Glamping i Norden byr på fantastisk utsikt og ekte avslappende naturopplevelser. Glamping er en unik og minneverdig opplevelse for de som ønsker å oppleve den nordiske naturen uten å gi avkall på luksus og komfort. Det er en perfekt mulighet for å virkelig komme vekk fra hverdagen, utforske nye steder og skape gode minner med venner, familie eller partnere.

Du kan slappe av ved bålet og se på stjernene på himmelen, men samtidig sove i en komfortabel seng, ha tilgang til eget bad og mulighet til å lage mat i et utstyrt kjøkken.

 

Topp 13 glamping overnattinger i Norden

Norden er full av ubeskrivelig flott natur, og glamping er den perfekte måten å oppleve den på.

Sverige byr på enorm variasjon av omgivelser, fra dype skoger med rolige innsjøer, til bølgende enger ved havet. Danmark er full av hygge og idyll på koselige destinasjoner, med litt mindre dramatisk natur enn i nabolandene. Islands unike natur og eksotiske landskap kan oppleves som en helt ny verden, mens naturen i Norge taler for seg selv; vi har et slående vakkert land fullt av fjell, fjorder, skog og mark.

La deg inspirere av våre favoritter, og bli med på et glampingeventyr i Nordens ville, vakre og rå natur!

 

1. Bærekraftig minihus med INFOREST Tiny houses, Sverige

INFOREST brenner for bærekraftig turisme og tilbyr unik off-grid overnatting i håndlagde, miljøvennlige og selvforsynte «småhus» i den vakre skogen utenfor i Västra Götaland. Husene og møblene er laget av nøye utvalgte naturmaterialer i harmoni med naturen rundt, og det er innstallert solcellepaneler og effektiv energilagring. Virkelig en ekte off-grid-drøm!

Dette er en bærekraftig opplevelse med minimal klimapåvirkning, for deg som vil ha en grønn ferie. Minihusene ligger vakkert og tilbaketrukket utenfor Hjo, 2 timer fra Gøteborg og 3 timer fra Stockholm, København og Oslo. Les mer og book her.

 

2. Glamping i tipi telt på en vingård, Danmark

Vin og glamping vil vi tørre å påstå er en perfekt kombinasjon. Garbolund er en vingård som ligger i Annisse på Nordsjælland. Her kan du overnatte i et koselig møblert tipi telt under epletrærne, med utsikt over vingården. Det er dusj og toalett like ved, og du kan forhåndsbestille mat til teltet. Det er også en liten bar og butikk hvor du kan kjøpe kaffe, charcuterie og tapas, og selvfølgelig smake på gårdens fantastiske naturviner.

 

3. Glamping på vannet hos Yggdrasil Igloo Water Huts, Sverige

Hva med å overnatte i en flytende glassiglo med panoramautsikt over en innsjø i Värmlands skoger? Yggdrasil Igloo Water Huts byr på en magisk naturopplevelse i en koselig og fullt utstyrt «Aurorahut» med fasiliteter for et komfortabelt opphold.

Om sommeren flyter igloo-båten på sjøen med tilhørende brygge, og den kan bevege seg med elektrisk motor. I tillegg til utmerkede bademuligheter finnes det SUP-brett og en robåt for å utforske innsjøens fine strender og omgivelser. På vinterstid er igloen på isen, så da er det bare å snøre på seg skøytene og skli ut i vinterlandskapet.

 

4. Hvilepust glassigloo med 360° utsikt, Norge

Rundt omkring i skogene på Østlandet finner du noen unike glassigloer. Hos Hvilepust bor du i komfortable og funksjonelle glasigloos med utsikt over det vakre landskapet fra alle kanter. Interiøret er inspirert av den stilrene japanske og nordiske designstilen, med dempede farger og materialer hentet fra naturen.

Glassveggene skaper en luftig atmosfære som gjør at du føler deg nær naturen, og om natten kan du se rett opp på stjernehimmelen. Virkelig en magisk glamping opplevelse, året rundt!

 

5. Bo i luksustelt på Happie Camp, Sverige

Happie Camp har plassert et hotellrom i Värmlands største naturreservat. Her kan du overnatte i et fullt utstyrt luksustelt med senger, dyner, puter, utekjøkken og toalett. Rett og slett alt du trenger for å nyte naturen og slappe av med en du er glad i.

Teltet ligger rett ved innsjøen Vänern og er omgitt av flotte klipper og fjellformasjoner skapt under istiden. Dette er en destinasjon som passer like bra for livsnytere som liker vin i solnedgang, som for friluftsfolk som vil utforske naturen.

 

6. Glamping ved Fossar hytta, Island

Fossar Stuga er en koselig A-formet hytte på Sør-Island, 15 km fra landsbyen Kirkjubæjarklaustur. Hytta ligger ved et gammelt lavafelt som ble skapt under et vulkanutbrudd for 1000 år siden, og bekken Jónskvísl renner rett ved hytta. Naturen og omgivelsene er usedvanlig vakre, så dette er et sted du ikke vil gå glipp av hvis du er på jakt etter glamping i røff natur.

Hytta tilhører en familie som bor på en større gård like ved. Den er 44m2 stor og har senger for 4 personer. 

 

7. Spektakulært på PAN Treetop Hotel, Norge

PAN Tretopphytte er en 40m2 arkitekttegnet hytte nær svenskegrensen. Her kan du se frem til et avslappende opphold i et prisvinnende spesialdesignet trehus, 8 meter oppe i tretoppene. PAN tilbyr overnatting i 2 ulike hytter, begge utstyrt med moderne innredning, inkludert strøm og vann.

Med seks soveplasser egner hyttene seg godt for familietur eller vennetur. Samme hvem du drar med kan du forvente avslapping, moro og en herlig overnatting midt i skogen.

 

8. Glamping på Kattholt, Danmark

Kattholt Glamping ligger nær den danske byen Viborg på Jylland, og dette stedet kan best beskrives som en grønn oase, der det er fokus er på det enkle livet, naturen og kreativiteten. Her bor du i en koselig glampinghytte med egen terrasse med vakker utsikt over Nørreådalens bølgende enger.

Toalett og dusj er ikke langt unna, og i hovedhuset er det felles kjøkken hvis man vil lage seg noe godt til kvelds. Det er også mange morsomme aktiviteter i nærheten, som SUP eller noen kreative timer i keramikkverkstedet. Les mer her.

 

9. Luksuriøse trehus på Treehotel, Sverige

Treehotel i Harads utenfor Boden er et prisbelønt «tretopphotell» designet av en rekke store navn innen arkitektur – deriblant svenske Tham & Videgård, norske Snøhetta og danske Bjarke Ingels.

Hotellet består av flere små hytter plassert oppe i tretoppene, alle med helt unike design du sannsynligvis aldri har sett maken til. Hyttene du kan tilbringe natten i er blant annet utformet som en UFO, et fuglerede, en speilkube, en moderne hytte, og en blå kjegle (som riktignok er oransje).

Dette stedet kombinerer kul arkitektur med vakker natur i Norrlandsskogen. Absolutt et sted å sette på bucketlisten!

 

10. Glamping på Panorama Glass Lodge, Island

Drømmer du om å oppleve nordlyset og midnattssolen uten engang å måtte gå ut av den varme sengen? Da bør du bestille en natt eller to på Panorama Glass Lodge på Island.

De små husene er designet og bygget av et ungt par fra Tyskland og Sveits, som flyttet til Island med drømmen om å skape et unikt og romantisk tilfluktssted midt i naturen. Det har de uten tvil lykkes med, for dette er en bucketliste-verdig destinasjon som har vunnet flere priser. Det er plass til to personer i hvert hus, og man får tilgang til et eget oppvarmet badekar utendørs.

 

11. Glamping og spa med Bergaliv Lofthus & Orbaden, Sverige

Glamping kombinert med spa? Bedre blir det vel ikke! Bergaliv tilbyr et tilfluktssted nær naturen, med overnatting i et enkelt men stilig loftshus i Åsberget, i hjertet av Hälsingland. Her kan du nyte vakker utsikt fra tretoppene og tilbringe kvalitetstid med en du er glad i, omringet av grønne omgivelser.

Rett nedenfor fjellet, ved Orsjön, ligger Orbaden Spa & Resort, der man kan nyte en herlig kombinasjon av frisk luft og basseng eller boblebad. Kombiner en natt i Bergalivs hytte med et besøk til Orbaden, så får du garantert en avslappende miniferie. Les mer og book her.

 

12. Avslappende glamping ved Åkrafjorden, Norge

Dypt inn i den vakre Åkrafjorden i Vestland kan du oppleve idyllisk glamping på en liten topp mellom fjorden og de majestetiske fjellene. Her er det ikke mye som kan distrahere deg, og i lenestolene ved vinduet kan du nyte en magisk utsikt som serverer både solskinn og stjernehimmel.

Her får man virkelig en følelse av å være midt i villmarken, men med et hint av moderne luksus som utendørs dusj, og vedovn for å kose seg til når kulda kommer snikende. Det er også en sauna like ved, med like flott utsikt. En fantastisk kombinasjon mellom friluft og velvære!

 

13. Glamping på Villa Skovly, Danmark

På den vakre øya Fyn, som har ikke mindre enn 123 slott og herskapshus, kan det virke rart å velge å overnatte i telt; men på Skovly kan du oppleve både luksus og avslapning med glamping. Villa Skovly er navnet på hovedbygningen, en gammel villa hvor det er dusj og toalett for glamping gjester. De komfortabelt innredede teltene ligger i vakre og rolige omgivelser, kun et steinkast fra sjøen. Perfekt for deg som vil ta en dukkert på morgenen, eller en tur på SUP brett.

Det er peis både inne og utenfor teltet, noe som er perfekt for koselige kvelder med marshmallows under stjernehimmelen. Du kan også få en hjemmelaget frokost servert i teltet, og nyte den i fred og ro på sengekanten. Les mer her. 

 
Reisetips og inspirasjon til deg

Norges 20 fineste tretopphytter

Lesetid: 13 min.

Glamping i Norge

Lesetid: 8 min.

Tips til bryllupsgaver 2024

Lesetid: 9 min.