Se for deg å legge deg med utsikt over stjernehimmelen, klarere enn du noensinne har sett den før. Du er omringet av tett skog, og det er 10 meter ned til bakken. Du får sete på første rad, med fjell, fossefall og det mangfoldige dyrelivet rett utenfor. Og for et lite øyeblikk blir du en del av villmarken.

Å overnatte i tretopphytter er mer populært enn noen gang. Et opphold i en tretopphytte er en morsom og annerledes måte å oppleve naturen på, og like spennende for både voksne og barn. Her i Norge er vi frelst med vakker natur og fantastiske landskap året rundt; faktisk er hele 75% av landets areal skog og åpen fastmark, ifølge SSB.

Vi har samlet det vi mener er Norges flotteste og aller beste tretopphytter. I disse koselige tretopphyttene kan du leve ut barndomsdrømmen om å tilbringe natten i en trehytte, og oppleve naturen som aldri før. Forbered deg på lekkert nordisk design, magiske atmosfærer og ikke minst spektakulære utsikter!

Truestorys favoritter i Norge:

 

Norges 14 flotteste tretopphytter

Gjør deg klar for en eventyrlig reise til Norges fineste og mest magiske overnattingssteder! Listen vil være delt opp etter områdene øst, sør, vest og midt/nord. 

 

Tretopphytter på Østlandet

På Østlandet trenger du sjeldent kjøre langt for å finne populære opplevelser, selv om du må ut fra byen. Mange tretopphytter ligger ikke mer 1-2 timer utenfor Oslo, så du trenger ikke forberede deg på uendelige bilturer med utålmodige barn for å oppleve naturen fra tretoppene. JA, dere er fremme snart!

1. Tretopphyttene i Brumunddal, Ringsaker

Norges første tretopphytter finner du i Ringsaker, 1,5 time nord for Oslo. Her kan du overnatte trygt og komfortabelt 8 meter over bakken, innimellom trekronene, hele året! En av dem er Himmelhytta, en eksklusiv tretopphytte med panoramautsikt, og glasstak over sovehemsen med utsikt til stjernehimmelen. 

Himmelhytta er 13m2, med hemsen i tillegg, og den huser opptil 7 gjester totalt. Innvendig er det svært hjemmekoselig, med stearinlys, saueskinn og vedovn. Verandaen strekker seg rundt hele hytta, og her ute kan du nyte roen i naturen med varmen fra bålpannen. Ved tjernet under hytta ligger det kano med årer og vester til fri bruk for gjestene.

Les også om de 5 andre tretopphyttene i Brumunddal: Bjørkhytta, Granhytta, Furuhytta, Lerkhytta og Klatrehytta.

2. Tretopphytter Oslofjord ved Horten

En knapp times kjøring fra Oslo, midt i en vakker kulturskog utenfor Horten i Vestfold venter fem unike tretopphytter. I disse hyttene er det lunt og godt uavhengig av årstid, og man er omgitt av trær og dyreliv, med flott utsikt til fjorden, 100 meter nedenfor. Alle hyttene går over to plan, har koselig uteplass og soveplasser til opptil 8 personer.

Her kan du våkne langsomt, med solstråler og fuglekvitter som vekkerklokke. Bare se for deg å nyte frokosten med denne utsikten… Ta morgenkaffen på verandaen; er du ekstra tålmodig spiser både fugl og ekorn solsikkefrø fra hånden din!

3. Dyttholknatten på Fosstopp i Hedalen

Tretopphytta Dyttholknatten ligger i Hedalen i Valdres, i nærheten av Vassfaret naturpark. Dens nøyaktige posisjon tildeles ikke før hytten er booket, Fosstopp ønsker nemlig at gjestene får oppleve naturen helt for seg selv.

Hytta er festet i furutrær på en liten kolle, er på 17m2 og byr på sengeplasser til 5 personer. Innsiden består av stue med kjøkkendel og kjøleskap, bad med dusj og toalett, romslig sovealkove og en stor og luftig hems med utsikt. Selv på vinteren blir det sikret brøytet vei, så du kommer deg trygt frem helt til døra. 

På den vestvendte verandaen kan man både lage og spise middag, mens man nyter utsikten og ettermiddagssolen. Nedenfor hytta er et koselig bålsted med benker rundt, som skapt for kveldskos med marsmallows og kakao.

4. Tretopphyttene på grensen

I gammel skog utenfor Halden ligger du to svært koselige hytter, Elghytta og Beverhytta. Begge tretopphyttene har utsikt over skogslandskap og vann. De er vinterisolerte, vedfyrte og utstyrt med alt man måtte trenge for et behagelig opphold i tretoppene, som kjøkken, komfyr, kjøleskap og innendørs biodo.

Noen ekstra sjarmerende detaljer er dobbeltsengen med utsikt til stjernehimmelen, og peisen i stuen som sikrer lune kvelder året rundt. Som skapt for en romantisk getaway!

I tillegg har Beverhytta har universell tilpassing, slik at rullestolbrukere og gjester med barnevogn har lett adkomst. Denne har også noe større bad og oppholdsrom enn Elghytta.

5. Tretoppen Trysil

Lenge siden du har sett en helt klar stjernehimmel, urørt av byens lysforurensning? Her i den mørke Trysilskogen venter et beroligende opphold i tretoppene, med fortryllende ro og stillhet. 

Tretopphytta Trysil er omringet av fredfull og uberørt natur, der et mangfoldig dyreliv får boltre seg fritt. Nærheten til den ville naturen vil garantere både store og små en uforglemmelig opplevelse. Også resten av Trysil byr på morsomme aktiviteter og naturopplevelsene i området, og Trysil sentrum ligger kun 1 mil unna.

6. Faråsen tretoppgård ved Ringsaker

For de med barn i baksetet, kan tretoppgården Faråsen på Ringsaker bli drømmedestinasjonen for hele familien. 

Her venter to barnevennlige tretopphytter på 22 m² hver. Disse står på egne limtrekonstruksjoner som er over 10 meter høye, og trygt forankret i bakken. I første etasje har man soverom, stue med kjøkken, bad og store vindusflater. I 2. etasje har man 5 ekstra sengeplasser med takvinduer. 

Faråsen tretoppgård driver også med både kyr og gradproduksjon. For de voksne betyr det at man i perioder kan få kjøtt og egg fra gårdens egen produksjon på middagsbordet. Mens de minste kan håpe på å få hilse på dyrene.

7. Treehouse Dome i Rakkestad

Håper du på å finne et sted der du kan ta med kjæresten og glemme hverdagen fullstendig? Denne hytta har plass til 2 gjester, og er derfor den perfekte destinasjon for et par som vil oppleve skogens ro, helt uforstyrret.

The Treehouse Dome ligger i skogen mellom Rakkestad og Aremark. Omringet av flott natur og ikke så langt fra Linnekleppen, som er et populært turmål. Hytta består av et soverom, WC, fullt utstyrt kjøkken med vask, kjøleskap og gassbluss både inne og utendørs.

8. Toten Tretopphytte

Denne tretopphytten kombinerer moderne arkitektur med nærhet til naturen. Dette mesterverket er spesialdesignet av arkitekt Tord Kvien, arkitekt Anne Katrin Taagvold og interiørstylist Kirsten Visdal. Og resultatet er rett og slett storslagent. 

I Toten Tretopphytte bor man skjermet og komfortabelt, men naturopplevelsene venter rett utenfor døren. Her får man tilbringe natten høyt og luftig i en gammel blandingsskog, med panoramautsikt over Mjøsa. Rundt trekronene i dette området bor et mangfoldig dyreliv, og du vil trolig oppleve nærkontakt med både fugler, ekorn, rådyr, rev og elg.

Fra Oslo kan man ankomme denne drømmehytta på under 1,5 time. Det er totalt 5 sengeplasser fordelt på 3 senger, og hytta har alle nødvendige fasiliteter for et behagelig opphold, som strøm, vann, dusj og toalett.

 

Tretopphytter på Sørlandet

Sørlandet er ikke forbeholdt skjærgårder, båtfolk og turister fra byen. En liten tur inn i skogene ved kysten venter nemlig noen utrolige tretopphytter som vil få deg til å glemme første utepilsen på brygga.

9. TreeTop Island på sørlandet

Flykter du til dette stedet, vil resten av verden være så godt som ikke-eksisterende. Denne tretopphytten er nemlig gjemt bort i toppen av gamle furutrær ute på en liten øy, midt i et idyllisk skogsvann.

Trappen fra skogbunnen fører opp til en veranda mellom tretoppene, og videre inn til Øy-Hytta. Tretopphytta er liten og enkelt innredet, og som i gamle dager er det kun utedo tilgjengelig. Likevel har Treetop Island klart å skape et overnattingssted med høy komfort og praktiske løsninger. Her kan kropp og sinn virkelig gå inn i hvilemodus! Følelsen av å sove høyt over bakken på en privat øy er virkelig en av de sjeldne.

10. Trehyttene i Gjerstad

En halvtime vest for Kragerø kan du utforske 3 særegne tretopphytter, bygd av en familie på 5 som er lidenskapelig opptatt av livet oppe i trekronene.

Her kan du tilbringe natten i Kråkeslottet, som har alle fasiliteter og sengeplass til åtte. Denne hytta kan friste med din egen sandstrand, bålplass, tarzanløype og snekkerbod. Hytta Gjøkerede har vedfyring, gass og stearinlys, sengeplass til åtte personer, bålplass og tarzanløype.

Deres nyeste trehytte, Flåklypa, ligger midt ute i villmarken. Her kan man møte på et yrende fugleliv, og det er gode muligheter for å få øye på hjort. Den store takterrassen med bålpanne har flott utsikt, så man kan følge med på livet skogen fra fuglenes perspektiv. Rett nedenfor hytta finner man både tarzanløype og fine turstier.

 

Tretopphytter på Vestlandet

Dype fjorder, bratte daler og høye fjell. Vestlandets picture-perfect landskap er som skapt for spesialdesignede tretopphytter!

11. Woodnest ved Odda

Woodnest har skapt en eventyrlig opplevelse i tretoppene, som bringer det norske naturlandskapet på sølvfat til gjestene sine. De 15 kvm store tretopphyttene er innredet med alt du trenger for et behagelig opphold, som toalett, strøm, kjøkken, fantastisk utsikt og møbler produsert av Eikund i Norge. Hyttenes eksteriør gjør at de blender sømløst inn i omgivelsene, med en unik form inspirert av norske kongler.

For å komme seg til hytta må man være forberedt på en halvtimes bratt tur til fots, med trapper og ujevnt underlag. Men turen er uten tvil verdt det, for her venter en stemningsfull opplevelse du vil lengte tilbake i lang tid. Du kommer ikke til å klare å legge vekk kamera når solen nærmer seg horisonten til den storslåtte Hardangerfjorden – vi utfordrer deg!

12. Hardanger Panorama Lodge i Ulvik

Hva med å tilbringe natten i en 54 m² stor moderne trehytte over 3 plan, 11 meter over bakken og med en helt vanvittig panoramautsikt over Hardangerfjorden?

Denne tretopphytta er rett og slett klargjort for fremtiden. De enorme vinduene gjør at naturlandskapet blir en del av interiøret. Kjøkkenet, badet og oppholdrommet er fullt utstyrt for å sikre et virkelig komfortabelt opphold. Unikt for dette stedet er de 3 (!) soverommene, terrassen med glassgulv og parkeringsplassen med mulighet for lading av elbil. 

Om man ikke ønsker å bruke tid på middagslaging kan man få levert ferdige måltid fra Hardanger Gjestehus, mens Syse Gard kan levere egenproduserte pølser, eplesagt og syltetøy direkte på døra.

Book et opphold på Hardagner Panorama Lodge her.

13. Birdbox i Fauske

Dette usedvanlige overnattingsstedet er ikke bare omtalt av imponerte gjester og besøkende fra hele verden. Birdbox Fauske ble kåret til “Juryens favoritt” i Truestorys nasjonale prisutdeling “Opplevelsesprisen 2020”.

Dette er kanskje ikke det første man tenker på når man hører tretopphytte, men målet med opplevelsen er det samme: en unik måte å komme tett på naturen og dyrelivet.

Den uvanlige “hytta” er designet for å kombinere komforten av et hotellrom med nærhet til naturen. Her kan du isolere deg selv fra verden, samtidig som du nyter en natt omringet av vakkert naturlandskap. Birdbox i Fauske er beskrevet som en magisk naturopplevelse som absolutt bør oppleves i løpet av livet.

 

Tretopphytter i Midt- og Nord-Norge

14. Eagle Nest Eco Lodge

Rett ved byen Otta er det bygd en spektakulær hytte med panoramautsikt over landets eldste nasjonalpark, Rondane. Eagle Nest Eco Lodge er bygd med bærekraftige løsninger, og skapernes ønske var å kombinere noe unikt, spektakulært og luksuriøst, og samtidig ta vare på naturen og miljøet rundt seg.

15. Himmelhøy ved Namdalen utenfor Namsos

Himmelhøy har skapt en komfortabel opplevelse oppe i tretoppene. En halvtimes kjøretur nordover fra Namsos finner du Konglebo, en tretopphytte som ligger for seg selv på en høyde med utsikt mot Vassleia. Tretopphytta er vinterisolert og består av et soverom med dobbeltseng, samt hems med 4 sengeplasser. 

Man er selvfølgelig omringet av natur og dyreliv, og det er en rekke friluftsaktiviteter og spennende utflukter i området. Her velger du tempo helt selv; ta en kanotur gjennom det fantastiske landskapet, eller bare len deg tilbake og tell stjernene til du slukner.

Les mer om de forskjellige hyttene i Trøndelag her.

 

Dette var altså våre personlige favoritter her til lands. Fantastisk, ikke sant? Så hva venter du på? Dra ut på et eventyr i tretoppene og opplev Norge fra et helt unikt perspektiv!

Er det noe som mangler i listen? Tips oss på Instagram eller Facebook! Vi er alltid på utkikk etter de beste opplevelsene i Norge 🇳🇴

Smak

Vinsmaking hos Altona Vinbar

En klassisk vinsmaking i historiske lokaler fra 1614, med 5 viner utvalgt fra vinkjelleren sertifisert av Wine Spectator.

Bergen

Smak

Ost & vinsmaking hos Galopin Mathallen

En smaksopplevelse med herlige oster og viner, med fullt fokus på franske og italienske delikatesser.

Oslo

Smak

Vinsmaking på Peloton Bar

En uhøytidelig vinsmaking med 6 forskjellige viner, der man kan lære nyttig kunnskap om druer, regioner og vin.

Oslo, Oslo

Spa og velvære

Spa & Mat på The Well

Nyt en hel dag med spa og inkludert lunsj hos spaparadiset The Well

Sofiemyr

Smak

Vin- & Ostesmaking hos Altona Vinbar & Kjøkken

Bli kjent med kunsten å kombinere forskjellige typer ost med vin, i et av de eldste vertshusene i Bergen.

Bergen

Kultur, Smak

Maling & Moro hos Paint'n Sip Oslo

En kveld med kunst, vin og god stemning. En dyktig maleinstruktør vil vise vei til ditt neste mesterverk.

Oslo

Smak

Vinsmaking på Klosteret

En stemningsfull vinsmaking med 5 forskjellige viner valgt ut av sommelieren fra den prisbelønnede vinkjelleren.

Oslo

Spa og velvære

Floating for 2 hos Bare Flyt Oslo

Prøv 60 minutter floating for 2 personer i et moderne, privat rom med regndusj. Gi hode og kropp en pause fra den travle hverdagen.

Oslo, Oslo

Spa og velvære

Spadag hos Metime

Den ultimate spadag som kombinerer flere av de populære behandlingene hos det moderne spaet Metime.

Bergen

Opphold, Smak

Gourmet opphold på Lysebu

Et opphold med nydelig 5-retters autentisk, norsk mat og omvisning i den prisbelønnede vinkjelleren med en lidenskapelig sommelier.

Oslo

Spa og velvære

Floating & massasje hos Bare Flyt Oslo

Opplev følelsen av vektløshet, etterfulgt av en avslappende massasje som løser opp i stive muskler og ledd.

Oslo, Oslo

Spa og velvære

Floating hos Bare Flyt Oslo

Floating kan gi hodet og kroppen din det pusterommet du har lengtet etter. Her får man redusere stress og oppnå en dyp følelse av ro.

Oslo, Oslo

Natur, Opphold, Smak

Nordlysjakt, Gourmet & Igloo hotell på Sorrisniva

Opplev det magiske nordlyset, nyt 3-retters gourmet ved Altaelva og tilbring natten på et unikt igloo- og ishotell i Alta.

Alta

Opphold, Smak

Opphold med Mat- og vinkurs hos Bryhni Søndre

En helhetsopplevelse med historisk arkitektur og interiør, lærerikt matkurs med økologisk mat og vinkurs med vinsmaking.

Stange
 

Vil du ha mer inspirasjon fra Norge?