Opplevelser i Norge

Ah, Norge; for dem med ski på beina, vikinghjelm på hodet og ostehøvelen i hånden, har vårt lille land inntatt verden som et fjell- og fjordrike og som en olje-stormakt. Og som nasjonalsangen vår så vakkert formidler, er synet av Norge som våre gamle urkjemper som stiger frem i horisonten – et naturlandskap påvirket av naturkreftene over flere millioner av år.

Borte bra, men hjemme best

Dette er noe av det vi formidler som «typisk norsk», men hva mer gjemmer seg blant trolske skoger og eventyrslott? Hva annet kan Ola og Kari Nordmann finne på enn å ringe kubjella under skirenn og spise Grandiosa på julaften? Vi sier bare; glem årets chartertur, og opplev den virkelige sjelen til Norge gjennom opplevelser. Vi liker å tro på uttrykket «Borte bra, men hjemme best». Vi ser faktisk allerede at trenden er stigende blant nordmenn å være med på opplevelser i vårt langstrakte land.

Dette er noe av det vi formidler som «typisk norsk», men hva mer gjemmer seg blant trolske skoger og eventyrslott? Hva annet kan Ola og Kari Nordmann finne på enn å ringe kubjella under skirenn og spise Grandiosa på julaften? Vi sier bare; glem årets chartertur, og opplev den virkelige sjelen til Norge gjennom opplevelser. Vi liker å tro på uttrykket «Borte bra, men hjemme best». Vi ser faktisk allerede at trenden er stigende blant nordmenn å være med på opplevelser i vårt langstrakte land.

Kjennetegn på Norge

Hva mer kan man så finne mellom bakker og berg? Siden fjell og frisk luft ligger i vårt blod og «Livet er best ute» vår mantra her i Norges land, så blir det naturlig å ta med opplevelser blant fjell- og fjord som kjennetegn på Norge. Så har vi selvfølgelig bonderomantikken der romantiske tanker for kulturarven blomstrer igjen. Sist, men ikke minst, er det ikke slik at vi er født med ski på beina?

Over fjord og fjell

Fra 1303 muh., i bunnen av Sognefjorden,
til 2469 moh., på toppen av Galdhøpiggen.

Rafting på Geilo

Om man vil bli med på et intensivkurs i å bli kjent med Norges natur, så må det nok bli rafting. For blant annet i Numedalslågen får man mulighet til å bli litt våt, få et adrenalin-kick i kombinasjon med latter – og sist, men ikke minst bli ett med elvestrykene og oppleve hva naturen på Geilo har å by på.

Natur & Havørnsafari i Lofoten

Fra det historiske fiskeværet Henningsvær i Lofoten er det avgang med RIB-båter ut i Vestfjorden, der safarien starter og der man plutselig befinner seg i havørnas rike. For her finner man faktisk den største konsentrasjonen av havørner i verden. I tillegg så har man sjansen til å oppleve andre av naturens vidunder, som niser og spekkhuggere.

Helikopter Sightseeing i Stryn

Både vi nordmenn og eventyrere fra utover landets grenser kommer til Stryn-regionen for å oppleve det som ofte defineres som ekte norsk natur. Denne opplevelsen er dog enda mer som et eventyr å regne, når man flyr over de spektakulære utsyn over isbreer, dype fjorder og majestetiske fjell.

Moro på snøen

Vi er tross alt født med ski på beina…

Fýri Resort i Hemsedal

Midt i Skandinavias Alper, finner man vår skiperlen Hemsedal, der ski- og snowboarddrømmene blir til virkelighet. Fantastiske Fýri Resort byr på et verdig opphold med gourmet, spa, herlige lounger, cocktairbarer og en rå utsikt over det utrolige vinterlandskapet.

Hemsedal er dessuten en skimekka der alle har sjansen til å briljere blant de mange løypene og bakkene som kommer i alle nivåer og vanskelighetsgrader. 

Snøscootersafari på Geilo

Er du av de som liker mer actionfylte aktiviteter ute i naturen, så er snøscootersafari den ultimate måten å oppleve den fantastiske naturen på Geilo!

Holmenkollen Skimuseum

Bli like «blown away» av skikunnskapen på Skimuseet som den ble sprengt inn i fjellet rett ved siden av Holmenkollen i 1983. Dog går historien til museet helt tilbake til 1923 og selve skihistorien 4 000 år tilbake – det vil si at det er flere enn 2 500 par ski å beundre og blant annet skiutstyr fra polarekspedisjonene til Nansen og Amundsen der. Og selvfølgelig mye mer, som kan gjøre den personen i gata som ikke er født med ski på beina til en skiekspert.

Besøk Holmenkollen Skimuseum eller prøv Zipline med Kollensvevet

Gourmet med god vin

Fordi uten mat å drikke, duger helten ikke…

Gourmetopphold på Amerikalinjen

Midt i travle Oslo by finnes det et nytt boutiquehotell inspirert av reisen til Amerika på tidlig 1800-tallet. Dette historiske bygget var det siste nordmenn så før de dro av sted til et nytt og bedre liv i statene. I dag er dette bygget pusset opp til et vakkert hotell med både restaurant dekorert med gamle reisekofferter, kart og andre elementer som minner om denne tiden.

Denne opplevelsen kan gi deg nytelsen av en fantastisk 3-retters ved hotellets restaurant Brasserie Atlas, et par drinker i baren Pier 42 og en deilig frokostbuffet etter overnatting i et lekkert superior-room. Få en liten bit av New York i norsk stil!

Kokkekurs hos Masalamagic

Norsk husmannskost er noe alle kjenner til, men en av de mest spiste rettene i Norge er dog ikke norsk. Har du hørt om tacofredag? Ja, det har du. Kanskje det er på tide å prøve seg på Tikka-torsdag?

Hos Masalamagic kan du lære deg alt om indisk matlaging og hvordan den skal forberedes ordentlig. Med intensivt kurs og sit-down middag med andre deltakere er denne opplevelsen både lærerik og sosial.

Øl- & matkurs i Oslo

Øl er mer enn en hvilken som helst fredagspils. Dette får man mulighet til å lære ved Øl Akademiets kurs. Blant annet har de tatt et kurs til høyere nivå, der de lærer vekk den edle kunsten å kombinere øl med mat. En helt ny smaksverden.

Vinsmaking på Klosteret

På Klosteret Restaurant får du oppleve mer enn bare det å smake kvalitetsvin fra den prisvinnende vinkjelleren og informasjon fra kunnskapsrike kursholdere. Her har du den perfekte stemningen med levende lys og fin klostermusikk.

Du kan også vurdere disse...

En uforglemmelig overnatting

Den som sover synder ikke!

Opphold med Rafting på Rondane Høyfjellshotell

Dette historiske høyfjellshotellet ligger ca. 3 km fra den vakre nasjonalparken Rondane. Her er det fritt frem! Med 2 000 meter tilgjengelig til høyfjellsvandring finnes det flere stier og turer å velge mellom etter vanskelighetsnivå eller ønske. Inkludert i denne opplevelsen er også en uforglemmelig rafting-opplevelse i kjente Sjoa.

Etter litt moro på elva er det bare å nyte hotellets spa-avdeling med en hel meny av forskjellige deilige spabehandlinger, eller kanskje en dukkert i bassenget hadde gjort seg? En tur på fjellet er noe alle har godt av i ny og ne. En helgetur på sommeren til dette fantastiske hotellet anbefaler vi sterkt!

Glamping på Thorbjørnrud

Vi nordmenn elsker jo flott natur, men hvem har ikke irritert seg over klamme soveposer, lekkende termoser og trange telt? Med glamping på Thorbjørnrud kan du nyte fordelene med teltturer, uten å inngå kompromiss om komfort!

I tillegg til en idyllisk beliggenhet og en passe dose bonderomantikk, så er Thorbjørnrud et paradis for fans av lokalprodusert mat. Ølen du får smake kommer fra hotellets egne bryggeri, osten fra ysteriet og salaten fra kjøkkenhagen. Og med egen gård, kan vi garantere en heftig gourmet-versjon av tradisjonell norsk mat. Kortreiste råvarer er århundrets underdrivelse!

Sorrisniva Igloo Hotel

Dette er ikke et normalt hotellopphold – for å si det mildt. Et ishotell som må sies å være noe eksotisk, annerledes og med en helt unik stemning. Og det blir det når de også skifter ut temaet for de forskjellige hotellrommene der de lager flotte iskulpturer etter tema og smak.

Hotellet er generelt spektakulært utformet med mange utsmykninger og detaljer. Her blir du tatt varmt imot, tross kalde minusgrader. Muligheten for å nyte et isglass med noe godt i i boblebadet kommer i tillegg, og kanskje kan du være heldig å få se det vakreste danseshowet – nordlyset, også.

Les mer på: Sorrisniva Igloo Hotel

Adrenalin du aldri glemmer

Det er ingen skam å snu!

Spekkhoggersafari i Reisafjorden

Joda, disse vakre skapningene finnes mange steder i verden, men det er få steder man får se dem på nært hold i deres naturlige habitat slik som i Norge. Spekkhoggere er glad i å svømme nordover langs kysten av Norge, og det finnes ca. 500 av dem i Lofoten om vinteren.

Spekkhoggere følger etter silda, noe som finnes langs kysten fra nord og nedover mot Mørekysten. Du kan også bli med på å observere disse imponerende pattedyrene på nært hold med spekkhoggersafari med RIB i Reisafjorden og i tillegg nyte det fantastiske landskapet i Vesterålen i Lofoten.

10 Dagers Eventyr på Voss

Opplev det mest storslagne Norge har å by på, på dette 10 dagers eventyret med aktiviteter og opplevelser som definerer sjelen av Norge. Du vil få knipset det klassiske bildet på Kjeragbolten og Trolltunga, oppleve isbreen Folgefonna, dra på tur med kajakk på den berømte Nærøyfjorden og sist, men ikke minst, bestige Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen.

Dette er bare en brøkdel av reisen, for den tar deg også på en tidsreise millionvis av år tilbake i tid. Du vil virkelig få en forståelse av hvordan de urgamle kjempene har blitt til og fra et ståsted som kun er tilgjengelig med kajakk.

For trollfamilien og småtroll

Det beste for trollfamilien er vel den årlige familiereisen til Hunderfossen! Men det finne så mange andre unike opplevelser og aktiviteter for barn og familier – noen som man kanskje ikke tenker over engang? Så ta familieturen til disse spesielle opplevelsene i Norge.

Prøv Vindtunnel i Oslo

En spesiell familieaktivitet tenker man kanskje? Ikke så mye nå lenger – for vindtunnel opplevelser er i vinden for tiden. Dette er også definert som en innendørs fallskjermhopping, for her blir 3 minutter i vindtunnelen regnet som 4 fallskjermhopp. Men på noe tryggere «grunn».

Tretoppklatring i Bergen

Her er ikke det kun barna som får utløp for litt energi, men de voksne også. Denne parken er en stor lekeplass for både store og små, der man er så og si på samme nivå som barna. Som selvfølgelig spør foreldrene og hverandre hvem som eier de beste ferdighetene i familien – både når det gjelder balanse- og klatretriks.

Moskussafari med din egen guide

Gi noen minneverdige øyeblikk til barna når de oppdager de sjeldne moskusene i sitt rette element. For Norge er et av de sjeldne hjemmene til disse storslåtte dyrene. Med en egen guide er dere nesten sikret å se dyrene – som en stor bonus til de flotte omgivelsene og en dag ute i villmarken.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!