De beste klatreparkene i Norge


i Guides, Inspirasjon

 

Sommeraktiviteter på land kan være like gøy som de på vann. Hvorfor ikke ta det et hakk høyere? De siste årene har vist en enorm økning av besøksantall hos klatreparker i Norge. Flere parker bygges og trenden fortsetter å vokse.

 

Hva er det som gjør klatreparker så etterspurt? Det sier vel seg selv, det er en opplevelse med flere komponenter. Først og fremst er det gøy i hvilken som helst alder; barn elsker jo å klatre i trær og løpe rundt, voksne er ikke så forskjellige, de får slippe løs sitt indre barn igjen. Man kan se på det på denne måten, klatreparker er et sted der unge og eldre går hånd i hånd, det er som en lekeplass for alle aldre. I tillegg er det en perfekt sommeraktivitet for de som er ute etter litt mosjon og adrenalin i et likevel trygt miljø.

 

Her har vi samlet en liste over de beste klatreparkene i Norge, mange av de inkluderer også andre aktiviteter som zipline, fossappellering, rafting og andre spennende sommerlige utendørsaktiviteter. Les videre!

 

 


Klatrekompaniet

Klatrekompaniet går forbi klatreparkverden og tilbyr kurs både innendørs og utendørs, for både nybegynnere og erfarne. Teamet deres består av profesjonelle erfarne og dyktige instruktører med spisskompetanse innenfor klatring med spesialisering og sertifisering gjennom Norges Klatreforbund. Hos klatrekompaniet kan du ta deg et kurs innenfor hvilken som helst type klatring, om det skal være isklatring eller klippeklatring.

 

Zipline med Klatrekompaniet

 

Svev over vann og skog med 100-meters zipline hos Klatrekompaniet. Her trenger du ikke å være redd for noen ting, det er bare å nyte utsikten!

 

Prøv uteklatring med Klatrekompaniet

 

Det er lov å hoppe over et trinn og gå rett for uteklatringen. Dette introkurset lærer hvordan du skal bruke alt av utstyr, binding, knuter, klatreteknikk, taubrems osv. Opplevelsen varer en hel dag så det er bare å pakke med seg den ekstra sjokoladen. Det er også er mulighet for brattkort når opplevelsen er over.

 

Prøv isklatring med Klatrekompaniet

 

Selv om dette ikke er en sommeraktivitet så er det greit å vite at Klatrekompaniet også tilbyr kurs i isklatring på vinteren. Før du scroller videre så melder vi at isfossen ikke er verdens vanskeligste, og du får lære det grunnleggende med isklatring som, for eksempel, plassering av øks og bruk av stegjern. Noe å tenke på til neste sesong!

 

 


Voss Klatre- og Ziplinepark

Voss Active er en av de mest kjente selskapene i Norge som tilbyr alt fra rafting til fjellturer og fiskeopplevelser. Siden 90-tallet har Voss Active fokusert mest på raftingopplevelser av ulike vanskegrader men har utvidet varemerke sitt til flere utendørsaktiviteter som deres Klatre- og ziplinepark live ved Strandaelva i Åsbrekkegjellet. Her finner du over 60 forskjellige elementer å velge mellom. Høyeste aktiviteten finens 14 meter over bakkenivå!

 

En dag på Voss klatrepark

 

I denne klatreparken er det bare å velge og vrake, det finnes noe for både store og små. Her kan du velge mellom «liten løype» med 4 løyper, 22 elementer og 4 ziplines eller «stor løype» som består av 2 løyper, 27 elementer og 2 ziplines. Trekk inn den friske fjelluften og ta vare på de små!

 

 

Tau og elv actionpakke på Voss

 

I denne opplevelsen så få man «the best of both worlds». Dette er for de som trenger en større dose adrenalin enn andre. Opplevelsen starter med 2-3 timers klatring etterfulgt av en deilig lunsj for å lade opp til 4-5 timers rafting i 4-graderingen. Tørr du å bli med på utfordringen?

 

 

Fossrappellering på Voss

 

Til de som synes det blir litt «tørt» med fjellveggklatring tilbyr Voss Active fossrappellering på skjervfossen. På denne opplevelsen lærer du alt om hvordan du skal navigere utstyret mens du klatrer nedover på våte vegger 100 meter over bakken. Frykt ikke, nedstigningen er overvåket av profesjonelle. Husk badetøy og håndkle!

 

 


Høyt og Lavt – Klatreparker over hele Norge

Med hele 15 klatreparker spredd utover hele landet er Høyt & Lavt de ledende klatreparkmesterne i Norge. Kategorisert i 3 typer parker, Nett & Sprett, Høyt & Lavt, og Høyt under taket, tilbyr de hundrevis av forskjellige klatreopplevelser til alle aldrer og nivå. Sjekk ut listen nedenfor for å finne klatreparken som er nærmest deg!

 

Tretoppklatring i Bergen

 

Denne parken er regnet som Vestlandets største klatrepark! Hos Høyt & Lavt i Bergen kan du utforske klatreparken en hel dag så det er bare å ta tiden sin. Her kan du kave gjennom 9 løyper, 120 hinder og en zipline på hele 1000 meter! Prøv en velfortjent klatrepizza på klatrekaféen etter opplevelsen!

 

 

 

Klatring i Oslo Sommerpark

 

Omtalt som Oslos beste lekeplass for både store og små finner Oslos versjon av Høyt & Lavt oppe på Tryvann. Til de små finnes det Knøtteparken og for de store så utfordrer vi dere til å prøve parkens ziplines som strekker seg ut over 1000 meter til sammen! Klatre gjennom gyngebroer, stiger og tunneler med 12 ulike løyper mellom 0,5 til 15 meter over bakken.


Høyt og Lavt klatreparker i Norge – Finn din nærmeste klatrepark:

 • Bergen
 • Bø i Telemark
 • Hemsedal
 • Lillestrøm (Sørum)
 • Oslo
 • Trondheim
 • Preikestolen
 • Valsøya
 • Bjorli
 • Hallingdal
 • Kristiansand
 • Nedstrand
 • Sirdal
 • Trysil
 • Vestfold

 

 


Klatreskogen på Evje

Visste du at Grandpark har hele 800 meter med ziplines som går over vannet? 😏👐🏾😄😄

Slået op af Klatreskogen i Søndag den 15. juli 2018

Video/ klatreskogen – Facebook

 

På Evje i Aust-Agder finnes det en fantastisk klatrepark med muligheter for store og små. Klatreskogen består av en «Junior Park» til familier med småbarn og «Grand Park» til de eldre med blant annet Tarzan swing og klatrevegger. Det er også mulighet for overnatting på campingplass like ved!

 


Gjøvik klatrepark

Bilder/ gjovik-klatrepark.no

 

Ut av flere andre severdigheter i sjarmerende Gjøvik har de også en fantastisk klatrepark! Om dere er en småbarnsfamilie på vei til Hunderfossen eller Lilleputthammer anbefaler vi å ta turen innom. Høydene i klatreparken varierer fra 0,5 til 15 meter over bakken med en gøyal zipline i tillegg. Her er det bare å svinge, hoppe og klatre, det tar opp til 4 timer å komme seg gjennom parken.

 

 


Hunderfossen

 

Hunderfossen er kjent for rafting-opplevelsen, spennende eventyr og en enda bedre klatrepark. Om dere ikke rekker klatreparken i Gjøvik så er det bare å spare seg til Hunderfossen. I tillegg til alle de andre spennende aktivitetene i fornøyelsesparken har de også en legendarisk klatrepark. Utviklet i samarbeid med løype- og sikkerhetsansvarlig for 71° nord med graderinger fra grønn, blå, til lilla, rød og svarte løyper. Bli med på denne eventyrlige opplevelsen!

 


Helgøya Klatrepark

Slået op af Helgøya Klatrepark i Fredag den 7. juni 2019

Video/ Helgøya Klatrepark – Facebook

 

Omtalt som Norges vakreste klatrepark finner du denne klatreparken på Helgøya i Hedmark. Parken åpnet i 2015 og har løyper til alle mestringsnivåer med 13 ziplines og 9 løyper. I tillegg har parken mulighet til å skreddersy aktiviteter for alle typer arrangementer!

 


Rypetoppen Adventurepark

Har du ikke besøkt oss på Rypetoppen enda?!Ta en titt på filmen vår og oppdag hva du kan oppleve om du tar turen til Norges råeste klatrepark i sommer! ⛰🤸🏻‍♂️🤸🏼‍♀️

Slået op af Rypetoppen Adventurepark i Tirsdag den 6. juni 2017

Video/ Rypetoppen Adventurepark – Facebook

 

Denne fantastiske parken finner du så å si på grensen mellom Norge og Sverige. Parken er en av landets største klatreparker og en kontinuerlig sikkerhetsline som ikke er mulig å koble fra før løypen er ferdig! Parken ligger i naturskjønne omgivelser og har 22 klareløyper og tilsammen hele 20 zipliner som går opp til 230 meter i lengde. De tilbyr også SUP-padling og kanoturer!

Les mer her: Rypetoppen Adventurepark

 


Valldal Aktivitetspark

Video/ Valldal Aktivitetspark – youtube

 

Selv om Valldalen er kjent for det vakre Juvet Landscape Hotel så er de også en ganske heftig aktivitetspark! Parken har over 1400 meter med klatreløyper tilgjengelig for både store og små og masse arrangementer på sommeren som besøk av troll og pil og bueskyting. Perfekt til barna!

Les mer her: Valldal Aktivitetspark

 


Aktiv i Lom – Galdhøpiggen Klatrepark

Bilder/ Aktiv i Lom – Facebook

 

Rett nedenfor Norges høyeste fjell finner du Galdhøpiggen klatrepark med 8 løyper og flere morsomme ziplines. Parken har også andre aktiviteter å velge mellom som kajakk og kanoutleie, lavvoutleie og topptur på ski i Jotunheimen! Om dere ikke har besøkt dette vakre landskapet før anbefaler vi det sterkt!

Les mer her: Galdhøpiggen Klatrepark

 


Det finnes mange klatreparker som gjemmer seg i alle kriker og kroker av landet. Man må bare vite hvor man kan finne de! Denne aktiviteten er lett tilgjengelig på road trips gjennom landet ellers så finnes de også nært der du bor. Klatre i vei!

 

🔗 Les mer om de beste ziplinene i Norge her 🔗

 

Har vi glemt av noe? Legg igjen en kommentar og fortell oss om din beste klatreparkopplevelse!

 

 

Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.