Guide: De beste spa i Bergen


i Guides, Spa

Hvorfor bør du unne deg en spadag i Bergen?

I en undersøkelse om sammenhengen mellom mental helse og vær, arrangerte de et eksperiment med en gruppe subjekter i Ghana opp mot en gruppe subjekter fra byer i Norge, én av disse var Bergen. Det viste seg at forskningssubjektene i Ghana gledet seg til regnvær og mindre sollys grunnet én ting: Det var en vanesak.

For mye av én ting og for lite variasjon, har stor påvirkning på vår mentale helse. Derfor gleder de fra Ghana seg til regnvær like mye som bergensere gleder seg over sollys. Forandring fryder! I Bergen regner det 242 dager i året … Derfor kan en ettermiddag med spa, velværeopplevelser eller optimalisering gjøre underverk på ens mentale helse.

Om du befinner deg i Bergen på ferie eller er fastboende, så kan det være en idé å ta seg et lite avbrekk fra alt det andre spennende byen har å tilby i bytte for noen spa- og velvære-opplevelser.

 

Her er en liste over de beste spa i Bergen

 

🔽

 


 

Wellmed

📍Åsamyrane 76, 5116 Ulset

 

Dette fantastiske spasenteret i Bergen ligger øverst på listen av flere grunner. Med en gang du går inn døren hos Wellmed ønskes du velkommen av varme beige-toner, som gir deg en hjemmekjær følelse og får deg til å føle deg avslappet og komfortabel. Wellmed tilbyr flere spaopplevelser tilpasset til enhver besøkende. Aromaterapi, for eksempel, er tilpasset til de som søker å styrke immunforsvaret, øke blodsirkulasjonen og lindre smerte.

 

 

Beauty-spapakken hos Wellmed tilbyr HydraGlow ansiktsbehandling, som fjerner døde hudceller, gir fukt og regulerer hudens PH-verdi. Denne opplevelsen inkluderer også vippeløft og brynstyling! Hva med en god gammeldags, klassisk massasje? Ved denne behandlingen bruker terapeuten en svensk massasjebehandling som stimulerer blod- og lymfesirkulasjon og dermed gir en detox-effekt, noe som gjør muskulaturen mykere og mer elastisk!

 

 

Wellmed er en av de mest anbefalte spa i Bergen med gode anmeldelser. Du kommer ikke til å angre på besøket.

 

Metime

📍 Solheimsgaten 23, 5054 Bergen

Når du besøker det moderne spaet Metime, kan du virkelig slappe av, senke skuldrene og lade opp batteriene. Metime har to rom for floating, to infrarøde badstuer og et rom dedikert til massasje. Metime har gjort sitt beste for å skape en behagelig atmosfære, som man ønsker å komme tilbake til. I deres avslappende behandlingsrom kan kroppen å finne ro, og omverdenen kan stå i standby.

 

Les mer om opplevelsene hos Metime her.

 


Bergen Body Work

📍 Vestre Strømkaien 1, 5008 Bergen

 

Med en gang du entrer Bergen Body Work så vet du at du er i trygge hender, med utdannede terapeuter og fokus på helbredelse av kropp og sinn, så det er nesten garantert at du drar derfra med en følelse av å være 100 kilo lettere. Har du problemer forårsaket av trening- og idrettskader eller av svangerskap?

 

Bergen Body Work Crew

Slået op af Bergen Body Work As i Torsdag den 18. juni 2015

Video/ Bergen Body Work – Facebook

 

Om du sliter med spesifikke problemer relatert til muskulatur eller skjelett, så kan det lønne seg å ta turen innom Bergen Bodywork. Terapeutene jobber tverrfaglig innenfor flere behandlingsformer og er dermed fokusert på å lykkes i å løse de fleste problemer som oppstår i muskulatur og i resten av kroppen. De tilbyr behandlinger som blant annet klassisk massasje, Myofacial release, koppingmassasje og kinesiologi. Én time hos dem så er du så god som ny!

 


Flow State

📍Damsgårdsveien 50, 5058 Bergen

 

Go with the flow! Flow State er mer enn et velværesenter, det er det man kaller et optimaliseringssenter. Kan du tenke deg et alternativ til den typiske spabehandlingen? Flow State ser fremover, med en gang du kommer inn døren blir du ønsket velkommen av en sjarmerende, rustikk og moderne innredning som tatt rett ut av en pinterest-side. Behandlingene kan føles å være moderne og utradisjonelle for norske spa-besøkende, men resultatene beviser at de er 100 % til å stole på.

Hos Flow State tilbyr de, for eksempel, flytetanker, som gir deg følelsen av å sveve avsted i egen fantasi mens du ligger i en tank. Denne behandlingen er egnet for de med høyt stressnivå. Tenk deg å gå i dvale og være i en sinnstilstand mellom våkenhet og søvn som dermed restituerer både kropp og sinn.

 

 

Bilder/ Flow State – Facebook

 

Flow state tilbyr også andre behandlinger, slike som cryobehandling – en eldgammel behandlingsmetode der kroppen blir eksponert for kulde, noe som skal øke metabolismen, immunforsvaret, frigjøre endorfiner og dempe muskelspenninger og hevelser.

Hva med lysterapi? Studier har vist at denne behandlingen har en positiv effekt på blant annet søvnproblemer, depresjon og jetlag. Behandlinger øker det effektive i muskelbygging, øker testosteron-nivået hos menn og kan blant annet hjelpe til mot infertilitet.

 

Bilder/ flow-state.no

 

Behandlingssenteret Flow State fokuserer mindre på direkte kontakt med huden av terapauter og mer på behandling av hud, muskler og ledd gjennom det noen kan synes er utradisjonelle behandlingsmetoder. Studier har vist at disse behandlingene er effektive og bidrar til å gi mange fordeler! Det er alltid gøy å prøve noe nytt, ta turen innom!

 


🔘 Tips: Ute etter andre opplevelser i Bergen? 👉 Ta en titt her! 


 

AMBER SPA

📍Tverrgaten 5, 5017 Bergen

 

«Profesjonell og magisk opplevelse. Anbefales!» sier Mona om AMBER SPA i Bergen. Dette er en av flere andre positive omtaler. Dette spa- og velværesenteret tilbyr en rekke behandlinger av det du måtte ønske. Omgivelsene gir deg følelsen av å være på ferie i egen by, som en flukt fra hverdagen i et paradis der alle bekymringer blir lagt til side.

Når det gjelder ansiktspleie, tilbyr de behandlinger som for eksempel «regenerating anti age gold therapy», som bidrar til å pleie moden hud med noe som er kalt en «ungdomseliksir», som glatter ut, hydrerer og fornyer huden.

 

Bilder/ AMBER Spa Bergen – Facebook

 

Har du mer lyst på massasje? En varm-stein-kroppsmassasje bidrar til å redusere smerte i musklene, noe som også øker blodsirkulasjonen og forminsker kronisk stress og i tillegg øker fleksibilitet i leddene.

Amber Spa tilbyr også pakker med flere behandlinger i én, og andre behandlinger som vipper og bryn. pedikyr, voksing og sugaring.

Hva enn det er som plager deg så har Amber Spa svaret! Dette behandlingssenteret er sett på som en av de beste i Bergen. Hva venter du på?

 


Annes Hudpleie & Spa

📍 Engen 4, 5011 Bergen

 

Sliter du med tørr, fet eller sliten hud? Dette hudpleie- og spasenteret tilbyr alle slags behandlinger, men de spesialiserer seg på hudpleie. Siden 1988 har Annes Hudpleie & Spa vært en av Bergens go-to spa med lojale kunder som alltid finner veien tilbake. De tilbyr behandlinger som voksing, massasje, ansiktsbehandling og selvbruning. Det mest spennende med denne spa er et tradisjonelt, marokkansk dampbad.

 

 

Bilder/ Annes Hudpleie – Facebook

 

Helt tilbake til 700-tallet perfeksjonerte araberne hammam-behandlingen, som skal eliminere stress og i tillegg helbreder både kropp og sjel. Behandlinger inkluderer bruk av spesielle såper og kroppsskrubb med leireinnpakning for hele kroppen. Alt dette etterfølges av en 30-minutters massasje med arganolje! Hva mer kan man be om?

 


Det er viktig å ta seg et avbrekk fra hverdagen, spesielt i en by med så mye ruskevær som Bergen har. Det er gøy å skjemme seg bort av og til, men det er enda viktigere å ta vare på kropp og sinn. Mange av behandlingene ovenfor er egnet for de som sliter med spesifikke plager i kroppen. Alle ansatte vil gjerne hjelpe deg med å gjøre din dag litt lettere. Ta turen innom en av disse fantastiske stedene for å senke skuldrene.

 

Har vi glemt noe? Vi vil gjerne høre fra deg. Legg igjen en kommentar, og fortell også om ditt favorittsenter!

 

Les også:

Beste spa i Oslo

Romantiske ting å gjøre i Bergen

Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.