14 idéer og forslag til hva man kan ønske seg til jul i 2021

Trenger du tips til hvordan man kan skrive en ønskeliste til jul? Og forslag til hva man kan ønske seg til jul når man ikke egentlig trenger noe? Heldigvis er vi her for å hjelpe deg med å sette opp noen spennende nye julegaver til ønskelisten.

 

1. Spaopphold på THE THIEF

Dette hotellet og deres spa trenger ingen introduksjon. Når kulden ligger over Oslo by er dette en av de mest attraktive stedene å ta seg en liten spa-staycation.

Med et luksus spaopphold på The Thief får du én natt i et deluxerom, billett til Astrup Fearnley-museet, 50-minutters ansiktsbehandling med tilgang til spaområdet hos Thief Spa med rabatt på Babor velværeprodukter og en deilig frokostbuffet dagen derpå. Selvsagt er det inkludert inngang til Thief Gym hvis det frister med en treningsøkt! Stjel partneren din med deg, og røm fra julestrien til The Thief.

 

2. Vinsmaking

Om du er glad i vin, og drømmer om å dra til en vingård i Frankrike eller Italia, så er kanskje vinsmaking i Norge en mer aktuell opplevelse å sette på ønskelisten. Iallfall om skal ta hensyn til familien og venner sin lommebok!

Vi anbefaler vi deg å sette en vinsmaking hos sjarmerende Klosteret på ønskelisten til jul. I et koselig Chambres Séparée kan du og dine nyte en deilig middagsmeny med vin utvalgt spesielt til rettene av restaurantens sommelier.

 

3. Guidet safari på snøscooter

Kanskje du er litt mer glad i adrenalinrike opplevelser utendørs? Da anbefaler vi å skrive opp snøscooter safari på Geilo! Eller en annen av de morsomme opplevelsene Dagali Opplevelser tilbyr.

Snøscootersafari er tatt rett ut fra våre drømmer om en kritthvit og eventyrlig vinter, mens den morsomme bilslalomen på bane er perfekt for å utfordre venner året rundt. Powerturn Buggy handler kun om teamwork, begge sidene i buggy-en har spaker kontrollert av sjåførene… separat! Rafting er også en utrolig kul opplevelse man bør oppleve minst én gang i livet.

 

4. Gourmetopphold på Amerikalinjen

Hvorfor ikke ønske seg en mini-juleferie i Oslo? Rett ved Operaen, SALT Art & Music, Nasjonalmuseet og andre spennende severdigheter, finner du det nye boutiquehotellet Amerikalinjen. Et fantastisk hotell med dekorasjoner og innredning inspirert av byggets tidligere historie, den gamle administrasjonsbygningen for Den Norske Amerikalinjen.

Nyt et fantastisk opphold for to med deilig mat! Et lekkert superior-dobbeltrom, aperitif ved Pier 42 og en deilig 3-retters middag ved Brasserie Atlas på hotellet. Fantastisk!

 

5. Lunsj, brunsj eller middag

Hvis du allerede har alt du trenger av kjøkkenutstyr, kokebøker, men likevel er glad i god mat, kanskje du kan ønske deg et gavekort på et måltid? Enten på din favoritt restaurant, eller en middag for 2 på et nytt sted. Et fint julegaveønske som kan gi deg noe å se frem til på nyåret.

 

6. Tandemhopp i fallskjerm

Det er kanskje en klassiker, men det er nettopp derfor denne julegaven hører hjemme på listen over ting man bør ønske seg til jul. Å hoppe i fallskjerm er det mange som drømmer om, og å få tandemhopp til jul er jo den perfekte muligheten til å la drømmen bli virkelighet.

 

7. Afternoon Tea

Afternoon Tea har blitt veldig populært i Norge, og om du enda ikke har opplevd det, anbefaler vi at du setter det på julens ønskeliste. Den engelske tradisjonen er mer enn bare te og kaker, det er flere småretter, som regel med champagne. Det er en veldig koselig opplevelse for 2.

 

8. Ginsmaking på HIMKOK

I tillegg til å ha kapret en plass på “The World’s 50 Best Bars”, er HIMKOK langt mer enn en alminnelig cocktailbar. Drinkene er laget med brennevin som er produsert i samme bygg! I tillegg på å smake på forskjellige type akevitt eller gin, får du en omvisning i destilleriet… Du finner ikke noe bedre å ønske seg dersom man er fan av norskprodusert brennevin!

 

9. Rhassoul Spaopphold på Farris Bad

Solen har snudd, temperaturen har blitt lavere og lagene med klær dobles, da kan det fort gå utover både kropp, hud og sinn. Ved et av Norges beste spahoteller kan du ta prøve en av de mest populære behandlingene innenfor spaverdenen, nemlig Rhassoul-behandling.

Dere får bo i et lekkert dobbeltrom og blir tildelt alt fra badekåpe til tøfler før behandlingen. Denne rensende leirbehandlingen starter med skrubbing i rhassoul-dusjen, derretter går dere begge inn i en dampbadstu der dere får ta over behandlingen litt selv. Smør hverandre inn i rhassoulen, og bli renset i en avslappende tropisk dusj. Slapp så av i den eksklusive hvileloungen Svaberget etter behandlingen, og nyt resten av oppholdet.

10. Ølsmaking og omvisning i et bryggeri

Om du er en øl- og bryggerientusiast, sier du nok ikke nei til en omvisning i et av Norges kjente bryggerier som julegave?

På ølsmaking eller ølkurs får du utforske flere smaksprøver av øl med mat til. Opplevelsen er både sosial og lærerik og perfekt å både gi og få som julegave. Her er noen ølsmaking opplevelser vi anbefaler i Norge…

 

11. Gourmetmiddag hos Altona Vinbar & Kjøkken

Altona i Bergen er en kulinarisk opplevelse enhver foodie bør få med seg. Her er det sesongens beste råvarer fra vestlandet som gjelder, og selvfølgelig kombinert med noen herlige viner fra restaurantens vinkjeller.

Er du mer interessert i innholdet i glasset enn smakene på tallerkenen, så har Altona noen lidenskapelige sommelierer som er verter for lærerike vinsmakinger.

 

12. Matkurs

Kanskje du faktisk KUNNE trengt litt hjelp på kjøkkenet? Da er nok et matkurs en bedre investering enn gavekort på middag. Hvis du ønsker deg et matkurs eller kokkekurs til jul, har du muligheten til å lære nye tips og triks til egen matlaging, så du kan imponere venner og familie. Her er noen matkurs vi tilbyr hos Truestory…

 

13. Guidet kajakktur

Hvis du er glad i natur og friluftsliv, er turutstyr en smart ting å skrive på juleønskelisten. Men om du er litt usikker på hva du egentlig trenger, eller har plass til, så kan du jo ønske deg en guidet tur som inkluderer både opplæring og utstyr, som julegave? Et gavekort tar mye mindre plass enn en kajakk i garasjen!

 

14. Gavekort på 200+ opplevelser i Norge

Klarer du ikke bestemme deg for hva du skal sette på ønskelisten til jul i år? Da kan det være en god idé å ønske seg et gavekort. Et Truestory gavekort kan brukes på over 200 unike opplevelser i Norge, og det kan brukes flere ganger. Det er gyldig i hele 2 år, så du har god tid til å bestemme deg. Det kan kjøpes både som fysisk og digitalt gavekort!

 

Hvordan lage en ønskeliste?

Hva skal man ønske seg? I voksen alder kjøper man allerede ting man ønsker seg selv, så hva skal man ønske seg da? Noe man har lyst på eller noe man trenger? Vi sier ja takk, begge deler! Irriterer du deg over den stekepanna med riper i bunn? Istedenfor å erstatte den selv, kan du sette det opp på ønskelisten.

Tips: Skriv ned potensielle gaveønsker i notater på mobilen det øyeblikket du kommer på dem. Hvis ikke blir det glemt. Stol på oss!

Sett en opplevelsesgave på ønske listen

Det er ikke et ukjent fenomen at de fleste norske hjem er fylt opp med mer enn nok saker og ting. Og det er nok grunnen til at mange ikke vet hva de skal ønske seg. Derfor er opplevelsesgaver den perfekte julegaven.

Først og fremst gir opplevelsesgaver deg nye minner for livet. Det er vel ingen som noen gang har klaget over å motta en opplevelse til jul? Hvem blir vel ikke glad for en deilig massasje, et spaopphold eller en romantisk middag for to, for eksempel? For eksempel en tur i vindtunnel som juleønske til en tenåring på 18 år. Og en rafting opplevelse til en som har fylt 20 år. En på 30 år kan ønske seg spaopphold eller ølsmaking, mens bestefar kanskje foretrekker whiskysmaking og gourmetopphold.

 

Flere julegavetips du kanskje vil like

De beste tips til julegaver å gi i 2023

Lesetid: 6 min.

7 grunner til å gi en opplevelse i gave

Lesetid: 5 min.

Julegave til henne

Lesetid: 6 min.

Meld deg på nyhetsbrevet og spar 10% på en opplevelse

Få nyheter, inspiration og tilbud på opplevelser rett til innboksen.