Tenker du på å ta turen til Trysil i sommer? Da er du kommet til riktig sted! Vi har samlet en haug av populære ting å gjøre for familier i Trysil sentrum og den fantastiske naturen i nærheten. Her kan du finne tips til morsomme aktiviteter og overnatting til Norgesferien.

Bruk menyen nedenfor som snarvei til temaet du er mest interessert i.

 

Trysil – destinasjonen for den aktive familien

Trysil er kjent for å være en av landets mest populære feriedestinasjoner hver vinter, men Trysil er faktisk en storfavoritt for både voksne og barn hver sommer også! Dette er den perfekte destinasjonen for den aktive familien; her kan både foreldre, barn og venner prøve seg på alt fra stisykling og toppturer, til klatrepark og kajakkpadling. Nedenfor er noen tips til aktiviteter og opplevelser, hentet fra de lokale ekspertene i Trysil.

 

Sykkelferie

Sykkelparker

Trysil har hele fire sykkelparker. GT Bike Park ligger ved inngangen til Gullia, og like ved finner du GT Pro Park. Rett ved hotellet på turistsenteret finner man Radisson Blu Bike Park, og Fageråsen Bike Park ligger på Høyfjellssenteret. Alle sykkelparkene i Trysil er åpne døgnet rundt. Du kan lese mer om parkene her.

Stisykling i fjellet

Vil du på en lengre sykkeltur i grønne omgivelser, er stisykling et godt alternativ. Her kan man velge en rute tilpasset både utholdenhet og erfaring.

På de naturlige sykkelstiene i Trysilfjellet kan man nyte storslagen utsikt. Tar man heisen opp kan man sikre seg fart og moro hele veien ned!

Er man klar for en litt større utfordring, er den populære “Magic Moose” løypa en av Europas lengste flytstier, som inneholder spennende kurver og spektakulære byggverk. Denne passer riktignok best for de litt mer erfarne og trygge stisyklistene.

Tips til sykkelferien!

  • Trysil.com har også en egen app, Stisykkelkart, der man har god oversikt over alle sykkelstiene, konkurranser og mye mer. 

 

Klatreparken Høyt&Lavt Trysil

Klatrepark med _ løyper med forskjellige vanskelighetsgrader. Moro for hele familien, og passer for barn fra _ år.

 

Familierafting i Trysil

Trysilguidene arrangerer en raftingopplevelse som passer eventyrere fra 6 år i følge med en foresatt. Turen gjennomføres sør i Trysilelva, der elva veksler mellom spennende stryk og trygge, roligere partier.

Sammen med flinke guider kan hele familien oppleve den unike kombinasjonen av ren moro og tøffe naturkrefter. Etter cirka 1,5 time i elva avsluttes turen rundt bålet med grilling av pølser.

Les mer og kjøp opplevelsen her.

 

Kajakk -og kanotur i Trysil

Trysilelva er ganske “snill”, og derfor en fantastisk elv å oppleve via kajakk eller kano, både på egenhånd og med guide. Her kan man utforske små bukter, trange passeringer, koselige øyer, og mange fiske- og bademuligheter. Hos Trysil Hyttegrend & Camping kan man låne kanoer til en 3 timers padletur.

 

Gratis opplevelser i Trysil

I Trysil er man omringet av fantastisk natur, så hvorfor ikke utnytte den? En topptur er den perfekte måten å oppleve det spektakulære landskapet, uten å. bruke en krone! Her er noen forslag til turer og aktiviteter i Trysil som er helt gratis.

Topptur til Skagsvola

Eggen over Skagsvola er Trysils mest populære tursti! Skagsvola er fjellryggen på vestsiden av innsjøen Engeren lengst nord i Trysil. Stien går opp på baksida av dette fjellet. Her er det mye mindre bratt og mye mindre høydeforskjell. De fleste bruker tre timer på turen inkludert pauser, men det er lurt å beregne god tid. Med utsikt over sjøen 460 meter under og fine fjell i alle retninger, er turen definitivt verdt det.

Familievennlig topptur til Støta

Vandringsrute 28 til Støta går i fjellområdet Bittermarka, som er et lettgått, oversiktlig og godt skiltet turområde. Toppturen som går til “Synste Støta” på 1009 moh. har fantastisk utsikt på toppen, til Sverige i øst, Sølenfjellene i nord og Rondane i vest. Turen går over tregrensa på markert sti.

Se flere tips til turer i Trysil her. 

Stolpejakten

Har dere lyst til å gå på oppdagelsesferd i Trysil sentrum, bør dere prøve dere på stolpejakten. Det eneste man må gjøre for å få tilgang til kartet og stolpeplasseringene, er å laste ned appen “stolpejakt”, eller gå inn på Stolpejakten.no og printe ut kartet. Man kan også hente et kart på Trysil folkebibliotek.

Stolpejakten varer helt til 1. november, og man kan velge mellom følgende vanskelighetsgrader:

  • GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol

  • BLÅ – enkel

  • RØD – medium

  • SVART – vanskelig

 

Restauranter & spisesteder i Trysil

Frister det å dra ut og kose seg litt ekstra med en god middag på en hyggelig restaurant i Trysil? Eller kanskje ta en velfortjent lunsj-pause på fjellet. På de følgende spisestedene er det vanskelig å ikke føle seg velkommen!

For familien

Når barna trenger en god lunsj mellom feriens aktiviteter, er Skihytta en virkelig god idé. Med en beliggenhet 819 m.o.h tett oppunder tregrensen på fjellets solside, kan familien nyte fantastisk utsikt som tilbehør til den allsidige lunsjmenyen.

Peppes Pizza på Trysil Turistsenter byr på en uformell atmosfære, hyggelige omgivelser og en variert og fristende meny. I tillegg til deres tradisjonelle og udødelige bestselgere, lanseres nye retter hvert år. Her er det også mulig å bestille takeaway, så dere kan nyte fersk pizza akkurat der dere vil.

Lokale favoritter

Knettsetra omtales som en perle midt i Trysilfjellet. Her passer det utmerket å nyte en formiddagspause med gode lunsjretter, varm kakao, hjemmelagede vafler og fantastiske trubadurer. 

Bar Trysil – Fladhagen finner du i den gamle låven i Løkjavegen, midt i Trysil sentrum. Her blir du møtt med en lun og intim atmosfære, og en meny full av lokalbasert mat og god drikke.

La Piazza er den livlige restauranten i Radisson hotellets hjerte, som serverer autentiske italienske retter, laget slik kun italienere kan.

 

Hotell & overnatting i Trysil

Trysil er ikke bare et eldorado for naturaktiviteter, det er også en herlig destinasjon for både korte og lengre opphold. Velg mellom alt fra komfort og hverdagsluksus på hotell, til unike opphold midt i naturen. Her er våre favoritter blant overnattingssteder i Trysil.

Radisson Blu Resort Trysil

Trysils helårsåpne resorthotell har alt familien trenger, i tillegg til nærhet til det aller meste. Det er blant annet gangavstand til sommeråpen heis, de nye sykkelstiene i Gullia, Trysilfjellet Golfbane, Høyt&Lavt Klatrepark og Trysils enorme nettverk av vandre- og sykkelstier.

Har familien lyst på et avbrekk fra uteaktivitetene, kan man ta turen til velværeavdelingen, eller opplevelsesbadet Surfer’s Bay. Her kan de eldste senke skuldrene og de minste kose seg med bading og moro.

Dome Hotel, Trysil Glamping

For paret som vil unne seg en ekstra unik og minnerik tur, er Dome Glamping det perfekte overnattingsstedet. Omringet av natur, med stjernehimmelen over seg, og en oppredd seng akkurat som på hotell… En fantastisk kombinasjon for livsnyterne! Les mer om hotellet og book et opphold her.

Hytte eller camping

Hvis man vil ta med barna på en overnatting i mer aktive omgivelser, er et opphold midt i naturens fornøyelsespark på Trysil Hyttegrend & Camping, et knall alternativ til hotell. Her kan man både bo i hytte, på vandrerhjem eller på camping. I tillegg er det gode muligheter for å kombinere et opphold med aktiviteter som guidet fisking, og leie av sykler og kano.

 

La deg inspirere til Norgesferien!

Sykkelferie i Norge

Lesetid: 9 min.

20 unike overnattinger i Norge

Lesetid: 10 min.

De beste klatreparkene i Norge

Lesetid: 9 min.