Hva skjer i Oslo?


i Gaveguides, Inspirasjon, Nyheter, Opphold
Bilde/ forenom.com

 

Bladene på trærne flagrer i sommerbrisen, solen skinner … de fleste dager. En behagelig stillhet har senket seg over Oslo by. I de populære shopping-gatene og ved Oslos hovedattraksjoner flokker det seg med spente turister, men ellers har de fleste nordmenn rømt til fjellet, Syden eller sommerhytta.

Hva skal man finne på når man har byferie eller når man ikke har mulighet til å ta seg fri på sommeren? Mange synes byens fravær av mennesker er deilig, mens andre blir rastløse. Det finnes nemlig to typer personer: De som trives i eget selskap med en bok i parken, og de som ringer alle på vennelisten for å finne på noe sprell. Denne listen er for dem som lengter etter uforglemmelige sommeropplevelser, men som ikke helt vet hvor de skal begynne. Hva er det som skjer i Oslo i sommer? Det finnes flere festivaler, uteserveringer, opplevelser og annet moro å finne på i denne sjarmerende byen. Ta deg en pils, kaffe eller et glass melk, sett deg på sofaen, se gjennom listen vår og bli inspirert!

 

 

Ute i naturen


Privat badstue i Oslofjorden

Som sagt varierer været ganske drastisk her oppe i nord. Selv på sommeren. Hvis man vil bade når gradene holder seg under 20 med litt regndusj i vinden, hva gjør man da? Her er svaret: Lei deg en privat badstuflåte i Oslofjorden! Hopp i vannet i kulden, så varmer du deg i badstuen etterpå. Om det er sol, er det bare å legge seg på plattingen og la solstrålene gjøre jobben sin.

Les mer her: Privat Badstue i Oslofjorden 

 

Klatring hos Oslo sommerpark

Om du har klatret før eller aldri kommet inn på tanken, er det i hvert fall en opplevelse som få angrer på. Det er den perfekte aktiviteten til både aktive og mindre aktive folk. Man kan si at klatring kommer midt på treet som både en sports- og fritidsaktivitet. Du kan enten ta tiden, puste inn litt frisk luft, ta litt bilder og nyte naturlandskapet eller gjøre klatreløypene om til din egen hinderløype der du prøver å sette egen rekord. Klatring er rett og slett noe for alle sammen, og en perfekt sommeropplevelse.

Les mer her: Klatring hos Oslo Sommerpark

 

RIB-safari i Oslofjorden

Er du en av de som blir rastløs av å kjøre jekt i 5 knop i bølger? Da anbefaler vi heller en opplevelse med litt mer futt. Nemlig en av våre raskeste opplevelser på vann: RIB-safari i Oslofjorden. Vi anbefaler ikke å ha på seg solhatt ved denne opplevelsen! For denne RIB-en går opptil 50 knop! Få litt saltvannssprut i håret, og vis frem beach-sveisen etter turen.

Les mer her: RIB-safari i Oslofjorden

 

Kanotur i Østmarka

RIB-turen er for dem som søker et adrenalin-kick, kanotur i østmarka er for dem som søker sinnsro og noe fredelig. Blant fuglekvitter og speilblankt vann i 20+ grader, er denne opplevelsen for dem som liker å drømme seg bort i naturen. Kanskje du får et glimt av vakende fisk eller andre skogsdyr? Husk kameraet!

Les mer her: Kanotur i Østmarka

 

SALT

Dette nomadekunstprosjektet har vist seg å være en av de mest populære kultur- og musikkattraksjonene i Oslo det siste året. Med arrangementer hver dag, mulighet for å bade, sauna, tønnesauna, food trucks … rett og slett alt du kan tenke deg. SALT er som en egen landsby midt i Oslo by, som alltid byr på god stemning og god musikk (les lenger ned for mer informasjon om eventene der). Selv om Ardna er stengt i juni og juli måned, så åpner det igjen i september! Nyt alt det andre SALT Art & Music har å tilby frem til den tid.

Les mer her: SALT Art & Music

 

Kajakktur i Akerselva

Atter en kajakktur? Denne er ikke som de andre, faktisk. Vi byr på flere kajakkturer på nettsiden vår [link] men denne tar kaka. Forbi historiske bygg, vakre turstier og skjønne trær, kan du suse gjennom Akerselva på en guidet kajakktur! En ideell måte å oppleve byens geografi fra Oslos hovedpulsåre på. Vink til ivrige turister på veien!

Les mer her: Kajakktur i Akerselva

 

Staycation


Romantisk opphold på Hotel Continental

Tenker du å ta en svipptur innom Oslo? Eller kanskje du og din kjære vil unne dere litt romantikk mens sommeren fortsatt er varm? Kom til et av Nordens beste hoteller, Hotel Continental, og nyt et deilig opphold i et praktfullt deluxerom der det venter bobler, blomster og frukt. En perfekt plan til de som kun har én dag i Oslo.

Les mer her: Romantisk opphold på Hotel Continental

Se også: Spaopphold på Hotel Continental

 

 

Gourmetopphold på Amerikalinjen

Om det blir for dyrt å ta turen til New York i sommer, så kan du få en smakebit av «The Big Apple» midt i Oslo by! Den famøse Amerikalinjen ble gjenopplivet tidligere i år med hele 122 rom designet med inspirasjon hentet fra byggets historie. I rommene finner du alt fra skipsmanifester, kofferter, gamle bilder og plakater som gir hyllest til byggets opprinnelige funksjon som rederiet Den norske Amerikalinjes hovedkvarter. Nyt et deilig opphold i et av de vakre superior-rommene med drinker og 3-retters middag inkludert i oppholdet, i tillegg til stor frokostbuffet før avreise!

Les mer her: Gourmetopphold på Amerikalinjen

 

Spaopphold på Farris Bad

Farris Bad har vært og er i dag et av Skandinavias beste spahoteller. Hva gjør det så spesielt? Dette spahotellet ligger rett ved vannet og er bygget på den måten at du skal føle at du svever over sjøen. Farris Bad har også nordens største spa-avdeling, men det som gjør dette stedet så spesielt, er vannkilden. Det finnes få steder som har så rent vann som Farris Bad, nesten som Norges egen «Fountain of Youth»! Trenger vi å si mer?

Les mer her: Spaopphold på Farris Bad

 

 

Mat


Brunch og Bobler på Amerikalinjen

Vi nevnte tidligere litt om Amerikalinjens historie. Navnene på alle restauranter, rom og barer har alltid et amerikansk preg over seg. For eksempel er Brasserie Atlas inspirert av Atlanterhavet som skipene reiste over for å komme seg til Pier 42 i New York (også navnet på hotellets bar). Hos Brasserie Atlas kan du nyte en koselig formiddag med brunch og bobler! Du får 2 retter fra dagens brunsj-meny og et glass jus! Cocktail er også mulig om det frister.

Les mer her: Brunch og bobler på Amerikalinjen

 

Fine Dining på Ekebergrestauranten

Sommersolen har vært snill med oss denne sesongen. Få det siste ut av solen med en deilig «Fine Dining»-opplevelse på Ekebergrestauranten. Du får hele 7 retter tilberedt og utvalgt av profesjonelle kokker med en ufattelig fantastisk utsikt av Oslo by! Tips: Ta deg en promenade i Ekebergparken etter måltidet.

Les mer her: Fine Dining på Ekebergrestauranten

 

Chef’s Table hos Grilleriet

Det finnes ingen bedre sesong for grillmat enn om sommeren. På Grilleriet kan du derimot nyte deilig grillmat året rundt! I denne opplevelsen får du også et lite show med på kjøpet. Vi vet alle hvor nysgjerrige vi blir når servitørene løper inn og ut av det travle restaurantkjøkkenet, men på Grilleriet får du se akkurat hvordan maten din blir forberedt rett foran deg. De har nemlig et åpent kjøkken eller «Chef’s Table» som de kaller det, der du får med deg alle detaljer av forberedelsene! Ta med deg en grillentusiast!

Les mer her: Chef’s Table på Grilleriet

 

Økologisk mat og vin hos Mangelsgården

Storgata i Oslo har neppe et feilfritt rykte. I de siste årene har det kommet til flere næringsbygg, barer og restauranter i et forsøk på gentrifisere området. I 2018 åpnet en restaurant i gaten, mer spesifikt i Prinds Christian Augusts Minde, som har beholdt det tidligere navnet Mangelsgården. Siden har denne restauranten blitt nominert til og vunnet flere priser som hyller deres fantastiske mat- og vinmeny! Ved denne opplevelsen kan du nyte økologiske retter fra lokale gårder servert med vin fra nisjeprodusenter – alt er tilrettelagt for en praktfull, kulinarisk opplevelse med fokus på nordeuropeisk matkultur. Rumler det i magen?

Les mer her: Økologisk mat og vin hos Mangelsgården

 

 

Gøy på kvelden


Stand-up og Drinks på Latter

Til høsten vil man gjerne oppleve kultur inne etter å ha stekt seg i sommersolen hele sommeren. Det kan bli litt trist på høsten, og da anbefaler vi sterkt å sette av en kveld til litt drikke og latter. Ta med din favorittperson, og le dere skakk med en Stand-up og Drinks på Latter. Du får et par pils med chips og nøtter for å lade opp til et fullpakket program med 5 etablerte komikere på Latter.

Les mer her: Stand-up og Drinks på Latter

 

Paint’n Sip

Glad i å male? Om svaret er ja, så er det kjempefint, men om svaret er nei, er det enda bedre. Hos Paint’n Sip trenger du nemlig ikke noen kunstnerferdigheter, du trenger kun evnen til å ha det gøy med venner eller kollegaer i et par timer. Du får alt av utstyr tildelt på opplevelsen, men ditt valg av drikke må du ha med selv. Skål for fremgang i ferdighetene dine, eller skål enda hardere for at du prøvde ditt beste!

Les mer her: Paint’n sip

 

Ginsmaking hos Chair

Gin & Tonic er en standard-drink verden over, og Oslo er ingen unntak. Men hva består gin av? Hvor kommer den fra? Hvordan blir den laget? Lær mer om dette med ginsmaking hos Norges eneste ginbar, Chair. Vi anbefaler en uber eller taxitur til og fra opplevelsen. Smakingen kan fort bæres over til baren etter opplevelsen …

Les emr her: Ginsmaking hos Chair 

 

 

Strender i Oslo


Hva er det vi gjør mest om sommeren? Vi bader! Vi er så heldige som bor i Oslo der vi kun trenger å reise noen få minutter for å dyppe føttene i havet. Selv om de mest populære destinasjonene er de fineste, finnes det flere måter å unngå en svett og fullpakket buss med andre som skal samme sted. Man vil helst ikke tråkke på ankelen til folk som prøver å sole seg bare fordi man skal uti vannet. Her er noen forslag til både travle og rolige strender.

 

Paradisbukta/ Panteren

Jo, Bygdøy er nok det stedet vi prater om. Selv om Huk er en fantastisk strand, finnes det andre alternativer på Bygdøy der du kan slappe av uten å tenke på at folk skygger for solen. Om du ikke er sjenert er det lov å ta turen til nudistranden som ligger vis-a-vis Huk eller ta turen til Paradisbukta og gå langs klippene for å finne et lunt sted uten forstyrrelser. Kanskje du også tør å hoppe 10-meteren fra Panteren?

 

Fornebu/ Storøyodden

 

Bilder/ Finn Ståle – Aftenposten.no

 

Til dere som absolutt trenger fred og ro, anbefaler vi 31-bussen til siste stopp: Fornebu. Lenge var denne stranden en skjult perle bak den gamle flyplassen, men den har økt i popularitet i de siste årene. Det er nok ikke en offisiell badestrand; denne stranden er mer «et sted du kan bade», og den har ikke livvakt, stupetårn eller andre typiske strandfasiliteter. Men er ikke det deilig? Her kan du bli mer i ett med naturen og nyte stillheten uten sytende unger og gamle gubber. Sjøutsikten er også en av de vakreste i Oslo!

 

Tjuvholmen Bystrand

Bilder/ Tjuvholmen.no

 

Etter Tjuvholmen ble ferdig bygget, innlemmet de også en menneskapt strand slik at folket kan benytte seg av sjøen midt i byen. Den er nok ikke stor, men dog ikke langt unna byen, noe som gjør det lettere å komme seg dit. Benytt deg av The Thief sin spa mens du er i området, les mer om dette her: [link].

 

Sørenga

Bilde/ oslofjorden.no                                                            Bilde/ aftenposten.no

Sørenga har nok vært en av de mest populære destinasjonene for bybading de siste årene. Den korte distansen fra Operaen gjør denne stranden veldig populær blant byinnbyggere og turister. Det kan dessverre være litt dårlig plass og til tider litt bråkete for dem som vil slappe av, men det blir fort god sommerstemning og sosialt samvær for dem som er ute etter det! Du kan alltid booke en privat badstuflåte gjennom TrueStory om det blir for bråkete …

 

Katten

Bilde/ bymiljoetaten.no                                                          Bilde/ aftenposten.no

 

Om du befinner deg i øst, er det ikke lange turen til stranden nedenfor Nordstrand, som heter Katten Badeplass. Denne stranden har både brygge, stupebrett, dusj og alt annet av fasiliteter tilrettelagt for badeglade besøkende.

 

 

 

 

Street Food


Oslo har mange fantastiske restauranter som skjærer gjennom alle kulinariske kulturer. I det siste året har det også vært en stor vekst i street food-markedet, spesielt på sommeren. Denne trenden og kulturen har eksponert flere for matkulturer utenfor norske grenser og dermed introdusert mat som mange ikke har fått sjanse til å smake på før. Matkulturen i Oslo vokser som bare det, og det er noe å feire!

 

Prindsens Hage

Bilder/ Prindsens Hage – Facebook

 

Prindsens Hage befinner seg bak murene langs Storgata og har alt fra mat drikke, aktiviteter som bordtennis og kubb og fantastisk stemning. Det er gratis adgang for alle, inkludert barn, men etter kl. 18.00 er det 20-års grense, og da blir hagen gjort om til en slags lekeplass for voksne. Prindsens har mat fra Europa, Midtøsten, Afrika, Asia, Sør-Amerika og Karibia. Her kan du rett og slett smake på all verdens matkulturer!

Ta en titt her for å se alle de andre spennende arrangementene deres her: Prindsens Hage

 

Vippa

Bilder/ VippaOslo – Facebook

 

Av andre matmarked i Oslo, finnes også den kjente Vippa Oslo, som befinner seg ved vannkanten i Oslofjorden. Deres mål var å bringe alle slags matkultur på ett sted slik at kundene blir eksponert til hver og en av dem. I tillegg har de flere arrangementer som Spanish Paella Night, Quiz night, og diverse kunsteventer. Nyt solnedgangen og deilig mat!

Les mer om arragementer deres og annet her: VippaOslo

 

Oslo Street Food

 

Det som tidligere var Torggata Bad har nå blitt gjort om til et av Oslo største matmarked! OSF er både oversiktlig og har godt med plass. Her kan man både nyte live DJs, god musikk, billig drikke og gastronomiske perler fra verden over. Steam bun-en anbefales!

Les mer om Oslo Street Food her: Oslo Street Food

 

Hva annet skjer i Oslo? Man kan ofte tro at det er lite som skjer i byen både før og etter fellesferien, men den voksende bykulturen i hovedstaden har bevist at jo flere kulturer som inkluderes i vår egen gjør den både sterkere og skaper mer mangfold mellom alle innbyggere og besøkende. Oslo er en åpen og inviterende by som byr på alt mulig av opplevelser. Nå har du ingen unnskyldninger! Kom deg ut, møt nye folk og spis godt.

Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.