Opplevelser i Lofoten


i Guides

Om man leter etter opplevelser i Lofoten, er det spesielt en haug med naturopplevelser. Det er fjell, strender, hav, dyr og spektakulær natur uansett hvor du snur deg.

Folk reiser ivrig til den nordlige øygruppen for å oppleve livet nærmere polarsirkelen, og med god grunn.

 

Men hva er Lofoten egentlig kjent for?

Lofoten er kanskje aller mest kjent for den eventyrlige naturen og de fantastiske fiskemulighetene. Svolvær og Leknes er de største byene, og er også to av stedene man kan fly til om man kommer langveis fra.

Det er faktisk litt varmere i Lofoten enn andre nordlige steder, grunnet Golfstrømmen som kommer forbi. Det bor litt i overkant av 24 000 mennesker der, så selv om det er en stor plass for turister, er det faktisk veldig få som bor her.

Her kommer folk for å fiske, klatre i fjellet og å surfe – men også for sykling, alpinkjøring, havsafarier og dykking.

Det er flere golfbaner og ridemuligheter – så det er nok av aktiviteter.

 

Hva er de beste opplevelser Lofoten har å tilby?

 

1. Snorkling i Lofoten

snorkling i lofoten

Vil du snorkle? Om du leter etter minnerike opplevelser i Lofoten, tilbyr de sommersnorkling som du kan ta del i. Her får dere tørrdrakter, ABC utstyr og 2-timer med snorkling i 20 meters sikt. Du kan se sei, maneter, krabber, sjøstjerner og andre sjøskapninger – og kan være en spennende opplevelse for både barn og voksne.

→ Les mer

 

2. Lofoten safari

lofoten safari havørn

Det er mange typer safari du kan dra på i Lofoten. Det er hvalsafari i Lofoten, natur & havørnsafari i Lofoten og mange andre fine aktiviteter som kan være gøy å få med seg i Lofoten.

På Natur & Havørnsafari får dere speidet etter havørn i store RIB-båter. Det er faktisk den største konsentrasjonen av havørner i hele verden i akkurat dette området.

Dere vil få 1.5 time med safari, vind og vanntette flytedresser, i tillegg til ordentlige sikkerhertsinstruksjoner før turen. Så her er det bare til å sette dere tilbake og beundre landskapet.

→ Les mer

 

3. Surfeopphold på Lofoten

surfeopphold lofoten

Det er som sagt mange opplevelser i Lofoten, og en av de er å surfe. Enten du har god erfaring med surfing, eller er helt fersk, kan denne surfepakken fra torsdag til søndag i en hytte på Lofoten være midt i blinken.

Her får dere låne surfebrett og våtdrakter, adgang til badstue som dere kan sitte i og varme dere opp etter en tur på sjøen, og muligheter for å bruke både kjøkken og grill.

Og hvis dere er lei av naturen, så er det i tillegg Wi-Fi på surfecampen, så skal du nok ikke kjede deg heller.

→ Les mer

 

4. Opplevelser i Henningsvær

På Henningsvær er det nok av ting å gjøre. TripAdvisor sier for eksempel at den aller mest populære aktiviteten er Festvågtind Tur, etterfulgt av en tur på KaviarFactory.

På Henningsvær finner du også Galleri Lofotens Hus, utleie av kajakker og Nord Norsk Klatreskole. Så det er nok av ting å finne på i dette tettstedet.

 

Se fler opplevelser i Lofoten her

 

Svolvær på en dag

 

09.00:

Du våkner opp i en gammel rorbu i nærheten av Svolvær, som er en av de opplevelser i Lofoten som du må få med deg. Du tar deg en kaffe, ser utover sjøen og får med deg litt dyreliv gjennom vindusruten

 

10.00:

Du leier en sjøkajakk og padler rundt i de fantastiske naturomgivelsene, og føler at du virkelig sitter midt i havgapet.

 

12.00:

Du spiser lunsj på Bacalao – en av Svolværs beste restauranter, og planlegger resten av dagen.

 

14.00:

Tiden er inne for en fisketur, og her kan du melde deg på en tur ut i båt med en guide og andre turister, og få smake på enda mer sjøliv, men denne ganger forhåpentligvis med en skikkelig fangst.

 

16.00:

Hvis du føler at du har sittet i ro på sjøen for mye, tar du deg gjerne en tur på fjellet – det er nok av merkede løyper å velge mellom.

 

18.00:

Du spiser middag på Børsen Spiseri – en av Lofotens mest anerkjente restauranter. Her får du smake ferske råvarer rett fra Lofoten, i historiske omgivelser. Tørrfisk er en spesialitet, i tillegg til lutefisk, boknafisk eller fersk skrei – rett fra havet utenfor.

 

20.00:

Ta deg en vandretur rundt Krambua, som ligger på samme brygga som Børsen, og er et lite museum i seg selv.

 

21.00:

Kl 21.00 starter nordlyssafarien med en ekte nordlysjeger i båten. Her får dere servert varm drikke, kjeks og en gyllen mulighet til å se nordlyset fra sin aller beste side. Det kan bli en lang natt – men jegeren gir seg (stort sett) ikke før han finner det, så her er det bare til å ta med seg varmt tøy og sette seg til rette.

 

Hvordan kommer du deg til Lofoten?

 

FLY

De beste flyplassene å dra til er Leknes, Svolvær eller Røst. Du kan fly direkte til Leknes eller Svolvær fra Oslo lufthavn Gardermoen med Widerøe, og du kan stoppe innom Bodø, Tromsø eller Harstad/Narvik og dra videre til Leknes, Svolvær eller Røst med både SAS, Norwegian eller Widerøe.

Du kan også leie helikopter og dra til Værøy.

 

BÅT

Det er mange måter å komme seg til Lofoten på. Det er ferger og hurtigbåter som drar fra nord og sør, og det ble nylig lagt til nye gassferger til Lofoten, i regi av Torghatten Nord. Gå til deres hjemmeside her (http://www.torghatten-nord.no/) for mer info.

Du kan også dra til Lofoten med Hurtigruten – noe mange turister velger å gjøre grunnet den fantastiske naturopplevelsen man får på veien.

 

BIL

Mange kommer kjørende til Lofoten, og her kan man ta med bilen på fergen, eller dra langs E10 fra Sverige. Det er også mulig å leie turbuss eller minibuss og dra til Lofoten, hvis man er en større gruppe.

 

Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!

 

Avatar
Jeg er altmuligdama for opplevelsesportalen TrueStory Norge! Jeg er en opplevelses- og reiseentusiast, og er her for å inspirere og formidle opplevelser som gir samhold, minner og historier for livet.