Julen har en tendens til å komme fortere enn forventet. Og dersom du ikke tilhører den eksklusive klubben med mennesker som har alt av julegaver, julekort og minst syv slag klart fra midten av sommerferien, så kan noen julegavetips komme godt med.

Hvorfor er det så vanskelig å kjøpe en unik julegave til henne? Noen kvinner har nemlig en ekstra sans når det kommer til å gjette hva de får til jul, så den parfymen du trodde kom til å få ansiktet hennes til å lyse opp på julaften har hun allerede luktet lenge før du åpnet første luke i adventskalenderen.

Så hva med en uforventet og personlig opplevelsesgave til henne?

 

14 tips til en personlig julegave til henne

En opplevelse er noe som gir minner for livet og er en perfekt julegave til henne. Bonus for deg er at du slipper å pakke den inn og at du (dersom du er litt lur) kan invitere deg selv med på opplevelsen. Her er våre 14 beste tips til julegaver til henne.

Vil du heller se hele utvalget vårt? Besøk oss her, og utforsk over 200 opplevelsesgaver til jul.

 

1. En tur i vindtunnel

Du kjenner henne godt nok til å vite at hun alltid har drømt om å hoppe i fallskjerm. Med denne gaven kommer du ganske nær å oppfylle dette ønsket, uten å blakke deg helt. Ingenting er med på å gi et nytt giv til vennskapet som litt god gammeldags skrekkblandet fryd. En julegave som passer godt å gi til søster, eller en god venninne.

 

2. Vinsmaking i Klosterets vinkjeller

Det er en uskreven regel at kvinner er glad i vin, god stemning, levende lys og stemningsfull musikk i bakgrunnen. Hva med å tilføye en virkelig serviceminded betjening og kunnskap om vin på toppen av det? Da får du en julegave som denne opplevelsen.

Sleng deg med og få en helaften sammen! Vinsmaking er en julegave som passer perfekt å gi til både kona, kjæresten, søster, en venninne og til mamma – egentlig hvem som helst som er glad i vin!

 

3. RIB-safari i Oslofjorden

Hva med en skikkelig kul og morsom julegave til mamma eller dama? Denne RIB båten tar henne med på en langt heftigere tur på Oslofjorden enn det hun har opplevd før. 50 knop og 50 cm over vannet, rett og slett bare vanvittig fart, spenning og moro. Anbefales å kjøpe for 2 personer, så du ikke blir stående igjen på brygga.
 

4. Spaopphold

Ser du etter en helt spesiell julegave til kjæresten? Du har kanskje allerede gitt henne blomster, smykker og andre klassiske kjærestegaver? Her er noen julegavetips til henne, så du virkelig kan vise hvor mye hun betyr for deg. Kanskje dere skal dra på et avslappende spahotell sammen, på nyåret?

 

5. Spekkhogger safari

Det er lett å glemme hvor stort og flott land Norge er, og at det er mye som kan oppleves både i sør og i nord. Gi en annerledes gave med en spekkhoggersafari til dere begge to, ved Andenes, en av Nord-Norges vakreste naturperler.

 

6. Matkurs

Er hun en person som serverer kamskjell-tacos, lokalproduserte oster og mikrobryggeri-øl til sine gjester, selv om det bare er mandag? Gratulerer, damen du kjenner er en ekte foodie. Og det er gode nyheter for dere begge to, for gir du henne en kulinarisk opplevelse til jul, så får du kanskje være med å smake!

 

7. Gourmet & spa opphold på THE THIEF

Skal det være en over-the-top julegave full av luksus? Kanskje til en mamma som har hjulpet med alt fra A til Å, eller en kvinne i livet ditt som har jobbet ekstra hardt det siste året.

Det ikoniske spahotellet THE THIEF byr på en femstjerners gave til jul, som garantert slår an! Petter Stordalens store prosjekt har huset alt fra internasjonale kjendiser til norske TV-innspillinger, og er et bucketlist-must for alle som drømmer om spa, gourmet, samtidskunst og luksushotell. En virkelig spektakulær julegave til henne!

 

8. Sjokolade eller konfektsmaking

Altså, ikke for å dele ut stereotypier i øst og vest, men vi kjenner ikke en eneste kvinne som ikke setter pris på sjokolade. Selv om foodier også vet å sette pris på både Troika og Kvikk Lunsj er det få ting som slår sin egen, hjemmelagde sjokolade. For mange er sjokolade mer enn et nødvendig gode, det er en lidenskap!

9. Kurs i ølbrygging hos Øl Akademiet

Hvem sa at ølbrygging er forbeholdt gutteklubben grei? Et kurs i ølbrygging er noe som passer for alle foodies med interesse både for kulinariske fristelser og for hva som serveres i glasset. Med dette kurset får hun en grunnleggende innføring i bryggekunsten og all den informasjonen hun behøver om humle og gjær.

10. En reise til nordlyset

Vi vet det høres ut som en klisjéfylt romantisk komedie fra 90-tallet, men det er faktisk noe helt spesielt med en stjernefylt nattehimmel. Legg til litt nordlys og du har en sikker vinner! Helt oppe i vårt vakre winter wonderland i Nord-Norge kan dere oppleve et av de flotteste fenomenene naturen har å by på, samtidig som dere får en helt unik fotomulighet.

 

11. Romantisk weekend på Lysebu

 

Dette er gaven til kjæresteparet som fortjener litt tid for seg selv! Skjem henne bort med et opphold på et av De Historiske Hotell like utenfor Oslo. Her er alt for turtelduene inkludert: apertiff, 3-retters middag, blomster og konfekt på rommet, adgang til den nyrestaurerte svømmehallen og mye mer.

 

12. En bærekraftig og miljøvennlig opplevelsesgave

Vi kjenner alle typen – hun som bestiger fjell før du har begynt på frokosten, hun som allerede har løpt et maraton før posten er levert eller hun som aldri har vært redd for høyder. De fleste tenker «praktisk» og gir henne skibriller eller ullundertøy, men prøv heller å overraske henne med en julegave som faktisk blir brukt: En bærekraftig naturopplevelse!

13. En unik overnatting i tretopphytte

Er hun en reiseglad person som elsker å oppleve nye ting på nye steder? Da er nok en unik overnatting i en luksuriøs tretopphytte julegaven du leter etter. Her kan hun tilbringe natten midt i naturen, med fantastisk utsikt og med godt selskap (deg).

14. Et gavekort på over 200 opplevelser i Norge

Har hun virkelig alt? Er hun ekstra vanskelig å finne en julegave til? Da er vår bestselger, Truestory gavekortet, løsningen.

Gavekortet kan brukes på alle våre opplevelsesgaver, og det er gyldig i hele 2 år. Du kan velge pris og mottakeren velger opplevelsen selv.

Perfekt til kollega, søster, en venninne eller hvem som helst! Lag et spesialdesignet gavekort med en personlig hilsen fra deg, og la oss pakke den inn i vår fine gaveeske. Pakken sendes direkte til postkassen din – eller til mottakeren.

 

Flere tips til julegaver i 2021

10 spisesteder på Aker Brygge & Tjuvholmen i Oslo

Lesetid: 6 min.

Beste spa i Bergen

Lesetid: 6 min.

Nedre Foss Gård

Lesetid: 2 min.