En aften med Paint’n Sip

Forkleet er knyttet fast i stram dobbelknute, malingen har blitt klemt ut av tuben på paletten, lerretet er blankt og ølglasset kaldt. Deltakerne venter spent, nye vennskap dannes under opplevelsen. «Har du vært med før?» spør naboen. «Et par ganger før, det er like spennende hver gang. Det er bare å glede seg» svarer den andre.

 

🎨

 

Malerinstruktøren Martine Elise gir en kjapp brief om opplevelsen, men forsikrer deltakerne om at absolutt ingenting er hverken påbudt eller forbudt, her er alt lov! Det viktigste er å kose seg. Hun løfter glasset høyt og skåler av full hals med deltakerne. Nå er Paint’n Sip i gang!

 

 

Vi befinner oss på Gamla i Møllergata i Oslo. Vi hører støyet fra after-work-festen i bakgården der det er god stemning og stappfullt med folk som mingler.

Grunnet skjenkebevilling forteller bookingsjef Kristin Øksne at de måtte finne andre lokaler å holde opplevelsen, det blir jo ikke noe paint uten sip! Og denne dagen er opplevelsen rigget opp i konsertområdet på Gamla, en av Oslos eldste konsert/ barlokaler. Bygget i seg selv har stått der siden 1699 og har hatt drift siden 1870-tallet, fra stall til hest og kjerre til en av Oslo mest populære barer.

 

 

Rundt oss ser vi velur på både sofabenker og vegg, fjærlamper, grønne og burgundertoner i dekoren. Det gir én følelsen av å være i en blanding av 1940-talls Film Noir, et kapittel fra The Great Gatsby og en snev av en burlesk-bar fra tidlig 1900-tallet. Stemningen er lun og koselig, og selv dekoren gir nok inspirasjon til å ta det første børstestrøket. Omgivelsene kan ha mye å si på denne type opplevelse, for de som aldri har vært borti noe lignende så man vil gjerne føle seg komfortabel nok til å male rundt andre. Det å finne det perfekte lokalet har ikke vært så lett, men teamet er løsningsorienterte…

«Vi flyttet oss til på Galleri Albin Upp som befinner seg i Briskebyveien grunnet skjenkebevilling. Men det er ganske lite, så vi prøver å finne ut av hvor det mest ideelle lokalet er. Vi leker litt med det. Vi er ikke stedspesifikke, plutselig er vi på Steen & Strøm, det bare popper opp. Og vi beveger oss mye, og så er det greit å forandre litt på omgivelsene.»

 

 

 

Denne dagen er spesiell for Paint’n sip, for det er flere av deltakerne som viser seg å være nye partnere for opplevelsen som representerer Paint’n Sip i andre norske byer, forteller Kristin:

 

«Ja! Dette er jo litt kult fordi i dag er en litt spesiell dag. Vi har én fra Tromsø, én fra Stavanger og én fra Trondheim som skal være med på opplevelsen og de skal åpne Paint’n Sip i egne byer, noe som er veldig spennende for oss. Vi har fått mange forespørsler på sosiale medier om når vi kommer til byene deres så vi jobber hardt med å få til det.»

 

Book opplevelsen her! 👉Maling og moro hos Paint’n Sip

 

 

Paint’n Sip har også dannet nye forhold via partnerskap med blant annet TrueStory, som hjelper selskapet med å strekke seg videre til folk som ikke vanligvis ville ha hørt om opplevelsen, i tillegg er denne opplevelsen en av bestselgerne hos TrueStory: «Vi har merket i det siste at det har vært en økning, og jeg tror at slike partnerskap hjelper med å spre ordet om opplevelsen slik at flere hører om det. Og det når ut til flere folk enn vårt eget nettverk som er veldig positivt.»

 


Opplevelsen

 

Nå som vi har kommet over kunstredselen starter vi med malingen. Noen av deltakerne har allerede, fra første børstestrøk, begynt å la fantasien løpe fritt på lerretet, mens andre følger godt med på instruktørens neste steg.

Med en gang man kommer i gang forsvinner alle bekymringer, og det er ingen press fra andre deltakere eller instruktørene, alle ser ut som de koser seg. Hvorfor er en slik opplevelse så ny og spennende? Man kan lett melde seg på et kunst- eller malekurs på egenhånd, men man vil jo gjerne dyppe føttene i vannet for man hopper uti.

 

 

«Det handler litt om at det er så lite å gjøre i Oslo.» Sier Kristin. «Du har andre spennende aktiviteter rundt kunst.. Men som krever litt mere tiltak mens med paint’n sip er det litt mer sånn ‘vi blir to til’ også er ikke det noe problem.»

 

Book opplevelsen her! 👉Maling og moro hos Paint’n Sip

 

Som sagt er det mange som kommer flere ganger enn én. Paint’n sip vil at deltakere ikke skal føle noe press til å binde seg til noe som de er redd for å prøve, det skal være avslappet og koselig:

«Opplevelsen er ikke bindende, du trenger bare komme én gang hvis du vil, men du kan også komme én gang til etter det. Flere forteller oss at de kom i jobbsammenheng og kommer tilbake for å vise vennene sine.»

 

 

Mange er nervøse for å vekke den kreative siden av hjernen, spesielt de som aldri har pirket borti den før. «Vi lærer deg ikke å male, det er ikke like strengt som andre kunstkurs og da tørr folk å delta mye mer enn det de ville gjort andre steder. Mange er perfeksjonister, men det er ikke noe vi presser på de som deltar i opplevelsen. Bare kos deg, husk å drikke like mye som du maler!» Jo, vi kan si at alkoholen letter litt på stresset. Man kaller jo det ikke ‘liquid courage’ for ingenting. Men drikkedelen er helt opp til deltakeren, det er ingen press der heller.

 

Rundt oss ser vi mange forskjellige typer folk. Noen som klart har vært borti kunst før og andre som kommer rett fra dagsjobben med en kollega. Paint’n Sip fungerer som et ledd mellom de kreative og ikke-kreative, det er et sted der begge verdener kan komme sammen og bare slippe seg løs.

 

«Det som er en veldig fin tankegang er at ting ikke er så farlig, fordi ofte kan ting virke så viktig eller komplisert. Folk må bare komme over terskelen og frykten. Jeg har flere venner som er både advokater og økonomer, og de syntes det var så deilig å være med på noe i et uformelt miljø, å bare glemme av alle bekymringene sine. Jeg har også mange venner som er kreative, men det er så gøy å få med de som aldri har vært borti det før.» sier Kristin.

 

 

Tusen takk til Kristin som tok seg tid til å prate med oss!

 

Etter opplevelsen tok deltakerne runden for å se på andres verk. Noen fulgte Martine Elises etapper helt ut, noen lot fantasien løpe etter hvert, og andre malte noe helt for seg selv. Etter å ha sett på eget lerret i et par timer, og fokusert kun på sitt eget verk så er det spennende å se hva andre kom opp med. Ved å studere andres verk kan man nesten bli litt mer kjent med de uten å nødvendigvis ha pratet med dem. Verket deres reflekterer personligheten deres. Vi spurte deretter en av deltakerne hva de syns om opplevelsen:

«Jeg digger Paint n sip hovedsakelig på grunn av den løse og uhøytidelige stemningen, der det ikke er noe press på å være flink til å male. Det er en veldig morsom måte å både starte eller avslutte en kveld på, om du vil drikke deg opp eller ned. Gøy at dem som man maler etter har laget egne strategier til hvordan de legger opp bildet, så man innså ikke selv hva motivet forestilte før siste strøk.» Sier Mari.

 

 

Mange gikk opp til instruktørene og arrangørene og takket for seg etter opplevelsen, og noen tok med verkene sine hjem også. Det sier seg selv. Denne opplevelsen er ikke en av TrueStorys bestselgere uten grunn. Deres konsept er gjennomført på alle måter, og tilbakemeldingene er kun positive. Den uformelle stemningen, det kreative konseptet og inspirerende omgivelser er gode nok grunner til å prøve seg.

 

«Som noen som aldri har malt før så var jeg positivt overrasket over hvor lite stress det egentlig her. Jeg tror det har mye å gjøre med den avslappende stemningen, og alkoholen hjalp jo litt selfølgelig! Jeg er ingen picasso, men hvis jeg lærte meg en ting er det at ting trenger ikke å være så vanskelig som man skal ha det til. Det handler om å ha det gøy» Sier Robert.

 

👨‍🎨

 

 

«Hva skjer nå?» tenkte vi. To timer gikk jammen fort forbi, vi skulle gjerne ønske at vi kunne sittet der i flere timer. Én av de positive tingene med å delta i opplevelsen på en bar er at festen kan fortsette i bakgården som mange av deltakerne gjorde. Eller så kan denne opplevelsen nytes før en koselig middag på en restaurant i området, før kino eller andre arrangementer. Skål for en fantastisk opplevelse!

Book opplevelsen her! 👉Maling og moro hos Paint’n Sip

 

Oslo blomstrer med spennende opplevelser slik som denne, og antall nye opplevelser har vokst meget de siste årene.

Sjekk ut andre lignende opplevelser som vin- eller ølsmaking her! 👈

 

 

Mange på opplevelsen sa seg enig i at en opplevelsesgave er mer ideell enn fysiske gaver, kunne du tenkt deg å gi denne opplevelsen i gave? Kjøp gavekort og skreddersy egen innpakning ved hjelp av denne videoen, eller overraske gavetakeren med å ta de med opplevelsen selv!

Les mer om gavekortet her 👈

 

 

 

Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.