15 tips til minnerike bursdagsgaver


i Gaveguides

Bursdagsgave kreativiteten skal settes på prøve igjen, ja? Ett år eldre, og ett år visere? Det gjelder selvfølgelig vedkommende som skal ha bursdag, men selv blir man sjeldent visere når det gjelder å finne den perfekte bursdagsgaven som vil sette en milepæl i bursdagsbarnets liv. Vi vet ikke med deg, men vi har i hvert fall aldri hørt noen si; “Husker du det flotte sokkeparet jeg fikk i nitten-to-å-åtti?” La den kreative hjernehalvdelen ta en pause i år og vurder en opplevelse i bursdagsgave – for en opplevelsesgave har en garantistempel på å bli minneverdig.

 


Over 80 minneverdige bursdagsgaver

Om du vil ha hele utvalget av tips til opplevelser til bursdag, så anbefaler vi at du tar deg en liten svipper innom TrueStory. Der du vil finne et stort spekter med gavetips – alt fra bursdagsgaver til pappa til bursdagsgaver til kjæresten.

Se alle bursdagsgavetips her


Bestseller bursdagsgaver

 

Nå vet ikke vi hvem som har blitt eller blir en kake rikere, men vi har så kategorisert mellom populære bursdagsgaver til han, bursdagsgaver til henne og bursdagsgaver til kjæresten eller en venn. Men ikke bli fastlåst i kategoriene og lek litt rundt med tanken om hva som gir den største overraskelsen – ta utfordringen ved å utfordre bursdagsbarnet med en opplevelsesgave som tar vedkommende til nye høyder.


Bursdagsgave til han


Whiskysmaking hos UnderBar

whiskysmaking

Gi en sofistikert og lærerik kveld som bursdagsgave til han, hvor han får smake på de fineste slag av whisky. Underbar har ikke kun en vegg av hele 550 flasker, men har også mye kunnskap om hvordan man lager og lagrer whisky, hva alder har å si – og mye mer.

Pris: 349 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Whiskysmaking hos UnderBar

Ekstra tips til bursdagsgaven: En god whisky

 

Zipline i Holmenkollen

 

Dette er den perfekte bursdagsgaven til han som kanskje har drømt om å være en skihopper for en dag og på selveste skihoppebakken Holmenkollen! Det øyeblikket han tar satset, får han kjenne på magesuget når han vil sveve i hele 361 meter fra 107,5 meters høyde og helt ned til bunnen.

Pris: 730 NOK per person

Les mer om: Zipline

Ekstra tips til bursdagsgaven: Souvenir fra Museumsbutikken i Holmenkollen

 

Guidet fotosafari i Dovrefjell Nasjonalpark

 

foto

Er han glad i friluftsliv, langstrakte vidder, dyreliv og kanskje også fotografering? Så anbefaler vi denne bursdagsgaven til han, for her får han alt det nevnte og ennå mer servert på gullfat. På denne turen får hans indre fotograf briljere.

Pris: Fra 4500 NOK for 1-4 personer (vinter) eller 1-10 personer (sommer)

Les mer på: TrueStory – Guidet fotosafari i Dovrefjell Nasjonalpark

Ekstra tips til bursdagsgaven: En bok om naturfotografering

 

Kaffekurs i svart kaffe hos Solberg & Hansen

 

kaffekurs

Er ikke kaffen hans så mye å skryte av eller er han bare en stor kaffe-entusiast, så er Kaffekurs i svart kaffe hos Solberg & Hansen den rette plassen for rett kaffe input. Solberg & Hansen har tross alt vært i spill siden 1879 og du kan bare forestille deg hvor mange kaffebønner de har testet og hvor mye kunnskap de har å gi.

Pris: 350 NOK per person

Opplevelsen er utløpt

Ekstra tips til bursdagsgaven: S&H Presskanne

 

Kjør Lamborghini på Bane

 

bursdagsgave til han

En luftetur med sjarmøren Lamborghini Gallardo på selveste Rudskogen er en av våre bestselgende bursdagsgaven til han – for her får han virkelig teste ut denne tyrens futt og de muskelkrefter den har. Bursdagsbarnet får så hele 3254 meter og 14 svinger å sette bilen på prøve på.

Opplevelsen er dessverre fjernet, men prøv gjerne: Kjør Lamborghini Gallardo på gata

Pris: fra 995 NOK per person

Ekstra tips til bursdagsgaven: En Lamborghini lekebil som et hint


Bursdagsgave til henne


Prøv Vindtunnel i Oslo

 

Gi henne en luftetur ut av huset, nærmere sagt en luftetur i vindtunnel hvor et tur føles ut som et fritt fall på opp mot 250 km/t. Det må vel bli en luftetur å huske. En bursdagsgave til henne som gir henne en god dose med adrenalin og det nærmeste hun kommer til fallskjermhopping i trygge omgivelser.

Pris: Fra 600 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Prøv Vindtunnel i Oslo

Ekstra tips til bursdagsgaven: Et polaroid kamera til å fange øyeblikkene

 

Vinsmaking på Klosteret

glass med vin

Dette er en god anbefaling som en bursdagsgave til mamma som verdsetter noen edle, kvalitetsdråper med vin. Her får hun i godt lag sitte i den stemningsfulle chambre separee – et avlukket rom med en av Norges største vinkjellere og smake på viner fra mange kjente produsenter fra tradisjonelle vinområder som Champagne og Toscana.

Pris: 595 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Vinsmaking på Klosteret

Ekstra tips til bursdagsgaven: En god flaske vin

 

Velvære Weekend på Lysebu

 

bursdagsgave til henne

Gi en bursdagsgave til henne som i seg selv har vært en gave en gang i tiden – ja, det var Norges nasjonalgave til Danmark for den hjelp vi fikk etter andre verdenskrig. Lysebu Hotel er dog ikke kun historisk, men er også kjent for å skape en god hjemmefølelse, dens vertskap, det kulinariske og selvfølgelig ro og velvære. Her blir hun møtt med oppskåret frukt, friske blomster og en kombipakke med L’Occitane produkter på rommet og en 3-retters middag.

Pris: 3.190 NOK for to personer

Les mer på: TrueStory – Velvære Weekend på Lysebu

Ekstra tips til bursdagsgaven: Spa-produkter

 

Spekkhoggersafari fra Andenes

 

Spekkhuggersafari i Lofoten

Dette er noe av de mest unike bursdagsgaver til henne. For her får hun en mulighet til å komme i nærkontakt med den majestetiske spekkhoggeren fra en RIB-båt. Spekkhoggeren tar turen innom Vestfjorden om vinteren, på grunn av Golfstrømmen og silden den fører med. I tillegg så har vakre Lofoten andre skapninger å oppdage. En autentisk naturopplevelse hvor kun henne, dyrene og naturen gjelder.

Pris: 1.250 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Spekkhoggersafari fra Andenes

Ekstra tips til bursdagsgaven: En spekkhoggerbamse

 

Urban Kajakktur i Trondheim

 

trondheim kajakk

«Nidelven stille og vakker du er» heter en av bysangene til Trondheim. Og nedover Nidelven får hun så en kajakktur som gir henne mulighet for å se Trondheim fra sine andre fotogene sider. En bursdagsgave til henne som gir henne et par timer bort fra hverdagen og mulighet for å gli inn i en avslappende reise.

Pris: 399 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Urban Kajakktur i Trondheim

Ekstra tips til bursdagsgaven: Bok om Trondheim


Bursdagsgave til kjæresten eller en venn


Romantisk Opphold på Sundvolden

 

romantisk opphold

Om det så er bursdagsgave til kjæresten eller bursdagsgave til bestevenninnen, har det ingenting å si. Denne bursdagsgaven handler alt om kvalitetstid, hjemmelaget sjokolade og musserende vin på rommet, 4-retters middag og bare en oase av natur, historie og kultur. En perfekt avbrekk fra storbyen med din partner in crime.

Pris: 3.180 NOK for 2 personer

Les mer på: TrueStory – Romantisk Opphold på Sundvolden

Ekstra tips til bursdagsgaven: Morgenkåper for dere begge

 

RIB-safari i Oslofjorden

 

Med en erfaren kaptein og et fartøy som er bygd for trygghet og fart på samme tid, så kan ikke det bli noe annet enn en minneverdig bursdagsgave til kjæresten eller en venn. For på RIB-safari i Oslofjorden får vedkommende en god blanding av adrenalin og latter når man hopper på bølgene og gode historier om blant annet Oscarsborg Festning.

Opplevelsen er dessverre fjernet

Ekstra tips til bursdagsgaven: En varm genser

 

Gourmetopphold på THE THIEF

 

Gourmet Opphold på The THIEF

Det har blitt sagt at The THIEF er et lite stykke utland i Norge. The THIEF er nemlig et kunsthotell som gir en følelse av eksklusivitet og design, og har inspirasjon fra både utlandet og Norge. Garantert en bursdagsgave til enten kjæresten eller en venn som setter pris på litt luksus, en flaske champagne og sjokolade på rommet, 5-retters middag og vinmeny.

Pris: 5.290 NOK for 2 personer

Les mer på: TrueStory – Gourmetopphold på THE THIEF

Ekstra tips til bursdagsgaven: Koseklær

 

Ølsmaking i Oslo

 

oslo øl smaking

Dette er en perfekt bursdagsgave til kjæresten, om han eller hun vil ta fredagspilsen til nye høyder. For hos Øl Akademiet får vedkommende den beste kunnskapen om ølkunsten og nesten bokstavelig talt en sanselig opplevelse – for her får han eller hun også lukte, smake og finne den perfekte serveringstemperaturen til ølen.

Pris: 595 NOK per person

Les mer på: Ølsmaking i Oslo

Ekstra tips til bursdagsgaven: Kvalitetsøl

 

Magnum Skytedate

 

Skytedate med Magnum Revolver

På tide å skru av Netflix og komme seg ut på en virkelig action eventyr hos Oslo Skytesenter. I stedet for å beundre noen andres skyteferdigheter på skjerm, kan dere nå selv får prøve en vaskeekte Magnum Revolver. En spennende bursdagsgave for enten kjæresten eller en venn.

Pris: 2.000 NOK for 2 personer

Opplevelsen er utløpt

Ekstra tips til bursdagsgaven: Filmen «Dirty Harry»

 


Grunner til å kjøpe opplevelse i bursdagsgave

Hvorfor skal en sette gavetradisjonen på prøve å revurdere å gi det sikre sokkeparet i bursdagsgave og heller vurdere en opplevelse i bursdagsgave i stedet? For det første har opplevelsesgaver en garanti på vare evig og for det andre trenger man ikke å bruke en milliliter med drivstoff på en handletur etter gaven – du sitter bare med bærbaren din og drikker kaffe når du handler. Det er mange grunner til å vurdere å kjøpe en opplevelse i bursdagsgave og vi har så laget et eget innlegg dedikert til å prøve å overbevise Norges befolkning om hvorfor man skal vurdere å gi opplevelse i gave.

Klikk her for å lese mer om: 7 grunner til å gi opplevelse i gave


Gaveeske til bursdagsgaven

 

For å piffe opp denne immaterielle lykken som gave, så har vi noen gaveesker på lur som kan gi det lille ekstra til en opplevelsesgave i bursdag. I gaveesken vil bursdagsbarnet finne kvalitetssjokolade fra den danske Peter Beier og selvsagt et hakke mer spennende enn en konvolutt.

Gaveeske 2016

Har du noen spørsmål til oss angående bursdagsgaver eller annet?

 

Vi er alltid glade for å høre fra dere, uansett om det er innspill eller tilbakemeldinger. Hvis du nå føler at du savner visse opplevelser til bursdagsgave, er det bare å komme med idéer i kommentarfeltet under eller ta kontakt med oss på kundeservice. Vi vil gjerne at vår liste med idéer til bursdagsgaver til han eller henne blir ennå lenger!

 

 

Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!
Avatar
Jeg er altmuligdama for opplevelsesportalen TrueStory Norge! Jeg er en opplevelses- og reiseentusiast, og er her for å inspirere og formidle opplevelser som gir samhold, minner og historier for livet.