker til damer i alle aldre må være et luksus spa opphold på The Thief. Dette hotellet med utsikt mot Oslofjorden har stjålet spa-idéer fra hele verden. Ta heisen fra rommet rett ned til spa-avdelingen og få behandling med marokkansk leire eller tyrkisk hamam. Luksusoppholdet inkluderer overnatting og frokostbuffet.

En morsom opplevelse det er lov å ønske seg er en tur i det lukkede rommet på Oslo Escape Room og spillet The Inventor’s Legacy. Plottet er at dere er arvinger til den gale oppfinneren. Dere må imidlertid løse oppgavene hans for å innkassere arven og unngå dommedag. Alt dere trenger til løsningen befinner seg i rommet. Det gjelder bare å finne det.

Vi anbefaler også...

Opphold, Natur

Glamping ved Tinnsjø med Glamping Norge

Overnatt i et innredet luksustelt ved Tinnsjø, og våkne til solstråler, fuglekvitter og utsikten over innsjø og åser.

Austbygde

Adrenalin

Innendørs isklatring på SNØ

Nå toppen av den 15 meter høye isveggen på SNØ! I trygge omgivelser med erfaren instruktør kan du utfordre deg selv på innendørs isklatring.

Lørenskog

Adrenalin, Natur

En dag på Voss Klatrepark

Voss Klatrepark gir mulighet for både store og små og være noen aktive klatreaper for en dag! Parken har alle mulige klatreaktiviteter.

Vossestrand

Spa og velvære

Floating for 2 hos Bare Flyt Oslo

Prøv 60 minutter floating for 2 personer i et moderne, privat rom med regndusj. Gi hode og kropp en pause fra den travle hverdagen.

Oslo, Oslo

Spa og velvære

Ansikt- & Skuldermassasje hos Best of You

Gi ansiktet en boost og koble av fra hverdagens stress, med en deilig ansiktsmassasje.

Oslo

Opphold

Glamping på Lystang med Glamping Norge

Tilbring en natt i et luksuriøst glampingtelt på Lystang i Telemark, og opplev den magiske stemningen på glamping med utsikt til vannet.

Notodden

Spa og velvære

Massasje hos Best of You

Gi kroppen det lille ekstra den fortjener, med en 30 minutters massasje som kan løsne opp en stiv nakke og ømme muskler.

Oslo

Spa og velvære

Floating & massasje hos Bare Flyt Oslo

Opplev følelsen av vektløshet, etterfulgt av en avslappende massasje som løser opp i stive muskler og ledd.

Oslo, Oslo
 

Julegaveønsker til tenåring

Til tross for at mange ungdommer fortsatt drømmer om ny iPhone eller kamera til jul, er det mange tenåringer som ikke nødvendigvis må ha harde pakker under juletreet. Ungdommen blir stadig mer miljøbevisste, og mange ønsker seg mer enn gjerne morsomme opplevelser til både jul og bursdag.

Av gaver som passer til husets tenåring har vi gavekort til en dag i Voss klatrepark. Her er det aktiviteter både for barn og voksne, og følgelig helt perfekt for dem som måtte befinne seg et sted imellom. La det gjerne bli en familiedag!

Vi har allerede nevnt Escape Room i Oslo, men dette er virkelig en spennende opplevelsesgave til nysgjerrige sjeler i alle aldre! De har flere tilsvarende spill å by som kan være i blinken for ungdommer. Bare sjekk ut noen av escape roomene nedenfor.

Hvis tenåringen fyller 15 i løpet av året som kommer, kan han eller hun få være med på fossrappellering på Voss. Fra Skjervfossen er det 100 meter rett ned. Dette er garantert en opplevelse det er mulig å skryte av på skolen på mandag!

Vi anbefaler også...

Adrenalin

Fangene på Fortet Bergen

På Fangene på fortet får du utfordret samarbeidsevner gjennom fysiske, tekniske og taktiske oppgaver med vennene dine.

Bergen

Adrenalin

Dagstur rafting på Sjoa med Sjoa Rafting

Opplev en 16 km lang raftingtur i Sjoa, Norges beste raftingelv. Lær padleteknikker og samarbeid i flåten, sammen med erfarne guider.

Nedre Heidal

Adrenalin

Fangene på Fortet i Oslo

Utfordringer, teamwork og moro i 45 ulike rom. En annerledes form for hjernetrim, med fysiske og taktiske oppgaver som må løses på tid.

Oslo

Adrenalin, Natur

Snøscootersafari for par på Geilo

Med toseter snøscootere kan du og dine kjære opplevelse den autentiske Norge. Et 40 km langt eventyr over et flott landskap.

Geilo

Adrenalin

Fangene på Fortet Stavanger

Samle en gjeng og gå løs på utfordringer i de 46 morsomme cellene på Fangene på Fortet. Test dere i oppgaver som krever logikk og teamwork.

Stavanger

Natur

Introkurs på Tjøme med Kajakkpadling.no

Dette introkurset i kajakk vil over 4 timer gjøre deg trygg på padleteknikker, og sikre deg våttkort for å mestre padleturer på egenhånd.

Tjøme

Natur

Alpakkavandring på Smedsrud Alpakkagård

På alpakkavandring får du ansvar for din helt egen alpakka! Du blir kjent med alpakkaene, og oppleve en helt unik nærkontakt med dyrene.

Sørum

Adrenalin

Jakten på Tors Hammer hos Escape Hunt

Hjelp Odin å finne Tors hammer med en spennende og interaktiv opplevelse hos Escape Hunt i Oslo. Book escape room her.

Oslo

Adrenalin, Natur

EkstremRafting på Geilo

En ekstrem tur nedover Numedalslågen, der man virkelig får kjenne elvens krefter.

Geilo

Adrenalin, Kultur

Hanseaticus Escape Room hos Escape Bryggen

Bli med på Hanseaticus Escape Room hos Escape Bryggen, dersom du er klar for en utfordring der hele vennegjengen må samarbeide.

Bergen

Adrenalin, Kultur

Flukten fra Akershus Festning hos Escape Hunt

Vil dere bli henrettet eller krigsoverlevende? Ikke sløs bort tiden! Røm fra Akershus festning i Flukten fra Akershus festning.

Oslo

Adrenalin

Racing simulator hos Drammen Racing Senter

Tre inn i en virtuell verden med full motion, og opplev en realistisk og genuin følelse av å være tilstede på banen.

Drammen

Adrenalin

Escape The Cube i Oslo

Dette helt nye konseptet er inspirert av Fangene på Fortet. Løs over 70 ulike oppgaver med beinhard hjernetrim og godt teamwork!

Oslo

Adrenalin, Kultur

Innbruddet i Norges Bank hos Escape Hunt

Stikk av med skatten! Finn bevis på konspirasjonen bak innbruddet i Norges Bank med Escape Hunt i Oslo

Oslo
 

Gaveesken – det lille ekstra!

Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg! Vi kan gjøre gaven ekstra spesiell med vår flotte gaveeske med deilige sjokolader inni. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.

Fortsatt usikker på hvilken opplevelse du skal velge? Gå for et åpent gavekort, så kan du velge pris og mottakeren velge opplevelsen. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren!