En klassiker vi gjerne trekker fram er vinkurset på Klosteret restaurant. Klostermusikk og levende lys gir stemningen som skal til før den høytidelige åpningen av vinflaskene og vinen helles i vinglass. Klosteret har en prisbelønt vinsamling med mer enn 800 forskjellige viner. Herav plukkes det ut fem flasker som passer spesielt til det måltidet som serveres.
Kjent er også vinkurs i regi av Grand Hotell. Det tradisjonsrike hotellet er vel nærmest programforpliktet til å avholde kurs av høy kvalitet. De har spesialutdannete sommeliere og arrangerer vin-opplæring både for nybegynnere og for de som kan litt fra før. Prisene varierer selvfølgelig med vinene som serveres på det enkelte kurs.
En artig variasjon på vinkurs er arrangementet Paint’n Sip. Egentlig er det malerkurs hvor du tillates, eller snarere oppfordres til, å ta med ei flaske vin. Under inspirasjon av vinens berusende vinger, er det meningen at du skal utforme dine mesterverk. Flaskene deles selvfølgelig mellom deltakerne. Har dere med deres favorittviner kan dere jo utveksle de kunnskapene dere måtte besitte om den.
Byen med de sju fjell har selvsagt også mye god vin, og hertil hørende kunnskap, å by på. Hansabyen har da også fostret mange profilerte vinkjennere.
Altona Vinbar er en av Bergens aller eldste sjenkestuer, og det kjennes i den unike atmosfæren i vinkjelleren. De tilbyr vinsmaking med eller uten ost, med smaking av 1 musserende vin, 2 hvite og 2 røde viner. Kjøkkenet er dessuten kjent for å servere herlig gourmet inspirert av norske mattradisjoner – perfekt å avslutte smakingen med en lun 3-retters!
Potetkjellerens vinkurs er også svært populære. Interiøret i den gamle bygningen fra 1400- tallet er ideelt tilrettelagt for vinprøving. Fem viner er grunnlaget for en omstendelig innføring i vinens mangfoldige verden. Små snacks danner overganger mellom smaksprøvene. Det hele ledes av en sommelier som har viet hele sitt yrkesliv til vinen.
Det skulle vel bare mangle at landets største provider av vin og gode inntektskilde for staten ikke også skal bidra litt til folkeopplysningen.
Det fine er at Vinmonopolet jobber over hele landet. Om du vil ha vinkurs i Kristiansand, Trondheim, Stavanger eller et annet sted, kan du finne det gjennom deres sider. Vinmonopolets ansatte innehar store mengder produktkunnskap. Derfor kan de også tilby ulike temakurs som for eksempel klassisk italiensk rødvin, klassisk fransk rødvin, Chablis eller om viner fra Burgund-området.
Det beste er praktisk veiledning i form av et vinkurs, men ellers kan det være greit å merke seg hovedkomponentene i en vinelskers dannelse.
Farge, lukt og smak er elementene som går igjen når du vurderer vinen. Fargen gir en indikasjon på alder. En fargesterk vin med blå eller rød kant karakteriseres av den grunn ofte som «ung». Litt kraftig lukt tyder også på at den er ung, samtidig som det kan gi et hint om hvilken klimasone druene er dyrket i. Smakingen er den avgjørende faser hvor alle brikker faller på plass.
Lær deg også navnene på de forskjellige vindruene og prøv å gjenkjenne dem når du smaker. Blant de mest populære finner vi cabernet, syrah, nebbiolo, pinot noir, chardonnay og merlot.
Du mottar gavekortet raskt og enkelt. Det kan sendes direkte til deg eller mottakeren – valget er ditt! Vi tilbyr en PDF-versjon av gavekortet, som du kan skrive ut selv. Opplevelsen kan byttes og gavekortet er gyldig i hele 2 år.
Fortsatt usikker på hvilken restaurant eller opplevelse du skal velge? Da er et åpent gavekort den perfekte løsningen. Du bestemmer beløpet, og mottakeren velger selv opplevelsen.
Truestory
Virksomhetsopplysninger