Lyset, vannet & naturen – Guide til Nordens beste spahoteller


i Guides, Opphold

 

 

Forestillingen om det nordiske har lenge strukket sine røtter langt ned gjennom Europa og inspirert syden til å omfavne de kjølige, nordiske himmelstrøk som Skandinavere til dags dato har tatt patent på når det gjelder interiør, mat, mote og design. Nå er turen kommet til spahotellene som kan opplevelse the Nordic way med en totalopplevelse med en kombinasjon av velvære, avslapping og natur.

Lyset, vannet & naturen

spa hotell norge

Lyset skjærer seg gjennom bomullsdottene på himmelen, som har samlet seg opp til tunge klumper og skiller dem med en enorm kraft fra hverandre for å sende en stråle ned mot jorden. På sin vei treffer den en dråpe som henger på et blad. Dråpen slipper øyeblikkelig taket på sikkerheten og lar seg falle i samme fart som strålen mot jorden, som lydløst deler seg opp i flere dråper.

 


Vil du hoppe over inspirasjonen og direkte til oversikt over spahotell i Norge?

Dem kan du finne under.

→ Spahoteller i Norge ←


Lyset og vannet er det som gir liv i naturen og er derfor ikke tilfeldig at det er de elementene som sette i spill på de nordiske spahotellene. Her vil du oppleve hvordan kombinasjonen av lyset og vannet vil gi nytt liv til en trøtt kropp og gi deg mulighet for å la tankene vandre i de varme og behagelige omgivelsene med naturen tett på.

Når du tar på spahotell i Norden, så vil du oppleve hvordan lyset, vannet og naturen brukes på en helt spesiell måte og som du ikke vil oppleve andre steder utenfor Skandinavia. Spaavdelingene går som regel etter en fast design, som inviterer en til å slappe av og roe ned et par hakk, og så du får en mulighet for å lukke omverdenen ut og ta inn inntrykkene fra lyset, vannet og naturen til deg.

Vi har samlet de beste spahotellene i Norden til deg og her får du mulighet for å gå på oppdagelsesferd i Danmark, Norge og Sverige, så du selv kan oppleve hvordan en nordisk spaopplevelse vil komme til gode for både kropp og sinn.


Forfengelige Vikinger

I de gode, gamle dager var Romerriket et spamekka, hvor bedehus, dampbad og spabehandlinger tiltrakk befolkningen. På dette tidspunktet ble det ikke sett på som en luksus å ta lange bad for å pleie kropp og sjel, men det ble i stedet praktisert som en fundamental del av hverdagen i imperiet, hvor både rike og fattige vandret til byens store badehus for å få en god skrubb.

De fleste kjenner historien om romernes begeistring for å fremstå rene og velstelte, men det er derimot mange som ikke vet at noe av den samme historie kan fortelles om folket som levde på de nordiske breddegrader.

De fleste har vel en forestilling om at vikingene var noen svette, brutale typer som hatet vann. Tro det eller ei, så var vikingene faktisk veldig glade for varme bade- og skjønnhetsbehandlinger. I vikingtiden hadde man offentlige badehus mange steder i Skandinavia og de forfengelige vikingene var hygienemessig langt foran andre steder i Europa, hvor man basket seg 1-2 ganger om året i forbindelse med høytidene. Vikingene hoppet derimot i badebaljen hver lørdag. Lørdag betyr fremdeles vaskedag og stammer fra det nordiske ordet laugardagur.

Skitt & kanel

Med middelalderens inntog i Norden, ble vikingenes vaskevaner fortrengt og i en periode på mer enn 200 år hadde man en forestilling om at vann var farlig og hadde skyld i epidemier og utbrudd på sykdommer. Man mente nemlig et varmt bad åpnet huden og gjorde den mottakelig for sykdommer og derfor skulle den herdes med møkk!

Langsomt ble det det heldigvis en forandring i forestillingen om at vann og vask ikke hadde noe gunst eller helbredende effekt på de skrantende nordboere. Og med badehotellenes inntog i slutten av 1800-tallet, begynte badene å vende tilbake på en mer jevnlig basis. For helsens skyld, selvfølgelig.

I dag blomstrer vikingenes baderutiner i stor stil. Men årsaken til badene har endret seg med tiden. Når nordboerne tidligere vasket seg for hygienens skyld, er det i dag avslappelse, nytelse og velvære som er på prioritetslisten på mange spahoteller i Norden.

Nordens Beste Spahoteller

Norge ligger helt til vest på Nordens fastland og er landet hvor følgende rykter florerer; isbjørner vandrer rundt i gatene, menneskene bader i olje fra Nordsjøen, alle er fiskere og generelt bare et hardbarka folkeslag. Akkurat som sine viking-forfedre. Selv om det ligger noe sannhet i det og Norge har nok tatt eierskapet på vikingtiden, så er landet faktisk like søtt som sin “söta bror”, Sverige, og på samme nivå sofistikere som Danmark.

Det ligger derfor en stor dikotomi i Norges merkevare, skal landet sammenligne seg med det gamle brutale eller det nye kultiverte? Vel, Norge har heldigvis funnet den gylne middelvei gjennom sine spahoteller, som har funnet inspirasjon fra de ragende fjell og dype fjorder og er der den perfekte balansen mellom det rå og mindfulness skapes.

Derfor kan du forvente å se spahoteller i Norge rett ved kysten, hvor du i ro og varme har utsikt over det majestetiske fjell- og fjordlandskapet. Eller du kan finne jacuzzier utendørs for å merke kontrasten av den autentiske naturen og komforten av varmen. Opplevelsen med naturens og velværens motpoler er også gjenskapt innendørs i de fleste spahoteller i form av fossefall, kalde kulper, varme saunaer og kildevann direkte fra naturen.

The THIEF

Nordens Beste Spahoteller

The THIEF er et verdensberømt spahotell, hvor kjente stjerner jevnlig overnatter.

The THIEF er hotellet som nok stjeler litt oppmerksomhet fra andre spahoteller her til lands. Dette er Stordalens mesterverk som ligger å pryder Tjuvholmen og er et spahotell som ikke kun har anerkjennelse i Norden, men også på verdens basis. Den har nok vunnet flere titler og priser, enn det har vært verdensstjerner inn gjennom dørene. Altså, til og med før hotellet åpnet ble The THIEF en del av den eksklusive hotellnettverket Design Hotels og glidde rett inn i familien med dens dedikasjon til design. Med interiørarkitekten Anemone Wille Våge i spissen, har hun forvandlet hotellet til et designperle med møbler og interiør av nasjonale og internasjonale designere.

Denne eksklusiviteten går selvfølgelig gjennom alle vegger på hotellet og du kan finne kvalitet i alle ledd – alt fra THIEF SPA og THIEF FOODBAR og har målet om å gi hverdagsluksus til mannen på gata og ikke kun Adele og Justin Bieber. Allerede nå skal det vel nevnes at The THIEF er kåret til et av de beste hotell i verden og er også flott rangert på “The Gold List 2016” av det prestisjefylte reiseguiden Condé Nast Traveler. Spaopplevelsen er unik og eksklusiv, og THIEF SPA har blant annet inspirasjon fra norsk natur, hvor dem har brukt skifer og mose som en del av gjenskapelsen av det.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Tjuvholmen er jo midt i smørøya i Oslo og rett over Tjuvholmens dørstokk ligger Aker Brygge med et yrende liv. Her finner du alt av restauranter, puber, shopping muligheter og mye mer. Om du tar vandreturen litt lenger kan du besøke det historiske Akershus Festning eller det kulturelle Operahuset. Mulighetene er mange! Om du er interessert i litt mer action, kan du faktisk ta deg et eventyr i Oslofjorden! RIB Oslo står nemlig klar med sine raske RIB-båter rett utenfor The THIEF.

Se spahoteller i Oslo

 

The Well

 

Først skal vi presisere at The Well ikke er et spahotell, men et gigantisk spaparadis som vi ikke kan unnvære å ha med på vår spa guide i Norden. For stedet er tross alt et av de største velværesenter i Norden med sine 10.500 kvm og har 11 forskjellige kulper og bassenger, 15 badstuer, 5 lounge, over 100 dusjer og alt et voksent menneske trenger for å balansere kropp og sinn. Altså, en plass for en real mental detox.

Når det er nevnt, så er det nemlig ikke lenge til The Well oppgraderer fra å være et av de største spa i Norden, til et gigantisk spahotell. Planene er allerede i gang og det er i 2019 du vil få muligheten for å subbe dine The Well tøfler direkte fra hotellrommet til The Well spa. Men mens vi venter på den ultimate spahotell oasen, har The Well samarbeid med mange av Oslo sine store hoteller og det går også en egen The Well shuttlebus fra Plaza Hotel. Utover det er det kun 15 minutters kjøretur fra Oslo sentrum og det er gode kollektivtilbud til Granholtet bussholdeplass, hvor The well ligger, fra Oslo sentrum.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

The Well er jo like over Oslos dørstokk og det er mange ting å finne på i området, spesielt om du har et spa hotell i Oslo. Vil du fortsette det avslappende oppholdet i Norges metropol, anbefaler vi en tur på National teateret eller en kulturell tur til Vigelandsparken. Vigelandsparken er den største skulpturparken i verden og der kan du også pakke med en piknikk korg å bruke noen timer til å nyte kultur. Trenger du derimot litt kontrast til hele, er Zipline på Holmenkollen et godt bud!

Farris Bad

Nordens Beste Spahoteller

Farris Bad ligger over en næringsrik kildevandsgrotte, som har en stor betydning for spahotellet // (Foto: www.facebook.com/farrisbad)

Farris Bad er et av Nordens vakreste spahoteller og har en strategisk beliggenhet rett over en næringsrik og helsebringende kildevannsgrotte. Dette er faktisk gammel viten og Norges kultur-veteraner som Ibsen, Bjørnson og Hamsun har besøkt dette stedet utenfor Oslo for velvære og mindfulness. På hotellet kan du velge mellom ulike spapakker og 50 ulike spabehandlinger for alle behov. Farris Spa har selvfølgelig sitt egen spa område, men saunaer og en utendørs jacuzzi med utsikt over havet. Velvære blir det ikke kun av fasilitetene, men også maten. Hotellet har basert sine måltider på lokale råvarer og spesielt er frokostbuffeen basert på helse og sunnhet.

Når vi nå har konstatert at Farris Bad er et must for å samle krefter og velvære, og finne en balanse mellom kropp og sjel, så går vi videre til andre viktige punkter å nevne. Nemlig å utdype hvorfor dette spahotellet er et av Nordens vakreste! Til og med innen du har entret hotellet, kan du se at det har blitt gitt ekstra oppmerksomhet til estetikk og design. Når du har kommet deg gjennom dørene, er det som å vandre rundt i et dynamisk kunstgalleri. Bare å ta en liten vandretur i gangene får du en kunstopplevelse med små kunstverk du kan stoppe å se på.

→ Les mer hos farrisbad ←

Opplevelser i nærheten

Om dere er klare for en liten rundtur i Larvik, skal dere bare straka veien til Bøkskogen hvor folk har vandret og funnet roen siden 1800-tallet. Deretter kan vandreturen gå videre til Thor Heyerdal sitt gamle nabolag. Hans barndomshjem ligger nemlig på Steingata 7. Siden han var den eneste sønnen av en bryggerieier, kan dere ta en øl i hans ære på Larvik Mikrobryggeri, ikke langt fra Farris Bad. Rett over gata finner du Larvik Museum, hvor du kan få litt kulturell input.

Sundvolden Hotel

Nordens Beste Spahoteller

På Sundvolden Hotel går natur, mat, velvære og kultur hånd i hånd.

Kun 45 minutter fra Oslo og gjennom den eventyrlige Krokskogen, ligger Sundvolden Hotel. Et hotell hvor natur, velvære, mat og kultur er dypt forankret. Røttene går helt tilbake til de gamle ferdsels tider for over 300 år siden, hvor Krokskogen var et møtepunkt og Sundvolden et sted for en god natts søvn og hjemmelaget mat for ferdafolk. Du kan da forestille deg hvor perfeksjonerte de gamle verdiene er den dag i dag og Sundvolden Hotel er nå møtepunkt hvor gammel historie og den moderne fremtiden møtes.

Hvor kommer så spahotell sjelen frem? Vel, på grunn av dens lange løp om og gi ly og et hjem til mennesker, ligger det en form av velvære i den historien som ligger i veggene på Sundvolden Hotel. Dens moderne vri ligger i hotellets fokus med å skape en en tilstedeværelse. Mest av alt tilstedeværelsen i naturen og de flotte omgivelsene, men også ved å finne roen i utendørs jacuzzien som ligger midt i det hele. hotellet har også nøye utvalgte spabehandlinger som har fokus på å mindfulness og avslapning. Velværen blir selvfølgelig styrket gjennom maten som er basert på lokale råvarer fra fjorden eller bønder.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Er du en golfentusiast, er dette det perfekte sted å finne frem dine beste golfkøller! Sundvolden Hotel har sin egen avtale med Tyrifjord Golfklubb og blir regnet som en av Norges vakreste golfbaner. Er ikke golf helt din greie, kan du være med på en vinsmaking på hotellet som har sitt eget sortiment av kvalitetsviner. Ellers må vi ikke glemme at dette området er verdt en spasertur og spesielt opp til Kongens utsikt som er en topptur rett bak Sundvolden Hotel og hvor mange kunstnere har funnet inspirasjon til sine mesterverk.

Son Spa

Kun en time fra Oslo vil du møte Son Spa som har fått det fine kallenavnet “kystperlen”. Denne kystperlen er nemlig plassert rett ved siden fjorden og som du kan forestille deg gir det perfekte utsyn til essensen av Norge – det råe, autentiske og vakre. Son Spa er da ikke uten grunn et av de mest idylliske spahoteller i Norge. Idyllen fortsetter i spaavdelingen på 2.000 kvm som blir skrytt opp til skyene av besøkende. Den har et toetasjers spaavdeling og mange ulike spabehandlinger. Vi skal heller ikke glemme å nevne utendørs jacuzzien, hvor du kan nyte det varme fra jacuzzien, mot kontrasten fra den kjølige vinden fra sjøen og en fantastisk utsikt.

Med andre ord er idyll og spa dekket i stor grad, men vi skal heller ikke glemme å nevne at Son Spa også tilbyr noe annet klassisk for norske spahoteller – maten. Norge har en stolthet med lokale råvarer og er også en viktig del av Son Spa. Frukost og lunsj buffeen har et stort utvalg og selvfølgelig er dere sikret en god matopplevelse senere på dagen, med utsikt over havet. Er også treningen en viktig del av opplevelsen, er dere også sikret et treningssenter med gode muligheter.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Son er et tettsted og kunstnerby ved Oslofjorden og har historisk sett vært en hollenderby og var på den tiden en viktig tømmerhavn. Derfor kan en liten vandretur i byen være en god aktivitet, hvor du får oppleve de klassiske trehus og sjarmerende, trange smug fra hollendertiden. Som en gammel havneby, er også havnen verdt å besøke som blir sagt til å være en av de flotteste havner ved Oslofjorden. Er du interessert i historien, er Son Kystkultursenter er verdt å nevne. Dere kan også vandre litt tilbake igjen i tiden ved å besøke Hallanderiet, som er en gammel mini-landhandleri fra 1911.

Danmark er den sørligste av skandinaviske nasjoner. Sammenlignet med Norge og Sverige, er Danmark arealmessig et miniputland. Likevel flagrer det røde-hvite flagg stolt om kapp med bøkens raslende grener og kystens klukkende bølgekast. Det er nettopp her i dette smørhullet mellom bøk og bølger at man kan finne de fleste spahoteller i Danmark.

I det store og det hele spiller vannet og havet en stor rolle i danskenes forståelse av dem selv som et folkeslag. Det skyldes uten tvil i at landet har vært en stor sjøfartsnasjon i gode gamle dager, men også at man fra alle kroker i landet kan komme til kystene på under 1 time. Her er det fri adgang til den friske havluften, sand mellom tærne og aktiviteter på vannet. Haver er fristedet til mange dansker.

Det er den samme følelsen mange spahoteller i Danmark har videreført. Her kan man også oppleve et fristed, hvor det er høyt til himmelen så tankene kan fly og hodet kan tømmes. De rolige omgivelsene i naturen inviterer nettopp til å pleie både kropp og sjel! Og selv om hverdagen kjører på skinner, kan det være deilig å ta et avbrekk og besøke noen av de danske hoteller med spa. Spa som ligger og viser frem sine bygninger i blant de brede bøker i Nordjylland til de sørligste spahoteller på Sjælland.

Hotel Thinggaard

Nordens Beste Spahoteller

Hotel Thinggaard inviterer på lyse spaomgivelser og mat fra lokalområdet.

I utkanten av Thy Nasjonalpark ligger Hotel Thinggaard og med den ville naturen som den nærmeste naboen, spiller forholdet til det vestjyske landskapet en stor rolle i opplevelsen av å være på dette spahotellet i Jylland. Utstrakt mellom de barske vestavinder, som får bølgene til å slå inn mot land, og det rolige, frodige klimaet på Limfjorden, får Hotel Thinggaard det beste fra begge verdener. Både i deres gastronomi og deres spaopplevelse.

Et stenkast unna Hotel Thinggaard ligger Sydthy Kurbad, som blir sagt til å være en oase av velvære her i utkanten av Danmark. Start besøket i Kurhaven, som går under navnet “De 4 årstider”, fordi den blomstrer året rundt. I Kurgaven kan du lene deg tilbake til villmarksbadet eller sette deg til rette i svette-tipien, som fører tankene videre til indianerne på prærien. Den ville vesten er med andre ord kommet til Vestjylland. Kurhavets største attraksjon er en sauna med glassgulv, som er bygget på planker over en sjø så du kan se gullfiskene svømme rundt under deg.

Innendørs kan du forlenge din sauna-opplevelse i 3 forskjellige saunaer eller gå videre til de kalde og varme dusjer. Sett av godt til til å sæenge deg i massasje bassenget under stjernehimmelen, for det er nemlig der du vil kunne merke hvordan kroppen slapper av.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheden

I nærheten av Hotel Thinggaard finnes det et stort spekter med opplevelser. Turen til den berømte Cold Hawaii er nemlig ganske kort og du kan derfor raskt ta turen til et av Europas beste surfesteder – om du er klar for å bruke krefter på surfing. Hvis du ikke har lyst til å ta håndbak med Vesterhavets bølger, er det opplagt å gå lange turer i Thy Nasjonalpark eller vandre mot Limfjorden, hvor du kan samle østers eller utforske dyrelivet fra en RIB-båt. Det sies at det lever omkring 2.500 seler i Limfjorden og de dukker gjerne opp når solen skinner.

Marienlyst Strandhotel

Nordens Beste Spahoteller

Kronborg lyser i horisonten ikke langt fra Marienlyst Strandhotel.

På nordsjællandske strandkant med utsikt over Øresund og Kronborg Slott, ligger Marienlyst Strandhotel og speider ut i horisonten som representant for de beste spahotellene på Sjælland. Her kan du senke deg ned i den oppvarma jacuzzien på spaterrassen og nyte utsikten fra første rad, mens naturens lyder og inntrykk fungerer som bakgrunnsmusikken som får deg til å slappe av. På Marienlyst Strandhotel er alle rommene fylt med inspirasjon fra naturen. Blant annet er det garanti for at du får utsikt over havet og stranden, uansett om du bruker panoramabadet eller en av badstuene, og en utsikt som skifter utseende ut fra humøret til været.

Besøker du Marienlyst Spahotel anbefaler vi å prøve saltterapien, som er en gammel, dansk tradisjon. Her får du tid til å slappe av i meditative omgivelser mens du puster inn den sunne, salte havlukten og tar inntrykkene fra lyset til deg. Opplevelsen gir ro i hodet og får kroppen til å slappe av, så du kan fortsette ditt besøk i spaet med en fornyet balanse mellom kropp og sinn.

Marienlyst Strandhotel er et av de gamle, danske badehoteller, som har en lang historie bak seg og som er implementert i stedets innretning og atmosfære. Dette 4-stjerners spahotellet har gjennom 155 år tilrettelagt lokaler til besøk fra både kongelige og alle oss andre. I dag er hotellet et moderne og internasjonal møtested hvor du kan både oppleve gastronomisk perfeksjon og moderne, nordiske spafasciliteter og vakre naturopplevelser som inkluderer morgensvømmetur i Øresund og en gåtur langs strandkanten etter middagen.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Kyststripen på nordsjælland er fylt med opplevelser, som er opplagte å besøke hvis du er i nærheten av Marienlyst Strandhotel. Kun få minutter fra spahotellet finner du Kronborg Slott, som har vært et viktig byggverk i Danmarks historie og er et spennende besøk. Langs kystene er det gode muligheter for kitesurfing, hvis du har behov for å gjøre noe aktivt. Er du derimot sulten på noe annet, kan du ta turen til København for å spise lekker mat hos Mads Cortsen eller på michelin-restauranten Kokkeriet.

Hotel Viking

Nordens Beste Spahoteller

Som navnet antyder, byr Hotel Viking på en autentisk, nordisk spaopplevelse.
(Foto: facebook.com/HotelVikingDK)

Et spa hotell i Danmark er alltid i tett forbindelse med naturen og når du besøker Hotel Viking, vil oppdage at det ikke er noe unntak her. Hotel Viking ligger i den hyggelige, lille havnebyen Sæby med fri tilgang til Kattegat kun 300 meter fra hoveddøren. Stranden og skogen grenser også opp til stedet, så hvis du trenger å oppleve den nordjyske naturen på egen hånd, så er det mange naturopplevelser som venter på deg der.

Hvis du søker etter hoteller i Nordjylland med spa, skal du forbi Hotel Viking. Her kan du oppleve stilleområdet Aqua Spa, hvor praten blir fortrengt av ro og tilstedeværelse, mens du benytter deg av wellness fascilitetene og slapper av. Deretter kan du bevege deg videre til den 2.700m2 store wellness avdelingen, hvor du kan igjen snakke fritt og oppleve vekslingen mellom samtale og ro. På takterrassen kan du nyte utsikten over Kattegat og tretoppene, mens du slapper av i bassengene og kan veksle fritt mellom utendørs og innendørs spafascilitetene på spahotellet.

På Hotel Viking serveres det også mat i A la Carte-restauranten Asgaard, hvor du etter en dag med spa kan stille din sult med sesongen lokale råvarer. Skal det være noe lett, kan du spise på Café Norh, hvor du kan gjerne vandre inn med din morgenkåpe. Deretter er det bare å slenge den av igjen og direkte tilbake til spaavdelingen.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Fra Hotel Viking er det ikke langt til Nordjyllands hovedstad Aalborg som har mange opplevelser å tilby. Opplev “Nordens Paris” på sykkel eller lær området bedre å kjenne på en gastronomisk food tour, hvor du får smake på lokale spesialiteter. Har du en søt tann? Så kan du stikke forbi Søberg Sjokolade, som leverer virkelig god kvalitetssjokolade og som står klar med smaksprøver som kan gjøre den største sukker-entusiasten glad. Er været med dere på selve dagen, kan også Aalborg ved vannet og er en hyggelig måte å oppleve byen på.

Hotel Vejlefjord

På Hotel Vejlefjord er det utsikt over fjorden fra spaet.

Hotel Vejlefjord har en storslått park foran hotellet, er omringet av en grønn skog og ligger med utsikt over fjorden, så det tar kun noen minutter å nå strandkanten. Hotel Vejlefjord ble opprinnelig bygget som et sanatorium i 1895, men er i dag et av Danmarks førende spahoteller og har landets eneste Thalasso spa. Thalasso Spaet er innrettet etter et nordisk forbilde og består av saltbad og saltsauna som øker blodgjennomstrømningen, styrker immunforsvaret og har en pleiende innvirkning på huden.

På spahotellet i Vejle finner du også De Termiske Badene som er inspirert av de romerske bad. Interiøret er preget av granitt som grenser opp til panorama vinduen, så du har fri utsikt til fjorden lenger borte. Her kommer naturen helt inn i spaet og mens du går fra bad til bad, blir du kontinuerlig presentert for naturens elementer: ild, vann, lys, mørke, kulde og varme. Alt som stimulerer dine sanser og preger din spaopplevelse.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Hotel Vejlefjord igjen og igjen blir kåret til skjønnhets- og spapriser. Senest i 2018 ble de nominert til hele to kategorier i Danish Beauty Award. Det er nemlig stor variasjon på utvalget på spafascilitetene på Hotel Vejlefjord og det hersker en rolig atmosfære på stedet som er med på å senke dine skuldre og gir deg lyst til å bli.

 

Opplevelser i nærheten

Naturen omkring Hotel Vejlefjord er noe av det fineste Danmark har å by på, med bøkskog og små bekker som sildrer langs skråningene. Gå en tur langs skogen, gå forbi stranden ved fjorden og bruk tid i hotellets park hvor du kan nyte god utsikt. Du kan også kjøre videre til Vejle sentrum hvor handelen blomstrer og caféene serverer kaffe i solskinnet. I nærområdet kan du også oppleve Skærup Zoo, som har mange eksotiske dyr eller kjøre videre til den eneste muligheten for Bridgewalking i Danmark. På denne opplevelsen krysser du Lillebælt i 60 meters høyde på turen mellom Jylland og Fyn.

Kurhotel Skodsborg

Nordens Beste Spahoteller

På Kurhotel Skodsborg faller morgensolen inn gjennom hotellrommets vinduer.
(Foto: facebook.com/kurhotelskodsborg)

Kurhotel Skodsborg holder et internasjonalt nivå når det kommer til spa, men dem implementerer på samme tid nordiske tradisjoner. Tradisjoner hvor naturen, lyset og vannet smelter sammen til en fullført opplevelse. Du kan begynde spaoppholdet på Kurhotel Skodsborg på treningsmaskinene og derfra gå videre til spaavdelingen hvor dine trøtte muskler får merke ekstra godt på den avslappende effekten fra spafascilitetene. For i I spaområdet finner du nemlig 16 forskjellige fasciliteter som veksler mellom kalde og varme bad.

Bruk tid i hydrospaet som er utformet som en grotte og hvor massasjedysene løsner muskler og spenninger. Deretter kan du vandre videre til enten soft sauna eller hot sauna. Når du har fått varmet opp kroppen, kan du fortsette med et klassisk dampbad eller rhassoul, før det blir tid til en liten svømmetur eller å oppleve Spa Rain. Som du kan forstå er det ikke rart at Kurhotel Skodsborg vant World Luxury Spa i 2016.

Når du trenger en pause fra de mange spafascilitetene, kan du trekke deg tilbake i relaxloungen hvor du kan få noe forfriskende drikke og la tankene fly. Deretter kan du fortsette din spaopplevelse eller hive på klær å finne restauranten. På Kurhotel Skodsborg har de fokus på de nordiske råvarene og maten tar derfor for seg sesongens ingredienser. Spiser du i Restaurant by Kroun eller Brasseriet, kan du nyte middagen med utsikt over Øresund.

 

Opplevelser i nærheten

Turen fra Kurhotel Skodsborg til København er ikke det lange stykket, men til gjengjeld er den overveldende vakker og tar deg gjennom den nordjyllandske riviera. På vei mot byen kan du ta et stopp for å prøve undervannsjakt eller du kan fortsette å holde fokus på å nå byen. Der kan du oppleve historiske byvandringer eller spennende smaksopplevelser som dinner in the dark eller champagne smaking. Det er opplagt å kombinere ditt besøk på et av de mange spahoteller i Sjælland med en svipptur til hovedstaden

I smørhullet mellom Norge mot vest og Finland mot øst, ligger det 3. største landet i Europa og kan sies å storebroren til de andre skandinaviske landene – eller søster avhengig av hva man foretrekker. Sverige har et rikt kulturliv, som har blomstret gjennom århundrer både innen musikk, litteratur, kunst og drama. Det har inspirert og fortryllet artister som Bellman til Abba og over til Strindberg og Lindgren.

Den størsten kunsten er derimot ikke menneskapt, for den svenske naturen er én av de fineste attraksjoner landet har å by på. Her får skogområdene lov til å spre seg ut i stor variasjon innenfor tre- og plantesorter som har hatt en avgjørende betydning for oppbyggingen av landet. Langs skogene rager klippene seg opp og fjellsidene ligger som monumenter i terrenget med lyden av elvens brusende kraft som kjemper seg gjennom den harde fundament.

Havet, elvene og sjøene har også hatt en stor betydning av Sverige og kraften fra det rennende vannet manifesterer seg som et gjennomgående element i Sveriges spahoteller. Gjennom spaopplevelsene gjenskapes det storslåtte i naturen som en balansegang mellom det harde og myke, det lyse og det mørke og det varme og det kalde. Når du tar på spahotell i Sverige vil du oppleve naturens essens være i spaavdelingene og langsomt kan du lene deg tilbake å nyte den naturlige opprinnelsen som vannets beroligende nærvær gir.

Ystad Saltsjöbad

Nordens Beste Spahoteller

Ystad Saltsjöbad ligger kun 1 times kjørsel fra København.

I den sørligste del av Sverige finner du en av Sveriges klassikere når det kommmer til spaopphold; Ystad Saltsjöbad. Siden 1897 har stedet vært et samlingspunkt for dem som trenger en pause fra hverdagen og har bruk for å innhente ny energi gjennom naturen og spabadene. Ystad Saltsjöbad ligger rett ved siden av Øresund og fra hotellet er det en storslått utsikt utover stranden.

Du kan begynne ditt spaopphold med en svømmetur i havet, men du kan selvfølgelig også gå direkte til spaområdet, hvor du finner jacuzzi, sauna og badebasseng. Bare for å gi deg et lite hint om hva som venter deg på spahotellet i Sør-Sverige. Ystad Saltsjöbad er belønnet med mange priser og rosende anmeldelser. Ikke kun for deres luksuriøse spaavdeling, men også for deres restauranter som du ikke må glemme å nyte.

Når du trenger en pause fra det kalde vannet og varme dusjer, kan du trekke deg tilbake til loungen og nyte utsikten over havet eller bare lene deg tilbake til de store daybeds og lese et blad. Mens ilden knitrer i peisen og holder deg var, og når tørsten melder sitt bud, så kan du bestille noe å drikke og ellers bare å lukke øynene og merke roen synke inn.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Fra Ystad Saltsjöbad til Malmø er det ikke langt og det vil være opplagt å ta veien forbi den hyggelige byen etter du besøkt det svenske spahotellet. I byen kan du nemlig ta på oppdagelsesferd i mange butikker og parker. Slå deg ned på Lilla torg med en avis og en kopp kaffe, eller bestill en lett lunsj og spis den mens du ser på det summende bylivet som flyter forbi. Malmøhus Slott er også verdt et besøk, hvor du kan oppleve historien til slottet. Du kan også ta turen til Akvariet med den tropiske regnskogen og korallrevsfiskene, hvor du kan gå på oppdagelsesferd blant planter, urter og den 1200 kvm. store økologiske slottshagen.

Falkenberg Strandbad

Nordens Beste Spahoteller

Det er alltid 25 grader i luften og 33 grader i vannet på Falkenberg Strandbad – året rundt.

På vestkysten i Sverige ligger Falkenberg Strandbad med direkte tilgang til stranden og Kattegat sine raslende bøktrær. Stedet inviterer deg til lange gåturer i strandkanten langs Skrea Strand, mens måkene sirkler over vannet og sender sine merkelige skrik ut i horisonten. Falkenberg Strandbad har fungert som et spahotell i Sverige siden 1937, hvor folk vandret til for å få en bit av den friske havluften.

Det samme er tilfellet i dag, hvor folk søker tilflukt i den prisvinnende spaavdelingen på falkenberg Strandbad for å få en pause fra hverdagen i champagne bassenget og relaxbadet. Om været tillater, kan du slappe av ute på spaterrassen og nyte den sørlige stemningen med basseng, sauna og utsikt over vannet. Om skyene skulle derimot samle seg, er det heldigvis alltid 25 grader i luften og 33 grader i vannet året rundt innenfor på Falkenberg Strandbad. Her kan du ta en dypp i bassenget, mens ilden knitrer i den store peisen bakerst i lokalet.

På Falkenberg Strandbad finner du forskjellige lounge som kan dekke alle dine behov. Har du behov for ro og avslapping, kan du la tankene fly fritt i ildloungen hvor daybeds are samlet rundt peisen. Er du mer for en festlig stemning kan du få bartenderen til å lage din yndlingscocktail på Orangeriet.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Området rundt Falkenberg Strandbad inviterer til opplevelser i naturen. Stranden og skogen grenser til spahotellet og gir en gyllen mulighet for lange gåturer i området. Ta på sykkeltur i Ätradalsleden og opplev de hyggelige stiene eller kom tett på dyrelivet i Grimsholmen Nature Reserve.

The Steam Hotel

The Steam Hotel er et av de svenske spahotellene som nevnes her fordi det hører til et av de beste spahoteller i Sverige. The Steam Hotel ble bygget i et 100 gammelt dampkraftverk, og derfor gjennomsyrer det industrielle og rå look spahotellets moderne og hippe interiør. Sammensmeltningen mellom de historiske bygningene og det moderne interiøret gjør besøket til noe helt spesielt.

I spaavdelingen på The Steam Hotel finner du dampbad og innendørs basseng, men du kan også henge ut på takterrassen. Takterrassen har en utendørsbasseng som er samlingspunktet for alle besøkende når det er fint vær utenfor. Her får du også servert hotellets beste utsikt siden de store panoramavinduene som gir fritt utsyn over sjøen Mälaren. Sjøen har tidligere hatt en stor betydning for The Steam, når den fremdeles fungerte som et kraftverk.

I Orangeriet kan du nyte en kjølig pre-dinner cocktail, før du går videre til middagen på en av The Steam sine go restauranter. Maten som blir servert her er basert på lokalt produserte råvarer og kokkene jobber kontinuerlig på å imøtekomme hensyn til miljø og bæredyktighet.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Når du besøker spahoteller i Stockholm og omegn, skal du også oppleve Sveriges hovedstad. Her kan du oppleve shopping og hyggelige caféer i Biblioteksgatan som er en sidegate til gågaten til turistene, Dronningsgaten. På Vasamuseet kan du få skipskultur for alle pengene. Generelt kryr Stockholm av spennende tilbud og severdigheter som du kan besøke direkte fra Storkyrkan i gamlebyen og Södermalm. Tiden kommer med andre ord til å fly.

Hotel Skansen

Nordens Beste Spahoteller

Båstad er en kjent, svensk kurbadsby.

I Båstad ligger Hotel Skansen direkte ut til havet ved Bjärehalvön, så skrik fra måkene og bølgebrusen er bakgrunnsmusikken til et opphold på dette spahotellet i Sverige. På Hotel Skansen finner du Kallbadhuset som er en del av stedets spaavdeling. Her kan du sitte behagelig og lunt i saunaen, mens du ser ut på Kattegat gjennom de store panoramavinduene. Kallbadhuset er nemlig bygget på stolper i havet og uansett hvor du befinner deg i Kallbadhuset, kan du merke naturens nærvær.

Du kan avslutte ditt besøk i saunaen med en svømmetur i havet, som du har direkte tilgang til fra Kallbadhuset. Om du ønsker å fortsette din spaopplevelse, kan du besøke det japanske utendørsbassenget som naturligvis er varmet opp. Det er en spesiell opplevelse å sitte i det varme vannet og merke havluften mot huden – kontrasten mellom den kjølige luften og det varme vannet, som vil gi din kropp ro og velvære.

Etter et besøk i Kallbadhuset, anbefaler vi at du drikker en smoothie eller en kopp kaffe ved peisen. Så er du nesten ved å være klar til å spise middag på Restaurant Sand senere på dagen. Båstad har en lang tradisjon som kursted på grunn av beliggenheten ved havet og den nære forbindelsen til de vakre naturopplevelsene. Hotel Skansen er et av spahotellene i Sverige, som gir deg en autentisk, nordisk spaopplevelse.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Bjärehalvön, hvor Hotel Skansen ligger, er et vakkert naturområde. Der kan du ved siden av den lange kyststrekningen gå på vandretur ved landskapet, som skifter mellom grønne marker og mørke klipper. Halvøya er neste fri fra bebyggelse og kystlinjen er derfor et naturreservat som spesielt fugleentusiaster vil finne av interesse. Gå en tur på vandreruten som er en del av Skåneleden eller hopp på sykkelen og følg sykkelruten Kattegatleden som går til Norrvikens Trädgårdar. Norrvikens Trädgårdar er et hageannlegg med mange forskjellige hager som ligger 6 km fra Bråstad.

The Lodge

Nordens Beste Spahoteller

Du får en spaopplevelse med Sveriges beste utsikt på The Lodge.

På toppen av Romeleåsen, 167 meter over havets overflate, finner du et av de mest spektakulære spahotellene i Sverige. Siden 1933 har The Lodge hatt et utsikt over det svenske landskapet og gir gjestene mulighet for å inhalere de skiftende årstidene som kontakt reflekteres i hotellet – om det er fra verandaen eller stemningen i restauranten.

Start spaopplevelsen på The Lodge i den utendørske jacuzzien som du finner på spaterrassen. Deretter kan du ta turen inn og besøke spaavdelingen, hvor du finner en ekte svensk badstue som viser det beste innen nordisk spa. Vår anbefaling er å prøve saunaen. Trenger du en spabehandling er det opplagt at du skal motta den etter du har brukt litt tid i saunaen.

Hvis du trenger pause fra spaet, kan du trekke deg tilbake til relaxlokalet, hvor du kan samle tankene innen du fortsetter med din spaopplevelse eller ønsker å gå tilbake til rommet. The Lodge er et lite hotell, men størrelsen har garantert en fordel. Du føler nemlig at hotellet aldri er overbefolket. Du kan derfor kose deg foran peisen eller drikke et glass vin på verandaen mens du nyter uforstyrret utsikten.

→ Les mer her ←

Opplevelser i nærheten

Området rundt The Lodge er kjent for sin vakre natur, så det er en selvfølge å ta en sykkeltur eller gå lange turer på Romeleåsen. Er du mer interessert i kulturen på Skåne, kan du ta en utflukt til Hackeberga Slott, som ligger kun 15 minutter med bil fra The Lodge. Slottet kan dateres tilbake til det 14. århundret, men de nåværende bygninger har kun et par hundre år bak seg.

 

Ta på spahoteller i Norden

Nå har vi presisert at spahoteller i Norden er mer enn kun å overnatte i en ukjent seng og å slenge seg i en jacuzzi for å glemme hverdagen litt. Det handler om den helhetlige opplevelsen hvor mange aspekter blir implementert for å vekke alle sanser, inntrykker og at du kan komme et steg nærmere balansen mellom kropp og sinn – og det meste gjennom naturens egne inspirasjonskilder. Sverige, Danmark og Norge har mye til felles og går som sagt under fanen the Nordic way, men landene har også sine unike særtrekk. Danmark har sin inspirasjon fra havet og frirommet det gir, Sverige en stillhet gjennom evige skoger og elver og Norge en like mektig ro som fjellene gir.

Gavekort på spahoteller i Norden

Selv om spahoteller i Norden har den helhetlige opplevelsen hvor mange av livets gleder blir samlet, så blir jo egentlig ingen spaopplevelser fullstendig i sin helhet uten å tilbringe tiden sammen med en du er glad i. Derfor finnes det heldigvis noen snertne ting som gavekort på spahoteller i Norden! Dette er en lykke i et lite kort som du kan gi som en liten overraskelse til en du vil ta med på en minnerik spaopplevelse.

Men, som du nok også er klar over, så trenger det ikke å være noe du skal være en del av, men et gavekort bare for å gi noen andre en fantastisk opplevelse. Det kan være en bryllupsgave til noen turtelduer du kjenner, en overraskelse til dine foreldre som fortjener litt tid til hverandre eller bare sende avgårde noen du er glad i på en tur som viser takknemlighet.

Neste spørsmål vil da være; hvor vil et gavekort på the Nordic way ta veien? Er det Sverige, Norge eller Danmark? Under får du links til hvert land og du kan enkelt booke et gavekort til de ulike spahoteller i Norden.

Snakker fjell, fjord, brunost og langrenn språket til den du er glad i, så kan du finne et gavekort på spahoteller i Norge her:

Det inkluderer spahotellene The THIEF, The Well og Sundvolden Hotel.

Går turen til Danmark, landet hvor Olsenbanden har gått amok, og hvor rugbrød med leverpostei og H. C. Andersen finnes i hvert husstand, kan du finne gavekort i Danmark her:

Det inkluderer spahotellerne Hotel Thinggaard, Hotel Viking og Marienlyst Strandhotel.

Er skog, volvo, elg, kjøttboller og IKEA noe for deg og dine, kan du finne et gavekort på spahoteller i Sverige her:

Det inkluderer spahotellene The Lodge, Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad og Skansen.

 

Avatar
Jeg er altmuligdama for opplevelsesportalen TrueStory Norge! Jeg er en opplevelses- og reiseentusiast, og er her for å inspirere og formidle opplevelser som gir samhold, minner og historier for livet.