Det har lenge vært populært å gi kalendergaver i Norge, og trenden senker ikke farten enda! Det er ikke bare kalendergaver til barn det blir brukt tid og krefter på. Kalendergaver til voksne og kjærester blir også mer og mer vanlig i adventstiden.

Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan bruke som kalendergaver. Bland gjerne billige gaver med en litt dyrere i ny og ne, som for eksempel en opplevelsesgave. Hver dag behøver tross alt ikke å være som juleaften.

Her kan du lese nærmere om gode råd til forskjellige kalendergaver.

Tips til kalendergaver

Kalendergaver til barn

Barn under 3–4 år forstår ikke nødvendigvis konseptet med gaver. Så du kan gjerne vente til barna kommer i denne alderen. Når det er sagt, så er det barna som har de største forventningene, så det kan være en god idé å la barna vite at gavene ikke er like storslåtte hver dag.

Bland hverdagslige ting som morsomme viskelær og små sjokolader med en litt finere gave hver helg. En slik gave kan for eksempel være en god opplevelse barnet kan dele med de voksne. Hvis barnet er 5 år gammelt eller eldre, så kan en slik opplevelsesgave for eksempel være en tur til Fly & Lek i Oslo.

Her finner du Nordens største lekeland med massevis av sklier, tunneler, trampoliner og en vindtunnel. Mens barna utforsker de 5 000 kvadratmeterne med underholdning, kan de voksne slappe av i behagelige salonger.

Hvis barnet er litt eldre, fra 8 år og oppover, så kan det være en god idé med en tur for hele familien til Racing-simulator hos Drammen Racing Senter.

Dette er en perfekt kalendergave til en gutt eller jente som liker fart og spenning. Her får barna (og de voksne) kjøre om kapp i en avansert Racing-simulator med Full Motion. Påvirkningen kan være helt opp til 2G, og man merker det skikkelig på kroppen når man krasjer! 🏎

Kalendergaver til voksne

Vi sier gjerne at det ikke er så viktig med gaver til oss voksne. Det er barna det skal handle om. Det er likevel ingen tvil om at det er fantastisk å få gaver – også for de voksne. Dessuten blir gleden av å gi en god gave større med årene, og med en kalendergave får man muligheten til å gi hver eneste dag. Det behøver ikke å være de store tingene.

En god kalendergave til han kan for eksempel være at du lager favorittmåltidet hans en kveld. En god kalendergave til henne kan være at han tar henne med ut på byen en kveld og drikker en cocktail eller to.

De fleste voksne merker julestria på kroppen. En god kalendergave til henne kan derfor være et deilig avbrekk fra førjulstresset med en klassisk massasje hos WellMed i Bergen. Her får hun 60 minutter med klassisk massasje, som blant annet inkluderer stimulering av blod- og lymfesirkulasjon, som igjen gir en god avgiftningseffekt på kroppen.

Hvis han ikke nyter massasje like godt som henne, så kan du sette fart i fotointeressen hans med et fotokurs i praktisk teknikk hos Beccarella Photography.

Her får han et intensivt og spennende firetimerskurs for nybegynnere og fotoentusiaster, med et unikt opplegg med praktiske oppdrag rundt omkring i Oslo.

Kalendergaver til kjæresten

Det er ingenting som slår det å overraske en du er glad i med en god gave. Det er heller ingen bedre anledning for å gi gaver enn når adventstiden er over oss. Det behøver igjen ikke å handle om de store og dyre tingene. En kalendergave til kjæresten kan være en søt og hyggelig gave som litt sminke, bodylotion, neglelakk og blader.

En kalendergave som han setter pris på, kan for eksempel være en deodorant, nytt barberingssett, hudkrem og et nytt par sokker. Hjemmelagde kalendergaver er også gode, og her er det bare fantasien som setter grenser. Du kan for eksempel finne et bilde på telefonen, som du fremkaller og forstørrer. Deretter setter du det inn i en ramme, slik at det kan henges på veggen. Eller gi et gavekort på 10 oppvasker, neste vårrengjøring eller tapetsering av baderommet!

Hvis det skal være en litt større gave, så er en opplevelsesgave igjen en god idé. Dette må gjerne være noe dere kan gjøre sammen.

Gi kjæresten et gourmetopphold på THE THIEF i Oslo. Her kan dere virkelig kose dere med hverandre, samtidig som dere får en trerettersmiddag med vin til. Når dere ankommer, så står det en flaske champagne klar til dere på rommet. Rammene er så helt perfekte for et romantisk og fantastisk opphold.

Hvis dere vil gi hverandre noe dere kan gjøre på egenhånd, så kan han for eksempel få et kurs i ølbrygging hos ØlAkademiet. Her får han en perfekt start på bryggerkarrieren, noe du forhåpentligvis får nyte godt av senere.

En opplevelse hun helt sikkert vil sette pris på, er Spa & Brunch på THE THIEF. Her får hun en toretters brunsj på THIEF FOODBAR og fri adgang til alle fasiliteter i THIEF SPA. Her er det snakk om rendyrket revitalisering, noe dere begge får glede av.

Kalendergaver til gutt

Den store kvelden i julen er julaften. Så det er viktig at du overveier hva du bruker som kalendergaver, slik at julaften ikke blir et antiklimaks for gutten. Vi bruker mye penger på julegaver, så det er ikke nødvendig at han skal få kalendergaver i samme prisklasse hver eneste dag før jul.

Man kan selvfølgelig gi en litt flottere gave i ny og ne, men ellers kan det være fint å fylle kalenderen med litt mindre gaver som kan være både praktiske og morsomme. Alle de tingene du føler er for små til å gi som julegaver, passer perfekt som kalendergaver, som for eksempel et nytt pennal, plakat av favorittspilleren, nytt deksel til telefonen osv.

Av og til er det selvsagt morsomt å kunne gi en skikkelig god gave som kalendergave, og hvorfor ikke gi en opplevelse?

Avhengig av hvor gammel gutten er, så kan Zipline med klatrekompaniet være en perfekt opplevelse. Aldersgrensen er 16 år, og her får han oppleve hvordan det føles i det man forlater kanten og kaster seg ut i løse luften. Følelsen man får av å sveve i det blå flere meter over avgrunnen er ubeskrivelig.

Hvis han ikke er gammel nok til en slik tur, så kan han prøve noe annet som er minst like så underholdende, nemlig Indoor Skydiving hos VossVind. Opplevelsen er egnet for barn ned i 5-årsalderen, mens den som har aldersrekorden foreløpig, var nesten 95 år gammel!

Gutten er med andre ord i trygge hender, og alle med høydeskrekk får her sjansen til å føle hvordan det er å hoppe i fallskjerm.

Kalendergaver til jenter

Det gjelder det samme for jenter som for gutter. Kalendergaver behøver ikke å være like så flotte som de julegavene man får til jul, men heller mindre gaver som forkorter ventetiden litt.

Klassiske kalendergaver til jenter, som hårpynt, neglelakk og øreringer fungerer perfekt, og kan gjerne blandes med litt kreative og hjemmelagde gaver. Man skal heller ikke være redd for å bruke litt humor, slik at kalendergavene ikke tas altfor høytidelig. Hvis du gjerne vil gi en litt flottere gave av og til, så finnes det mange gode opplevelser som passer som kalendergaver til jenter.

En god opplevelse som også fungerer som en hyggelig og spennende familietur, er «Innbruddet i Norges Bank» hos Escape Hunt. Opplevelsen har 10 års aldersgrense og er faktisk basert på en sann historie.

Man blir ført tilbake til 1835 som den notorisk kriminelle Ole Høiland, og dere skal finne bevis for at bankdirektøren tar imot bestikkelser for deretter å stikke av med pengene. Dere har bare én time til å løse gåter med ledetråder og spor, så her er det bare å skjerpe hjernen.

Hvis hun virkelig liker å være ute i den norske naturen, så er Fossrappellering på Voss også en god kalendergave. Her skal man nemlig rappellere fra 100 meter over bakken med kraftig dusj fra Skjervsfossen.

Det ene øyeblikket tar man på seg utstyret i fred og ro i rolige omgivelser, og i det neste befinner man seg på kanten av fossen med 100 meter rett ned. Aldersgrensen på denne opplevelsen er 15 år, og alt foregår på sikreste vis.

Vi tror du vil like disse også!