De siste årene har den britiske tradisjonen virkelig blitt populær i Norge. Allerede er det mange som har afternoon tea i Norge som sin egen tradisjon i forskjellige anledninger. Enten for å kose seg litt ekstra med venninner, eller for å glede foreldre eller besteforeldre med et trivelig måltid utenom det vanlige.

Vi har lett etter de beste stedene for å nyte Afternoon Tea i Norge, og på denne topplisten finner du våre utvalgte favoritter. Det er ikke uten grunn at disse restaurantene ofte er fullbooket uker i forveien; de er rett og slett i en klasse for seg selv! Det er et must å få med deg disse om du er glad i te og kaker, og er på besøk i en av byene.

Gavetips til den som har alt!

  • Du kan også kjøpe et gavekort på Afternoon Tea i Norge og overraske en du er glad i med en helt unik opplevelsesgave. Perfekt som både bursdagsgave, julegave, bryllupsgave og til morsdag ❤️

 

Afternoon Tea i og ved Oslo

1. Grand Hotel Oslo

Midt i Karl Johan ligger det historiske hotellet alle kjenner fasaden til. Men på innsiden venter Palmen Restaurant, som serverer en Afternoon Tea med hotellets egen vri. Dette luksuriøse lokalet må være et av de flotteste stedene å nyte en varm kopp te med mat og bobler; Grand Hotel Oslo er som skapt for dette!

Serveres hver lørdag og søndag 12.00 – 17.00

2. Lysebu Hotel på Holmenkollen

På Oslos egne “takterrasse” finner du Lysebu Hotel. En destinasjon full av tradisjon og historie, omringet av Holmenkollens vakre natur og utsikt. Her kan du nyte en rolig aften, et godt stykke utenfor de livlige gatene i Oslo sentrum. Avslappende, idyllisk og herlige smaker fra hotellets kokker – perfekt for å legge en lang uke bak seg, eller overraske en du er glad i!

Serveres alle dager 14.30 – 16.30

3. Theatercafeen

Vi tror historiske atmosfærer gjør at Afternoon Tea tradisjonen får nye dimensjoner, og gjør opplevelsen ekstra spesiell. Her på Theatercaféen ved Nationaltheatret går atmosfæren klart i stil med måltidet og smakene. Hva med å gjøre litt ekstra ut av byturen og måltidet, med et hotellopphold på prestisjefylte Hotel Continental? Dette er en perfekt romantisk getaway for 2, midt i byen!

Serveres tirsdag – lørdag 15.00 – 18.00

4. Hotel Bristol

Hotel Bristol har lenge vært kjent for å servere en fantastisk Afternoon Tea. Kvalitet og luksus i alt fra servering og smaker til interiør og omgivelser. Definitivt verdt et besøk om man vil unne seg litt ekstra luksus med en god venninne!

Serveres alle dager 11.00 – 23.00

5. A.C. Perch's Thehandel

A.C. Perchs Thehandel ligger i Kirkegata 5, rett ved Karl Johan. Her kan man velge mellom større og mindre versjoner av måltidet, eller bare velge sine personlige favoritter til teen. Teen velges fra et Tea Card, som består av mer enn 150 forskjellige teer. Servitørene hjelper deg gjerne med å velge riktig type, så kanskje du ender med å ta med deg en ny favoritt hjem?

6. Oscarsborg Festning

Det er ikke hver dag man får drikke te og spise kake ved en 170 år gammel festning! I idylliske omgivelser på denne vakre øya serverer Oscarsborg Hotel & Resort en herlig Afternoon Tea som mange drar tilbake til mer enn én gang.

For å komme deg hit må du ta fergen som går ut til øya, men turen er mer enn verdt det! Her ute venter scones, Petit fours og sandwicher. En tur rundt den historiske øya gjør opplevelsen ekstra spesiell.

7. Losby Gods ved Lillestrøm

Losby Gods kan du sette deg ned ved et vakkert dekket bord, og glemme helt at hverdagen eksisterer. Ta med en venninne for en lang og god samtale eller overrask en du er glad i på bursdagen deres. Te, champagne og deilige småkaker etter oppskrift fra Gunvor Kolstad. En uslåelig kombinasjon i fotovennlige omgivelser!

Se ledige datoer for Afternoon Tea her

 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en valgfri opplevelse

Få eksklusive tilbud, nyheter, konkurranser og inspirasjon rett i innboksen din.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!

Afternoon Tea i Bergen

8. Restaurant 1877

Restaurant 1877 i Bergen har tatt den britiske tradisjonen og gitt den sitt eget, personlige preg med nye, lokale råvarer hver sesong. Deres mål er “å skape en uforglemmelig ettermiddag for gjestene”, og nettopp dette klarer de ved hjelp av en meny med herlige smaker, i kombinasjon med både sjarmerende og tradisjonell servering, slik Afternoon tea skal være.

Serveres lørdager 13.00 – 16.00

9. Opus XVI

Hos Opus XVI venter en over gjennomsnittlig mangfoldig meny. Du vil nok kjenne igjen klassikerne fingersmørbrød, nybakte scones og andre søtsaker, servert på et nostalgisk servise. Men her kan du velge mellom versjonene klassisk, nordisk, vegetar, vegansk og for barn. Perfekt for en gjeng med forskjellige behov og smakssanser! 

Serveres lørdager 12.00 – 17.00 og søndager med live jazz 13.00 – 16.00 

 

Afternoon Tea i Trondheim

10. Palmehaven på Britannia Hotel

Ærverdige Britannia Hotel er Trondheims åpenbare førstevalg når det kommer til denne britiske selskapstradisjonen. I deres restaurant Palmehaven får du servert en klassisk Afternoon Tea med hotellets egne signatur te fra tehuset Twinings, som er hoffleverandør til det Britiske kongehuset.

Head Pastry Chef Cathrine Nilsen lar alltid sesongen og råvarene være til inspirasjon, og med hennes erfaring fra konditorlandslaget vil du kunne forvente helt utrolige smaker på bordet. 

Serveres fredag til søndag 13.00 – 17.00 (siste seating 15.00)

 

Afternoon Tea i Stavanger

11. Hotel Victoria Stavanger

Hotel Victoria ønsker deg varmt velkommen i nyoppussede og luksuriøse lokaler, midt i Stavanger sentrum. På etasjefatet finner du scones, clotted cream, pasjonsfruktkrem, et utvalg av lokale oster, sandwicher, Hotel Victorias egne desserter og petit four. 

Afternoon Tea kan bookes direkte med hotellet her

 

Hvordan oppsto Afternoon Tea?

Afternoon tea ble til på 1840-tallet, da hertuginnen av Bedford ønsket å få servert et lite måltid mens hun ventet på middagen. Hun likte ritualet så godt at hun endte med å invitere gjester for delta i selskapet, noe som utviklet afternoon tea slik vi kjenner det i dag. Men du må ikke lenger reise til London for å oppleve de autentiske smakene fra afternoon tea tradisjonen, for i dag er måltidet populært over hele verden. 

Hva får man på Afternoon Tea?

Måltidet består som regel av varm te, servert med ferske sandwicher med agurk og kremost, nybakte scones med clotted cream og syltetøy, petit fours og andre søte fristelser. Mange tar gjerne et glass champagne i tillegg.

Maten blir servert på pent servise, ofte i serveringsfat over flere etasjer, og det tradisjonelle tidspunktet for måltidet er mellom klokka 15 og 17. Det er også vanlig å sitte lenger enn andre måltider. Man skal jo ha tid til å nyte!