Ønskeliste til Jul


i Julegaver

Man får ofte idéer til julegaveønsker i tilfeldige øyeblikk ellers i året. Du har kanskje vært på sommerferie og tenkt: «Hmm… en ny kokebok hadde gjort seg», og så blir tanken glemt  like fort som du kom på den. Å skrive ønskeliste til julen utover året kan derfor lønne seg.

 

📝

 

Et lite tips: Åpne opp et blankt dokument på PC eller mobilen, eller kjøp en liten notatbok og skriv ned ønskene dine så snart du kommer på dem.

Hva skal man ønske seg? I voksen alder kjøper man allerede ting man ønsker seg selv, så hva skal man ønske seg da? Noe man har lyst på eller noe man trenger? Vi sier ja takk, begge deler! En annen ting som burde være på topp-10 på ønskelisten, er opplevelser. Det er den mest ideelle gaven å ønske seg for dem som har alt.

 

🎁

 

Vi har laget en liste kategorisert i opplevelser, DIY-gaver og ting & tang med forslag til ønskelister for både gutter og jenter, store og små.

Etter at du har bladd gjennom listen vår, er det bare å sette seg i godstolen hjemme og begynne å skrive sin egen ønskeliste. Lykke til!

 


Opplevelser på ønskelisten


Det er flere ting som gjør opplevelsesgaver til den perfekte julegaven. Først og fremst får du minner for livet. De kan nytes flere ganger enn én og er skuddsikre. Det er vel få som noen gang har klaget på opplevelsesgaver. Hvem blir vel ikke glad for en deilig massasje, et spaopphold eller en romantisk middag for to, for eksempel? Her er våre forslag til de beste opplevelsesgavene.

 

Overnatting og Spa


Gourmetopphold på Amerikalinjen


Hvorfor ikke ta en mini-juleferie i Oslo? Rett ved Operaen, SALT Art & Music, Nasjonalmuseet og andre spennende severdigheter, finner du det nye boutiquehotellet Amerikalinjen. Et fantastisk hotell med dekorasjoner og innredning inspirert av byggets tidligere historie, den gamle administrasjonsbygningen for Den Norske Amerikalinjen. Nyt et fantastisk opphold for to med deilig mat! Hadde partneren din sagt nei til dette? Et lekker superior-dobbeltrom, aperitif ved Pier 42 og en deilig 3-retters middag ved Brasserie Atlas på hotellet. Det trodde ikke vi heller.

Les mer: Gourmetopphold på Amerikalinjen

 

 

Rhassoul Spaopphold på Farris Bad


Solen har snudd, temperaturen har blitt lavere og lagene med klær dobles, da kan det fort gå utover både kropp, hud og sinn. Ved et av Norges beste spahoteller kan du ta prøve en av de mest populære behandlingene innenfor spaverdenen, nemlig Rhassoul-behandling.

Dere får bo i et lekkert dobbeltrom og blir tildelt alt fra badekåpe til tøfler før behandlingen. Denne rensende leirbehandlingen starter med skrubbing i rhassoul-dusjen, derretter går dere begge inn i en dampbadstu der dere får ta over behandlingen litt selv. Smør hverandre inn i rhassoulen, og bli renset i en avslappende tropisk dusj. Slapp så av i den eksklusive hvileloungen Svaberget etter behandlingen, og nyt resten av oppholdet.

Les mer: Rhassoul Spaopphold på Farris Bad

 

 

Luksus Spaopphold på The Thief


Bilde/ afmuseet.no

 

Dette hotellet og deres spa trenger ingen introduksjon. Når kulden ligger over Oslo by er dette en av de mest attraktive stedene å ta seg en liten spa-staycation. Med et luksus spaopphold på The Thief får du én natt i et deluxerom, billett til Astrup Fearnley-museet, 50-minutters ansiktsbehandling med tilgang til spaområdet hos Thief Spa med rabatt på Babor velværeprodukter og en deilig frokostbuffet dagen derpå. Selvfølgelig er det også inngang til Thief Gym hvis det frister med en treningsøkt! Stjel partneren din med deg, og røm fra julestrien til The Thief.

Les mer: Luksus Spaopphold på The Thief

 

 

Spaopphold på Son Spa


Kjent for sitt maritime preg er Son Spa et av Norges vakreste spahoteller! En suite med balkong og sjøutsikt for to? Ja, takk! Nyt en deilig 50-minutters klassisk massasje med adgang til spafasilitetene og treningssenteret. Våkn opp dagen etterpå etter en himmelsk søvn, og nyt utsikten fra rommet før du beveger deg ned mot frokostbuffeen! Dra hjem som et nytt menneske.

Les mer: Spaopphold på Son Spa

 

 

Gourmet & Gastronomi

 


Grilleriet


Hvem har vel ikke hatt lyst til å være en av de heldige utvalgte gjestene i netflix-serien Chef’s Table? Grilleriet har en kulinarisk opplevelse som ikke så langt unna. Med plass i åpent kjøkken kan du bli vitne til hvordan maten din tilberedes og lages! Dere får en fantastisk velkomst med bobler, deretter 4 glass vin og 4 retter utvalgt av kjøkkenet. Nyt en god kopp kaffe til desserten. Perfekt til jule- eller vinterbordsesongen!

Les mer: Chef’s Table hos Grilleriet

 

 

Mat & Vin på Klosteret


Om du vil planlegge julebord eller ha egen middag i et lokale som er et snev lunere, anbefaler vi deg å ta turen til Klosteret på sjarmerende Fredensborg. I et koselig Chambres Séparée kan du og dine nyte en deilig middagsmeny med vin utvalgt spesielt til rettene av restaurantens sommelier.

Les mer: Mat & vin på Klosteret

 

 

Meteorologisk Middagsmeny hos Cornelius Sjømatrestaurant


Denne perlen gjemmer seg ute på Holmen, en kort båttur fra Dreggekaien i Bergen. Cornellius sjømatrestaurant feirer norsk kyst- og sjømatkultur til sitt ytterste. Alle råvarer, alle ingredienser, alle de forskjellige typer vin, rett og slett alt som blir servert er dyrket, hentet eller fisket fra kort avstand eller på Holmen selv.

Alt er spesielt utvalgt for å skape en ekte kulinarisk opplevelse til gjestene deres, derav navnet «meteorologisk middagsmeny». Dette er en av de mest fantastiske matopplevelsene i Bergen og en idéell julegave enten til deg selv eller noen du er glad i.

Les mer: Cornelius sjømatrestaurant

 

 

Mangelsgården


Med nominasjoner som «Best Wine Menu» og «Best Newcomer of the Year», er Mangelsgården endelig gjenopplivet som en av Oslos mest«up and coming»-restauranter. Med fokus på tradisjonelle matlagingsteknikker med en moderne vri, har de skreddersydd en meny med nord-europeisk preg.

Vinkartet deres er av høyeste klasse og atmosfæren inne på restauranten er både koselig og sosial. Her kan du velge mellom vin- og ostesmaking, der du får smake på sesongens oster hentet inn fra lokale gårder, vinsmaking eller en opplevelse med servering av økologisk mat og biodynamiske viner!

Les mer: Økologisk mat & vin hos Mangelsgården

 

 


Er du usikker på hva du skal kjøpe til venner eller familie til jul, anbefaler vi også å skrive en separat liste med opplevelser du tror de hadde blitt glad for. Denne opplevelsen er perfekt som julegave til foreldrene, for eksempel.


 

 

Smaking


Omvisning på Aurora Distillery


Snakk om julestemning! Denne opplevelsene er både unik og lærerik, nesten som tatt ut av en film. Aurora Distillery er verdens nordligste destilleri og befinner seg i Lyngen i Troms. Med transport via ferge får du eller dere først oppleve det fantastiske fjordriket på veien og deretter smake på noe av den reneste drinken man kan finne i et moderne bygg med arktisk preg, både i design og beliggenhet. Mat venter på slutten av opplevelsen!

Les mer: Aurora Distillery

 

 

Omvisning på Aass Bryggeri


Om du er en øl- og bryggerientusiast, sier du nok ikke nei til en omvisning i Norges eldste bryggeri som julegave? Denne opplevelsen er verdt å skrive opp av flere grunner: Du får en omvisning av det historiske bryggeriet, et ølkurs med flere smaksprøver av øl med smakstallerken ved siden. Opplevelsen er både sosial og lærerik og perfekt å gi til noen i julegave.

Les mer: Aass Bryggeri

 

 

Øl- og matkurs ved Ølakademiet


Vinsmaking kan bli litt vanskelig for dem som ikke er så ivrige. Det å lære om hvordan mat går hånd i hånd med vin er jo veldig nyttig, men dette kan også gjøres med øl! Med øl- og matkurs ved Ølakademiet, kan du lære alt om hvordan forskjellige brygg passer sammen med mat som er enten salt, sur eller søt. Visste du, for eksempel, at fruktig øl passer perfekt til ost, magert kjøtt eller mat komponert av urter og krydder? Noe å fortelle til vennegjengen på julebordet senere!

Les mer: Øl & matkurs ved Ølakademiet

 

 

Ølvandring i Tromsø


Det gjemmer seg masse spennende severdigheter og turistattraksjoner i Tromsø som kan gjøre noe med julestemningen. De har både fjellklatring, midnattsol, fantastisk fiske, ski og ikke minst nordlys. Godt øl har de også, og lokalproduksjonen av øl begynner også å vokse. Bli med, og opplev denne koselige byen med smaksprøver av lokalt arktisk øl mens dere lærer mer om byens kultur og historie!

Les mer: Ølvandring i Tromsø

 

Gøy & Moro


Harry Potter Escape Room


Det er umulig å være født i denne generasjonen og unngå denne kjente franchisen. Harry Potter er en stor del av livet vårt, både i bøker og fra filmene. Men vi vil ha mer! Om du ikke er lei av dette universet, kan det være en idé å skrive opp denne magiske opplevelsen. Er du mer Ravnklo eller Grffing av type? Få på deg uniformen, dra frem tryllestaven og bli med på å løse magiske gåter og mysterier med Harry Potter Escape Room ved Kingdom of Escape Rooms!

Les mer: Harry Potter Escape Room

 

 

Latter & Drinks


Julen kan fort slite oss ut mentalt. Med alle gaver som må kjøpes, julebord, og av og til kanskje litt vinterdepresjon? Om du ønsker å bare få litt latter i gave, anbefaler vi naturligvis middag og show på populære Latter! Få opp humøret med et par drinks hos Latters bar, og le deg skakk med et fantastisk show etterpå. Vi garanterer at denne opplevelsen vil skinne litt lys på de mørke vinterdagene!

Les mer: Stand-up & Drinks på Latter

 

 

Racing Simulator i Drammen


Glad i gaming og virtual reality? Drammen Racing Senter er et mekka full av spill og moro til både store og små. Dette senteret har Racing-simulatorer som nesten gjør deg litt forvirret mellom de ekte og falske simulasjonene (den eneste i Europa med 8 full-motion simulatorer!). Kappkjør med venner eller kollegaer, og vis dem hvem som er den ekte raceren i gjengen!

Tips: Drammen Racing Senter arrangerer også julebord!

Les mer: Racing hos Drammen Racing Senter

 

 

Powerturn Buggy


Kanskje du er litt mer glad i adrenalinrike opplevelser  utendørs? Da anbefaler vi å skrive opp denne gøyale opplevelsen! Powerturn Buggy handler kun om teamwork, begge sidene i buggy-en har spaker kontrollert av sjåførene … separat! Man kan nesten kalle det for organisert kaos. Hvem stoler du på som kan styre denne sammen med deg? Nesten som et «trust fall», bare bak rattet!

Les mer: Powerturn Buggy

 


Ting & tang på ønskelisten til jul


 

Drikke, utstyr, mat, kjøkken – Duppeditter som gjør hverdagen litt lettere og litt mer gøy!

 

 • Olivenolje/ trøffelolje
 • Konfekt/ sjokolade
 • Ost
 • Kokebøker
 • Vin
 • Yoga-matter
 • Gavekort til operaen
 • Knivsett
 • Gin
 • Gavekort til matbutikk
 • Swix smørevoks
 • Tøfler
 • Travel-kit
 • Filmer – personlig til mottakeren som liker filmer.
 • Forkle/ stekevotter
 • Tursekk
 • Fiskeutstyr
 • Platespiller + plater
 • Barinstrument
 • Ølglass
 • Brettspill
 • Te-sett
 • Fotbad
 • Massasjepute
 • Tepper
 • Planter

 


DIY eller spesielle gaver


 

Til dem som betyr mest for deg – Gaver som krever litt mer personlig preg

 • Ristede mandler laget selv i fin innpakning
 • Hjemmelaget salsa, pesto eller syltetøy
 • Kaffekopper – mal de selv, eller bestill på nett
 • Potpurri
 • Lemonade-kit
 • Inngraverte ting (skjærebrett, smykkeskrin …)
 • brodert pute med navn
 • Scrapbook
 • Gravert lommelerke
 • Personlig dagkalender
 • Personlige kaffekopper
 • «Bucket list» av ting dere kan gjøre sammen

 


Kanskje det er litt tidlig å tenke på å skrive ønskeliste til jul nå, men som sagt, så kommer idéer like raskt som de går igjen! Skriv ned alle rare og spennende idéer utover året, så er du klar når slektninger spør. Og du slipper å sitte igjen med sokker eller vanter i for stor størrelse når julen kommer!

God jul!

Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.