Det er ikke bare Finland som har oppdaget gleden og fordelene av sauna. Også her i Oslo finner du mange urbane saunaer og badstuer nær sentrum, og de er mer populære enn noen gang.

I disse badstuene kan du slappe av med venner, og kjøle deg ned med et forfriskende bad i fjorden. Eller bli kjent med nye Osloborgere og livsnytere, mens du belønner kropp og sjel med rekreasjon og velvære.

Hva med en tur til en utendørs badstue med utsikt til solnedgangen Oslofjorden? Eller en runde i innendørs sauna på et luksuriøs spa, etterfulgt av massasje og middag? Her er et utvalg av Oslos beste badstuer.

 

Oslo Badstuforening

  Sukkerbiten, 0150 Oslo

Oslo Badstuforening består av tre arkitekttegnede badstuflåter bak Operaen: Skarven, Havørnen og Anda. Det er også garderobe, dusj og badestamp tilgjengelig for gjestene. Badstuene har plass til 12-16 personer, og kan bookes som drop-in, eller leies for en hel gjeng privat.

Historien bak
En av ildsjelene bak konseptet, Sverre Jervell, ønsket å få liv i badekulturen i Oslofjorden igjen. I 1820-årene var det en frodig badekultur i Indre Oslofjord, men den forsvant etter forurensningen i vannet på begynnelsen av 1900-tallet. På 1970-tallet ble vannet renset, og siden har badekulturen blomstret opp igjen i fjorden, og i dag er dette området et populært sted for en dukkert, året rundt.

Oslo Fjord Spa

  Stranden, 0250 Oslo

Oslo Fjord Spa er en urban spa-opplevelse på Aker Brygge. Disse badstuene er bygd på flåter, og de inkluderer elektrisk fyring, dusj og skifterom. Kombiner avslapning i de flytende badstuene på brygga, med et stup ut i fjorden; enten fra taket, brygga eller rett ned i luken inne i badstuen.

Det tilbys en både drop-in og private sauna sessions for 2-10 personer, i tillegg til mer luksuriøse saunaopplevelser med aromaterapi, salt-scrubs og aufguss.

Árdna Sauna hos SALT

  Langkaia 1, 0150 Oslo

Árdna Sauna er del av et større kunstprosjekt, SALT Art & Music, en slags nomadisk festival med arkitektur inspirert av Norges kystkultur. Konseptet ble til i Lofoten, men har siden flyttet til Nordland, videre til Bergen, og nå til Oslo.

Saunaen på SALT er en av verdens største, med kapasitet på 100 personer. Her inne går temperaturen opp til 90–120 grader, men du kan kjøle deg ned i tretønner fylt med vann, eller med en kald dusj utendørs. I den største saunaen det holdes støtt og stadig konserter, foredrag og andre aktiviteter, mens i saunakaféen Naustet serveres mat og drikke.

 

KOK Oslo

  Langkaia 1, 1050 Oslo

KOK er en badstu-båt med kapasitet til opptil 10 personer. Så lenge det ikke er is i Oslofjorden kan du leie en av deres båten ​​​​​​i 3+ timer. Båtens elektriske påhengsmotor og solcellene på taket gjør at båten er stillegående, så du og vennegjengen kan nyte en spektakulær utsikt over fjorden i fred og ro.

 

Spa med sauna i Oslo

THE THIEF

  Landgangen 1, 0252 Oslo

THE THIEF på Tjuvholmen er spahotellet alle drømmer om å bo på, men det er ikke bare kjent for å være et spektakulært hotell. Det er minst like kjent for sin spaavdeling, THIEF SPA, som kombinerer spakulturer og -tradisjoner fra hele verden.

Alle gjester hos THIEF SPA har til dampbadstuen (gjerne kombinert med den marokkanske behandlingen rhassoul).

I tillegg kan man prøve den klassiske, finske badstuen (aufguss), der en bademesteren heller vann og eteriske oljer på varme steiner i badstuen. Ved hjelp av ulike teknikker fordeles den varme dampen og oljenes duft i rommet, noe som gir deg helsefordeler som økt blodsirkulasjon og økt energinivå.

 

Badstu og spa i nærheten av Oslo

The Well

  Kongeveien 65, 1412 Sofiemyr

På The Well kan du oppleve et stort utvalg av saunaer, slik at du kan finne fontenen for foryngelse som passer akkurat dine behov. Biosauna, banja sauna, tropisk sauna, japansk sauna, meditasjonssauna og skogssauna for å nevne noen. Alle saunaene byr på ulik temperatur, luftfuktighet og atmosfærer.

Veksling mellom varmt og kaldt er kjent for å være stimulerende for det autonome og somatiske nervesystemet, og hos The Well er det mange muligheter for å kombinere disse.

Varmen i saunaen bidrar til å reduserer muskelspenninger og aktiverer svetting. Kulden utendørs, i dusjen eller kaldkulpen reverserer prosessen, slik at blodkarene trekker seg sammen og pulsen normaliseres.

Son Spa

  Hollandveien 30, 1555 Son

Det idylliske spahotellet i Son byr på både utendørs badstu og innendørs sauna opplevelser.

Deres badstuflåte er tilgjengelig året rundt, og kombinert med en dukkert i sjøen er dette den perfekte starten på dagen. Badstuflåten finner du ytterst på gjestebryggen til hotellet, en perfekt beliggenhet for å nyte utsikten over fjorden og innseilingen til Son.

I spaet kan man booke Son Magic Circle, en 1,5 times badstuerunde som kan nytes alene, eller sammen med venner. Rituale består av forskjellige behandlinger, dusjer og basseng, inkludert finsk sauna, Caldarium badstue og dampbadstue.

Farris Bad

  Fritzøe Brygge 2, 3264 Larvik

Spahotellet Farris Bad ligger ved vannkanten i Larvik. I spaet tilbys forskjellige sauna opplevelser, som klassisk aufguss med erfaren, internasjonal badstuemester, herbal rituals og scrub rituals.

I november 2018, åpnet spaet det største sauna-eventet i Nord-Europa. Her kombineres dufter, lys, damp, musikk og underholdning, som sammen skaper en helt unik sauna opplevelse.

 

Mer inspirasjon til spa og velvære

Topp 6 spa i Trondheim

Lesetid: 6 min.

Nordens beste spahoteller

Lesetid: 19 min.

Beste spa i Bergen

Lesetid: 6 min.