Enten du er en vinelsker med en kjeller full av de beste årganger, eller om du er helt ny i vin-verden og bare vil lære det grunnleggende, kan alle dra nytte av en kveld med vinsmaking. Det eneste du trenger er å like og være interessert i vin!

På vinsmaking får du ikke bare smake på forskjellige viner; du får lære mer om druer, produksjon, vinens historie og vinområder. Vet du for eksempel forskjellen på Crémant og Champagne? Hva serveringstemperaturen til rødvin bør være? Eller hva slags vin som passer best til pizza? Dette er spørsmål du kan få svaret på når du deltar på en Truestory vinsmaking.

Enten du er en vinelsker med en kjeller full av de beste årganger, eller om du er helt ny i vin-verden og bare vil lære det grunnleggende, kan alle dra nytte av en kveld med vinsmaking. Det eneste du trenger er å like og være interessert i vin!

 

Topp 5 vinsmakinger i Oslo

Om du ser etter det perfekte stedet for vinsmaking eller bare den beste vinbaren i Oslo, eller bare for å drikke litt vin sammen med din kjære eller gode venner, har vi satt sammen noen alternativer for vinsmaking under.

1. Stemningsfull vinsmaking på Klosteret

Klosteret Restaurant tilbyr vinsmaking i Oslo som ikke kan måle seg med andre steder. Med en av de største vinkjellerne i Norge, er dette et ypperlig sted for vinelskere. De har til og med vunnet ’Best of Award of Excellence’ fra Wine Spectator flere år på rad, så her kan du trygt vite at du er i gode hender. 

Her får man teste viner fra områder som Bordeaux, Burgund, Champagne, Piemonte, Toscana og andre områder som er kjent for sin vin. 

Så om det er bare du, eller om dere er en gjeng, så kan dere boltre dere i gode smaker og en fin atmosfære. Velg mellom vinsmaking med eller uten mat.

2. Fransk ost- og vinsmaking hos Galopin

Galopin er stedet der ost- og vinentusiaster vil falle pladask for! Her er det franske og italienske delikatesser som teller, både på fatet og i glasset. Galopin har dessuten den ultimate beliggenheten for en vismaking, nemlig i Mathallen ved Vulkan. En liten delemiddag etter smakingen er derfor ingen dårlig idé.

Bli med på en vinsmaking der man også lærer å kombinere ost og vin sammen. Det kan også være en fin måte å forberede seg til å imponere venner og familie, på egen ost- og vinkveld hjemme!

3. Vinsmaking hos Radegast Vinbar

Radegast er vinbaren på Nedre Foss Gård, og her vil du møte kunnskapsrike kelnere med lidenskap for vin, ost og andre delikatesser. Deres «mini» vinsmaking er en uhøytidelig smaksopplevelse med 3 forskjellige viner.

Dette er en kort og lettfordøyelig vinsmaking for de som vil oppdage nye favoritter, og lære litt mer om vinene enn det som står i menyen. De dyktige og trivelige folka bak baren slår gjerne av en vin-prat, og de kan fortelle mer om både vinen og druen, og komme med nyttige serveringstips om man ønsker det. 

4. Vinsmaking på Peloton Bar

Pizza + vin = lun og god kjærlighet. Og da snakker vi ikke om Grandiosa og kartongvin! Men på vinsmakingen hos Peloton i Torggata blir de gode smakene verdsatt like høyt som god stemning. 

Dette er en uhøytidelig vinsmaking som passer like godt for nybegynnere som entusiaster. Det er riktignok ikke plass til snobbete vinprat – her blir du heller bydd på god vin med godt selskap!

De holder også pizzakurs for de som er over gjennomsnittet glad i italiensk pizza, og du lærer selvfølgelig kjøkkenets tips og triks til å kombinere vin til maten.

5. Vinsmaking på Grand Cafe Oslo

I underetasjen på Grand Café i Karl Johans gate i Oslo finner du en moderne vinkjeller som åpnet dørene i 2015. Her kan du både nyte et glass eller to etter jobb, eller delta på en lærerik vinsmaking i de nye og stilige lokalene, omringet av over 1.500 vintyper.

Dette er stedet for kvalitetsvin og vin-prat, og både vinkjennere og nybegynnere er hjertelig velkomne på vinsmaking.

 

Vinsmaking i Bergen

Bergens 8 beste vinbarerVil du dra på vinsmaking i Bergen? Da bør du sjekke ut steder som Colonialen, Ølakademiet, Dråpen Vinbar og Haaheim Gaard. Disse destinasjonene tilbyr alt fra trendy vinbarer til matkurs med vin.

Vinsmaking i Trondheim

Det er flere alternativer om man ser etter vinsmaking i Trondheim også.

Vinbaren på Britannia Hotel er en interaktiv vinkjeller og bar med dyktige fagfolk som gjerne forteller og deler sin kunnskap. Vinkjelleren har en samling på over 10.000 flasker vin fra hele verden! Her kan du både kose deg med ett glass vin, eller om du vil få litt tips til neste vinkveld.

Hos To Rom og Kjøkken holdes det to timers kurs i forskjellige druer og regioner, og hvordan man kombinerer mat og vin. I tillegg får dere opplæring av hvordan vinen burde bli lagret og servert, så her blir man mye klokere.

Vinsmaking i Stavanger

Aftenskolen i Rogaland tilbyr vinkurs for grupper og bedrifter. Her kan dere velge mellom temaer som basis vinkurs, ost og vin, og mat og vinkurs med smaksprøver. 

 

Gi vinsmaking som gave

Vinsmaking er en fantastisk gave å gi til en som «har alt».

Enten du skal gi en bursdagsgave til en venn, eller en julegave til foreldre, så er det stor sjans for at en vinsmaking eller et vinkurs vil falle i smak. Velger du å gi et gavekort til en opplevelse gjennom Truestory får mottakeren tilgang til enkel booking og 2 års gyldighet. Gaven kan du gjøre ekstra flott med vår eksklusive gaveeske med en personlig hilsen fra deg!

 

Vinsmaking for utdrikningslag

Dette er vel ikke strengt tatt en tradisjonell vinsmaking, men vi mener kunst og vin er den perfekte kombinasjonen for en artig kveld med gode venner.

Hos Paint’n Sip i Oslo får dere to hele timer med maling og moro, i tillegg til alt dere trenger av maleutstyr og vinglass. Med litt hjelp fra instruktøren, får dere også en gøy maleopplevelse, og muligheten til å ta med kunstverket hjem.

En morsom og annerledes opplevelse som passer utmerket til utdrikningslag!

 

Utvalgt guides til deg

De 14 beste vinbarene i Oslo

Lesetid: 7 min.

En smak av Oslo: Guide til mat & drikke i Oslo

Lesetid: 7 min.

Bergens 8 beste vinbarer

Lesetid: 5 min.

Kanskje du vil like disse også