Konfirmasjonssesongen er snart på vei! Har du tenkt på gave til konfirmanten? Kanskje noe bunadssølv eller en bok om voksenlivet? Nei, dette viser seg å være veldig vanskelig. Det enkleste blir vel å legge en seddel i en konvolutt med en enkel hilsen.

Man vil helst unngå å ta helt feil. For å gjøre ting lettere, har vi spurt konfirmantene direkte hva de absolutt ikke kan tenke seg i konfirmasjonsgave. Så vet du i hvert fall hva du skal unngå!

Om opplevelsene på listen ikke appellerer til konfirmanten kan du ta en titt på våre bestselgere til konfirmasjon her.

Listen er ikke ment som en generalisering av en hel generasjon; det finnes konfirmanter som ønsker seg nettopp disse eksemplene! Denne listen skaper et mer generelt perspektiv, med utgangspunkt i svarene fra en gruppe konfirmanter.

Vi spurte noen konfirmanter om de heller ønsket seg penger fremfor en opplevelse. 90 % av dem svarte nemlig «opplevelser».

Vi spurte også konfirmantene hva slags opplevelsesgave de kunne tenke seg i stedet for tingene de egentlig ikke ønsket seg i konfirmasjonsgave; svarene ser dere nedenfor.

Det sier seg selv, ungdommen i dag er eventyrlystne og glad i å utforske nye ting. Vær med på å kickstarte dette nye kapittelet til dem med en uforglemmelig opplevelse i konfirmasjonsgave!

1. Jaktutstyr 🔫

Nummer én står først på listen, og det er en typisk feil som voksne ofte begår. Det er faktisk ikke alle gutter som er interessert i å bli med fedrene på jakt. Unngå denne feilen. Om konfirmanten er interessert i dyr og vurderer en karriere innenfor dette fagfeltet, kan det være ideelt å gi ham en opplevelse der han kan studere slike på nært hold.

Vurder heller disse opplevelsene

2. Turutstyr 🎣

«Dette kommer du til å ha bruk for senere i livet!» tenker du, men så vokser de ut av klærne før de rekker å bruke det.

Holder vi oss innenfor samme kategori, bytter vi heller ut utstyret med en morsom opplevelse de kan nyte i løpet av en kort tidsramme. Hvis de er glad i natur og friluft, foreslår vi å gi en uforglemmelig reise gjennom den helt utrolige naturen i Norge.

Vi tror disse opplevelsene vil passe bedre

3. Bøker om livet 📘

Vi vil jo gjerne forberede konfirmanten til neste kapittel i livet med noen dikt og visdomsord. Men de fleste konfirmanter får nok av dette på gudstjenester og i gruppetimer. Selve konfirmasjonen handler jo om å hjelpe til med å veilede ens identitet inn i voksenlivet!

Så ja… dropp bøkene. Om konfirmanten er spesielt interessert i å løse gåter, lese bøker, eller rett og slett er løsningsorientert, så hadde det kanskje gjort seg å kjøpe en opplevelse der de kan bruke alle disse ferdighetene sine. Hva med et Escape Room istedenfor?

Hva med disse opplevelsene?

4. Sølvtøy 🍴

Sølvtøy i seg selv er jo en veldig fin gave med stor verdi. Men kanskje denne gaven er egnet til en litt eldre aldersgruppe, som setter pris på ting og tang som man kan fylle opp den første leiligheten med. Men slik er ikke tankegangen så ofte hos denne aldersgruppen.

Så la oss være ærlige… de færreste av oss ville latt tanter og besteforeldre våre valgt ut kjøkkeninnredningen hjemme. Gi heller en smakfull opplevelse, som konfirmanten kanskje til og med kan lære en ting eller to fra!

Vurder heller disse!

5. Reise med familien 🚙

Dette er nok heller ikke vondt ment fra tenåringenes side! De fleste tenåringer føle seg mer enn lei av lange bilturer og trange hotellrom med familien. Å gi en reise er derimot ingen dårlig idé! Bare revurder hyttetur og familiehotell på kanariøyene…

Se heller på disse opplevelsene!

6. Innrammede bilder 🖼

Hvem hadde vel ikke blitt glad for et bilde av vakkert landskap eller et kart? Ikke disse konfirmantene, dessverre. I stedet for å gi bort et bilde av natur eller skoleportrett, anbefaler vi å gi en opplevelse der konfirmanten kan få noen splitter nye og unike bilder av seg selv!

Disse vil nok falle i smak

7. Klær 👕

Stil er noe som kan være veldig personlig og en viktig ting tenåring. Å kjøpe klær til konfirmanten er noe man burde holde seg langt unna. Kanskje blir fargen feil, eller passformen, stoffet eller merke… Rett og slett et minefelt av fallgruver her! Å kjøpe klær kan de ordne helt selv.

Mens de er i gang med å bli voksne, benytt heller muligheten til å gi en opplevelse 

Disse vil nok falle i smak

8. Penger 💰

Det er viktig at dette punktet ikke blir misforstått. Penger står nok på enhver konfirmant sin ønskeliste, akkurat dette tviler vi ikke på. Men her har du 2 grunner til å droppe den flate konvolutten:

1. Konfirmantene selv mener en opplevelse står høyere på listen.

2. De aller fleste gir kontanter i et kort. En opplevelse vil både glede, overraske og skille seg ut!

Er du usikker på hva slags opplevelse som passer konfirmanten best? Overrask et åpent gavekort levert i vår flotte gaveeske, så kan konfirmanten velge opplevelsen de vil selv.

Gaveesken blir levert med en personlig hilsen fra deg, og i pakken ligger deilige sjokolader. Den gir virkelig det lille ekstra!

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave?

Ifølge en undersøkelse gjort av Ipsos for DNB i 2018, er dette pengesummene folk er villige til å gi konfirmasjonsgave.

  • Foreldre: 13.000 kroner i snitt

  • Besteforeldre: 7.500 kroner i snitt

  • Gjester: 900 kroner hver seg i snitt

  • Inviterte som ikke kunne komme: 400 kroner i snitt

 

Har du lest disse?

Konfirmasjonsgave til gutt

Lesetid: 4 min.

Konfirmasjonsgave til jente

Lesetid: 4 min.

En original konfirmasjonsgave

Lesetid: 5 min.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.