Sommeraktiviteter – Tips til spennende sommeropplevelser


i Guides, Inspirasjon

Vi må hive oss rundt å ta en felles hyllest for Norge; dette for at den er velsignet med en geografisk plassering som gir mulighet for alle former for sommeraktiviteter. Et lite land, med en stor skala av sommeropplevelser – det kan vi like. Derfor er det kanskje ikke så overraskende heller at største delen av Norges befolkning liker å holde seg innenfor landets grenser om sommeren. Vurderer du det samme? Eller er bare interessert i å se hva som gjør Norge så spesielt for både nordmenn og turister? Din første reise starter her, så hell litt kaffe i koppen og få de første idéer for sommeraktiviteter i dette innlegget.

 


Om du vil ha den store oversikten over opplevelser i Norge, er det bare å ta direkteruten til TrueStory.no – din portal for nye opplevelser.

Se alle opplevelsene her


 

For å gjøre reisen enklere, skal vi starte med sommeraktiviteter i Oslo og introdusere hva Norges metropol har å tilby. Deretter tar vi deg videre til sommeraktiviteter i Norge og introduserer opplevelser som er vasnvittige og som vi ta deg til nye høyder.

 


Sommeraktiviteter i Oslo


 

En fugl har hvisket oss i øret (NHO Reiseliv) at nordmenn liker å holde seg aktive om sommeren, som også inkluderer TrueStory sine kanoturer, badstuflåter og RIB-safari som populære sommeropplevelser. Sleng deg med på laget og les et hakk videre for å komme et steg nærmere de samme opplevelsene selv, eller hiv deg rundt å se over hele listen av tips til ting å gjøre i sommerferien.

 

Privat badstue i Oslofjorden

 

Noe av det beste vi vet om sommeren, er å bade. Dessverre er Norge et land der man kan få fire årstider på en dag, noe som fort kan ødelegge badeplanene. Hadde det ikke da vært fint med et valg der været ikke er noe problem? Med en privat badstue i Oslofjorden kan du få i både pose og sekk. Ta en dupp i havet i all slags vær, og varm deg inne i badstuen mellom badepausene! Hvis det er sol, er det bare å legge seg på plattingen og håpe på litt farge i fjeset.

Pris: 1.800 NOK

Les mer på: TrueStory – Privat Badstue i Oslofjorden

 

Ølvandring med Oslo Food Tours

ølvandring oslo

Hvorfor ikke nyte en dag i Oslo med en liten twist? Bli blant annet bedre kjent med Oslos hippe kvartal Grünerløkka og få innblikk i de lokale stedene du kanskje ikke vet så mye om? I tillegg får man da smake på ulike kvalitets øl på pubs i det området.

Pris: 599 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Ølvandring med Oslo Food Tours

 

RIB-safari i Oslofjorden

I samarbeid med Safari Adventures har vi en opplevelse som er helt unik! Har du noen gang kastet et øye på de tøffe RIB-båtene som suser forbi alle trejektene? Nå kan du bli med på denne elleville opplevelsen med RIB-safari i Oslofjorden! Hold deg godt fast! Denne båten kan gå opptil 50 knop!

Pris: fra 799 NOK per person

Les mer på: TrueStory – RIB-safari i Oslofjorden

Luksus spaopphold på THE THIEF

 

the thief

 

Har du egentlig lyst til utlandet i sommer, men lommeboken eller tiden strekker ikke helt til? Så burde du vurdere The THIEF og deres Luksus spaopphold, for her får du det beste av det beste av spaverdener og hotellet generelt er kåret til en av Norges beste. Det er ikke rart at kjendiser som Adele og Bill Gates har tilbragt noen netter der. Et stykke utland midt i Oslo.

Pris: 5.790 NOK for 2 personer

Les mer på: TrueStory – Luksus spaopphold på THE THIEF

 

Kanotur i Østmarka

 

Hva mer gjemmer seg i vakre Oslo? Oppe i Østmarka kan du oppleve stillhet og sinnsro i naturskjønne omgivelser. Denne kanoturen er perfekt til dem som trives godt i eget selskap eller med noen spesielle. Hør fuglene kvitre, se det urørte vannet bevege seg ved padleårene og pust godt inn og ut. Hva kan bli bedre?

Pris: 900 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Kanotur i Østmarka

 

 


Sommeraktiviteter i Norge


 

Som vi tidligere nevnte, så har en fugl hvisket til oss at nordmenn gjerne vil være aktive om sommeren. Med andre ord står fjell, skog, natur og friluftsliv relativt høyt på listen over de mest populære sommeraktiviteter i Norge. Så vi har ikke gjort annet enn å bøye oss i støvet for nordmennenes ønsker angående sommeraktiviteter og forberedt en saftig liste over ting å gjøre i sommeren. Alt fra å få en “crash course” møte med Norges naturkrefter gjennom rafting, til en mer “soft launch” med noen bobler i glasset på en yacht blant de majestetiske fjell i Lysefjorden.

Vi har så også kategorisert Norges sommeraktiviteter inn i forskjellige landsdeler, så det blir enklere å planlegge. Vil du utforske din landsdel, eller prøve noen sommeropplevelser andre steder i landet? Pakk matpakken og noen ekstra sokker, og vær klar for “ut på tur, aldri sur!”

 

Sommeraktiviteter på Vestlandet

 

Rafting på Voss

rafting voss

Har du hatt en nysgjerrighet for rafting og hvordan det kan føles når du på hengende håret klarer å holde deg i båten, mens vannspruten ikke samarbeider? Da har du sjansen med denne sommeraktiviteten, for du trenger ikke noe erfaring fra før for å få en bit av denne adrenalinen.

Pris: 1.240 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Rafting på Voss

 

Zipline på Ulriken

De beste sommeraktivitetene er de som tar plass utendørs. Zipline er dermed den perfekte opplevelsen for å oppleve fantastisk utsikt over Norges landskap! I Bergen finnes det en zipline på Ulriken som gir deg utsikt over byen og de 7 fjell. Nærmere fugleperspektiv kommer du ikke!

Pris: 450 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Zipline på Ulriken 

 

RIB-safari i Bergen

RIB-safari er også tilgjengelig i Bergen! Opplev byen fra kysten i Norges råeste charter-RIB, og få uforglemmelig opplevelser over både by og hav. Et lite adrenalin-kick får du også!

Pris: 595 NOK per person

Les mer på: TrueStoy – RIB-safari i Bergen

 

Fossrappellering på Voss

rappellering

Trenger du en god dusj, så er denne opplevelsen verdt å prøve. For her kan du få den beste dusjen av ditt liv. Du får muligheten til å rappellere ned et 100 meter høyt fossefall og er nok en av de mest unike sommeraktivitetene Norge har å by på.

Pris: 1.050 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Fossrappellering på Voss

 

Spektakulære Kajakkdager i Gudvangen

 

kajakktur

Er du glad i norsk natur, så vil du elske denne opplevelsen. At Nærøyfjorden og Gudvangen er en del av UNESCOS naturarv i Norge, er vel en grunn nok, men her får du så komme til så og si utilgjengelige plasser og dette med kajakk.

Pris: 2.795 NOk per person

Les mer på: TrueStory – Spektakulære Kajakkdager i Gudvangen

 

Cornelius Sjømatrestaurant – Eat the Fjords

Planlegg en lunsjavtale utenom det vanlige. Ute i skjærgården finner du alle ingrediensene til det perfekte måltidet. Bli med å plukke ferske råvarer rett fra havet med en lunsjtur med Bergen Fjord Adventures. Det smaker enda bedre når man har laget det selv! Etter alt er hentet inn, blir det lunsj på en koselig holme med bål og kos.

Pris: 795 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Lunsj – Eat the fjords hos Cornelius Sjømatrestaurant

 


Sommeraktiviteter i Midt-Norge


Opphold med Rafting på Rondane Høyfjellshotell

Det er vel litt kjipt å måtte kjøre i flere timer etter en så røff og tøff opplevelse som rafting? Ved Rondane Høyfjellshotell kan du se frem til et opphold inkludert rafting! Spis en god frokost på veien dit, få adrenalinet brusende i blodet ved rafting-opplevelsen, og nyt en fantastisk 3-retters middag på høyfjellshotellet! Drøm søtt, og nyt en deilig frokostbuffet før avreisen.

Pris: 4.300 NOK for 2 personer

Les mer på: Rafting og Opphold hos Rondane Høyfjellshotell

 

Moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark

moskussafari

Det er kun få steder i verden man får oppleve den majestetiske moskusen – blant annet her hjemme i Dovre Nasjonalpark. Så i tillegg til at du får tilbringe noen rolige sommerdager i nasjonalparken, så er det en stor sjanse for å oppdage det arktiske beistet.

Pris: 425 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark

 

SUPtur i Trondheim

 

sup tur

 

Dette er nok blant de mest populære sommeraktivteter i Norges land, for du trenger ikke å ha forkunnskap for å ta del i denne vannsporten. Dog denne reisen tar deg ned Nidelven, hvor du så i tillegg til å ha de moro og kanskje få et vaskebrett på turen, får oppleve Trondheim fra sine andre fotogene sider.

Pris: 400 NOK for GIGA brett eller enmannsbrett

Les mer på: TrueStory – SUPtur i Trondheim

Les også: Beste opplevelser i Trondheim

 

Sommeraktiviteter i Lofoten

 

Nybegynnerkurs i surfing

kurs i surfing

 

Surfedrømmen trenger ikke å være så langt borte. Norges land er velsignet med Unstad, som har vært en surferparadis i nesten et halvt århundre. Det som dog er litt mer spesielt med dette stedet, er at surfingen her blir regnet som arktisk surfing. Men ikke vær bekymret, Lofoten er også velsignet med den varme Golfstrømmen.

Pris: 1.195 NOk per person

Les mer på: TrueStory – Nybegynnerkurs i surfing

 

Midnattssolsafari fra Andenes

 

Bryllupsgave

 

Dette er en opplevelse som selveste National Geographic har kåret til en av verdens beste. Og ikke uten grunn, for det er ikke ofte man får muligheten til å oppleve Midnattsolen og i hvert fall ikke i en RIB i så flotte omgivelser som i selveste øyriket Lofoten.

Pris: 850 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Midnattssolsafari fra Andenes

Sommersnorkling i Lofoten

 

sommersnorkling

 

Lofoten er ikke kun smykket med flott natur over havoverflaten, men også med en frodig marin fauna under. Så ta en dag hvor du får det beste av begge verdener og dykk blant flotte skapninger i Lofotens fjorder.

Pris: 800 NOk per person

Les mer på: TrueStory – Sommersnorkling i Lofoten

 

Sommeraktiviteter på Sør-Vestlandet

 

Opplev Soloppgang på Preikestolen

 

preikestolen

 

Få noen flotte bilder til fotoalbumet, eller til Instagram, etter du har vært på denne unike vandreturen til Preikestolen. En sommerktivitet som kommer til å huskes, for turen starter mens alle sover og du får Preikestolens utsiktspunkt til deg selv når solen starter å komme opp i horisonten.

Opplevelsen er dessverre fjernet

 

Private Yacht Cruise til Lysefjorden

 

private yacht

 

Vil du ta en sommeropplevelse gir deg og dine en dag med luksus på et helt annet nivå. Og er fullstendig tilgjengelig for deg. Bobler i glasset? Ja. Privat yacht med en egen kaptein? Check. En reise inn i fjellriket i den glade Sørland? Jada, du får se Preikestolen fra dens føtter.

Pris: 15.000 NOK for 1-6 personer

Les mer på: TrueStory – Private Yacht Cruise til Lysefjorden

 

Om Windsurfingkurs i Kristiansand

windsurfing kurs

Du må ikke helt til Portugal for å få en god windsurfing opplevelse. Kristiansand har noen flotte strender, gode bølger og vind som gir deg gode forhold til å være en bølgeseiler for en dag. Det er bare å slippe alle bekymringer du har i hendene og ta noen timer til å nyte litt utlands-følelser.

Pris: 890 NOK for 1-8 personer

Les mer på: TrueStory – Om Windsurfingkurs i Kristiansand

 


Sommeraktiviteter for barn


 

Aktive barn, er glade barn. Og vi har en god magefølelse for at det gjelder også for voksne. Så vi har samlet noen aktive sommeraktiviteter for barn, som vi tror kommer også til å falle i smak hos hele familien. Vi starter med sommeraktiviteter i Norge og så runder vi av med noen andre tips til ting å gjøre om sommeren i Oslo og omegn.

 

Rafting aktiviteter for barn

 

Om du er klar for litt mer aktive sommeraktiviteter med barna i år, så anbefaler vi å hive barna i bilen og ta dem med på rafting. Både på Geilo og Voss ligger noen av Norges beste rafting elver, som passer også til småtrolla. Rolige elvestryk, lek i vannet og bare en god del familiehygge.

Familierafting på Geilo

 

familieraftning geilo

 

Pris: 590 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Familierafting på Geilo

 

Familierafting på Voss

 

rafting voss

 

Pris: fra 490 NOK per person

Les mer på: TrueStory – Familierafting på Voss

 

Vindtunnel opplevelser for barn

 

Vindtunnel opplevelser er i vinden for tiden og det kan du også være sammen med barna! Her får du noen glade og vindblåste ansikter på de neste familiebildene og generelt noen minneverdige øyeblikk med barna.

 

Indoor Skydiving på Voss

 

skydiving voss

 

Pris: fra 565 NOK per person
Les mer på: TrueStory – Indoor Skydiving på Voss

 

Prøv Vindtunnel i Oslo

 

Pris: 600 NOK per person
Les mer på: TrueStory – Prøv Vindtunnel i Oslo

 

Klatre aktiviteter for barn

 

Har du noen klatreaper av barn hjemme – eller kanskje er du selv en – så har Bergen to større klatreparker med ziplines, liner og annet moro for hele familien, og en Via Ferrata ved sjøen hvor så klatreapene må være minst 140 centimeter. Gode sommeraktiviteter for barn og en fantastisk måte å lufte hele familien på.

 

Tretoppklatring i Bergen

 

tretoppklatring bergen

 

Pris: fra 160 NOk per person

Les mer på: TrueStory – Tretoppklatring i Bergen

Finn fler aktiviteter i Bergen her.

 

En dag på Voss Klatrepark

 

voss klatrepark

Pris: fra 190 per person
Les mer på: TrueStory – En dag på Voss Klatrepark

 

Klatring på Via Ferrata i Bergen

 

via ferrata bergen

 

Pris: fra 590 NOK per person
Les mer på: TrueStory – Klatring på Via Ferrata i Bergen

 

Det er også mange sommeraktiviteter i Østfold for barn, blant annet Eventyrfabrikken og det som har blitt kåret til beste badeland, Østfoldbadet. Mangler du dog flere sommeraktiviteter for barn eller sommeraktivteter i Østfold, ikke hold tilbake med å ta kontakt med oss!

 

Snipp, snapp snute – nå starter sommer eventyret!

 

Vil du ha mer inspirasjon til opplevelser?

Meld deg på vårt nyhetbrev og få ukentlig inspirasjon til store opplevelser. Som takk for din påmelding, får du også 10% rabatt på valgfri opplevelse!
Erik Støhle
Mitt navn er Erik og jobber som tekstforfatter hos TrueStory. Jeg er fan av kultur, byliv, reise og spennende opplevelser. Når jeg ikke skriver om opplevelser liker jeg å skrive om film, musikk og aktuelle hendelser.