Norge – og spesielt Lofoten – er et sterkt undervurdert reisemål. 

Lofoten har stil

Lofoten er en øygruppe i Nord-Norge – 200 km nord for polarsirklen. Det betyr at somrene byr på lange, lyse netter og midnattssol, mens vintrene byr på mørke dagtimer og nordlys. Begge deler like imponerende. Lofoten har i mange år levet av fiske og overalt langs kyster og fjorder ligger små bygder med karakteristisk rødmalte trehus. Det blåser og så dufter det hav og havsalt – og littegrann tørrfisk.

Opplevelser ved solnedgang

Rolf er innehaver av Lofoten Opplevelser og han byr velkommen da min venninne og jeg ankommer Henningsvær. Vi får en fin heldrakt til fjordturen, instruksjoner sammen med dagens øvrige passajerer og så går vi mot RIB-båtene. Vi får plass på første rekke og så er vi avgårde…. Fjell omgir oss på begge sider og vi får frisk, norsk polarluft på kinnene, mens solen begynner å gå ned. Det ser ut som Rolf, før avgang, har gjort en avtale med en havørn. I hvert fall velger den å fange sin halv-sene middag rett ved siden av båten.

De øvrige passasjerer har startet turen med å snakke om diverse kino-aktuelle film. Etterhvert som vi seiler lengre og lengre bort fra Henningsvær blir vi alle mer stille og mer og mer imponerte. Vi slutter på kanten av verden. Slik føles det i hvert fall. Solnedgangen er nesten innenfor rekkevidde. Her serverer Rolf litt sjokolade og en kopp rødvin. Det er timet helt perfekt. Vi rekker å skåle en enkelt gang før solen forsvinner til lyden av bølgeskvulp og jubelråp fra et par fugler.

Vi seiler tilbake til Henningsvær. Litt trette og veldig fornøyde med livet.

Lofoten Opplevelser

Bedriften er tydeligvis drevet av pasjonerte folk som vil gjøre veldig mye for å gi deg en storslått naturopplevelse. De har de rette omgivelser; Lofoten er så vanvittig imponerende! Norge er helt rå på autentiske naturopplevelser! I tillegg til Midnattssolsafari tilbyr Lofoten Opplevelser Nordlyssafari, Spekhoggersafari og mange andre opplevelser fra Henningsvær og Andenes.

Hva du ikke bør gå glipp av når du besøker Lofoten?

– Maren Anna: Restaurant i Sørvågen som serverer veldig god mat

– Nordnorsk Klatreskole i Henningsvær

– Trevarefabrikken i Henningsvær

– Bakeriet i Å

Kanskje du er interessert i disse også...

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!