Noen ganger er det ikke mer enn en helgetur som skal til. Uansett om det er snakk om en romantisk helgetur til Paris eller en helgetur med barn i Norge, så kommer man litt bort fra hverdagen og får ladet opp batteriene igjen.

Man behøver ikke å reise langt bort for å få jobb og hverdag litt på avstand. Norge er et fantastisk land å reise rundt i, og det finnes mange gode muligheter til å finne en god og billig helgetur i Norge. Vi har også kikket litt nærmere på andre destinasjoner utenfor landets grenser, slik at du også kan få inspirasjon til en helgetur i Europa.

Helgetur i Norge

Uansett hvor du befinner deg i Norge, så kan man finne nye opplevelser rett rundt hjørnet. Hvis du for eksempel skal på en helgetur med kjæresten, så kan hovedstaden være et godt reisemål. Prøv for eksempel et romantisk opphold på Lysebu Hotel rett utenfor Oslo. I tillegg til fantastisk natur, så finner dere mye historie, kultur, gourmet, en prisvinnende vinkjeller og alle gode muligheter til å la kjærligheten blomstre.

Bergen er heller ikke å forakte, og her kan vi absolutt anbefale en helgetur og et romantisk opphold på Hotel Oleana. Dette er det perfekte kjærlighetsredet for turtelduer som vil vekk fra hverdagen og pleie kjærligheten og hverandre med 3-retters middag, bobler og sjokolade på rommet – for ikke å nevne frokostbufféen med lekre råvarer.

Man behøver selvfølgelig ikke å være innendørs for å dyrke romantikken. En moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark passer perfekt for alle som er glade i å være ute i naturen, og som har lyst til å møte de svære dyrene på nært hold.

Hvis dere for eksempel aldri har vært i Tromsø før, så anbefales det sterkt å ta turen til Nordens Paris, som byen gjerne kalles. Tromsø er kjent for flere ting, som blant annet et pulserende uteliv, fantastisk natur, og ikke minst eksotisk turisme. Legg for eksempel turen forbi Tromsø Ice Domes i Tomac Valley, og overnatt i et hotellrom av is!

Helgetur til London

Hvis man gjerne vil på en kjapp, billig og flott tur, så er England et godt reisemål. Vi nordmenn elsker å ta en helgetur til London, både på grunn av shoppingmulighetene og pubene, men også på grunn av stemningen og severdighetene.

London er fylt med gullkorn det er verdt å gå etter, og noen glimter ekstra sterkt på kartet. Besøk severdigheter som Buckingham Palace, Big Ben og Madame Tussauds, og gå en tur i den hyggelige bydelen Soho om ettermiddagen. Kulturinteresserte har uendelig mange muligheter, og Tate Modern har sin helt egen sjarm med blant annet noe så usedvanlig som en rutsjebane-installasjon.

Det er også en sann fornøyelse å mate de lokale ekornene i St. James’ Park, kikke på kjendisene ved filmpremierene på Leicester Square og oppleve Harry Potters verden med «Warner Bros. Studio Tour London». Hvis dere liker fotball, så er mulighetene i den genren nærmest uendelige.

Helgetur til Paris

I det lysende Paris er det masser av utfordrende ting å gjøre i ethvert «arrondissement» Og når dere går rundt fra bydel til bydel, møtes dere av nye inntrykk uansett om dere reiser med undergrunnen eller spaserer.

Paris er stappfull av smaksopplevelser for enhver smak, som for eksempel kjempebuffeer hvor man har lyst til å smake på absolutt alt fra hvitløksbrød til forbudte frukter. Paris er byen hvor dere kan våkne til lyden av kaos fra markedene, hvor pariserne passerer deg med fylte Vogue-kasser i lunsjtiden, og hvor kvelden aldri slutter.

Den fantastiske utsikten fra Sacré-Caeur og Montmartres kuperte gater er absolutte nødvendigheter, men også steder man ikke skal bli hengende for lenge. Gå heller over til bakkens bakside og besøk de lokale kroene og barene. Ikke glem at den lokale sportsbarens panini slår en hvilken som helst escargotrestaurant.

Helgetur til København

Ja, det er deilig å være norsk i Danmark.  Det er ett eller annet ved den danske mentaliteten som appellerer til oss, og som gjør at vi kommer tilbake til landet igjen og igjen. Det er heller ingen andre byer vi elsker å besøke mer i Danmark enn København. Det er et opplagt mål hvis man skal på helgetur med kjæresten, familien eller vennegjengen.

Tivoli er magisk både med og uten barn – uansett årstid. De hippe områdene Vesterbro og Nørrebro innbyr til handling blant de lokale, og hvis dere blir slitne av å traske rundt i gatene, så finnes det utrolig mange steder man kan sette seg ned for å få noe å spise og kanskje en øl eller to. Det er mange severdigheter, og man blir aldri ferdig med byen.

København er bare et steinkast eller to vekk, men det er allikevel noe eksotisk over byen. Kanskje det er det som har den dragende effekten på oss nordmenn.

Helgetur til Island

Hvis du virkelig ønsker deg en sanserik opplevelse som gir masser av ren energi, så er en helgetur til Island et godt forslag. Her får du nemlig massevis av muligheter for å kombinere luksuriøs storbyferie i Reykjavik med berusende naturopplevelser.

Island er full av naturlige severdigheter og høydepunkter. Ta for eksempel turen forbi Geysir rett utenfor Reykjavik. Dette er nok sagaøyas mest fotograferte geysir med sine varme kilder som spruter opp i luften som eksplosive vannsøyler med få minutters intervaller.

Hvis du er James Bond-fan, så hva med et besøk til Jökulsárlón. Det var her den fantastiske isbrelagunen den sentrale actionscenen i filmen «2 Die Another Day» ble spilt inn.

Fristeder som berømte Blue Lagoon er en mangelvare i en stresset verden, og det er altfor få som får oppleve den fantastiske følelsen av frihet og velvære man får når man lar kroppen gli ned i det varme og melkehvite vannet.

Reykjavik er en liten by, men har alt du trenger for å få følelsen av en storbyferie. Besøk de hippe og gode restaurantene, barene og cafeene, og unn deg selv en konsert med fantastiske islandske musikere om kvelden.

Pakkeliste for helgetur

Det kan alltid være et problem å pakke til en helgetur. Du skal ikke ha for mye med, men du skal heller ikke mangle noe mens du er avsted. Hvordan klarer man så denne kunsten? Her er 3 gode råd for hvordan du pakker optimalt og smart til helgeturen.

Den perfekte kofferten

Den helt riktige vesken, kofferten eller sekken er avgjørende for at du får pakket riktig og smart. Hvis du gjerne vil nøyes med håndbagasje, så er jo selvfølgelig plassen du har å pakke i definert allerede.

Men det er mange kofferter og vesker som oppfyller flyets betingelser for håndbagasje som samtidig er utrolig rommelige.

Du kan enten investere i en romslig kabinkoffert eller en god ryggsekk du kan ta med på turen. En ryggsekk har flere bruksmuligheter enn en koffert, og rommer mer enn man umiddelbart vil tro.

Hva skal jeg ha med?

Lag en liste over det som er nødvendig, og kryss av på listen etter hvert. Begrens deg så mye som mulig, for det kan jo hende du kommer over noe gode handlemuligheter på turen.

Her har vi laget en pakkeliste til deg som skal på helgetur med tre overnattinger:

 • 3 par undertøy
 • Medisin
 • Tannbørste og tannkrem
 • Hårprodukter og sminke
 • 1 T-skjorte
 • 1 genser til kalde kvelder
 • 1 skjorte eller kjole hvis dere skal ut og spise
 • 2 par bukser
 • 3 par sokker
 • Pass
 • Reisedokumenter
 • Lommebok med betalingskort

Skap gode minner

Husk å ta bilder mens dere er avsted.

Uansett om det er en vennegjeng, romantisk helgetur eller familietur sammen med barna, så er det alltid hyggelig med massevis av bilder av det dere har opplevd sammen.

Kjøp et engangskamera eller et polaroidkamera og «fyr løs». Det er morsomt å få fremkalt bildene sine, og er noe helt annet enn å ta bilder med mobilen.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!