Drømmer du om en Norgesferie der du får sett mest mulig, som er et miljøvennlig valg, uten å tømmer lommeboken fullstendig? Da kan du dra på sykkelferie i Norge, og kombinere reisen med vakre togturer, spennende opplevelser og majestetiske toppturer. 

Vi har samlet sykkelturer for alle: Sykkelturer for de spreke sykkelentusiastene, sykkelturer til en koselig familietur, og kule sykkelparker for de som er sultne på mer fart og adrenalin på hjul.

 

Sykkelturer for den spreke

Norge er et majestetisk og vakkert land, og her er det er mye inntrykk å ta til seg. Hva med å dra på skikkelig langtur? Eller kanskje bruke sykkelen gjennom hele Norgesferien, i kombinasjon med tog eller båt?

Her har vi samlet 4 av Norges vakreste sykkelturer. Disse er beregnet for de med over middels god form, som ikke vil begynne å klage etter et par kilometer – det er sykkelturer for dere lenger ned 😉 – Disse turene er fine for de som vil utfordre kroppen, i omgivelser som disse er det utrolig hva man kan få til!

 

Tour de Dovre

Klassikeren “Tour de Dovre” blir kalt Gudbrandsdalens flotteste rundtur. Den strekker seg ca 130 km gjennom fjell, landskap og utrolige utsikter.

Et av mange høydepunkt på turen er Grimsdalen, en av Norges mest berømte daler, i tillegg til at du får med deg hele tre nasjonalparker: Dovrefjell, Dovre og Rondane. Dette er en ikonisk og minneverdig tur du vil mimre tilbake til i mange sommere fremover. 

Her er det gode muligheter til å kombinere sykkelturen med noen populære avstikkere. Du kan blant annet dra til den kjente attraksjonen viewpoint Snøhetta. Du kan også oppleve områdets fantastiske dyreliv ved å dra på elgsafari, eller se den sjeldne moskusen på Dovrefjell. Mulighetene er mange!

Rallarvegen

Rallarvegen har faktisk blitt kåret til Norges vakreste sykkeltur. Her får sett majestetiske fossefall og spektakulære fjellandskap.

Ruten starter på Haugastøl, og følger dermed Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdalen, før den fortsetter langs flåmsbanen til Flåm.

Du kan også velge å sykle til Voss, Norges hovedstad for adrenalinfylte naturopplevelser. Her kan du ta en pause fra sykkelturen for å oppleve bl.a. rappellering, rafting eller vindtunnel. Hva bedre enn å gjøre Norgesferien et hakk mer actionfylt?

Noen opplevelser til sykkelferien

 

Mjølkevegen

Et av landets mest aktive setermiljøer finner du på fjellplatået mellom Valdres og Hallingdal. Sykkelruta starter på Vinstra, og går gjennom store deler av Valdres til Gol i Hallingdal.

Du får oppleve en kombinasjon av mangfoldig naturliv, stølsliv, fantastiske fjellveien, i tillegg til majestetisk utsikt til Jotunheimen og Hemsedalsfjella. Hva med å kombinere sykkelturen med fotturer i fjellet, eller kanskje en idyllisk fisketur?

 

Helgelandskysten

Lyst til å finne en sykkelperle der det ikke er stappfullt med folk? Da bør du sykle gjennom vakre Kystriksveien, som er kåret til en av verdens flotteste veier. Her får du sett vakre fjell, hvite strender og tusenvis av idylliske øyer.

Her har du mulighet til å ta en av fergene eller hurtigbåtene for å utforske noen av øyene. Hva med en liten svipptur innom verdensarvøya Vega?

 

Sykkelturer med familie

Sommerferien blir nok litt annerledes i år også, og da er det perfekt å planlegge noen spennende aktiviteter man kan gjøre med familien. Om du leter etter noen fine sykkelturer for barn til Norgesferien i år, kan disse 5 turene være perfekt for deg og din familie.

Oslomarka

Oslomarka har mange kilometer med eventyrlige stier, omringet av vakker natur med innsjøer, dype skoger og flotte utsikter.

Marka passer godt som en helgetur på sykkel, for du kan selv velge om du vil ha en kort søndagstur med barna, eller en lengre sykkeltur med hengekøye og stormkjøkken.

Om du ønsker deg litt mer fart og spenning kan Nordmarka være den ultimate destinasjonen. Dette er nemlig ansett som Oslos beste lekeplass for stisyklister!

 

Jotunheimen

Sykkeltur med barn? Da kan denne relativt korte turen på 8 kilometer være en fin introduksjon til fjellsykling. Da starter man fra Grønbua i Veodalen, og man følger en lett tilgjengelig sykkeltur til Glitterheim.

Her får du ikke bare en kortere tur, men du får opplevd spektakulære Veotindane og vakre breer. Sammen kan dere nyte en herlig avslutning på kiosken i Glitterheim, som byr på både servering og overnatting.

 

Trollheimen

Trollheimen i Sør-Trøndelag er en tur på 40 km der du sykler 700-900 moh. Turen passer for barn som er vant til å sykle. 

På turen passerer dere vakkert kulturlandskap, og dere får oppleve vakre fjellveier i seterdaler. Man får også med seg noen av landets vakreste seterdaler, som Gjevilvassdalen og Leverdalen.

Dette er en minneverdig tur, som vil etterlate barna inspirert og sultne på mer opplevelser i den norske naturen.

 

Trollstigen

Lyst til å sykle fra fjord til fjell, og motta den fantastiske utsikten på toppen av Trollstigen som belønning? Da er strekningen Åndalsnes-Isterdalen-Trollstigen den perfekt sykkelferie for dere.

Dette er en tur på 20 km, hvorav 9 km er toppen av Trollstigen. På en fin sommerdag er det veldig populært å sykle Trollveggen. Når man endelig når toppen blir man møtt med den spektakulære utsikten over Romsdalsfjellene. 

 

Sykkelparker for den tøffe

Over gjennomsnittlig glad i sykkel, fart og adrenalin? Da er sykkelparker en sosial, morsom og utfordrende aktivitet, som passer for både barn og voksne. Fest sykkelhjelmen godt, hopp på sykkelen og kjør nedover de kule stiene og banene. Utfordre deg selv med hopp og svingete terreng; her får du definitivt en morsom og actionfylt opplevelse. 

Nedenfor kan du utforske det vi mener er Norges 5 beste sykkelparker.

 

Trysil Bike Arena

Trysil er en av landets største og mest familievennlige destinasjoner for stisykling, med hele 50 kilometer med spesialbygde løyper.

I Trysil Bike Arena kan du velge mellom 3 ulike sykkelparker: GT bike park, Radisson Blue Bike Park og Fageråsen Bike park.

Løypene passer både til den vinglete nybegynneren og den uredde sykkelentusiasten. Test svinger, hopplinjer og pumptrack, mens du nyter friheten i grønne omgivelser!

 

Hafjell Bike Park

Lyst til å oppleve Norges største heisbaserte sykkelpark? I Hafjell Bike Park venter 15 ulike sykkelløyper, med forskjellige vanskelighetsgrader. Løypa strekker seg over totalt 28 kilometer.

Ta gondolen eller stolheisen opp til toppen, og kjør nedover for å oppleve morsomme utfordringer! Det er også mulig å sykle fine stier til toppen, og glede seg til en ekstra morsom tur ned igjen. Her får både store og små utforsket ferdighetene sine på sykkel.

 

Drammen Bikepark

For 16 år siden åpnet Drammen Bikepark, en av Norges største anlegg for downhill sykling. Her kan man prøve seg i 9 ulike downhill-løyper med forskjellige vanskelighetsgrader.

Du kan komme deg til toppen ved å bruke en stolheis. Men hvis du er en litt forsiktig type på to hjul, så finnes det mange fine stier utenfor anlegget også.

 

Geilo Bikepark

I Geilo Bikepark er det 6 løper som passer utmerket for de som vil prøve seg på downhill sykling for første gang. 4 av disse løypene passer til nybegynnere og barn over 5 år.

Dette er den perfekte destinasjonen på en familietur i Norgesferien. Geilo har også en helt ny pumptrack på Vestlia Resort, en morsom aktivitet som passer for de fleste.

 

Tottelia Rides Hemsedal

Tottelia rides i Hemsedal er en familievennlig rundløype med 17 sykkelruter som tilsvarer 200 km. Løypene går mellom Hemsedal sentrum og skisenteret. Her har man fantastisk utsikt over hele dalen, mens man utfordrer seg selv med hopp og triks på sykkelen.

Man kan også ta turen gjennom en av stiene som passer til alle aldre og ferdighetsnivå. Ha det moro i doserte svinger, små humper og la adrenalinet hilse på hos Tottelia Rides Hemsedal. 

 

Få mer inspirasjon til Norgesferien

 

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en valgfri opplevelse

Få eksklusive tilbud, nyheter, konkurranser og inspirasjon rett i innboksen din.

Takk for påmeldingen. Sjekk innboksen din!