Opplevelser i Norge – borte bra, men hjemme best


i Inspirasjon

Ah, Norge; for dem med ski på beina, vikinghjelm på hodet og ostehøvelen i hånden, har vårt lille land inntatt verden som et fjell- og fjordrike og som en olje-stormakt. Og som nasjonalsangen vår så vakkert formidler, er synet av Norge som våre gamle urkjemper som stiger frem i horisonten – et naturlandskap påvirket av naturkreftene over flere millioner av år.

 

 

Dette er noe av det vi formidler som «typisk norsk», men hva mer gjemmer seg blant trolske skoger og eventyrslott? Hva annet kan Ola og Kari Nordmann finne på enn å ringe kubjella under skirenn og spise Grandiosa på julaften? Vi sier bare; glem årets chartertur, og opplev den virkelige sjelen til Norge gjennom opplevelser. Vi liker å tro på uttrykket «Borte bra, men hjemme best». Vi ser faktisk allerede at trenden er stigende blant nordmenn å være med på opplevelser i vårt langstrakte land.


Kjennetegn på Norge


Hva mer kan man så finne mellom bakker og berg? Siden fjell og frisk luft ligger i vårt blod og «Livet er best ute» vår mantra her i Norges land, så blir det naturlig å ta med opplevelser blant fjell- og fjord som kjennetegn på Norge. Så har vi selvfølgelig bonderomantikken der romantiske tanker for kulturarven blomstrer igjen. Sist, men ikke minst, er det ikke slik at vi er født med ski på beina?

 

Fjell- og fjordrike

 

Rafting på Geilo

rafting geilo

Om man vil bli med på et intensivkurs i å bli kjent med Norges natur, så må det nok bli rafting. For blant annet i Numedalslågen får man mulighet til å bli litt våt, få et adrenalin-kick i kombinasjon med latter – og sist, men ikke minst bli ett med elvestrykene og oppleve hva naturen på Geilo har å by på.

Pris: 790,- per person

Les mer på:Rafting på Geilo

 

Natur & Havørnsafari i Lofoten

havørn

Fra det historiske fiskeværet Henningsvær i Lofoten er det avgang med RIB-båter ut i Vestfjorden, der safarien starter og der man plutselig befinner seg i havørnas rike. For her finner man faktisk den største konsentrasjonen av havørner i verden. I tillegg så har man sjansen til å oppleve andre av naturens vidunder, som niser og spekkhuggere.

Pris: Fra 500,-

Les mer på: TrueStory – Natur & Havørnsafari i Lofoten

 

Helikopter Sightseeing i Stryn

helikopter

Både vi nordmenn og eventyrere fra utover landets grenser kommer til Stryn-regionen for å oppleve det som ofte defineres som ekte norsk natur. Denne opplevelsen er dog enda mer som et eventyr å regne, når man flyr over de spektakulære utsyn over isbreer, dype fjorder og majestetiske fjell.

Pris: 8600,- for 1-7 personer

Les mer på: TrueStory – Helikopter Sightseeing i Stryn

 

Bonderomantikk

 

Beitostølen

Er du ekstra glad i brunost, så ønsker Olestølen Mikroysteri deg velkommen til stølalivet og gir deg en mulighet til å koke brunost selv i stølssesongen! Her får du også mulighet til å hilse på gårdsdyr som geiter, hester, høner og selvfølgelig gårdskatten. Ellers kan du finne alt fra kiting til sledekjøring i Beitostølen og omegn.

Les mer på: Beitostølen – Stølbesøk med smak av stølsliv

 

 

Brimi-seter

Få en fornemmelse av 15-1600-tallet når du tar turen til Brimi-seter. Der sies det at den gamle seterstugu er fra den tiden! I tillegg så holder de tradisjonen ved like, ved at man fremdeles kan ta del i å flytte dyra til seters og utnytte det dyra gir til å lage seterkost basert på råvarene. Og dyr er det selvfølgelig mange av – griser, kyr, høns og en hane, og til og med en tårnfalk. Det sies at hulder og tussefolk også har husa på seteren.

Les mer på: Brimi-seter

 

Langedrag Naturpark

Få smaken av seterlivet hos Langedrag, som arrangerer noen flotte dager på setra to ganger i året. Her får man ta med seg dyrene på beite og se hvordan magien bak geitostproduksjonen skjer. I tillegg til det er Langedrag et natur- og dyremekka, der man får hilse på mer enn kun gårdsdyr, slik som ulver og gauper blant annet.

Les mer på: Langedrag Naturpark

 

Ski og vinter

 

Hemsedal Skisenter

Midt i Skandinavias Alper, finner man vår skiperle Hemsedal der ski- og snowboarddrømmene blir til virkelighet. For dette er virkelig et skimekka der alle har sjansen til å briljere blant de mange løypene og bakkene som kommer i alle nivåer og vanskelighetsgrader. I tillegg har Hemsedal gode overnattingssteder og restauranter.

Les mer på: Hemsedal Skisenter

 

Myrkdalen Skisenter

Snø og Gourmet Opphold på Myrkdalen

I denne opplevelsen får man en pakke som inkluderer en hel helg ved Vestlandets største skisenter, med heiskort for to dager, 3-retters middag begge dagene og med bilen parkert. Da er det bare å nyte en hel helg med ro, gourmetretter basert på ferske, lokale råvarer og en utsikt over flott vinterlandskap.

Pris: fra 3.640 NOK pr. person

Les mer på: TrueStory – Ski- & Gourmetopphold på Myrkdalen

 

Holmenkollen Skimuseum

Bli like «blown away» av skikunnskapen på Skimuseet som den ble sprengt inn i fjellet rett ved siden av Holmenkollen i 1983. Dog går historien til museet helt tilbake til 1923 og selve skihistorien 4 000 år tilbake – det vil si at det er flere enn 2 500 par ski å beundre og blant annet skiutstyr fra polarekspedisjonene til Nansen og Amundsen der. Og selvfølgelig mye mer, som kan gjøre den personen i gata som ikke er født med ski på beina til en skiekspert.

Les mer på: Holmenkollen Skimuseum

Opplevelse: Zipline i Holmenkollen


For trollmor og trollfar


Nå skal vi ta dere med på en liten reise inn i en verden av noen smakfulle gourmet- og matopplevelser, unike hotellopplevelser og eventuelle weekendturer samt noen heftige opplevelser for adrenalin-entusiaster.

Gourmet- og matopplevelser

Uten mat å drikke, duger helten ikke

 

Gourmetopphold på Amerikalinjen

Midt i travle Oslo by finnes det et nytt boutiquehotell inspirert av reisen til Amerika på tidlig 1800-tallet. Dette historiske bygget var det siste nordmenn så før de dro av sted til et nytt og bedre liv i statene. I dag er dette bygget pusset opp til et vakkert hotell med både restaurant dekorert med gamle reisekofferter, kart og andre elementer som minner om denne tiden. Denne opplevelsen kan gi deg nytelsen av en fantastisk 3-retters ved hotellets restaurant Brasserie Atlas, et par drinker i baren Pier 42 og en deilig frokostbuffet etter overnatting i et lekkert superior-room. Få en liten bit av New York i norsk stil!

Pris: 3.273 NOK for 2 personer.

Les mer her: TrueStory – Gourmetopphold på Amerikalinjen

 

Kokkekurs hos Masalamagic

Norsk husmannskost er noe alle kjenner til, men en av de mest spiste rettene i Norge er dog ikke norsk. Har du hørt om tacofredag? Ja, det har du. Kanskje det er på tide å prøve seg på Tikka-torsdag? Hos Masalamagic kan du lære deg alt om indisk matlaging og hvordan den skal forberedes ordentlig. Med intensivt kurs og sit-down middag med andre deltakere er denne opplevelsen både lærerik og sosial.

Pris: 1. 250 NOK per person

Les mer her: TrueStory – Indisk kokkekurs hos Masalamagic

 

Øl- & Matkurs i Oslo

ølkurs

Øl er mer enn en hvilken som helst fredagspils. Dette får man mulighet til å lære ved Øl Akademiets kurs. Blant annet har de tatt et kurs til høyere nivå, der de lærer vekk den edle kunsten å kombinere øl med mat. En helt ny smaksverden.

Pris: 995 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Øl- & Matkurs i Oslo

 

Vinsmaking på Klosteret

Vinsmaking på Klosteret

På Klosteret Restaurant får du oppleve mer enn bare det å smake kvalitetsvin fra den prisvinnende vinkjelleren og informasjon fra kunnskapsrike kursholdere. Her har du den perfekte stemningen med levende lys og fin klostermusikk.

Pris: 595 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Vinsmaking på Klosteret

 

Gourmetopphold på THE THIEF

gourmet

The THIEF er en unik perle blant et hav med spa i Oslo. Med en beliggenhet på Tjuvholmen, vil den lett stjele noen vekk fra den travle omverdenen i metropolen og ta en med på en kulinarisk reise, med kunst og design som en ekstra krydder på opplevelsen.

Pris: 5.290 NOK for 2 personer

Les mer på: TrueStory – Gourmetopphold på THE THIEF

 

Overnatting og weekendturer

Den som sover synder ikke

 

Opphold med Rafting på Rondane Høyfjellshotell

Dette idylliske og historiske høyfjellshotellet ligger ca. 3 km fra den vakre nasjonalparken Rondane. Her er det fritt frem! Med 2 000 meter tilgjengelig til høyfjellsvandring finnes det flere stier og turer å velge mellom etter vanskelighetsnivå eller ønske. Inkludert i denne opplevelsen er også en uforglemmelig rafting-opplevelse i kjente Sjoa. Etter litt moro på elva er det bare å nyte hotellets spa-avdeling med en hel meny av forskjellige deilige spabehandlinger, eller kanskje en dukkert i bassenget hadde gjort seg? En tur på fjellet er noe alle har godt av i ny og ne. En helgetur på sommeren til dette fantastiske hotellet anbefaler vi sterkt!

Pris: 4.300 NOK for 2 personer.

Les mer her: Opphold med Rafting på Rondane høyfjellshotell

 

 

Luksus Velværeopphold på Sundvolden

velværeopphold

Sundvolden Hotel er et unikt hotell utenfor Oslo, der man får 300 år gammel historie med på kjøpet på i en allerede innholdsrik opplevelse. Her får man mat laget av lokale råvarer fra området som er et idyllisk område og har inspirert mange kunstnere gjennom historien.

Pris: 3.780,- for to personer

Les mer på: TrueStory – Luksus Velværeopphold på Sundvolden

 

Juvet Landskapshotell

Ikke nok med at deler av science fiction-thrilleren Ex Machina ble spilt inn på Juvet, men dette er en opplevelse som blir definert som annerledes, spennende, unikt og dette på grunn av den spesielle arkitekturen. Hyttene har et glasspanorama som gjør at man føler seg som en del av det flotte landskapet. Overfor de hyttene kan man også finne andre spesielle overnattingsteder – «fuglekasser» som befinner seg i de bratte bakkene.

Les mer på: Juvet Landskapshotell

 

Sorrisniva Igloo Hotel

Dette er ikke et normalt hotellopphold – for å si det mildt. Et ishotell som må sies å være noe eksotisk, annerledes og med en helt unik stemning. Og det blir det når de også skifter ut temaet for de forskjellige hotellrommene der de lager flotte iskulpturer etter tema og smak. Hotellet er generelt spektakulært utformet med mange utsmykninger og detaljer. Her blir du tatt varmt imot, tross kalde minusgrader. Muligheten for å nyte et isglass med noe godt i i boblebadet kommer i tillegg, og kanskje kan du være heldig å få se det vakreste danseshowet – nordlyset, også.

Les mer på: Sorrisniva Igloo Hotel

 

Adrenalin opplevelser

Det er ingen skam å snu

 

Spekkhoggersafari i Reisafjorden

Joda, disse vakre skapningene finnes mange steder i verden, men det er få steder man får se dem på nært hold i deres naturlige habitat slik som i Norge. Spekkhoggere er glad i å svømme nordover langs kysten av Norge, og det finnes ca. 500 av dem i Lofoten om vinteren.  Spekkhoggere følger etter silda, noe som finnes langs kysten fra nord og nedover mot Mørekysten. Du kan også bli med på å observere disse imponerende pattedyrene på nært hold med spekkhoggersafari med RIB i Reisafjorden og i tillegg nyte det fantastiske landskapet i Vesterålen i Lofoten.

Pris: 1.600 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Spekkhoggersafari i Reisafjorden

 

Snøscootersafari på Geilo

Snøscootersafari i Geilo

Nyt noen stille øyeblikk over Geilos vidder sammen med din bedre halvdel eller noen andre du vil dele minneverdige øyeblikk med. Denne opplevelsen gir deg virkelig en pust i bakken og på en litt annerledes måte. Dere får bruke snøscooteren som transportmiddel, noe som gir mulighet for å stoppe opp om det for eksempel skulle dukke opp noen spennende innen dyreverdenen.

Pris: Fra 1.190 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Snøscootersafari på Geilo

 

10 Dagers Eventyr på Voss

10 dagers eventyr

Dette er en tur som virkelig får gitt deg essensen av Norge. Har du noen gang hatt lyst til å se Folgefonna, Kjeragbolten eller Trolltunga? Eller sett utsikten fra toppen av Galdhøpiggen? Vel denne turen gir deg en mulighet til å oppleve alle de tingene. I tillegg får du ta deg en tur i UNESCO World Heritage Park med kajakk og se steder man kun får sett på den måten. Et friluftsmenneskes drøm.

Pris: 25.995,- per person

Les mer på: TrueStory – 10 Dagers Eventyr på Voss


For trollfamilien og småtroll


Det beste for trollfamilien er vel den årlige familiereisen til Hunderfossen! Men det finne så mange andre unike opplevelser og aktiviteter for barn og familier – noen som man kanskje ikke tenker over engang? Så ta familieturen til disse spesielle opplevelsene i Norge.

 

Prøv Vindtunnel i Oslo

 

En spesiell familieaktivitet tenker man kanskje? Ikke så mye nå lenger – for vindtunnel opplevelser er i vinden for tiden. Dette er også definert som en innendørs fallskjermhopping, for her blir 3 minutter i vindtunnelen regnet som 4 fallskjermhopp. Men på noe tryggere «grunn».

Pris: Fra 600 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Prøv Vindtunnel i Oslo

Tretoppklatring i Bergen

klatre i treer

Her er ikke det kun barna som får utløp for litt energi, men de voksne også. Denne parken er en stor lekeplass for både store og små, der man er så og si på samme nivå som barna. Som selvfølgelig spør foreldrene og hverandre hvem som eier de beste ferdighetene i familien – både når det gjelder balanse- og klatretriks.

Pris: Fra 150,- per person

Les mer på: TrueStory – Tretoppklatring i Bergen

 

Moskussafari med din egen guide

safari med moskus

Gi noen minneverdige øyeblikk til barna når de oppdager de sjeldne moskusene i sitt rette element. For Norge er et av de sjeldne hjemmene til disse storslåtte dyrene. Med en egen guide er dere nesten sikret å se dyrene – som en stor bonus til de flotte omgivelsene og en dag ute i villmarken.

Pris: 4.500 NOK for 1-4 personer

Les mer på: TrueStory – Moskussafari med din egen guide


Føler du det mangler noen opplevelser i Norge?


Vi er alltid glade for å høre fra dere, uansett om det er innspill eller tilbakemeldinger. Hvis du nå føler at du savner visse opplevelser, er det bare å komme med idéer i kommentarfeltet under, eller ta kontakt med oss på kundeservice. Vi vil gjerne at vår liste med opplevelser blir enda lenger!

 

Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!
Avatar
Jeg er altmuligdama for opplevelsesportalen TrueStory Norge! Jeg er en opplevelses- og reiseentusiast, og er her for å inspirere og formidle opplevelser som gir samhold, minner og historier for livet.