Kajakk er en av Norges mest populære måter å oppleve naturen på. Det er aktivt, nybegynnervennlig og gir deg muligheten til å komme frem til steder som ikke er tilgjengelig til fots eller med bil. 

På denne siden kan du finne en oversikt over alt fra introkurs til anbefalte steder å dra på kajakktur.

Kurs for en nybegynner

Det er sjeldent at det lønner seg å kjøpe en tilfeldig, billig kajakk fra sportsbutikken og bare håpe på det beste. Test ut kajakkopplevelsen på et kurs først, så vet du hva du bør forberede deg på!

Disse kursene gir deg en grundig innføring i hvordan du skal padle, og kursholderen stiller opp med alt av nødvendig utstyr. 

Introkurs i havkajakk med Mad Goats

Dette kurset med Mad Goats er et godt startpunkt for nybegynnere. Her er lån av kajakk, våtdrakt og våttkort inkludert. De sertifiserte instruktørene har som mål å lære deg de grunnleggende ferdighetene og teknikk for padling, så du kan bli klar for dine egne eventyr på vann.

Ta med en god venn for å gjøre dere klare for sommerens beste vannaktivitet!

Kajakkturer i Norge

Kanskje du har prøvd å padle før og allerede er godt kjent med teknikkene? Eller at du som nybegynner bare vil hoppe inn i din første kajakktur. Hvis du er interessert i en reise med kajakk der du får oppleve en større del av det vakre landet vårt, så er det få steder som slår Voss. 

Kajakk i Voss

Vi mener Voss er på pallen når det kommer til bra steder å padle. På en reise inn i de karakteristiske fjordene som definerer norsk natur, kan du oppleve steder du bare kan besøke med kajakk.

En dagstur i kajakk på Voss med Nordic Ventures består av hele 9,5 timer med opplevelser. Derav får du være med på en guidet reise med lokale historier, BBQ lunsj og utstyr av topp kvalitet.

Kajakk i Oslo

Plutselig flyter du forbi en gate du har gått forbi hundre ganger, eller så ser du kanskje Operahuset fra et helt nytt perspektiv. Bli med på en guidet kajakktur i Oslofjorden eller Akerselva for å oppleve byen op en helt annerledes måte!

Kajakk i Trondheim

I Trondheim kan du dra på kajakktur gjennom Nidelven, både på dag- og kveldstid. 

På dagen kan du se den historiske severdigheter som Gamle Bybro på nært hold, og man kommer ordentlig nære de gamle byggene ved elven. På kvelden får sansene et helt annen inntrykk av byen, og lyder og lys fra bygningene skaper en usedvanlig naturopplevelse midt i byen.

Kajakk for nybegynnere

De aller fleste erfarne kajakkpadlere vil anbefale å starte med et kurs. Men for de som ikke har muligheten til det, har kajakk-guiden laget en introduksjon til kajakk for nybegynnere.

Her kan du lære alt fra valg av din første kajakk til riktig grep på åra.

 

Lofoten leverer: Midnattssolsafari med Lofoten Opplevelser

Lesetid: 3 min.

Glamping i Norge

Lesetid: 9 min.

Tips til miljøvennlige gaver

Lesetid: 6 min.