Å gi en smaksopplevelse som gave, er langt fra en dum idé. Opplevelser som ølsmaking, vinsmaking, whisky- eller ginsmaking, matkurs, middag og brunsj, er alle populære gaver å gi til både kjæresten, venner, familie og kolleger.

En opplevelse som gave er en fin måte å gi en personlig gave, selv til en som “har alt og ikke ønsker seg noe”. En opplevelse som gave skaper nye minner – og kanskje ny kunnskap – for mottakeren, noe de uten tvil vil sette stor pris på.

En smaksrik opplevelsesgave blir ikke stående i boden for å samle støv, så våre gavetips er både bærekraftige og gode investeringer! Ta en titt på våre tips og forslag til å gi en smaksrik opplevelse som gave…

 

Vinsmaking som gave

Hvis du kjenner en som er glad i vin, så er en vinsmaking kanskje den beste gaven du kan gi dem. Vinsmaking er perfekt som bryllupsgave, istedenfor vinglass. Eller som bursdagsgave, istedenfor en flaske vin.

Vinsmaking er nemlig en svært lærerik opplevelse, der man får et innblikk i vinens opprinnelse, historie og produksjon. Man får smake på forskjellige viner, både fra ettertraktede områder, og mindre kjente produsenter. Slik kan man oppdage nye favoritter, og derfor passer det like godt å gi vinsmaking til nybegynnere, som til en som er en mer erfaren vinkjenner. Man vil lære om ulike karakteristikker, og få tips om hvordan man best kan kombinere vin med mat. Det er også både en personlig og romantisk gave, som kan se frem til å oppleve sammen. 

Forskjellige type vinsmakinger

Vinsmaking kommer i mange former, og kan alltid tilpasses deltakernes kunnskapsnivå. For den som er glad i ost og vin, tilbys vinsmaking med franske og norske oster både i Oslo og Bergen. Til den som foretrekker bobler kan man gi champagnesmaking hos den franske restauranten L’ardoise. Og til den som virkelig elsker gourmet, bør man imponere med et vinkurs med 5-retters middag. 

Forslag til vinsmaking som gave

Smak

Vinsmaking på Peloton Bar

En uhøytidelig vinsmaking med 6 forskjellige viner, der man kan lære nyttig kunnskap om druer, regioner og vin.

Oslo, Oslo

Smak

Ost & vinsmaking hos Galopin Mathallen

En smaksopplevelse med herlige oster og viner, med fullt fokus på franske og italienske delikatesser.

Oslo

Smak

Vinsmaking på Klosteret

En stemningsfull vinsmaking med 5 forskjellige viner valgt ut av sommelieren fra den prisbelønnede vinkjelleren.

Oslo

Kultur, Smak

Maling & Moro hos Paint'n Sip Oslo

En kveld med kunst, vin og god stemning. En dyktig maleinstruktør vil vise vei til ditt neste mesterverk.

Oslo

Smak

Champagne- & Boblesmaking hos L'ardoise

Lukt, smak og lær om forskjellige typer musserende vin på Champagne- & Boblesmaking hos L'ardoise.

Oslo

Smak

Vinsmaking hos Altona Vinbar

En klassisk vinsmaking i historiske lokaler fra 1614, med 5 viner utvalgt fra vinkjelleren sertifisert av Wine Spectator.

Bergen

Smak

Makronkurs & Champagnesmaking hos L'ardoise

Smak forskjellige typer musserende vin og lag egne franske makroner på Makronkurs & Champagnesmaking hos L'ardoise.

Oslo

Opphold, Smak

Opphold med Mat- og vinkurs hos Bryhni Søndre

En helhetsopplevelse med historisk arkitektur og interiør, lærerikt matkurs med økologisk mat og vinkurs med vinsmaking.

Stange

Smak

Vin- & Ostesmaking hos Altona Vinbar & Kjøkken

Bli kjent med kunsten å kombinere forskjellige typer ost med vin, i et av de eldste vertshusene i Bergen.

Bergen
 

Ølsmaking

Til hun eller han som foretrekker en kald øl til maten eller kos, så er ølsmaking en gave man vil glede seg til å gi. Ølsmaking kan man gi til en god venn, en kjæreste, eller til mamma eller pappa, men det er også en fin gave å gi til kollega, eller en man ikke kjenner så godt. 

Forskjellige type ølsmakinger

Ølsmaking kommer også i flere formater, for eksempel kan man gi en ølsmaking med omvisning i et lokalt bryggeri, eller man kan skjemme bort en man er glad i med et lærerikt ølkurs med mat. Uansett er ølsmaking som gave som vil falle i smak for en som er glad i øl!

 

Gin-, whisky-, eller cocktailsmaking?

Hva med de som foretrekker eksotiske drinker i høye cocktailglass, eller de som sverger til Gin & Tonic hver gang de skal på fest? Da er nok en cocktailsmaking midt i blinken som gave. I Oslo finnes en rekke smaksopplevelser på prisvinnende cocktailbarer.

Velg mellom klassikere som ginsmaking, whiskysmaking, romsmaking eller akevittsmaking. Eller kanskje du kan gi et cocktailkurs dere kan dra på sammen, for å lære noen imponerende cocktail tips til neste fest? Se våre forslag til opplevelsesgaver nedenfor!

Whiskysmaking som gave

Romsmaking som gave

Cocktailsmaking som gave