Oslo er en av de raskest voksende storbyene i Europa, og mat-opplevelsene utvikler seg i takt med resten av byen. Nærhet til havet og naturen inviterer dagsferske, lokale råvarer inn i bilde, og gamle tradisjoner møter nye, moderne twister. Derfor kan du finne en rekke spennende restauranter i Oslo, med nye drakter og fristende retter på menyen. Fusion er ikke lenger et ukjent konsept, og selv gatemat fra små landsbyer i Peru er tilgjengelig innen en armlengdes rekkevidde.

Ja, selv hoteller integrerer mat som en del av sine hotellpakker. Og denne gourmet-bølgen er bare en del av matgleden i Oslo om dagen. Mikro- og lokalbryggerier har gjort sitt inntog i byen, og de finner stadig på nye smaker! Spekteret i denne artikkelen går derfor helt fra cocktailkurs i den hippe bydelen Grünerløkka, til luksusbrunsj på THE THIEF på Aker Brygge.

Er du klar til å bli oppdatert, inspirert og fristet? Denne lille matguiden i Oslo viser deg hvor du bør dra for smaksrike opplevelser i flere kategorier. Om du vil se alle våre smaksopplevelser, kan du utforske hele utvalget.

Flytende glede i glasset

Er du klar for noen kunnskapsrike smakinger i Oslo? Her har du noen av de mest smaksrike kursene i Oslo, blant annet ølsmaking i Oslo som er arrangert av Ølakademiet – stedet som disponerer Norges ledende kursleverandør på fagfeltet øl. Men er du ikke øl-entusiasten, har vi andre smakbiter til deg under.

Ølsmaking med Ølakademiet

Øl er ikke kun noen godt fermentert malt i en boks fra daglivarebutikken, det er så mye mer enn det. Denne ølsmakingen i Oslo gir deg et lærerikt ølkurs der du blir kjent med ølet i dybden, som glassvalg, temperering og hvordan å åpne smak- og luktesansen. Og selvfølgelig slår det sjeldent feil med god øl og godt selskap!

Whiskysmaking hos UnderBar

Vandre gjennom Aker Brygge og stig inn i hyggelige lokaler hos Underbar – din whisky oase for en kveld hvor du får smake på 5 whiskyer, ut av de 500 som pryder veggen når du kommer inn. 500 flasker whisky er lik en god del kunnskap om hva whisky egentlig er og du er derfor sikret noen kunnskapsfulle kursholdere i whiskysmaking.

Vinsmaking på Klosteret

Klosteret Restaurant har sin beliggenhet i en bygning fra slutten av 1800-tallet og er klar til å ta deg imot til noen stemningsfulle lokaler. Et perfekt fundament for å få en karakteristisk hyggelig kveld med stearinlys, musikk i bakgrunnen og en klassisk vinkjeller som har vunnet flere priser. Her skal du sitte og nyte 5 kvalitetsviner fra vinkjelleren og bli rik på kunnskap om vin.

Les mer om Mat & Vin eller Vinsmaking på Klosteret

Cocktailkurs på Nedre Løkka Cocktailbar

Det skal godt gjøre å ikke la seg imponere av en bartender som setter sammen smaker og mikser de herligste drinker! Hvordan kombinerer man ulike smaker? Hvilke teknikker, tips og triks kan du bruke for å mestre kunsten selv? Cocktialkurset hos Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge gir deg en ordentlig god innføring i hvordan du kan imponere dine egne gjester hjemme, med ny kunnskap og kule ferdigheter!

Opplevelsene vi anbefaler...

Mett på kunnskap

Så til smaksrike opplevelser der du blir mett på mer enn bare mat og drikke! Med disse opplevelsene får du en liten reise med kultur og historie på menyen, i tillegg til herlige smaker. Perfekt for deg som vil ha noe mer enn en ordinær smaking, eller om du vil gjøre en romantisk middagsdate litt mer innholdsrik.

Pizzakurs hos Peloton Bar

I et av sentrums livligste gater fylt av barer, butikker og restauranter, finner du herlige Peloton. Dette koselige stedet serverer deg ikke bare pizza og vin – det lærer deg om det underveis! Nye smaker, ny kunnskap og nye mennesker – hva er det ikke å like?

Matvandring med Oslo Food Tours

Vil du holde tritt med de seneste mattrendene i Oslo? Join en profesjonell guide på en kulinarisk reise i hjertet av Oslo. Denne vandringen tar deg med til de skjulte perlene i byen. På menyen står spenstige kombinasjoner som pizza med laks, og autentiske belgiske vafler med nordisk vri. Hva sier du til ost, lokalt øl, italiensk kaffe og eksotiske tacos? Du skal ikke se bort fra at du finner deg noen nye favoritter!

Brunch & Jazz på Amerikalinjen

Du trenger ikke ta en weekendtur til New York for å finne den perfekte brunsjen. Brunsj er nemlig en relativt ny trend her i Norge, selv i Oslo. Heldigvis ligger Amerikalinjen beleilig til på Jernbanetorget, så ukens kulinariske høydepunkt er aldri for langt unna. Stikk innom Atlas Brasserie, der en liten bit av New Yorks brunsj-kultur med norsk vri venter på deg. Og stemningsfull live jazz skaper den perfekte atmosfæren!

GOURMET OG SPA

The THIEF og The Well er to av Oslos fremste spa og de har selvfølgelig implementert mat og drikke til den eksklusive stilen som gjennomgår alle vegger. Derfor har følgende pakker både spa og mat inkludert, så det er bare å skjemme deg bort med det beste i begge områder.

THE THIEF

THE THIEF er et av Stordalens store mesterverk og det sier bare en ting; du får det beste av det beste. Dette er hotellet hvor verdensstjernene henger og er også et sted du kan henge å oppleve den ultimate hverdagslukusen. Nyt THIEF SPA, få en 50 minutters klassiske massasje og avslutt luksusen med en 3-retters middag i THIEF FOODBAR.

Les mer om Luksus Spadag og Gourmet eller Spa & Brunch på THE THIEF

Spadag på The Well

Hva med en full dag i det enorme velværeparadiset The Well? Her kan man boltre seg i det 10.500 kvm store spaet med kulper, fossefall, saunaer, basseng og mer. Når sulten slår inn er det bare å slenge på seg badekåpe og tøfler, og nye et deilig 2-retters måltid. Hverdagsluksus på sitt beste!

Gourmetopphold på Lysebu

Vil du virkelig fordype deg i den kulinariske verden, vil Lysebu gi deg en pangstart. Med mat som en av de viktigste verdiene til dette hotellet på taket av Oslo, er du sikret en god matopplevelse. Det nyoppussede bassenget er perfekt for både trening og avslapping, mens den fantastiske utsikten kunne vært definisjonen av velvære! Maten er basert på lokale råvarer; noen hentet rett fra hagen. Denne hotellpakken inkluderer frokost, aperitiff, 5-retters middag og omvisning med sommelieren i den prisvinnende vinkjelleren.

Ting å gjøre i Oslo

Lesetid: 5 min.

De beste stedene for brunsj i Oslo

Lesetid: 10 min.

De 14 beste vinbarene i Oslo

Lesetid: 7 min.