Ser du etter en spa weekend i Norge – der du enten kan sette deg i bilen og kjøre et par timer, eller kanskje bare hoppe på en buss inn til din nærmeste spadestinasjon?

Det er nemlig mange hoteller i Norge som tilbyr spa, og mye nærmere enn du kanskje tror. Vi har håndplukket noen av våre favoritter i listen under. Om du trenger å komme deg ut av Norge for å slappe ordentlig av, har vi listet de beste spaopplevelsene i Europa også.

Topp spaopphold i Norge

Luksus SpaDag & gourmet på THE THIEF

Hvis du har lyst på en spa weekend i Oslo er det lite som topper THE THIEF når det kommer til både rykte og atmosfære.

Her får du full tilgang til THIEF SPA, samt badekåpe, tøfler og håndkle. Du får også en 50-minutters klassisk massasje, etterfulgt av en 3-retters middag i THIEF FOODBAR.

Du kan enten nyte late dager på hotellet som har nok av aktiviteter og tilbud å by på, ellers kan du ta turen inn til Oslo for en shoppingtur, restaurantbesøk eller noe godt i glasset. 

Det er bare fantasien som stopper deg her.

Luksus velværeopphold på Sundvolden

Sundvolden Hotel tilbyr en av de beste spaopplevelsene i Norge. Det er bare en 35-minutters kjøretur fra hovedstaden, noe som betyr at det er kjempeenkelt å komme seg dit om man  bor i Osloområdet.

Hotellet ligger like ved Tyrifjorden og i utkanten av Nordmarka, og tilbyr et stort treningsstudio om du kunne tenke deg en liten treningsøkt før du senker skuldrene og nyter spaoppholdet. 

Pakken inkluderer en 50-minutters klassisk massasje, utendørs jacuzzi, etterfulgt av aperitiff og 4-retters middag. Neste dag kan du nyte en hjemmelaget frokost på hotellet som også er en del av De Historiske Hoteller og Spisesteder.

Romantisk weekend på Lysebu

En spaweekend i Norge kan fint kombineres med en romantisk weekend. Lysebu hotell ble nominert til World Luxury Awards i 2016 – så her kan du være trygg på at du får både romansen og luksusen du er ute etter.

Selve Lysebu ble gitt som norsk nasjonalgave til Fondet for dansk-norsk samarbeid i 1945, og hotellet ble tegnet av den kjente arkitekten Magnus Poulsson. 

Hotellet har til og med et eget galleri, og er landets fremste arena for formidling av dansk kultur i Norge.

Her får dere adgang til den nyrestaurerte svømmehallen, badekåpe og blomster på rommet ved ankomst. Dere får også overnatte i junior suite, og aperitiff før dere kan kose dere med en 3-retters middag. 

Så om dere liker litt historie sammen med spaopplevelsen, er dette virkelig stedet å dra.

Romantisk spa weekend på fjorden

En spa weekend i Norge er jo i seg selv er veldig romantisk, men hvorfor ikke ta romansen ut på fjorden?

I Tromsø kan du prøve Fjordcruise, spa og middag på Vulkana. Den 50-år gamle båten kan by på en ZenLounge, Hamamsauna og saltsvannsstamp. Tenk å hoppe i den kalde arktiske sjøen, for så og skynde seg opp i saunaen for å varme seg?

Dere får i tillegg tre timer med båteventyr, en velkomstdrink av eple og mynte, håndduk, badekåpe og tøfler – og en god middag på båten.

For de som interesserer seg i litt historie, kan de få en introduksjon til båthistorien, og eventuelt låne en våtdrakt til arktisk svømming.

Dette er en opplevelse alle par burde ta del i – en annerledes type spa, men vel så god som de mer luksuriøse hotellene. Spesielt om man er langt unna de mer tradisjonelle spaopplevelsene i nærheten av hovedstaden. 

Et annet alternativ er et romantisk opphold på Panorama Hotell som ligger like utenfor Bergen. Her kan du sitte i utendørs boblebad, eller badstue med sjøutsikt, og nyte gratis inngang til velværeavdelingen som en del av turen.

Det er også mulig å ta seg en treningstur på treningssenteret som har utsikt over fjordlandskapet, eller ta en tur i solrommet.

Og når du har fått nok av aktivitetene og spaopplevelsen kan du nyte dagens 3-retters middag – etterfulgt av en frokostbuffet neste morgen.

Panorama Hotell & Resort ligger på Sotra, som er 45 minutter utenfor Bergen, og kan derfor nytes av vestlendinger som ønsker et lite spaopphold, eller andre som ønsker å ta seg en langweekend.

Her er det mange muligheter.

Les også: Spa i Bergen

Beste spa i Europa

Hvis du heller vil oppleve en weekend med spa utenfor Norge og Norden, kan du ta turen til Europas beste spabyer. 

Budapest og Reykjavik er to populære spadestinasjoner. Budapest har blitt kalt The City of Spas siden 1934 – og med god grunn. 

Tradisjonene for spa er lange i Budapest, og det finnes faktisk rundt 15 offentlige kurbad (av totalt 115 kurbad!) i den Ungarske hovedstaden. 

I Szechenyi Baths, for eksempel, finner du 18 forskjellige oppvarmete badebassenger, i tillegg til 10 saunaer.

Litt utenfor Reykjavik finner du den kjente blå lagune (video), som får vann fra det geotermiske kraftverket Svartsengi.

Vannet holder en gjennomsnittstemperatur på 37 grader, og er kjent for å gi mange helsebringende effekter. 

Men det er ikke bare grunnet den blå lagune at Reykjavik har et godt rykte for spa – det er også mange spennende spahoteller og spaområder i nærheten.

Vesturbaejarlaug er et av de mest anbefalte spaområdene etter den blå lagune. Selv om det kanskje er mest luksuriøst – men også mest folksomt – på den blå lagune, er Vesturbaejarlaug i Reykjavik et godt alternativ til en autentisk islandsk spaopplevelse. 

Om du er typen som liker at fisker nipper deg i tærne kan Fish Spa Iceland, der du sitter med føttene i en bolle med småfisk som masserer føttene dine, være midt i blinken.

Nordens beste spahoteller

Lesetid: 19 min.

Beste tips til spa i Oslo

Lesetid: 9 min.